BedİÜzzaman'i Mehdİ Zannedenlere BedİÜzzaman'in Cevabi :

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HarunYahya

Üye
Katılım
7 Eki 2006
Mesajlar
126
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
Zuhurat
Web sitesi
www.ademyakup.net
Risale-i Nur talebesi olan bazı muhterem ağabeylerin, “Bediüzzaman'ın, eserlerinde inandığı şeylerin tam aksine bilgiler vererek bazı gerçekleri gizlemiş olduğu ve bunları özel bir sohbet esnasında yalnızca iki üç kişiye açıkladığı” şeklinde birtakım iddialarda bulunmaları son derece yanlıştır. Böyle bir yaklaşım, Bediüzzaman'ın yüzlerce sayfa boyunca yaptığı açıklamaların “yalan” olduğunu söylemek olur ki, bu da böylesine değerli bir İslam alimine karşı yapılan çok büyük bir bühtan ve iftiradır.

Bediüzzaman'ın, ahir zamanda İslam ahlakının dünya hakimiyetine vesile olacağı müjdelenen Hz. Mehdi ile ilgili açıklamaları son derece anlaşılır, açık ve nettir. Bediüzzaman kendisinin Hz. Mehdi olmadığını (Emirdağ Lahikası, s. 266), Hz. Mehdi'nin kendisinden bir yüzyıl sonra geleceğini (Kastamonu Lahikası, s. 57), kendisinin Hz. Mehdi'nin bir eri, neferi ve öncüsü olduğunu (Barla Lahikası, s. 162), eserleri ve yaptığı çalışmalar ile de Hz. Mehdi'ye zemin hazırladığını (Sikke-i Tasdik-i Gaybi, s. 189) açıkça beyan etmiştir.

Bediüzzaman kendisinin Hz. Mehdi olmadığını açıkladığı delillerden birinde “Hz. Mehdi'nin seyyid olacağını ancak kendisinin seyyid olmadığını” ifade etmiştir. Bediüzzaman'ın bu gerçeği açıkça dile getirdiği sözlerinden bazıları şöyledir:

Bediüzzaman kendisinin Hz. Mehdi olmadığını (Emirdağ Lahikası, s. 266), Hz. Mehdi'nin kendisinden bir yüzyıl sonra geleceğini (Kastamonu Lahikası, s. 57), kendisinin Hz. Mehdi'nin bir eri, neferi ve öncüsü olduğunu (Barla Lahikası, s. 162), eserleri ve yaptığı çalışmalar ile de Hz. Mehdi'ye zemin hazırladığını (Sikke-i Tasdik-i Gaybi, s. 189)açıkça beyan etmiştir.

"... HEM MEHDİLİK İSNADINI HİÇ KABUL ETMEDİĞİMİ BÜTÜN KARDEŞLERİM ŞEHADET EDERLER. Hatta Denizli’deki ehli vukuf (bilgi sahibi kişiler) eğer Said mehdiliğini ortaya atsa bütün şakirtleri (talebeleri) kabul edecek dediklerine mukabil (karşılık), Said itiraznamesinde demiş ki: “BEN SEYYİD DEĞİLİM MEHDİ SEYYİD OLACAK” DİYE ONLARI REDDETMİŞ...." (Tenvir, Şualar, s. 365)

"… Ben de onlara demiştim: "BEN, KENDİMİ SEYYİD (Peygamber Efendimiz (sav)'in soyundan) BİLEMİYORUM. Bu zamanda nesiller bilinmiyor. HALBUKİ ÂHİR ZAMANIN O BÜYÜK ŞAHSI, ÂL-İ BEYT’TEN (Peygamberimiz (sav)’in soyundan) OLACAKTIR." (Emirdağ Lâhikası, s. 267)


Risale-i Nur’un herbir kitabı bir Said’dir. Siz hangi kitapa baksanız benimle karşı karşıya görüşmekten on defa ziyade hem faydalanır, hem hakiki bir surette benimle görüşmüş olursunuz. Risale-i Nur bana hiçbir ihtiyaç bırakmıyor. (Emirdağ Lahikası, s. 159)

