ben bir başörütlü kızım

Gülçehre

Asistan
Katılım
1 Tem 2006
Mesajlar
858
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
35
Konum
...Malatya...
husumete vaktimiz yok....Allah razı olsun paylaşım için.En başta ben doktor olacağım deyince bende sizsiniz sanmıştım ama değilmiş... :)
 

hakan

Paylaşımcı
Katılım
18 Haz 2006
Mesajlar
308
Tepkime puanı
6
Puanları
0
allah razı olsun muhabbet fedaisi.... DAVAMIZDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ
 

Risale-i Nur Talebesi

Diyar-ı Bekirli
Katılım
30 Haz 2006
Mesajlar
1,460
Tepkime puanı
11
Puanları
0
اَحَد' Alıntı:
husumete vaktimiz yok....Allah razı olsun paylaşım için.En başta ben doktor olacağım deyince bende sizsiniz sanmıştım ama değilmiş... :)
Anlamadım:)
Allah razı olsun hakan ve Ehed nickli kardeşim
Selametle...
 

Gülçehre

Asistan
Katılım
1 Tem 2006
Mesajlar
858
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
35
Konum
...Malatya...
NurTalebesi' Alıntı:

:) burayı okumuştum ondan öyle dedim...

selam ile

BEN DOKTOR OLACAKTIM
Ben doktor olacaktım kararımı vermiştim doktor olacaktım. Daha çok küçükken bu kararımı vermiştim. Ortaokulda kötü yazmaya başlamış. Aklı sıra prova yapıyordum. Ve bütün sınıf gülerdi. Bu halime tabii prova yaptığıma gülüyorlardı.
Evet, ben doktor olmalıydım. Öyle sıradan bir doktor değil. Büyük buluşlar imza atan bir doktor olacaktım. İlayı kelimatullah maddeyle ilerleme bağlı. Evet, ilim, fen ve sanat silahını kullanmalıydık.
Ortaokul bitti. Tıp öğrencisi olmam üç yıl kaldı. Ama duuur dediler. İmam hatibi okursan sen kolay kolay tıpçı olamazsın. Tamam dedik kaydımızı aldık. Bu seferde başını aç dediler. Bilmezler ki en büyük hakaret budur bir başörtülüye. Belki de bilirler bu yüzden yaparlar sadist mi bunlar. Yapamadım evet cahildim on dört yaşımdaydım. İmanımda o kadar kuvvetli değil. Ama Allah’ tan asi biriydim. Bu asilik beni asil yapacaktı.
Evet, hayatım öyle merhalelerden geçti ki Allah’a şükrediyorum. Beni hayata hazırlamak için yönlendiriyordu. Evet, bazen sevmediğimiz şey en hayırlısı olur. Ve biz bunu zamanında anlamayız. Ve hakkıyla teslimiyet içerisinde olamayız. Hudeybiye antlaşması aklıma geldi h.z. Ömer bile itiraz etmişti ilk etapta. Evet, ileri görüşlü olamazsak. Yani hikmetli sebeplerini düşünemezsek maazallah öyle sukut ederiz ki isyankârlık bizi küfre götürür.
Fen lisesine hazırlanıyordum. Sınıfta derce yapıyordum. Çalışkandım. Öyle sebepler oldu ki bıktım çalışmaktan. Sınav günü kimliğim kayboldu. Psikolojim bozuldu. Allah’tan ki bozulmuş yoksa kazansaydım. Maazallah okurdum. Ve iç hesaplaşma benim psikolojimi mahvederdi. Evet, insanı ne hale getiriyorlar. Okumak için can atan ben maazallah diyorum. Ve Allah’ın izniyle bu can bu bedenden çıkıncaya kadar böyle diyeceğim. Bende üstadım gibi ‘ekmeksiz yaşarım hürriyetsiz yaşamam’ diyeceğim.’Bu sarık bu başla çıkar’ diyen üstadın talebesiysem eğer bu başörtü de bu başla çıkacak. Zalimler açmayanlar militan diyecek belki. Ve dindar kardeşlerimde bana çok karışacaktı. En çok ta bu beni yarlalıyacaktı. Bulmuştum bir çare evet soran olursa imam hatip mezunuyum diyeceğim. İlahiyatçı ol diyene diyene' ilahiyatı sevmem' diyecektim. Artık bıktım. İnanın bu yazıyı da yayınlamak istemiyorum. Bu yüzden inşallah fetvaları insanlar kendilerine saklar. Zaten bütün fetvaları ezberledik. Bu konuda tez bile hazırlarım.
Neyse lisem yine imam hatip ama doktor olamayacağım düşüncesi hala var. Bu yüzden ilçeye gitmeliyim. Babaannem gülün yanına gittim. Diğer liseler geçiş yapmıyorlardı. Buradan belki geçiş yapardım. Oda ne ilk defa yasak oraya geldi darbe üstüne darbe alıyorum. Müdür ‘on beş gün devam etsen geçişini yapabiliriz’ dedi. İdare etmelerini istedim. Kabul etmediler. Bir bunalıma girmişin sormayın. On beş yaşında genç biri bunalıma girse ne yapar. O imanı da olmasa intihar eder. Psikolojim alt üst oldu. Neyse ki müjdeli haber geldi. Müdür beni tamamen kovdu. Nasıl mı? Onlarda genelge gelmiş. VE yine imam hatipteyim. O yılda bitti. Son yılda açık öğretim hayalleriyle yaşadım. Ve en büyük darbeyi o zaman aldım. ÖSS’ye giremezsin dediler. Yaklaşık bir iki ay çalışmıştım. Bıraktım ve durmadan çalışan imam hatipli arkadaşlarıma bakıp gülerdim. Gariptir ben sorularını çözüyordum. Hepsi hayret içerisinde. Hava olsun diye söylemiyorum. Çünkü insanlar tembel olduğun için girmiyor ithamını da ediyorlar. Şimdi çözemem herhalde en zor soruları değişik yöntemlerle çözüyordum. İyikide çözüyormuşum. Bir itham olursa bunu söyleyeceğim. Allahın verdiği nimetleri şükranla anmak lazım.
Neyse o yıl forumlar geldi. Herkes tek tek fire veriyor.’gireceğim’ diyor.’Bu yıl kalsın’ dedim. İkinci yıl kurslara gittim. Üçüncü yıl artık nurlara dalmıştım. Okumadan açmayan birisi okuduktan sonra açar mı? Ah dostlarım bu benim başörtü hikâyem kimseye anlatmam dolmuştum boşalmak istedim
 

Gülçehre

Asistan
Katılım
1 Tem 2006
Mesajlar
858
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
35
Konum
...Malatya...
:) tamam işte verdiğiniz linktede diyor ya belki doktor olacaktım diye.. dedimki acaba bu Nur Talebesi mi? ama değilmiş. (yani değildir heralde):yahoo:
 

Zeynep Özmen

Kevok_84
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
3,306
Tepkime puanı
11
Puanları
0
Allah razı olsun daha önce izlemiştim sanırım ne denilebilir :(
 
Üst