Beyan Dergisininin Cübbeli Hoca ile Röportajı

kadem

Profesör
Katılım
19 Ağu 2006
Mesajlar
1,622
Tepkime puanı
2
Puanları
0
röportajbeyan araştırma ekibi





Yolumuz RASULULLAH'ın yoludur


beyan: Geçmiş dönemlerde sizinle röportajlar yapmış, okuyucularımızın merak ettiği ve öğrenmek istediği konuları biz sormuş siz de cevaplandırmıştınız. Şimdi daha farklı ve değişik konularda sizlerin görüşlerini okuyucularımız ve tüm kamuoyuna duyurmak amacıyla bu söyleşiyi yapıyoruz. Bunun için ilk sorumuz sağlığınızla ilgili olsun. İleri derecede şeker hastası olduğunuz biliniyor, genel olarak sağlık durumunuz nasıl?


Cübbeli Hoca: Hamd olsun iyiyiz. Şikayet etme durumunda değilim. Uzun yıllardır şeker hastalığı ile mücadele etmekteyim. Son yıllarda şeker hastalığımın yanında kolesterol, Behçet hastalığı gibi başka hastalıklar da baş göstermeye başladı. Beni üzen ve sıkıntıya düşüren hastalıkların olması değil. Allah'tan gelene hamd etmek durumundayız. Üzüldüğümüz şey hastalıklar hizmetlerimizin aksamasına neden oluyor. Bizi üzen budur, başka bir şey değil.

beyan: Sağlığınızın bozulmasında son yıllarda yaşadığınız olaylar ve özellikle de cezaevi ortamının rolü var mıdır?


Cübbeli Hoca: Şüphesiz vardır. Özellikle bizim gibi bir anı bile boş geçmeyen, sürekli hareket halinde olan insanların bir anda iki duvar arasına tıkılması yapımızı olumsuz yönde etkilemiştir.


beyan: Hocam! Son yıllarda ülkemiz büyük badireler atlattı. Bir çok hukuksuz işler yapıldı, insan hakları ihlal edildi, bu hukuksuzluktan onbinler, yüz binler, hatta milyonlar etkilendi, ki etkilenen mağdur olanlardan biri de sizsiniz. Geçmiş ile bugünü kıyasladığınızda ülke olarak neredeyiz? Ya da geçmişe baktığınızda bugün için müspet yönde gelişmeler görebiliyor musunuz?

Cübbeli Hoca: İyi gelişmeler olmuyor desek, doğru olmaz. Bugünü bundan beş yıl öncesiyle kıyasladığımızda elbette ki o günlerle bugün arasında dağlar kadar fark var. Düşünebiliyor musunuz; bizi seven bir kardeşimizin üzerinde bir adet vaaz kasetimiz bulunuyor. Bu kasetten dolayı bu kardeşimiz iki gün gözaltında tutuluyor. Bir başka yerde şikayet üzere aranan evde yine benim vaaz kasetlerim bulunuyor ve sadece bu kasetlerden dolayı ev sahipleri birkaç gün sorgulanıyor. Bunun gibi bir çok olay yaşadık. Bunlar yaşandı, bir daha inşallah yaşamayız. İşte buradan bakınca elbette ki çok olumlu gelişmeler olduğunu söyleyebiliriz.

beyan: Hocam! Malum olduğu üzere sizi gündeme taşıyan "meşhur deprem vaazınız" yani deprem kasetinizdi. Zaten o deprem vaazınızdan dolayı cezaya çarptırıldınız. Geçmişe dönüp baktığınızda "Şurada hata yaptım veya bugün olsaydı şurasını yapmazdım" dediğiniz bir yer var mıdır?[/CENTER]