Ey hocalar ve ehl-i kalb! Soracağınız suallerin cevaplarını Risale-i Nur'da bulabilirsiniz. Ehl-i keşf (gözle görülmeyen gaybi hakikatleri Allah'ın lütfuyla keşfedip bilen evliyâlar) ve kalbden birisi, benim gibi âciz bir insandan Mehdi’yi soruyor. "Ne vakit gelecek..." Daha Mehdi’yi anlayamamış. Dâbbetü'l-Arz kimler olduğunu bilmiyor. Bunlara dair, risalelerde birer bahis (söz, açıklama) vardır. Her müşkil suâlin (zor sorunun) cevabını o risalelerden arayınız, bulursunuz. (Mustafa Hulûsi, Barla Lahikası, 143)

Bediüzzaman yine eserlerinde, Peygamberimiz (sav)'in bir hadisini hatırlatmış; “seyyid olan bir kişinin seyyidliğini gizlemesinin Kuran ahlakına uygun olmadığını” belirterek, bu konudaki sözünün kesin olarak doğru olduğunu ifade etmiştir:

"Seyyid olmayan seyyidim ve seyyid olan değilim diyenler, ikisi de günahkar ve duhul ve huruc (isyan) haram oldukları gibi... hadis ve Kuran’da dahi, ziyade veya noksan etmek memnu’dur (yasaklanmıştır)." (Muhakemat, s. 52)

Peygamberimiz (sav)’in hadisinde bildirildigi gibi, İslam ahlakına göre, seyyid olan bir kişi hiçbir nedenle bunu gizleyemez, saklayamaz. Seyyid olmayan bir kişi de “ben seyyidim” diyemez. Peygamber Efendimiz (sav)'in neslinden olmak Müslümanlar için büyük bir şereftir. Dolayısıyla Bediüzzaman seyyid olsaydı, bunu açıkça ifade eder, bu durumdan büyük onur duyardı. Aynı şekilde eğer kendisinin Hz. Mehdi olduğu yönünde bir kanaati olsaydı, milyonlarca kişinin okuduğu eserlerinde buna taban tabana zıt yüzlerce sayfa izah yapmaz; Hz. Mehdi'nin özelliklerinin kendisiyle uyuşmadığını ve bu mübarek zatın kendisinden sonraki dönemde geleceğini onlarca deliliyle birlikte açıklamazdı.

Bediüzzaman, “bir Risale-i Nur talebesi olarak ben de bunlara uyuyorum” diyerek, hayatta olduğu süre içerisinde eserlerinde yazdıklarının doğruluğunu defalarca tasdik etmiştir. Risalelerin her biri, binlerce nüshası olan kitaplardır. Dolayısıyla eserlerinde açıkça “Ben kendimi seyyid bilmiyorum” diyorsa, Risale-i Nur talebesi bazı muhterem ağabeylerin “Bediüzzaman'ın bu açıklamaları doğru değildir; kendisi falanca gün bizi çağırmış, hem şerif, hem seyyid hem de Mehdi’yim demiştir” demeleri Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’ne karşı çok galiz bir hakaret, büyük bir zulüm ve iftira olur. Zira bu, Bediüzzaman gibi değerli ve üstün ahlaklı bir şahsın bu konuda yazdıklarının “yalan” olduğunu iddia etmek anlamına gelir. Yüzlerce sayfa boyunca yazdıklarının aksine, Bediüzzaman'ın “-yalnızca iki üç kişiye- tüm yazdıklarının yalan olduğunu”söylediği şeklinde bir iddia, bu tür iddiaların sahiplerini töhmet altında bırakır. Bediüzzaman gibi derin imanlı büyük bir müceddidin, eserlerinde, düşündüğü ve inandığı şeylerin tam tersine açıklamalarda bulunması hiçbir şekilde söz konusu değildir. Dolayısıyla Bediüzzaman'ın vefatından yıllar sonra böyle bir iddia ile ortaya çıkmak, her ne kadar iyilik adına, Bediüzzaman'ı sevme adına yapılmış dahi olsa, Bediüzzaman adına çok büyük bir iftira olur. Onu yalancılıkla itham eden ve yüzlerce sayfa ile ümmeti aldattığını iddia eden böyle bir yaklaşım ise hiçbir vicdanın kabul etmeyeceği bir davranıştır
 

ORHANCAN

Ordinaryus
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
2,536
Tepkime puanı
80
Puanları
0
Konum
-İSPARİT-
SELAMLAR HARUN YAHYA RUMUZLU KARDEŞİM...

