Bekar Erkeklere emek Yapımı İcin Püf Noktalar;)

DJ MESNEVI

Doçent
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
1,462
Tepkime puanı
3
Puanları
0


(Hakkatten okurken gülmekten yarıldım resmen :O :O :O :O :O)


Domatesli
Biberli Yumurta
Buyukce bir tavaya yag domates ve biber koyup
bir sigara yakiyoruz.
Sigaranin kulu yere dusmek uzereyse yumurtalari eklemenin zamani
gelmis demektir. Yumurtalari kirip sigaramizi bitiriyoruz. Pismistir
herhalde ocagin altini kapatiyoruz.

Biberli Domatesli Yumurta
Her gun domatesli biberli yumurta yemekten sikildigimizda yapabilecegimiz bu enfes yemek tipki biberli yumurtali
domates gibi pisiriliyor

Makarna
Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini
bosaltip mac izlemeye basliyoruz. Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip
altini kapatiyoruz. Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi
fayansa firlatiyoruz. Yapisirsa pismis demektir. Devre arasinda hala
icinde su kaldiysa tencerenin kapagini kapatip lavabodaki en kirli
tabagin uzerine dogru dokuyoruz. (o zaman hem tabak temizleniyor hem
de makarnalar catalla yenebiliyor) Uzerine ketcap dokup yiyoruz.

Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin.
Sayica fazlalastiklarinda bazen hangisini firlattiginiz karisiyo.

Tuzlu Makarna
Yapilisi ayni makarnaya benziyor. Tek farki bu
kez makarnalari suya atmadan once tuz koymayi akil ediyoruz ...Oyle
daha guzel oluyor.

Pilav
Pilav aslinda basit bir yemek degil. Aranan
kriterler var. Tuzlu yumusak ve tane tane olmasi gerekiyor. Sonuncusu
kolay. Pirincleri tek tek pisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun
suruyor. Maharet hepsini bir arada pisirebilmekte; ama cok da sorun
etmeyin. Nasil olsa icine yogurt koyup bulamac haline getirdigimizde
hepsi birbirine yapisiyor. Kisaca yag koyup uzerine pirinc
ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pisiriyorsunuz. Hem bunu
suzmeye de gerek yok.

Patates Kizartmasi
En kolay islerden biri. Patatesleri soyup
parmak gibi kesiyorsunuz ve kizgin yaga atiyorsunuz. Tek yapmaniz
gereken altini zamaninda kapatmaniz. Yoksa tencere alev alabiliyor.
Bu yuzden sadece tvde pembe dizi varken yapin. Bir de diger
yemeklerin aksine bunu tencerede yiyemiyoruz. Mutlaka tabaga koymak
gerekiyor. Onun disinda cok kolay.

ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER
Hazir Pizza
Pizzamizi firinimiza atip pismesini bekliyoruz
daha sonra firindan cikarip yanik yerlerini bicakla kaziyoruz. Dikkat
edilmesi gereken tek sey kazirken uzerindeki malzemeleri mutfak
tezgahina yapistirmamak.

Hazir Kofte
Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sivi
yagi teflon tavaya koyup kofteleri icine diziyoruz. Kofteler
tavayla ayni renk olmadan altini kapatmak gerekiyor. O yuzden basinda
beklemek lazim.

ZOR YEMEKLER
Konserve Turlu
Bir miktar yag ve salcayi tencereye koyup
konservenin icindekileri dokup uzerine su koyuyoruz. Pismesi cok uzun
suruyor. O sebeple basinda beklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her
seferinde yandiklari icin henuz tadina bakamadim ama konservenin
uzerindeki resme bakilirsa guzel bi seye benziyor.

tavuk
Yapilisi makarna gibi. Sicak suyun icine
atiyoruz arada pisip pismedigine bakmak icin hayvanin kaba etine
catal sapliyoruz. Bu yemek pistikten bir iki gun sonra uzeri jelibon
gibi oluyor. Bu yuzden pisirirken istege bagli olarak bolca toz seker
eklenebilir.

ULTRA ZOR YEMEKLER
Kiymali Bamya
Konserve turluye benziyor ama icine daha
onceden kavrulmus kiyma konulmali. Kiyma kavurmak cok zor ve zahmetli
bir is. Bu yuzden makarna pisirmeyi oneriyorum.

PUF NOKTALAR
1-) Yemekleri daima tencerenin icinden
yiyin. Boylelikle tabak kirletmemis olursunuz.
2-) Asla sade pilav yapmayin. Domatesli pilav yaptiginizda
altini tuttursaniz bile renginden anlasilmaz.
3- ) Mutlaka soganli bir yemek yapacaksaniz asla sogana
dokunmayin. Ozellikle rendelediginizde elleriniz cok kotu kokuyor.
Bunun yerine sogana ekmek tahtasiyla bes alti kez vurmayi deneyin,
ayni isi gorur.
4-) Patates kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla
yikamayin. Kizgin yaga attiginizda cok kotu patliyorlar.
5-) Yemekler asla kendi baslarina hareket etmezler. Sayet gecen ay
yaptiginiz tavuk kendi kendine kimildamaya basladiysa kurtlanmis
demektir. Sakin yemeyin.
6- ) Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleri duser. Mumkun oldugunca
cig tuketin.
7-) Karpuz tabaga koyulmamasi gereken bir meyvedir. Ikiye ayirip
ortasindan kasikla yiyebilirsiniz.Tencere kapagi en mukemmel
tabaktir.
:cool: Buzdolabinin sebzelik olarak adlandirilan kismi
yemeyi dusunmediginiz seylerin saklanmasi icin idealdir. Bu bolume
konan seyler nasil olsa bir sure sonra unutulur.
9- ) Sebzeligin kapagini siki kapatirsaniz curuyen seylerin
kokusu dolaba daha az yayilir.
10-) Spagetti pakedini acmak icin pakedi ortasindan sikica kavrayin
ve altini tum gucunuzle fayansa vurun. Pakedin ust tarafi
yirtilacaktir. Belki bu islem sirasinda makarna unufak olabilir ama
risk almaya deger. Ozellikle misafirlerin yaninda yaparsaniz tavsiye
ediyorum. Oyle daha guzel, bu size cok ma?o bir hava verir.
11-) Sagda solda kulagima caliniyordu. Mutfak robotu denen bisey
varmis. Birden icimi bir heyecan kapladi.

Ulan madem bu isin robotu var ben niye kosturuyorum yillardir
diye sinirlendim. Hemen gidip aldim bi tane. Eve gelip
kutusundan cikardigimda itiraf etmeliyim ki hayal kirikligina ugradim
biraz. Ben acikcasi ufo gibi bisey bekliyodum, bu
bildigimiz tencerenin plastigi. Icindede vantilator gibi bisey
var. Bununla birlikte bi ton plastik zimbirti daha cikti icinden ama
bi ise yarayacaklarini sanmiyorum. Neyse fisini taktim denemek icin
bi tane sogan attim icine. Bakalim ne yapacak diye bekledim.
Kabuklarini bile soyamadi essogluesek. Paramparca etti
birakti. Sinirlendim attim bi kenara yazdan beri duruyo
orda. Bir ara yikayip vantilator gibi olan seyi bilgisayarima
takmayi dusunuyorum. Belki fan olarak is gorur. Onun disinda tamamen
para tuzagi. Ilerde cikarsa mutfak androidi almayi dusunuyorum
 

uykusuz

Kıdemli Üye
Katılım
18 May 2011
Mesajlar
7,798
Tepkime puanı
1,236
Puanları
0
Tarifler harika ben de mi denesem diyorum:D
 
Üst