Bir KemiğeTercih Edilenler...

YagmuR

Üye
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
2,504
Tepkime puanı
586
Puanları
0
Yaş
35
Konum
¤´ UnuTuLu§taN `¤
Web sitesi
www.gencislam.com
Vakti zamanında bir padişah saraya bir köpek alır. ve o köpeği çok sever. Kendi tahtının yanında onada bir makam hazırlatır. Herşeyi altın, elmas ve yakuttandır. Özel yemekler hazırlatır. Özel hizmetkarlar ve bakıcılar tutar köpeği için. Bir dediği iki edilmez, ne isteniyorsa geri çevrilmeden hemen yerine getirilir. Köpek çok iyi eğitilmiştir ve herkes ona imrenir. Kralın gözünde de herkesten daha kıymetlidir. Kral nereye gitse köpeğinide yanında götürür, yolculuğunun huzurlu geçmesi için ona özel binekler yaptırır.

Birgün Kral adamlarıyla ormana ava çıkar tabiki köpeğinide yanında götürür. Hizmetkarları, bakıcılarıyla birlikte...

Av esnasında kral bir kuş vurur, kuşun düştüğü yere giderler hizmetkarlar kuşu almak için gittikleri sırada. köpek aniden yerinden fırlar ve bir ağacın kenarına gider. eşeler eşeler eşeler, bunu gören kral tiksinir. rahatsız olur bu durumdan.
Köpeğin bakıcısı utanır, bu durum yüzünden kralın kendisinii şten çıkartmasından korkar.
Köpek eşelediği yerden bir kemik çıkarır gözleri parlar ve başlar yalamaya.Kral bu durumdan daha da rahatsız olur. Köpekten iyice soğur. Sarayda istediği önünde istemediği arkasında olan köpek bir kemik uğruna ne kadar zavallı ve kötü bir duruma düşer kral karşısında.
Kral emreder: Salıverin!
Köpeğin bakıcısı kral kendisini işten kovmadığı için sevinerek hemen koşar, kraldan af diler. ve gidip köpeği salıverir. Kral köpeğe hiç bakmadan arkasını dönüp giderken. Bakıcı köpeğin üzerindeki altınları, elmasları ve yakutları toplar. Bunu gören kral. - "Ne yapıyorsun" diye sorar. Bakıcı: - "Size bu küstahlığı yapan köpeğin üzerinde ki altınları topluyorum onun yanına bırkacak değiliz ya" der.
Kral bunu üzerine: " Bırak hepsi onunla kalsın, Bir kemik uğrsuna nereden nereye düştüğünü hatırlasın onları her gördüğünde" der.



....
İste Adem(as) Cennetten Dünyaya geldiğinde, Dünyadaki herşey O'na cenneti hatırlatıyordu. Ve Adem(as) Cennette herşeyin sahibiydi...




Mustafa Keleşoğlu Hocamızın Ders Notlarından Bir Kesit...
 
Üst