ŞİMDİ BU KONUDA YAZI YAZANLAR ARASINDA BEN DE VARDIM.... VE YAZILI BELGELERİYLE ALINTI YAPARAK SİZLERE VE DEĞERLİ KARDEŞLERİME MİSALLERİYLE ANLATTIM....

KONUYU TEKRAR AÇTIĞINIZ İÇİN TEKRAR O ALINTILARIMI KAYNAK BELİRTEREK YAZIYORUM BİR MAHZURU YOKSA..

***************

Bayram Yüksel Ağabey'den hatıralar:


87- Osman Çalışkan Ağabey, kalbinden diyor ki: "Ahmed Feyzi Ağabey

Üstadımızın mehdiliğinden bahsediyor. Fakat, Mehdi-i A'zam ehl-i beytten olacak. Üstadımız ise Kürddür. Acaba Kürdden Mehdi olur mu?" diyor.

Sonra, Demirci Ali Ağabeyle beraber Üstad Hazretlerinin yanına gidiyorlar.

Üstadımız buyuruyor ki: "Kardeşim Ali Efendi! Elinde dövdüğün demir gibi emin ol ki, benim annem Hasanî, babam ise Hüseynîdir. Yâni, annem Hazret-i Hasan (r.a.) ve babam Hazret-i Hüseyin (r.a.)'dendir."

http://www.nur.org/risale/makaleler/bayramagabey02.htm

***************
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
Biz mehdi diyelimde kabul edenler eder, etmeyenler ile de müceddidlikte karar kılarız diyor galiba abiler :O
 

Duha

Profesör
Katılım
13 Ocak 2007
Mesajlar
794
Tepkime puanı
34
Puanları
0
Web sitesi
www.risaletalim.com
1) Üstad'ın ben mehdi değilim dediği her hangi bir yazı yoktur. (kabul başka red başkadır)
2) Üstad'ın ben seyid değilim, dediği bir yazı yoktur. (Seyid olduğumu bilmiyorum,demiştir)
3)Üstad Mehdi yüzyıl sonra gelecek diye bir ifade kullanmamıştır

Belli ki;Mehdinin en büyük vazifsesi, asırlardır teslimi bir İman ile iman edilmiş İmani Meseleleri açıkça izah ve ispat etmektir.Mü’minlerî tahkiki bir imana kavuşturmaktır. Madem Mehdi-i Azam’ın üç vazifesi var.Madem birinci ve en önemli görevi; İmani Meseleleri vazıh bir şekilde izah ve ikna ve ispat etmektir. Madem Risale-i Nur eski zaman ulemasının işaret ettiği bu iş görmüş.Madem birinci ve en önemli görevi;en büyük birine ve en büyük bir alim zata vermek adettendir.Hiç mümkün mü ki,birinci vazifeyi Said Nursi gibi bir zata yükleyip, ikinci ve üçüncü dereceden önemli,imani meselelere kıyasla önemsiz meseleleri Mehdi-i Azam’a versin.Mümkün mü ki;küçük bir zat ,dar dairedeki büyük işi görsünde, En büyük zat geniş dairede ki,diğerine göre önemsiz iş görsün.Akıl bunu rededecektir.
Hem Mehdilik peygamberlik gibi değildir.Yani bir vahiy gelip “Sen Mehdisin”, denilmez.Belki bir ilhamla hissedebilir.O zatında belki ilhama nefsinden dolayı güvenmeyip;Haddimin fevkinde böyle bir makamı kendime mal edemem”,diyerek hodfürüşluk ve hub-u cah korkusundan ,ihlasına zarar verir endişesiyle, red edebilir.Red başkadır inkar başkadır.
Biri ;Albay’a seni General yapıyorum dese.O zat; hayır ben hasta ve zayıfım.Hem layık değilim,hakkı ile bu görevi ifa edemem, dese,nasıl o zatın Generelliğe liyakatı inkar edilemez …
Belki de Üstad’ın Mehdiliği Kabul etmemesinde bir hikmeti de budur.
Baki Selam
 

&Ta-Ha&

Doçent
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
1,044
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
Web sitesi
hayattanizler.spaces.live.com
zaten üstadın bir yerde dediği gibi mehdi ve süfyan gibi Zatlar kendilerinin mehdi olduklarını bile bilmeyeceklerdir.Dolayısıyla üstad kendisinin mehdi olduğunu bilmeyebilir.Ama risale-i nurlardaki açıklamalarına bakıldığında üstadın net bir biçimde ben Mehdi değilim demediğini görüyoyurz.

baki selam seha2 hoşgeldiniz;)
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Vefat edip ahirete irtihal etmiş bir Zatı da Mehdi ilan ettiniz ya, mübarek olsun..

