Beddua Gibi: Eve Taş Düştü

-Muhammed-

Profesör
Katılım
18 Kas 2010
Mesajlar
1,740
Tepkime puanı
234
Puanları
63
180149.jpg



Gaziantep'in İslahiye ilçesinde aşırı yağışlar sonucu inanılmaz bir olay yaşandı. Beddiu dedirtecek şekilde Kurtini Tepesi'nden kopan yaklaşık 500 kiloluk kaya parçası bir evin üzerine düştü. Şans eseri can kaybı olmadı.

Ev kullanılamaz hale gelirken, 7 kişilik ailenin oturduğu evde bir kişi kolundan hafif şekilde yaralandı. Edinilen bilgiye göre, ayakkabı boyacılığı yapan Mustafa Bayır'ın (47) 7 kişilik ailesiyle oturduğu Hürriyet Mahallesi Kurtini Caddesi 90. Sokak 35 numaralı tek katlı evin üzerine sabah saatlerinde büyük bir kaya parçası düştü. Yatak odasının duvarını delen kaya parçası 2 oda ve 1 salondan oluşan evi oturulamaz hale getirirken, herhangi bir can kaybı yaşanmaması sevindirdi.

Olayda anne Nazlı Demir (37) duvardan kopan briket parçalarıyla sol kolundan hafif yaralandı. 5 çocuklu Mustafa-Nazlı Demir çifti, olayın çocukların okul hazırlığı yaptığı için ayakta olduğu sırada yaşanmasının ölüm ve yaralanmayı önlediğini belirtti.

Ölümden döndüklerini söyleyen Mustafa Bayır, yağışla birlikte toprağın yumuşaması nedeniyle dağdan koparak eve giren kaya parçasını 3-5 kişiyle kaldırma şansı olmadığı için İslahiye Belediyesi'nden yardım istediklerini kaydetti.

Olayın şokunu hala atlatamayan aile, belediye başkanı ve kaymakamdan yardım isteyerek, 150 lira kira ile başka bir eve geçtiklerini, fakat kirayı ödemenin mevcut günlük boya parasıyla mümkün olamayacağını dile getirdi. Hurdacılık ve ayakkabı boyacılığı yapan Cafer Bayır (22) da, yardımdan ziyade kendisine ya da babasına bir iş verilmesini istedi. Akşam saatlerinde aileyi ziyaret eden Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Uludağ, aileyle görüşerek yardımcı olacaklarını, mağduriyetlerinin giderileceğini söyledi.

 
Üst