Cübbeli Hoca: "İki günü müsavi olan zarardadır" ilkesini koyan bir dinin mensubu olarak, geçmişte şunu şöyle yapsaydım daha iyi olurdu dediğim olayların olmasından daha doğal ne olabilir. Bundan sonra da olacaktır. Bu insan fıtratının, insan olmanın bir gereğidir. Ancak bir şeyin altını özellikle çizmek isterim. Kurt ile kuzunun hikayesinin bilirsiniz. Kurt kuzuyu yemeyi kafasına koymuş, bahane arıyor örneğinde olduğu gibi, birileri birlerini yiyecek bahane aranıyor. Bizde de depremi bahane ettiler, o olmasaydı başka bir şey bulacaklardı. Benimle aynı dönemde deprem ile ilgili sözlerinden ceza alan bir gazete sahibinin bir cümlelik sözü "Deprem ilahi bir ikazdır". Bu sözden dolayı iki sene ceza aldı. İnanan bir insan için, "Ben Müslümanım" diyen bir insan için başa gelen her bela, musibet, kaza vs. Allah tarafından gönderilen bir ilahi ikazdır, bir uyarıdır. Bir Müslüman buna böyle inanmalı, buna hayır diyen insan zaten Müslüman da değildir.
Ne buyuruyor Rabbimiz "… başınıza gelen her şey işlediğiniz günahlardan dolayıdır…" demek ki insan başıboş değildir. Başımıza gelen her şey Mevla'nın takdiri, bilgisi dahilinde olmaktadır.
Bir İslam alimi olarak ne demeliydim? Elbette ki, Kur'an ve Sünnet ışığında vaaz u nasihatlerimi edecektim. Kur'an ve Sünnet sadece deprem değil, başa gelen bütün kaza, bela ve musibetleri, müminler için bir uyarı, ikaz olarak bildirir.

beyan: Sözünüzü kestik, malum süreçte yaşananlar ve size atfedilen suç sadece deprem ikazı ile ilgili değildi, devlet düşmanlığı, irticai faaliyet vesaire gibi iddialarla da yargılandınız. Bu konuyu biraz açar mısınız?[/CENTER]

Cübbeli Hoca: Evet! Tespitiniz doğru, bize cezayı deprem vaazımızla ilgili verdiler ancak, suçlamalarda sizin de bahsettiğiniz gibi devlet düşmanlığı, irticai faaliyet, vatan hainliği gibi suçlamalarla karşı karşıya kaldım. Ne yazık ki işi bu derece edepsizleştiren medyadan başkası değildir. Bizim bin yıllık geleneğimizde devlete isyan etmek, ayaklanmak, devlete düşman olmak yoktur. Geçmiş meşayıhımızdan (yolunda gittiğimiz İslam alimleri) hiçbiri ne vatan haini olmuştur, ne devlete isyan etmiştir, ne de devletini satmıştır. Bize bu çamuru atanlar, asıl devlet–millet haini onlardır. Bu devlet bizim devletimizdir, her haliyle kurum ve kuruluşları ile insanlar fanidir, devletler baki. Şurası iyi bilinsin, bizim devlet veya devletin kurumları ile menfi manada hiçbir işimiz ve meselemiz olamaz.
Son yıllarda devleti yöneten üst düzey yöneticilerin bir sözüne atıfta bulunacağım, diyorlar ki: "Bu ülkede, devlet düşmanları var, sistemin düşmanları var, milletin düşmanları var, Kemalizm'in düşmanları var." Bu tespit doğru, biz de katılıyoruz ama bir eksiği var. Onu da biz ilave edelim "İslam düşmanları" da var. İşte bizim meselemiz ve mücadelemiz İslam dinine düşman olanlarladır. Yoksa başka kimseyle bir alış verişimiz, bir meselemiz yoktur ve de olamaz. Fakat bir İslam alimi olarak, "İslam düşmanları ile dün mücadelemiz vardı, bugün de var, yarın da olacak." Fakat bu mücadelemiz ilmi münazara ve fikri mücadele yoluyla kaba kuvvet ve zor kullanma şeklinde değildir. Bizim düsturumuz "Allah'ın öldürülen kulu olda, öldüren kulu olma" hadisi şerifidir. Bir Buharı hadisi şerifinde "Zımni öldüren cennetin kokusunu koklayamaz" buyurulmaktadır. Burada bahis geçen zımni bir İslam memleketinde ki gayrı muslim (Yahudi– Nasara) tebadır. Demek oluyor ki, Müslüman olmayan biri kasten öldürürse, bu işi yapan cennete giremez. Mesele bu kadar açık ve nettir.