Sizler, Risaleler yanında başka kaynakları da okuduğunuzu söylüyorsunuz ya Hadis kaynaklarını dahi okumadığınız buradan kesin ve açık bir şekilde anlaşılıyor.. Yani "ayinesi iştir kişinin, lafına bakılmaz", sözü ne kadar isabetli bir sözdür bir kez daha ispatlanmış oluyor.. Hadis-i Şeriflere bakın bakalım, Mehdi AS. ile ilgili ne tür bilgiler var? Görünümü nasıl biri? O teşrif etmeden ne gibi hadiseler olacak, Onun teşrifiyle ne gibi hadiseler olacak? Ondan sonra ne gibi hadiseler yaşanacak?

Hadi kabul edelim ki Mehdi, Üstad Hz. idi.. Peki İsa AS. kimdi? Ashab-ı Kehf kimlerdi? Horasan'dan çıkıp Kudüs'e kadar olan coğrafyayı fetheden Siyah Bayraklı Ordu kimlerdi? Bu ordunun komutanı olan Şuayb kimdi? Üstad Hz.lerine Kabe'de zorla biat eden 313 kişi kimlerdi? İnsanların büyük çoğunluğunun kırılacağı Melheme-i Kübra hangi savaştı?

Buyurun açıklayın; Onları da bilmiş olalım..

(Ayrıca Hadis kaynaklarında Mehdi'den önce Mehdilik yapacaklardan bahsedilmiyor.. Sahte Mehdilerden ve yalancı Peygamberlerden bahsediliyor.. Bilginize..)
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
Başka bir yazımda söylemiştim.. Herhalde Mehdi gelse bazı müslüman kardeşler kabul etmeyecekler bizim cemaatten çıkmadı diye.. Yazık...

Bediüzzaman Mehdi gösterme gayretleri aslında o cemaatte bulunanların diğer cemaatlere üstün gelme gayretinden başka bir şey değildir. Bediüzzaman Mehdi olunca; abiler şimdiki meşayihden, o cemaatteki kardeşlerde ehli tarikten ve sair müslümanlardan üstün olacaklar. Varsın üstün olsunlarda yeterki fazla komik duruma düşmesinler :D

İkinci bir sebep ise yapılan işlere meşruiyet kazandırmak istemelerindendir. Bu demek değil ki yanlış işler yapıyorlar.

*******************

Aslında bir kafa karışıklığı var, Mehdi konusunda. Acaba Saidi Nursi mi yoksa Fethullah Hoca mı Mehdi? Mehmet Kutlular'ın dediğine göre (ki yalan söylediğini düşünmek mümkün değil) Fethullah Hoca kendini Mehdi veya Hz. İsa zannediyormuş 1970'lerde. Eğer öyle ise şu 2 seçenekten hangisi doğru?

1.) Said-i Nursi Mehdi'dir, Fethullah Hoca Hz. İsa'dır.

2.) Said-i Nursi asrımızın müceddidi ve Mehdi'nin hazırlayıcısı, Fethullah hoca da Mehdi'dir.

Fethullah Hoca'nın talebeleri ne düşünür bu konuda?
 

