BDP Kürt kilisesi mi kurdurucak... ürperten iddia...

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
Ürperten işbirliği!

Misyoner gruplar İslam karşıtlığı ile bilinen BDP'ye “kürt kilisesi açalım” teklifinde bulundu. “İslam Kürtleri asimile ediyor” düşüncesiyle BDP de bu teklife sıcak baktıklarını bildirdi.


HABERVAKTİM ÖZEL

İstihbarat kaynaklarına göre, misyonerlik faaliyetlerinde bulunan şahıslar/gruplar son süreçte özellikle kürt kökenli vatandaşlarımıza yönelik faaliyetlerine ağırlık verdiler. Dernekleşme çabası içerisine de giren bu gruplara İHD ve BDP'nin de destek verdiği bildiriliyor. Bu grupların kürt kökenli vatandaşlarımızın Hıristiyanlaştırılmasının kendilerine olumlu yansımalarının olacağını değerlendirdikleri ifade ediliyor. Ülkemizdeki misyoner unsurların İsrail'in güvenliğini garanti altına alabilmek ve Ortadoğu ile Orta Asya'ya açılabilmesini sağlayabilmek amacıyla kürt kökenli vatandaşlarımızı Hıristiyanlaştırmaya çalıştıkları, bu amaçla Mersin başta olmak üzere diğer bazı illerimizde kürt kilisesi açmanın planlarını yaptıkları, bu anlamda BDP'nin de ciddi destek verdiği kaydediliyor.

BDP VE DTP'NİN İSLAM KARŞITLIĞI
Doğu ve Güneydoğu bölgemizin muhafazakar bir yapısı bulunmakla birlikte bu bölgeden oy alan BDP'nin tabanı ile çelişen bir anlayışı benimsediği, bazı milletvekillerinin "Güneydoğuda laikliğin kalesi biziz. Cemaatlerin faaliyetlerinden rahatsızlık duyuyoruz. Biz olmasak Güneydoğu İslam şeriatına teslim olur. Küçükler için Kuran kursuna geçit vermek şeriat devletine giden yolda en büyük adım olur" yönünde beyanlarda bulunduğu biliniyor. Teröristbaşı Öcalan'ın bile daha önce İncil okuduğu ve bütün kürtlerin İncil okuması yönünde beyanat verdiği, kendisine tutuklanmadan önce Vatikan televizyonundan kürtçe İsa Mesih'in yaşantısıyla ilgili film seyrettirildiği şeklindeki söylemlerin de bu amaçla kullanıldığı biliniyor.

TEMAS 14 TEMMUZ'DA SAĞLANDI

Edindiğimiz bilgilere göre, misyoner gruplarının gözü İslam karşıtlığı ile bilinen BDP'nin üzerinde. BDP ile ortak bir takım projeler içerisine girebileceklerini düşünüyorlar. Nitekim misyoner grupların 14 Temmuz günü Mersin'de BDP Siyaset Akademisi'nin açılışında BDP Milletvekili Ayla Akat Ata'ya Mersin başta olmak üzere Türkiye'nin farklı şehirlerinde kürt kilisesi kurmak istediklerini ve bu konuda yardımlarına ihtiyaçları olduğunu söyledikleri iddia ediliyor. Misyoner grupların BDP'li Ayla Akat Ata'ya "Kürtlerin İslamiyet'i kabul etmeleriyle birlikte Araplar tarafından sömürülerek kürt kimliklerinden uzaklaştırıldıkları" ifade ettikleri ileri sürülüyor. BDP Milletvekili Ata'nın da “Kürt kilisesine olumlu baktıklarını, kürt kiliselerin kurulmasına ilişkin her konuda destek vereceklerini ve her zaman yanlarında olduklarını” söylediği iddialar arasında.

14 TEMMUZ'DA MERSİN'DEYDİM AMA…
BDP Milletvekili Ayla Akat Ata, 14 Temmuz günü Mersin'de olduğu bilgisini doğrularken, “Ancak orda partililer dışında hiç kimseyle bir temasım olmadı. Türkiye'de sadece Müslümanlar yaşamıyor evet, çeşitli dinlere mensup kişiler var ve hepsinin inancına saygı duymak gerekir. Ancak kilise açılması yönünde bir talep gelmedi bana” dedi.
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
E hepsi açılsın bakalım ortaya...
 

AynAlı

Kıdemli Üye
Katılım
16 May 2007
Mesajlar
8,728
Tepkime puanı
1,378
Puanları
0
bu işin üstesinden eğitim ve ekonomik özgürlük gelir..
 
Üst