beyan: Hocam! Konuyu siz açtınız, İslam düşmanları dediniz, özellikle son çeyrek yüzyılda uluslararası terörün önüne İslam sıfatı eklendi. İslam'ın terör, İslam dininin bir terör dini olduğu vurgusu özellikle yapılıyor. Yukarıda dediniz ki İslam dininin düşmanları var, İslamî terör, bu ne gibi bir çağrışım yapıyor yada İslamî terörü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Cübbeli Hoca: İslamî terör tabirini şiddetle red ediyorum. Güzel dinimizin terörle adlandırılmasını, adlandıranları şiddetle kınıyorum. İslam dini insanları kurtarmayı hedeflemiştir, insanları yok etmeyi değil. Başta Resulüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem olmak üzere onun ashabı, sonra gelmiş olan bütün İslam alimi ve din büyüklerinin hiçbiri insana zulmetmeyi, anarşi çıkarmayı ne kendileri uyguladı ne de böyle bir tavsiyede bulundular. Hangi birini anlatayım ki; Peygamber'in hayatının bir noktasında zulüm ve anarşi göremezsiniz. Onun ashabında da göremezsiniz. Sonra gelen din alimlerinin de, tarikat şeyhlerinin de, yaşadıkları devirlerde yüz binleri peşlerinde koşturan, milyonlarca insanın gönlünde taht kuran bu insanların da terör ve anarşi çağrıştıran bir tek sözlerini bulamazsınız.
Kim demiş İslamî terör var? İslamî terör demek İslam dinine yapılan en büyük hakaret ve saldırıdır.

beyan: Yakın zamanda bölge ülkelerinden Ürdün'e bir ziyaretiniz olmuş. Ürdün geziniz ve dolayısıyla bölgedeki son durumlarla ilgili tespitlerinizi alalım.

Cübbeli Hoca: Evet! Birkaç gün önce Ürdün'e bir seyahatte bulundum. Bu ziyaretten kastım, Allah rızası için bazı ziyaretler yapmaktı ki o niyetim de hamd olsun nasip oldu. Şöyle ki orada bulunan Şuayb, Yuşa, Carud, Hızzıl Aleyhimussalatü vesselam gibi bazı peygamberleri ziyaret ettim. Bir çok rivayet varsa da Yuşa Aleyhisselam'ın "Salt" isimli bölgede olduğu rivayeti kesin gibidir. Çünkü Musa Aleyhisselam'ın vefatından sonra arz–ı mukaddese yi fethetmek ona nasip olmuş ve sonra o bölgede bulunan evine dönüp orada vefat etmiştir. Orada bulunan türbedar bize şöyle nakletti. Dedemden beri ailece biz bu türbedeyiz. Dedem zamanında burada bulunan bazı zevat Yuşa Aleyhisselam'ın nerede metfun bulunduğunu hakkında tartıştılar. O zaman 90 yaşlarında olan ama bir Türk Şeyhi orada olduğunu savundu. Ondan delil istediklerinde dışarı çıkıp bir ezan okudu. 200 kişi kadar cemaat sese toplandılar. O zat "Es–Selamu aleyke Ya Yuşa İbni Nun İbni Efraim ibni İshak İbni Ya'kub İbni İbrahim!" diye selam verince, kabr–i şerif'ten "Ve aleykümüsselam" diye gür bir ses gelince sesin heybetinden millet kaçışmaya başladılar. İşte bu rivayet, kabri şerif'in tespiti açısından çok önemlidir. İstanbul Beykoz'daki ziyaretgah ise makam olsa gerekir.
Ashab–ı Kehf hakkında da Tarsus, Afşin, Suriye gibi bir çok rivayet varsa da Ürdün de olduğu rivayeti kesin gibidir. İncelemem vechiyle tam üzerinde mescit bulunması, yedi mezar bulunması, Kıtmır'in kafatasının dahi mevcut oluşu, güneşin doğarken ve batarkenki konumu ve bölgenin "Rakim" adıyla anılması da Kur'an–ı Kerim'deki tariflere çok uygun düşmektedir.
Yusuf Aleyhisselam'ın kardeşleri olan Cad (carud) nebi ile Hızzıl nebiyi de ziyaret nasıp oldu. Sahabe–i Kiram Hazaratından, "Eğvar" bölgesinde Dınar İbni Ezver, Şurahbil İbni Hasene, Aşere–i Mübeşşereden, bu ümmetin emini Ebu Ubeyde, Amir İbni Cerrah, Amir İbni Ebi Vakkas ve bu ümmetin helal ve haram hükümlerini en iyi bileni Muaz İbni Cebel ve oğlu Abdurrahman Rıdvanullahi Teala Aleyhim Ecma'in'ı teker teker ziyaret ettik ve bütün sevenlerimizi dualara ilhak ettik.
İbni Abdilberr'in "el–isti'ab" isimli eserinde mütalaam vechile; Amvas taununda salgın veba nedeniyle 26 bin sahabe o bölgede şehit düşmüşlerdi.
Ayrıca Müte muharebesinin yapıldığı "kerek" mevkiindeki harp alanını ziyaret ettik. Orada şehit olan 12 sahabeyi ve özellikle Hz. Ali Efendimizin kardeşi Cafer–i Tayyar'ı, Kur'an da adı geçen tek sahabı olma şerefine nail olan Zeyd İbni Harise'yi ve o muharebede de üçüncü sancaktar olan büyük İslam Şairi Abdullah bin Ravaha Rıdvanullahı Aleyhim ecmain'ı ziyaret şerefine nail olduk. Allahu Teala bütün okuyucularımıza da nasip eylesin. Bu vesileyle bütün okurlarımız ruhlarına birer Fatiha–i şerife ile 3 İhlas–ı Şerif hediye eylesin.