Duha

Profesör
Katılım
13 Ocak 2007
Mesajlar
794
Tepkime puanı
34
Puanları
0
Web sitesi
www.risaletalim.com
Ya sen sözlerine dikkat et. Bilmiyorsun bilmediğini bilmiyorsun.
1) Kutlular abi asla Fethullah gülene kendini mehdi görüyor demedi
2) Fethullah gülen mehdilik ve Hz. İsalık ithamını tekzib etti. Hem kendine ve birine Mesih diyeni kafir ilan etti.
3) Hiç bir Nurcu kendine bir makam verme telaşında değildir. Bilakis devir şahıs devri değildir, ben bir hiçim derler. Ayrıca hiç bir Abi kendini lider dahi görmemiştir. Birgün güneşliye git bakalım Kutlular abiyi el pençe divan mı duruyorlar yoksa sıradan bir insan gibi mi duruyor.
4) Hiç bir meseleyi delilsiz red etme ve alay hakkına sahip değlisin. Eğer alimsen yanlışı ıspatlar susarsın, yok alim değilsen bilmediğin şeylere niye taraf oluyorsun. Esas Üstadına mehdilik verdiği için alay ettiğin kişilerin durumuna sen düşüyorsun. Eğer alim değilsen demek bunları bir yerden duymuş ve delilsiz kabul etmişsin. Demek haddinden fazla hüsn-ü zan ettiğin biri var. Demek sende birilerine olağan üstü hal vererek bir çeşit mehdi ilan etmişsin.

Mehdi imani bir mesele değildir. Herkez ilim ile konuşsun. Bilmeden konuşmak haramdır.
vesselam
 

ORHANCAN

Ordinaryus
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
2,536
Tepkime puanı
80
Puanları
0
Konum
-İSPARİT-
Ne kadar okuduğunu anlamaz KALIN KAFALILAR varmış aramızda be kardeşim...

Üstad da (RA) ve Hocaefendi de Mehdi değiliz diyorlar illa ki birileri bu sıfatı yapıştırıp arkasından da ÇAMURUNU hazırlamış atacak illa ki..

Kendileri kabule temedikleri halde onların sevenlerinin kabul etmesi neyi değiştiri.

özellikle hirahos kardeşim sizle özelden- o sayfamızda görüşmek isterim...büyük yanılgılar içerisindeniz...kul hakkına mucib işleriniz var...


..
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
Ne kadar okuduğunu anlamaz KALIN KAFALILAR varmış aramızda be kardeşim...

Üstad da (RA) ve Hocaefendi de Mehdi değiliz diyorlar illa ki birileri bu sıfatı yapıştırıp arkasından da ÇAMURUNU hazırlamış atacak illa ki..

Kendileri kabule temedikleri halde onların sevenlerinin kabul etmesi neyi değiştiri.


E madem Hoca'nız kabul etmiyor neden hala bazıları Saidi Nursi'nin veya Fethullah Hoca'nın Mehdi olduğunu düşünüyor. Hocalarınıza inanmıyor musunuz? Yoksa onlar tevazu gösterip kabul mü etmiyorlar? Ya da istemem yan cebime koy misali mi :) Çünkü samimiyetle kabul edilmese, cemaatte bu tür mülahazalarda bulunmaması gerekir.

İkinci bir husus ise bu hocaefendiler kendileri hakkında ne düşündüğü sorulmamıştır. Sizin de dediğiniz gibi cemaatte bu tür düşünceler var ki benim soru yönelttiğim de onlardır.

***********************

Aslında bir kafa karışıklığı var, Mehdi konusunda. Acaba Saidi Nursi mi yoksa Fethullah Hoca mı Mehdi? Mehmet Kutlular'ın dediğine göre (ki yalan söylediğini düşünmek mümkün değil) Fethullah Hoca kendini Mehdi veya Hz. İsa zannediyormuş 1970'lerde. Eğer öyle ise şu 2 seçenekten hangisi doğru?

1.) Said-i Nursi Mehdi'dir, Fethullah Hoca Hz. İsa'dır.

2.) Said-i Nursi asrımızın müceddidi ve Mehdi'nin hazırlayıcısı, Fethullah hoca da Mehdi'dir.

Fethullah Hoca'nın yada daha geniş düşünücek olursak Nur talebeleri ne düşünür bu konuda?
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Orhan abi, ben başka kardeşlerimin iddialarına karşı yazmışım; sen kendine yazmışım gibi karşılık veriyorsun.. Hayırdır, ne iş? Biz bu kardeşlerimle anlaşamayacak gibi mi görünüyoruz oradan?

Kimin ne söylediği bellidir.. Dönüp bir kere daha bakınız.. Biz, söylenenler üzerinden sorularımızı soruyoruz, görüşlerimizi belli ediyoruz.. Zanettiklerimizi de mümkün olduğunca dile getirmemeye çalışıyoruz.. Söylenenlere karşı yazmanın kul hakkıyla ne ilgisi var?

