BBP referandumda evet diyecek

Dergaz

Profesör
Katılım
31 Ara 2007
Mesajlar
1,685
Tepkime puanı
28
Puanları
0
Yaş
38
Konum
Ne fark eder ki
İSTANBUL (CİHAN)- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, BBP İstanbul Kadın Kolları tarafından düzenlenen "Anneler Günü" programına katıldı. Anayasadeğişikliği paketine de değinen Topçu, değiştirilen maddelerin referanduma gitmesi halinde parti olarak gereken desteği vereceklerini söyledi.
BBP İstanbul Kadın Kolları tarafından Üsküdar'da düzenlenen "Anneler Günü" programına katılan Topçu, annelerin beşikten mezara kadar hatırlanması gereken çok özel bir varlık olduğunu söyledi. İslamiyet'te annelere üç hak verilirken babalara bir hak verildiğini hatırlatan Topçu annelerle alakalı söylenebilecek her sözün kültürümüzde ve değerlerimizde söylendiğini vurguladı. Topçu, "Demek ki anaların senede bir gün hatırlanması doğru değil, anaları her gün hatırlayalım." dedi.
Konuşmasında gündemdeki konulara da değinen Topçu şehit olaylarına vurgu yaptı. Terör olaylarının 25 yıldır sürdüğünü hatırlatan Topçu şu eleştirilerde bulundu: "Kardeşim kendi elinizle yaptığınız karakola nasıl yetişemiyorsunuz. Bu karakola yetişemeyeceksiniz, bulamayacaksınız ne diye bu ana kuzularını oralarda bu üç buçuk eşkıyaya hedef gösteriyorsunuz. Bunların hesabı sorulacaktır." diye konuştu.
Ülkenin tedavisi olmayan üç kıskaçla karşı karşıya olduğunu iddia eden Topçu bunları bölücü terör, ahlaki terör ve ekonomik terör olarak sıraladı. Ülkenin iyi yönetilmediğini aktaran Topçu, Gazi Mustafa Kemal'dan bu tarafa ülkeyi yönetenlerin insanımızı korumayıp yandaşlarını koruduklarını iddia etti.
Program sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Topçu anayasa çalışmalarına da değindi. Anayasa paketiyle alakalı hükümete önerilerde bulunduklarını ve hükümetin bunları dikkate aldığını söyleyen Topçu anayasa paketinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmediği taktide BBP tabanının evet vereceğini söyledi.Topçu şunları aktardı:
"BBP kurulduğundan bu tarafa yol gösterici, sorumlu ve yapıcı bir muhalefet anlayışı izliyor ve izlemeye devam ediyor. Bu çerçevede eksik ve gedik görsek de sivil bir anlayış olduğu zaten olumlu bakıyorduk. Partimizin MKYK ve diğer organlarıyla yaptığımız istişari görüşmelerde ve sivil toplum kuruluşlarından aldığımız görüşlerle görüyoruz ki milletin büyük çoğunluğu referanduma gelirse Anayasa Mahkemesi iptal etmezse, sivil bir anlayış olduğu için, 12 Eylül cuntasına ve diğer cuntalara ders olsun diye evet oyu verecek. Önümüzdeki günlerde Sivas'ta Genel İstişare Heyetini toplayacağız ve kuvvetle muhtemel oradan referanduma gittiği takdirde Büyük Birlik Partisi'nin eveti çıkacak." (CİHAN)
 

reis

Kıdemli Üye
Katılım
15 Eki 2006
Mesajlar
10,901
Tepkime puanı
414
Puanları
0
Konum
Karadeniz
Bir dahaki seçimde büyük bir ihtimalle BBP'yi destekleyeceğiz... Tayyip Bey'i ve parti yönetimini severiz ama teşkilatlarda ciğeri beş para etmezler yeteri kadar canımızı sıktılar...
 
Üst