beyan: Yıllar önce Kudüs'e yaptığınız bir ziyaret sonrasında yine sizinle röportaj yapmış, Kudüs izlenimlerinizi alarak yayınlamıştık. O röportajda, Filistin halkının Osmanlı hasreti çektiğine bizzat şahit olduğunuzu söylemiştiniz. Aynı şeyi Ürdün için de söyleyebilir misiniz?

Cübbeli Hoca: Sadece Ürdün için mi? Bütün İslam coğrafyasında yaşayan halklarda bir Osmanlı hasreti, hayranlığı ve beklentisi bulunmaktadır. Bunu Kudüs'te müşahede etmiştik, şimdi Ürdün'de de müşahede ettik, gittiğimiz diğer İslam ülkelerinde de. Zaten şu an dünyayı idare etmekte olan güçlerin korkuları bu. Türk devleti uykusundan uyanır, İslam coğrafyasındaki Osmanlı sevgisini harekete geçirir ve bu doğrultuda siyasetler uygularsa, bizim sonumuz gelir endişesi vardır. Bunun için de ellerinden gelen her formülü uyguluyorlar. Bu zamana kadar da uyguladıkları formüllerle, uykumuz devam ediyor. İslam ülkelerindeki sempati alanımızı kullanacak siyaset uygulatmıyorlar veya uygulamıyoruz.
beyan: Son birkaç soru daha sorup söyleşiye nokta koyalım. Şu an itibariyle ne yapıyorsunuz, nelerle meşgulsünüz, bu konuda bilgi verir misiniz?

Cübbeli Hoca: Sevgi halkamız içinde bulunan kardeşlerimiz ile sohbetlerimiz, istişarelerimiz devam etmektedir. Davet edildiğimiz seminer ve konferanslara katılıyor, gönül dostlarımızla birlikte oluyoruz. Ayrıca kitap çalışmalarım hızla devam ediyor. Cezaevinden çıktıktan sonra "Rabıta" isimli eseri çıkardım. Bir çok tartışma konusu olan İslam'da rabıta var mıdır, yok mudur, bunun cevabının delilleri ile açıklandığı çok değerli bir eser meydana geldi.
Rutin olarak yaptığımız ve cezaevinden dolayı iki yılı aşkın bir zamandır ara verdiğimiz tefsir çalışmamıza hız verdik. Ruhul Furkan tefsirinin dokuz cildini hazırlamış ve çıkarmıştık. Şimdi onuncu cildi tamamlanmak üzere, çok yakın bir zamanda bitirip okuyucuya sunacağız, inşaallah. Ayrıca birkaç kitap çalışmam daha var, onları da en kısa zamanda bitireceğim.

beyan: Son olarak kamuoyuna, sevenlerinize ve Beyan okurlarına vermek istediğiniz bir mesaj veya söylemek istediğiniz özel bir şey var mı?

