Bir Görüşte Aşk :)

-Muhammed-

Profesör
Katılım
18 Kas 2010
Mesajlar
1,740
Tepkime puanı
234
Puanları
63
66370.jpg



Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ı tanıştıran Şule Yüksel Şenler o anı anlattı



Vatan yazarı Sanem Altan, Aktüel'de yayınlanacak olan Şule Yüksel Şenler'in röportajından ilgi çekici bölümü köşesine taşıdı...

Altan'ın aktarımıyla Başbakan Erdoğan ile Emine Erdoğan'ı tanıştıran Şenler o anı şöyle anlatıyor:

- Aktüel dergisinde Sibel Erarslan‘ın Ocak ayı sonunda çıkacak, Şule Yüksel Şenler‘i anlattığı “Bize Ne Oldu?” kitabıyla ilgili Şule Yüksel’le yapılan röportajı okudum...
Kitap, İslami kadın hareketinin en önemli ismi Şule Yüksel Şenler’in mücadelesini anlatıyormuş.

İlgimi çekti...

Şule Yüksel, baş örtüsünü rüzgarda uçmasın diye arkadan bağlayarak türban bağlama modelleri içinde en yaygın ve meşhur hale gelen şulebaş modelini yaratan kişi.
Bunu duymuşsunuzdur.

Zamanında konuşmalarıyla, yazılarıyla binlerce kadını peşinde sürükleyebilmesindeki gücü anlatılır, o dönemde gazetecilik yapmış olması, yazdığı yazılar yüzünden hapse girmesi hayatının ilgi çekici parçaları gerçekten.

Nasıl bir hayat yaşadığını merak ediyorum.

Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Şule Hanım’ın bir konuşmasını dinledikten sonra kapanmış.

17 yaşındaymış. Ağabeyinin ısrarlı tavrına rağmen kapanmak istemeyen Emine Hanım, Şule Hanım’ı görünce “Böyle olursa kapanırım” demiş.

Şule Yüksel o dönemi “Başı açık gelen başörtülü çıkıyordu” diye anlatıyor.

Tayyip Erdoğan’la Emine Hanım’ı tanıştırıp evlendiren yine Şule Hanım’mış.

“Tayyip Bey, Erbakan döneminde gençlik kolları başkanıydı. Kadınlara hiç bakmaz, gözünü yerden kaldırmazdı. Bir gün bir toplantıda annesinin izniyle Emine’yi de yanıma aldım. Emine o güne kadar Tayyip Bey’i hiç görmemiş. Tayyip Bey çıktı, konuşmasını yaptı. Bu arada dikkat ediyorum, kadına kıza katiyyen bakmayan Tayyip Bey’in gözü bizim oraya kayıyor. Kısmet oldu, evlendiler.”

Röportajda kendi evlilikleriyle ilgili anlattıkları benim daha fazla ilgimi çekti aslında.

Şule Yüksel Şenler şu an 73 yaşında...

“Ben eşlerime hiç aşık olmadım. Hiçbirini sevmiyordum. Sevgisiz bir hayat. Aşkı ben çok genç yaşta tanıdım. 14’ten 18’e kadar... Nişanla noktalanıyordu, söz kesildi, fakat bozuldu. Ama bir ömür bende kaldı. Ve halen de öyledir.”

73 yaşında, başı kapalı, hatta İslami kadın hareketinin temcilcisi olmuş Şule Yüksel Şenler’in bunları söylemesi kitabı iyiden iyiye merat ettirdi bana. “Kafamdaki sadece bir bez parçası, saçlarımı örtmeme yarıyor. Bir kadın olarak duygular aynıdır” diyen Şenler, kadının her zaman kadın olduğunun kanıtı işte.

Aslına bakarsanız başka ne olabilir ki zaten?
 
Üst