Bebeğin Cinsiyeti

aHuZaR

Can kayıp can firarda
Katılım
27 Kas 2006
Mesajlar
6,438
Tepkime puanı
23
Puanları
0
Konum
Gönülistan
Bebeğin Cinsiyeti
BEBEĞİN CİNSİYETİ
Anadolu geleneğinde erkek çocuğa verilen önem açıktır. Hatta geçmişte, kadınların kocalarına erkek çocuk doğuramadıkları için suçlanıp boşanmaya mecbur bırakılmalarına bile rastlanmıştır. Sadece Türk toplumunda değil, dünya üzerinde bir çok toplumda benzer haksız uygulamalara tarih içinde rastlanmıştır. Tarih, 8. Henry’nin kendisine kız çocuk verdiği için eşi Catherine’i boşamasına benzer olaylarla doludur. Günümüzde tümüyle terk edilmeye başlanan bu davranış ve suçlamada iki büyük hata vardır. Birincisi, üstünlük cinsiyette yada ırkta değildir. Allah, üstünlüğün Allah’tan sakınmakta ve takvada olduğunu Kuran’da bildirmektedir.

Ey insanlar, gerçekten, Biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi halklar ve kabileler (şeklinde) kıldık. Şüphesiz, Allah Katında sizin en üstün (kerim) olanınız, (ırk ya da soyca değil) takvaca en ileride olanınızdır. Şüphesiz Allah, bilendir, haber alandır. ( 49 Hucurat Suresi, 13)

Bu nedenle erkek çocuğun, kız çocuğuna tercih edilmesi ve üstün tutulması yanlıştır.
İkinci yanlış ise bir çocuğun cinsiyetinin ne olacağının sorumlusu kadın hiç değildir. Çünkü bebeğin cinsiyetini sperm hücresinden gelen genetik bilgi belirler. İnsan hücresinde 46 kromozom vardır bunlardan iki tanesi cinsiyeti belirleyen kromozomlardır. Erkeklerdeki cinsiyet kromozomu XY, kadındaki cinsiyet kromozomu ise XX olarak tanımlanır. Üreme hücreleri olan yumurta ve spermde ise 23 kromozom vardır. Dolayısıyla cinsiyet kromozomları çift değil tek olarak bulunur. Kadının cinsiyet kromozomu XX olduğu için yumurta hücresinde daima X kromozomu bulunur.
RESİM-33
Erkeğin cinsiyet kromozomu XY olduğu için sperm hücrelerinin bir kısmında X diğer kısmında ise Y kromozomu bulunur. İşte çocuğun cinsiyetini belirleyen de bu kromozomlardır. Eğer erkekten gelen X kromozomu kadında yumurtasındaki X kromozomuyla birleşirse çocuk kız olur. Eğer erkekten gelen Y kromozomu kadın yumurtasındaki X kromozomuyla birleşirse çocuk erkek olur. Dolayısıyla çocuğun cinsiyetini belirleyen sperm hücresindeki kromozomdur. Bu bilgiye insanoğlu bilimsel yöntemlerle ancak 20. yüzyılın sonunda ulaşabilmiştir. Fakat aynı bilgi 14 asır önce insanlara Allah’ın vahyi ile ulaştırılmıştır. Çocuğun cinsiyetinin erkek tarafından sperm vasıtasıyla bildirilmesi Kuran’da şöyle ifade edilmektedir:
Gerçekten de O, erkek ve dişi olarak iki çifti yaratandır. Akıtılan meninin bir damlasından. (53 Necm Suresi, 45-46)

[/FONT]
 
Üst