Cübbeli Hoca: Kamuoyuna diyeceğim şudur ki, çok ağır ve hak etmediğimiz bir iftira ve hakaret kampanyasına uğradık. Bizi yanlış anlattılar ve yanlış tanıtma gayreti içinde oldular. Görüyorum ki, onların bu gayretleri tutmadı, fakat az sayıda da olsa bizim ulaşamadığımız ve bize iftira kampanyası başlatan kesimlerin rüzgârından etkilenenler olmuştur. Özellikle onlara ve tüm kamuoyuna deriz ki: "Bizim yolumuz Resulullah'ın, ashabının ve onların yolundan gidenlerin yoludur. Bizim yolumuz Şah–ı Nakşibend'lerin, Yunusların, Mevlanaların, İmam–ı Rabbanilerin, Emir Sultanların, Aziz Mahmud Hudai'lerin yoludur. Sevgi ve kardeşlik yoludur. Kin ve husumet, anarşi ve terör, nefret ve buğz yolu değildir. İnsanlığı karanlığa değil aydınlığa ve ebedi kurtuluşa erdirme yoludur. Bizim dergahımızda nefrete yer yok, sevgi ve kardeşlik üzerine kurulmuştur.
Sevenlerimize sevgi ve saygılarımı özellikle arz ederim ki, en zor zamanlarda bile bizi yalnız bırakmadılar. Desteklerini bizden esirgemediler, her türlü karşı propaganda ve reklama rağmen bize olan sevgi ve desteklerinde bir değişiklik olmadı. Biz de onları seviyoruz, her an dualarımıza ortak etmekteyiz. Umudum odur ki onlar da dualarında bizleri unutmuyorlar.
Beyan okurlarına gelince, gerek yayın çizgisi olarak, içeriğinden tasarımına her konuda çok güzel bir yayınla muhatabız. Çıktığı günden bugüne hem yazılarımla hem de maddi manevi desteğimizle her zaman Beyan'ın yanında oldum ve bundan böyle de olmaya devam edeceğim. Kültür hayatımızı zenginleştiren ve emri bil maruf nehyi anil münkeri imkanlar dahilinde yapmaya çalışan bir dergi, tüm inananlar tarafından desteklenmeli inancındayım. Yayın hayatında başarılar temenni ederim.

beyan: Bize zamanınızı ayırdığınız için ve verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederiz.

Cübbeli Hoca: Ben teşekkür eder, bu söyleşimizin tüm inananlara hayırlar getirmesini temenni eder, tüm kardeşlerimi gönül dolusu muhabbetlerimle selamlarım. Rabbimin selamı sizlerin ve tüm inananların üzerine olsun…
 
Katılım
13 Haz 2006
Mesajlar
444
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
45
Web sitesi
beysehiraktuel.blogcu.com
Ce: Beyan Dergisininin Cübbeli Hoca ile Röportajı

Cübbeli Ahmet hocanın 2 Milyon dolarlık havuzlu villada oturmasının hikmeti ne acaba? Biliyorsunuz bu ortaya çıktı acaba bize önder olacak insanların böyle yaşamasını bu ekonomik sıkıntıların çığ gibi olduğu ülkmezde sizler nasıl karşılıyorsunuz..Benim kafamda soru işaretleri oluştu...
 

Ahiskali

Üye
Katılım
17 Eyl 2006
Mesajlar
32
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Ce: Beyan Dergisininin Cübbeli Hoca ile Röportajı

Ne kadar cabuk iftiralara inaniyorsunuz aklim almiyor!!!

Cübbeli Hoca bir vaazinda bu zindiklara cavabi vermisdir.

O vaaz elime geecdiginde buraya eklerim insAllah.
 

kadem

Profesör
Katılım
19 Ağu 2006
Mesajlar
1,622
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Ce: Beyan Dergisininin Cübbeli Hoca ile Röportajı

Cübbeli Ahmet hocanın 2 Milyon dolarlık havuzlu villada oturmasının hikmeti ne acaba? Biliyorsunuz bu ortaya çıktı acaba bize önder olacak insanların böyle yaşamasını bu ekonomik sıkıntıların çığ gibi olduğu ülkmezde sizler nasıl karşılıyorsunuz..Benim kafamda soru işaretleri oluştu...


sizin düşünceleriniz nedir tam anlayamadım ben?
 

