Bilim Allah'ın Varlığını Kanıtlayacak

inkişaf_

Doçent
Katılım
3 Eyl 2006
Mesajlar
1,124
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Dünyanın en önemli gen uzmanı olarak tanınan eski ateist Dr. Francis Collins, “Genetik yapımızın mükemmelliği sadece Allah’ın eseri olabilir. Bilimin ilerlemesi Allah’ın varlığının kanıtlanmasını sağlayacak. İnsanların inançlı olmasını sağlayan genlerin sadece mucizevi bir şekilde aktif hale geldiğini kanıtlayacağız” dedi.

ABD’nin en önemli haber dergileri olarak gösterilen Time, Newsweek ve Wired, bu haftaki sayılarında din konusuna ayırdı. Time, “Bilim ile din rasındaki mücadelenin 21’inci yüzyıla damgasını vuracağını” belirtirken, Newsweek “Dinin siyaset üzerindeki gücü artacak. Laiklik bir çok Batılı ülkede yeniden masaya yatıralacak” yorumunu yaptı. Wired ise dini akımların güçlenmesinin yeni bir ateizm hareketi doğurduğunu ve inanan ile inanmayanlar arasında ciddi bir çatışma yaşanacağını savundu.

ARAŞTIRMA BAŞLADI

Din konusuna ilişkin en tartışma yaratcak haber dosyası Time dergisinde yayınlandı. Time’a konuşan ünlü ateist Richard Dawkins, evrim teorisini savunarak, “Bilimsel ilerlemeler, insan vücudunu hatta duygu ve davranışlarını genlerin belirlediğini gösterdi. Genetik yapımızdan milyarlarca yıllık bir süreçte değişti ve sonuçta tesadüfen modern insan ortaya çıktı” dedi. Dawkins’in iddialarına yanıt dünyanın en önemli gen uzmanlarından biri olarak gösterilen Dr. Francis Collins’ten geldi. Eskiden bir ateist olan Dr. Collins, 1993’ten bu yana Human Genome Research Institute’un direktörlüğünü yapıyor. Dr. Collins’in öncülüğündeki 2400 kişilik bir ekip 3 milyarlık bir dizilimden oluşan insanın genetik yapısını çözmüştü. Dr. Collins, Time’a yaptığı açıklamalarda, Allah’ın varlığını bilimsel olarak kanıtlayacak bir araştırma başlattıklarını belirterek şöyle konuştu:

* Evrimi savunanlar insanın genetik yapısının yüzde 99’unun maymunlarla aynı olduğunu vurgulayıp duruyor. Ancak farelerle ve yüzlerce farklı türle de yüzde 90 oranında aynı genetik yapıyı paylaşıyoruz.

* DNA ve genetik dizilim üzerine yaptığımız yüzlerce araştırmanın sonucunda “İnsanlar neden Allah’a inanıyor?” sorusunun cevabını bulamadık. Mükkemel genetik yapımızda bizi Allah’a inanmaya iten biyolojik bir yapı bulunmuyor.

* VMAT2 adlı gene sahip olanların daha inançlı olduğu ortaya çıktı. Buna “Allah geni” adı verildi. Bu geni aktif olmayanların ise inançsız olduğu ifade edildi. Fakat şimdiye kadar yaptığımız araştırmalarda VMAT2’nin aktif hale gelmesini sağlayan dış bir etken bulamadık. Ne çevrede olan değişiklikler ne de kalıtsal nedenler VMAT2 üzerinde etkili oluyor. Allah geninin mucizevi bir şekilde aktif hale gelip insanlarda inanç olgusunun meydana geldiğini düşünüyoruz. Yani ancak Allah’ın isteğiyle inanç geni harekete geçiyor. VMAT2’nin gizemini çözeceğiz. Böylece Allah’ın varlığını ilk kez bilimsel olarak kanıtlamış olacağız.

Wired dergisine konuşan Dr. Richard Dawkins, dine karşı yeni bir hareket başlattıklarını açıkladı. Dawkins “Yeni Ateistler” adı verilen oluşumun üye sayısının 30 milyonu bulduğunu belirterek, “Dinin kamusal hayat üzerindeki rolü arttıkça tepki de artıyor. Bilime dayalı yeni bir inanç sistemi kurmak istiyoruz. Dinler arasındaki çatışma radikalizmi besliyor. Dinler tüm medeniyeti yok edebilir” dedi.

Dindarlar giderek güçleniyor

Newsweek dergisi, ABD ve Avrupa’da dinin siyaset üzerindeki etkisinin giderek arttığını demokratik yapıların tehdit altında olduğunu vurguladı. Newsweek’te yayınlanan Londra Üniversitesi’nin araştırması ise dini grupların daha da güçleneceğini demografik verilerle ortaya koydu:

* Avrupa’da nüfusun yüzde 53’ü laik, yüzde 47’si dindar. İbadet edenlerin sayısı azalıyor.

* Fakat dindar ve muhafazakar aileler, daha fazla çocuk yapıyor. Muhafazakar kesimdeki doğum oranları yüzde 40 daha fazla.

* Sonuç olarak, 2045 yılında dindarların oranı laikleri geride bırakacak. Eğer trend böyle devam ederse 2075’te nüfusun yüzde 63’ü dindar, yüzde 37’si laik olacak.
 
Katılım
18 Ara 2006
Mesajlar
10
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
aklımda bi soru var...bizim bi arkadaş var ateist..ama olaylara biolajik şekilde araştırıyor ve diyor ki ; adem ile havva dünyaya geldiler kaç yaşındalardı,çocukları olduktan sonra kim kimle ilişkiye girdi? gibi sorular sordu tabi bende cevaplıyamadım...sizce en qüseL cevap ne olabilir ?
 

Özduygu

Doçent
Katılım
13 Ara 2006
Mesajlar
652
Tepkime puanı
2
Puanları
0
aklımda bi soru var...bizim bi arkadaş var ateist..ama olaylara biolajik şekilde araştırıyor ve diyor ki ; adem ile havva dünyaya geldiler kaç yaşındalardı,çocukları olduktan sonra kim kimle ilişkiye girdi? gibi sorular sordu tabi bende cevaplıyamadım...sizce en qüseL cevap ne olabilir ?

Napacakmış, bunları bilince imanmı edecekmiş?
 

Türkay

Doçent
Katılım
2 Ocak 2007
Mesajlar
542
Tepkime puanı
2
Puanları
0
İşte bu Allah desen inanmazlar.
 

zemahşeri

Paylaşımcı
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
392
Tepkime puanı
1
Puanları
0
bildiğim kadarıyla birsürü ikiz çocukları olmuş heralde akrabalık genlerinin en az olduğu farklı iki ikiz kardeşlerden birbiriyle evlendirilmesi gibi bişey duymuştum..
sanırım bilimsel olarakta kanıtlanmış internette biraz araştırırsanız tam olarak net bilgi bulabilirsiniz bununla ilgili.
e tabi Allah ın da yardımı olunca bence gayet mümkün bi olay..
 

shadow

Asistan
Katılım
8 May 2007
Mesajlar
212
Tepkime puanı
1
Puanları
0
MAtematik bölümünde okuyan bir arkadaşım, atom çağı Allahın varlığını kanıtlamıştır demişti.
 

Berke

Kıdemli Üye
Katılım
12 Ocak 2007
Mesajlar
3,878
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Konum
Masal Aleminde
Allahın varlığını kanıtlamaya gerek mi var ?diyorum.
Allahın varlığını kayalıklarda biten yeşil bir otta açan çiçekte bile görüyorum.
 
Üst