BDP'liler İran sınırına dayandı!

oguz

Yeni
Katılım
29 Eki 2006
Mesajlar
1,560
Tepkime puanı
36
Puanları
0
133184.jpg


BDP'liler Pejaklı teröristlerin idamını protesto etmek için İran sınırını geçmek isteyince olaylar çıktı...

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Esendere Gümrük Kapısı'nda Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER) tarafından düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasında İran devletinin 10 pejaklı teröristi öldürmesi kınandı.

Öğle saatlerinde Hakkari'den hareket eden büyük bir araç konvoyu Esendere Sınır Kapısı'nda bulunan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Belde Başkanlığı önünde toplandı. Yüksekova ilçesinden gelen kalabalıkla birlikte sınır kapısına doğru 2 kilometre yaya olarak yürüyen binlerce kişi, ellerinde çeşitli pankartlar taşıyıp intikam sloganları attılar.

Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova, Şemdinli belediye başkanları ön saflarda yerlerini aldılar. Esendere Gümrük Kapısı'ndan İran tarafına geçmek isteyen kalabalık ile Gümrük Muhafaza Müdürlüğü memurları arasında kısa süreli arbede yaşandı. Ancak BDP Hakkari İl Başkanı Mehmet Sıdık Akış ile Hakkari eski Milletvekili Esat Canan ve partililer, kalabalığın kapıyı açmasına izin vermediler. Eski milletvekili Esat Canan ve muhafaza memurları arasında da yer yer kısa süreli tartışmalar yaşandı..

internet haber/
 

tommy

Profesör
Katılım
16 Eyl 2007
Mesajlar
1,064
Tepkime puanı
599
Puanları
0
hey Allahim, sinira dayanmislar

sanki sinir boyle bir kapi, bir tekme atip kiracaksin veyahut bir duvar uzerinden atlayacaksin,

gec siniri, bos arazi, kos istedigin yere

kapiyi acmalarina izin vermemislermismis, acsana erkeksen
 
Üst