Cümle Mühendisi

Ordinaryus
Katılım
2 Tem 2006
Mesajlar
4,181
Tepkime puanı
110
Puanları
0
Konum
İzmir
Web sitesi
muhammedesad.blogcu.com
Ce: Beyan Dergisininin Cübbeli Hoca ile Röportajı

Cübbeli Ahmet hocanın 2 Milyon dolarlık havuzlu villada oturmasının hikmeti ne acaba? Biliyorsunuz bu ortaya çıktı acaba bize önder olacak insanların böyle yaşamasını bu ekonomik sıkıntıların çığ gibi olduğu ülkmezde sizler nasıl karşılıyorsunuz..Benim kafamda soru işaretleri oluştu...

Öyle bir durum var mı yok mu bilmiyorum ama...

Ya bir seveni Hocaefendiye hediye etmişse ne diyeceksin...

Ona da karışamazsın ya...

Lütfen bardağın dolu tarafından bakalım...
 

kemalali

Profesör
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
10
Puanları
0
Cübbeli Ahmet hocanın 2 Milyon dolarlık havuzlu villada oturmasının hikmeti ne acaba? Biliyorsunuz bu ortaya çıktı acaba bize önder olacak insanların böyle yaşamasını bu ekonomik sıkıntıların çığ gibi olduğu ülkmezde sizler nasıl karşılıyorsunuz..Benim kafamda soru işaretleri oluştu...


Sohbetinde duydum.Kireçlenme rahatsızlığı oldugu için havuz kiralamış.Diger ortamlar uygunsuz oldugu için.İslam düşmanı medyanın yalanından başka birşey degil.Bu haberler fasıklardan degil kafirlerden geliyor.
 
Katılım
29 Eyl 2006
Mesajlar
10
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Cübbeli Ahmet hocanın 2 Milyon dolarlık havuzlu villada oturmasının hikmeti ne acaba? Biliyorsunuz bu ortaya çıktı acaba bize önder olacak insanların böyle yaşamasını bu ekonomik sıkıntıların çığ gibi olduğu ülkmezde sizler nasıl karşılıyorsunuz..Benim kafamda soru işaretleri oluştu...


fetullah hoca amerikadaki lüks villasında amerikanın kucağında yaşıyor kimse birşey demiyor bir cemaatin lideri konumundaki birinin yapması gereken bu mu dur.. kalkmışlar cübbeli hoca efendinin evini sanki suçmuş gibi yanlış yakışıksız birşeymiş gibi söylüyorlar Allah basiret feraset versin yoksa anlatda anlat "summum bukmun umyunnnnn"
 
Katılım
13 Haz 2006
Mesajlar
444
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
45
Web sitesi
beysehiraktuel.blogcu.com
Şimdi çıkan haberlere ne diyeceksiniz bakalım...Vaazlarında hiçbir denize gitmediğini erkeklerin dahi olduğu yerlerde denize girmediğini söyleyen hoca neler yapmış fotoğraflar onu ele veriyor..Fotomontaj olmadığınıda kendisi vakit gazetesine açılama yapmış.Hocayı tutmak için hatalkarını görmemezlikten gelmeyin..Bu insanlarda günah işleyebilir...Peygamber değiller ya...ilgili vaaz ve fotoğraflar için...buyrun..:http://www.hurriyet.com.tr/gundem/5237650.asp?m=1&gid=112&srid=3428&oid=1#
 
Katılım
29 Eyl 2006
Mesajlar
10
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Şimdi çıkan haberlere ne diyeceksiniz bakalım...Vaazlarında hiçbir denize gitmediğini erkeklerin dahi olduğu yerlerde denize girmediğini söyleyen hoca neler yapmış fotoğraflar onu ele veriyor..Fotomontaj olmadığınıda kendisi vakit gazetesine açılama yapmış.Hocayı tutmak için hatalkarını görmemezlikten gelmeyin..Bu insanlarda günah işleyebilir...Peygamber değiller ya...ilgili vaaz ve fotoğraflar için...buyrun..:http://www.hurriyet.com.tr/gundem/5237650.asp?m=1&gid=112&srid=3428&oid=1#