Neticede burası bir forum.. Herkes, herkese karşı sorular sorabiliyor; görüşler dile getirebiliyor ki olması gereken budur; herkes kul hakkına mı girmiş oluyor şimdi? Öyleyse İslami forumlar kul hakkından dolayı caiz değildir mi diyelim? Bütün forumları kapatalım mı?

Allah için uyarı, tenkid, haklılık, haksızlığa karşı susmama, haksız eleştiri, iftira, sui zan bütün bu kavramları birbirine karıştırmışsın abim ya..

Forumlar, senin dediğin gibi olursa, meşhur ifadesiyle "Diyalog" olmaz.. Tek taraflı konuşma, yazma, çizme anlamında "monolog" olur.. Monolog için de en uygun yöntem "blog" açmaktır, "forum" değil..
 

ORHANCAN

Ordinaryus
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
2,536
Tepkime puanı
80
Puanları
0
Konum
-İSPARİT-
Başka bir yazımda söylemiştim.. Herhalde Mehdi gelse bazı müslüman kardeşler kabul etmeyecekler bizim cemaatten çıkmadı diye.. Yazık...

Bediüzzaman Mehdi gösterme gayretleri aslında o cemaatte bulunanların diğer cemaatlere üstün gelme gayretinden başka bir şey değildir. Bediüzzaman Mehdi olunca; abiler şimdiki meşayihden, o cemaatteki kardeşlerde ehli tarikten ve sair müslümanlardan üstün olacaklar. Varsın üstün olsunlarda yeterki fazla komik duruma düşmesinler :D

İkinci bir sebep ise yapılan işlere meşruiyet kazandırmak istemelerindendir. Bu demek değil ki yanlış işler yapıyorlar.

*******************

Aslında bir kafa karışıklığı var, Mehdi konusunda. Acaba Saidi Nursi mi yoksa Fethullah Hoca mı Mehdi? Mehmet Kutlular'ın dediğine göre (ki yalan söylediğini düşünmek mümkün değil) Fethullah Hoca kendini Mehdi veya Hz. İsa zannediyormuş 1970'lerde. Eğer öyle ise şu 2 seçenekten hangisi doğru?

1.) Said-i Nursi Mehdi'dir, Fethullah Hoca Hz. İsa'dır.

2.) Said-i Nursi asrımızın müceddidi ve Mehdi'nin hazırlayıcısı, Fethullah hoca da Mehdi'dir.

Fethullah Hoca'nın talebeleri ne düşünür bu konuda?

KARDEŞ SİZLERLE BU KONULARI BİR AYDIR FARKLI ORTAMLARDA KONUŞDUK YAZDIK..

İLLA BİRİLERİ ÜSTADI VE HOCAEFENDİYİ BİR MAKAMA OTURTMAK İSTİYORLAR VE BEN DE İNADINA DURUM ÖYLE DEĞİLDİR BÖYLEDİR DEMEDİM Mİ...

SONRA BİRİLERİ TAMAM ÖYLEYSE ÖYLEDİR DİYOR VE HAYLA DAHA İNANDIM DİYEREK TEKRAR KASETİ BAŞA ALIP AYNI NAKARATLARA DEVAM EDİYORLAR..

EVET AHİRZAMANDA GELECEK KİŞİ OLAN MEHDİ **ÜSTAD DA DEĞİL HOCAEFENDİ DE DEĞİLDİR*... BU İŞİ YAPACAK KİŞİYE ZEMİN HAZIRLAMAKTADIRLAR DENEBİLİR VE BEKLENEN MEHDİ HAZRETLERİ DE YAPACAĞI İCRAATLAR GÖZ ÖNÜNDE ALINIRSA DAHA GÖREVE BAŞLAMAMIŞTIR....


Orhan abi, ben başka kardeşlerimin iddialarına karşı yazmışım; sen kendine yazmışım gibi karşılık veriyorsun.. Hayırdır, ne iş? Biz bu kardeşlerimle anlaşamayacak gibi mi görünüyoruz oradan?

