Beşamel Soslu Mantarlı Patatesli Oturtma

Verda

Gales
Yönetici
Süper Moderatör
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,920
Beğeniler
997
Puanları
113
#1

  • 6-7 adet orta boy patates
  • 400 gram kıyma
  • 3 adet iri kuru soğan
  • 400 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Yarım demet maydanoz
Beşamel sos için ;
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • karabiber
  • tuz
Üzeri için ;
  • ***** peyniri

Soğanları yemeklik şekilde doğrayarak sıvı yağda pembeleşene kadar pişirin. Ardından kıymayı ekleyerek onun da rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Salçasını ilave edin. Mantarları temizleyerek iri iri doğrayın ve kıymaya ilave edin. Mantarlar suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirmeye devam edin. Son olarak maydanozu, tuzu ve karabiberini ilave edip bir iki çevirdikten sonra ocaktan alın. Patatesleri soyarak fazla kalın olmayacak biçimde dilimleyin. Fırın tepsisini yağlayarak tabanına bir sıra patates dizin. Üzerine kıymalı mantarlı harçtan serin ve 1 çay bardağı kadar sıcak su ilave edin. Tepsinin üzerini folyo ile kapatın. 200 derece fırında yarım saat pişirin. (Patatesler kalınsa pişmesi 40 dk da sürebilir.) Beşamel sos nasıl yapılı? Bunun için tereyağını eritin ve içine unu ekleyip hafif kavurun (rengi dönmesin). Daha sonra süt ve tuzu ilave edip hızlıca karıştırın, 2 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın. Hazırladığınız beşamel sosu pişen yemeğin üzerini kapatacak şekilde sürüp 15 dk kadar tekrar fırına sürün. Son olarak ***** peyniri rendesini serperek peynirler eriyip hafif kızarıncaya kadar tekrar fırına verin. Yanında pilav ve ayranla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun... NOT: Beşamel sosu patatesler 30 dakika piştikten sonra folyoyu çıkarıp sürüyoruz, hemen sürülürse patatesler pişmeyebilir.
Bu video Mukadder Meral Öztürk tarafından gönderilen Beşamel Soslu Mantarlı Patatesli Oturtma adlı tariften hazırlanmıştır.
 

HTML

Üst