EDİT.. kendine ne güzel kılavuz seçmişsin.Rasulullah efn. sallallahu aleyh ve sellem buyurmuyormu bir fasık size bir haber getirdiğinde gözünüzle görünceye kadar inanmayın" ki onlar fasık bile değil hepsinin kökü dışarda, adamlar kafir sen kalkmış kendi din kardeşini onların safına geçip eleştiriyorsun.bu ne aşk ne sevda nyse zaten kişi sevdiğiyle beraberdir inş.ahiretde hep onlarla hürriyet basın yayın grubuyla beraber olursun...Rabbim ayırmasın
 

özzey

♥özlemzeynep♥
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
3,120
Tepkime puanı
93
Puanları
0
“Ey iman edenler! Bir fasık (Allah’ın emir ve yasaklarını açıktan ve bir endişe, iç burkulması duymadan çiğneyebilen bir kişi) size bir haber getirdiğinde onu iyice araştırarak, doğru olup olmadığını tespit edin. Aksi halde, hiçbir gerçeğe dayanmadan bir topluluğa zararınız dokunur da, sonra yaptığınıza pişman olursunuz.” (Hucurât Sûresi, 6)
 
Katılım
13 Haz 2006
Mesajlar
444
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
45
Web sitesi
beysehiraktuel.blogcu.com
kılavuzu karga olanın burnu b........kkkk dan çıkmazmış kendine ne güzel kılavuz seçmişsin.Rasulullah efn. sallallahu aleyh ve sellem buyurmuyormu bir fasık size bir haber getirdiğinde gözünüzle görünceye kadar inanmayın" ki onlar fasık bile değil hepsinin kökü dışarda, adamlar kafir sen kalkmış kendi din kardeşini onların safına geçip eleştiriyorsun.bu ne aşk ne sevda nyse zaten kişi sevdiğiyle beraberdir inş.ahiretde hep onlarla hürriyet basın yayın grubuyla beraber olursun...Rabbim ayırmasın

Öncelikle bu yorumu yapan bir edebsize teşekkür eden süper modu kınıyorum..Yakıştıramıyorum..Hele bunlar bir bayansa..Bakın şu edebiyata b..k filan..Nasıl iffet bir mümine kadında..Ben burda forumdaysak herkesin fikrine anlayış istiyorum..Kargalara benzetmek b..k lara bulanmak bu hakaretin danıskası..EDEB YA HUU !!! Yöneticileri görevlerini yapmaya çağırıyorum..

Hürriyet çalışanları benim dostum değil ama iyi iş çıkarmışlar adamı iz üstünde basmışlar..Ele geçirmişler..Bence ne kadar da iyi yaptılar..Yoksa bu cübbeli hoca yaptığı hatayı anlamayacaktı..Unutmayın Mevla c.c. fasıklarla ve yahut kafirlerlede bu dine yardım eder..Ayetleri hiç okumadınızmı..Bu arada edebsiz mss kelimesini kullanacak kadar herhalde batıya hayran kardelen sen onların kalbini mi yardında kafir olduklarını gördün..Bu tekfir yapmaktır..Hele birde içlerin müslüman varsa ki sen mahvoldun..Git imanını tazele seni imana davet ediyorum..Argo pslik dolu argolarını al.....kendine sakla.....!!!!! Haddini bil..İfffetini koru..
 

özzey

♥özlemzeynep♥
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
3,120
Tepkime puanı
93
Puanları
0
ben sadece hatırlattığı ayet için teşekkürümü koydum, zaten özellikle de sadece ayeti yazdım altına yorum yapmadım
 

SiNeM

Piss'a!
Katılım
14 Haz 2006
Mesajlar
1,000
Tepkime puanı
5
Puanları
0
Konum
ev :))

fetullah hoca amerikadaki lüks villasında amerikanın kucağında yaşıyor kimse birşey demiyor bir cemaatin lideri konumundaki birinin yapması gereken bu mu dur.. kalkmışlar cübbeli hoca efendinin evini sanki suçmuş gibi yanlış yakışıksız birşeymiş gibi söylüyorlar Allah basiret feraset versin yoksa anlatda anlat "summum bukmun umyunnnnn"

Fettullah gülen hoca efendi lüx villalarda oturmayın diye vaaz etmiyor.veya bunun günah oldugunu iddea etmiyor.Ben cübbeli hocayı dedikleri ve yaptıkları bir tutmadıgı için sadece eleştiriyorum.Bir de sizin gibi adamına göre yorum yapanları eleştiriyorum.Kendi idolunuz hata yapınca 'islama bir darbe birlik olalım' çagrısını yapan sizler,farklı cemaatin liderlerini rahatlıkla ve haksızca eleştirebiliyorsunuz.
 

kady

Üye
Katılım
17 Eki 2006
Mesajlar
52
Tepkime puanı
1
Puanları
0
http://www.ahmetmahmutunlu.com/ duyurular + en alttaki sohbetı dınleyın

DICEM de aklınız basınız yerınde olsa ıdı arastırırdınız zaten

eger ki saldırma ve karalama kendı fıkrınız olsa allah sahıdım ses etmıcem

gunahı vebalı söz edene

cigeri 5 kurus etmeyen kanal patronlarının yalama + yalaka + nasıpsız haber spıkerlerının ve bı dunya yahudı mason uşaklarının söyledıklerıyle buyuyen genclık sımdı nasıl olurda

rabbım allah dır dıyen bır zat a saldırır

bunun lamı cimi yok

ya bU saf da durursun ya karsı saf da

VE BENIM SAFIM İNŞALLAH AHMET HOCA GIBI INSANLARIN SAFI OLUR
 
S

SaLtan

Guest

fetullah hoca amerikadaki lüks villasında amerikanın kucağında yaşıyor kimse birşey demiyor bir cemaatin lideri konumundaki birinin yapması gereken bu mu dur.. kalkmışlar cübbeli hoca efendinin evini sanki suçmuş gibi yanlış yakışıksız birşeymiş gibi söylüyorlar Allah basiret feraset versin yoksa anlatda anlat "summum bukmun umyunnnnn"

fethullah gülen lüx binada yaşamıyor. ev yiğenine ait ve ekonomiden anlayan herkes bilirki avrupa ve amerikada yaşayan çalışan herkes bir şekilde ev sahibi olabiliyor. fransada buna benzer bizim evde var. sizin için çok lüx bir ev olabilir ancak bir abd'liye göre inanın kelepir bir evdir. ayrıca sadece bir oda tahsis edilmiş kendisine orda gününü ibadetlerle geçiriyor. kendisine tedavi için gelen doktorlar bile din alimi olması hesabıyla ücret almıyorlar. sırf dedikodu olmasın diye dışarıyada çıkmıyor. yürümesi gerekirken evin merdivenine döşettiği yürüyüş bandıyla bu aktivetesini gerçekleştiriyor. mubalağa gibi gelebilir size ama öyle..kendisinin tek geliri kitaplarından olup yüzde 20'lik kısmını pakistandaki depremzedeler için hibe etmiştir sonuçta varsa serveti bırakaçığı bir çocuğu bile yok...kardeşlerinin çoğu hala köylerinde çiftçilikle uğraşıyorlar. 2 milyon dolarlık ev ne demek biliyonuzmu 100 bin doların yanında devede kulak kalıyor. tamam cübbelinin hem kayınbabası hemde babası zengin olabilir ama dervişane yaşam telkin edip hatta bu emirlere varıp bu kadar lüx yaşaması tümüyle yakışıksız. bence daha fazla hocaefendiyi bulaştırmadan kutuyu açtırmayın..
 

johncoffey07

Asistan
Katılım
26 Eki 2006
Mesajlar
898
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Konum
THE EARTH
Bİr insan belli bir misyonu yükleniyorsa;ele talkımı verip kendi salkımı yutmamalı.Onun sayesinde bir çok insan farklı bakış açılarına maruz kalıyor.Ya bir işi tam yap veya ben buyum diye ortalığa çıkma!!!!
 

Uveys El Konevi

Paylaşımcı
Katılım
25 Eki 2006
Mesajlar
284
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
Konya
:( :wallbash[1]: Yazık!!! Sizlere böyle tartışmaları yakıştıramıyorum!...Lütfen derhal böyle tefrika edici sözlerden vazgeçiniz..Bütün gerçek hocaefendiler bizim hocamızdır..Hataları kusurları olabilir onlar da insandır ama fasıklara karşı onlardan yana olmalı bence...

Kardeşlerim! Hepimiz tevbe edelim şimdi...Ve hep beraber İslam yolunda hizmet edenlerin istikamette kalması ve muzafferiyeti için dua edelim!!!
 
Üst