Kimin ne söylediği bellidir.. Dönüp bir kere daha bakınız.. Biz, söylenenler üzerinden sorularımızı soruyoruz, görüşlerimizi belli ediyoruz.. Zanettiklerimizi de mümkün olduğunca dile getirmemeye çalışıyoruz.. Söylenenlere karşı yazmanın kul hakkıyla ne ilgisi var?

Neticede burası bir forum.. Herkes, herkese karşı sorular sorabiliyor; görüşler dile getirebiliyor ki olması gereken budur; herkes kul hakkına mı girmiş oluyor şimdi? Öyleyse İslami forumlar kul hakkından dolayı caiz değildir mi diyelim? Bütün forumları kapatalım mı?

Allah için uyarı, tenkid, haklılık, haksızlığa karşı susmama, haksız eleştiri, iftira, sui zan bütün bu kavramları birbirine karıştırmışsın abim ya..

Forumlar, senin dediğin gibi olursa, meşhur ifadesiyle "Diyalog" olmaz.. Tek taraflı konuşma, yazma, çizme anlamında "monolog" olur.. Monolog için de en uygun yöntem "blog" açmaktır, "forum" değil..


,,HİRAHOS KARDEŞİM ÜSTTEKİ YAZIM DİĞER ARKADAŞLARA..SİZE OLAN

KISMI İSE YAZIŞTIĞIMIZ ORADAKİ BİLGİLER İÇİNDİR,,



.
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Tamamdır ORHAN abim.. Yanlış anlaşılma olmuş o zaman, diyelim..
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Vefat edip ahirete irtihal etmiş bir Zatı da Mehdi ilan ettiniz ya, mübarek olsun..

Sizler, Risaleler yanında başka kaynakları da okuduğunuzu söylüyorsunuz ya Hadis kaynaklarını dahi okumadığınız buradan kesin ve açık bir şekilde anlaşılıyor.. Yani "ayinesi iştir kişinin, lafına bakılmaz", sözü ne kadar isabetli bir sözdür bir kez daha ispatlanmış oluyor.. Hadis-i Şeriflere bakın bakalım, Mehdi AS. ile ilgili ne tür bilgiler var? Görünümü nasıl biri? O teşrif etmeden ne gibi hadiseler olacak, Onun teşrifiyle ne gibi hadiseler olacak? Ondan sonra ne gibi hadiseler yaşanacak?

Hadi kabul edelim ki Mehdi, Üstad Hz. idi.. Peki İsa AS. kimdi? Ashab-ı Kehf kimlerdi? Horasan'dan çıkıp Kudüs'e kadar olan coğrafyayı fetheden Siyah Bayraklı Ordu kimlerdi? Bu ordunun komutanı olan Şuayb kimdi? Üstad Hz.lerine Kabe'de zorla biat eden 313 kişi kimlerdi? İnsanların büyük çoğunluğunun kırılacağı Melheme-i Kübra hangi savaştı?

Buyurun açıklayın; Onları da bilmiş olalım..

(Ayrıca Hadis kaynaklarında Mehdi'den önce Mehdilik yapacaklardan bahsedilmiyor.. Sahte Mehdilerden ve yalancı Peygamberlerden bahsediliyor.. Bilginize..)

Evet, Üstad'ı Mehdi ilan edenler, neden bir cevabınız yok?
 
Katılım
14 Eki 2006
Mesajlar
1,777
Tepkime puanı
67
Puanları
0
Ne kadar okuduğunu anlamaz KALIN KAFALILAR varmış aramızda be kardeşim...

Üstad da (RA) ve Hocaefendi de Mehdi değiliz diyorlar illa ki birileri bu sıfatı yapıştırıp arkasından da ÇAMURUNU hazırlamış atacak illa ki..
Orhan kardeşim bu konular forum sayfalarında değil Nur sayfalarında halledilecek meseleler.Üstad hakkında bu kanıya varabilmek için ömrünüzün kaçta kaçını bu yola adadınız.Biraz daha okuyun.Selametle....
 

ORHANCAN

Ordinaryus
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
2,536
Tepkime puanı
80
Puanları
0
Konum
-İSPARİT-
Orhan kardeşim bu konular forum sayfalarında değil Nur sayfalarında halledilecek meseleler.Üstad hakkında bu kanıya varabilmek için ömrünüzün kaçta kaçını bu yola adadınız.Biraz daha okuyun.Selametle....

kardeş 40 ına varmak üzereyim

23-24 yıldır bu işin içindeyim..

40 - 23 = 17 yıl..çocukluk ve reşitliği çıkar

17-14 = 3 yıl

demekki reşit olduğumun 26 yılının 3 yılını bilmedim desem

acizane ömrümün 40 da 23 ünü.... veya 26 da 23 ünü yani % 88.5 ini kardeş.

mutmain olmadıysanız biraz özgeçmişimi okuyunuz lütfen..

http://www.ihvan-forum.com/showthread.php?t=12162

..nefis sen de bu kardeşe aynısını sor diyor ama sormayayım...

,
 
Katılım
14 Eki 2006
Mesajlar
1,777
Tepkime puanı
67
Puanları
0
..nefis sen de bu kardeşe aynısını sor diyor ama sormayayım
Yaş 25 ama Hulusi abinin dediği gibi artık birşeyler için yaşadığımı farkedeli 4 sene oldu.Bu kısa süre içersinde daha Fazilet partisinin kapatıldığını bile bilmeyecek kadar dünya işlerinden siyasetten ve Risale-i Nur dışındaki beşer kitaplarından uzaklaşmış büyüklerimle beraber oldum.
Mehdilik konusuna gelince burası yeri değil.Hatamızı sürtüşmemizi dört gözle bekleyenler var.Arada birde bulandırıcı sorular sorup kafa karıştırmaya çalışıyorlar zaten.Ama mehdş ve mehdi-i A-li Resul kavramlarını incelemenizi istiyorum.Deccal varken mehdinin olmaması b,iraz garip değil mi.Sizden mesleğimizin selameti adına cevap vermemenizi istiyorum.Ben bu konuya sizn bir alıntınızla cevap vereceğim.Selametle...
BİZDE BİR DÜSTUR VARDIR..

...HER SÖYLEDİĞİN DOĞRU OLSUN AMA HER DOĞRUYU HER YERDE SÖYLEME...

DİYE

VE BİZLER DE BU DÜSTURA UYMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUZ..

BİR DE ŞAKA DA OLSA YALAN SÖYLEME..

DİYE BAŞKA BİR HUYUM VARDIR.. DİREK DOĞRULARI SÖYLEMEK HER MECLİSDE OLMUYOR... ZEMİN VE ŞAHISLAR MÜSAİT OLMADIĞINDAN O HAKİKATLAR GERÇEK DEĞERİNİ BULMAYABİLİYOR...
 

ORHANCAN

Ordinaryus
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
2,536
Tepkime puanı
80
Puanları
0
Konum
-İSPARİT-
Yaş 25 ama Hulusi abinin dediği gibi artık birşeyler için yaşadığımı farkedeli 4 sene oldu.Bu kısa süre içersinde daha Fazilet partisinin kapatıldığını bile bilmeyecek kadar dünya işlerinden siyasetten ve Risale-i Nur dışındaki beşer kitaplarından uzaklaşmış büyüklerimle beraber oldum.
Mehdilik konusuna gelince burası yeri değil.Hatamızı sürtüşmemizi dört gözle bekleyenler var.Arada birde bulandırıcı sorular sorup kafa karıştırmaya çalışıyorlar zaten.Ama mehdş ve mehdi-i A-li Resul kavramlarını incelemenizi istiyorum.Deccal varken mehdinin olmaması b,iraz garip değil mi.Sizden mesleğimizin selameti adına cevap vermemenizi istiyorum.Ben bu konuya sizn bir alıntınızla cevap vereceğim.Selametle...

kardeş Allah (cc) razı olsun...

bu yazdıklarım has daire dışındaki kişiler içindir...

bu ve buna benzer konularda çok konular ve yazılar yazılmış ve tartışılmıştır..

Üstadı (RA) tekfir edenlerden tutun da haşa deccal diyenler için bu siteye geldim ve birşeyler de ben yazayım dedim..

ama meseleler açıldıkca insanın yazası geliyor... gerçekleri anlatası geliyor..

burada yazdığım konuda üstü kapalı mevzulardır.. eğer şahsıma yönelik görüşme talebiniz varsa özel mesajınızı beklerim...

,,
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst