Bazi Ramazan Gecelerİnde Kilinacak Namazlar

denizfeneri

Doçent
Katılım
5 Eki 2006
Mesajlar
1,278
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Konum
fani dünyanın bir köşesinden
Web sitesi
www.denizfeneri.org.tr
1:TERAVİH NAMAZI:

BUNU SANIRIM HEPİMİZ BİLİYORUZ.20 REKATLIK BİR NAMAZDIR,İKİ REKATTA YA DA DÖRT REKATTA BİR SELAM VERİLEBİLİR.AMA 2 REKATTA VERMEK DAHA EFTALDİR.KAÇIRILMAMASI GEREKLİ BİR NAMAZDIR.

2:RAMAZAN-I ŞERİF AYININ İLK GECESİNDE KİM NAFİLE NAMAZ KILAR VE KILACAĞI NAMAZDA FETİH SURESi 'Nİ OKURSA ALLAHÜ TEALA O YIL BOYUNCA O KİMSEYİ BÜTÜN BELA VE MÜSİBETLERDEN MUHAFAZA EDER

3:Ramazan-ı Şerif ayını ilk gecesinde 2 rekat namaz kılınır.her rekatta FATİHA ve FETİH SURELERİ okunur.Selam verdikten sonra ise 10 defa KADİR SURESİ okunur ve Peygamber Efendimize selavat getirilir.
DOSTLAR BU ÇOK ÖNEMLİ MUTLAKA KILMAYA ÇALIŞALIM. 2 REKAT ŞEY ZATEN.EĞER FETİH SURESİNİ BİLMİYORSAK;BİLDİĞİMİZ BİR SURE OKUYUP SELAM VERDİKTEN SONRA KİTAPTAN OKUYUN.

4: Ramazan-ı Şerif ayının ilk gününde dört rekat namaz kılınır.Her rekatında BİR FATİHA SURESİ ve BEŞ AYETEL KÜRSİ okunur.Namazdan sonra ise BİR DEFA AYETEL KÜRSİ okunur.

5:Ramazan-ı Şerifin onuncu gecesi gece yarısı iki rekat namaz kılınır.Her rekatında BİR FATİHA,YEDİ AYETEL KÜRSİ,BEŞ İHLAS,BEŞER DEFA DA FELAK ve NAS okunur.Selam verdikten sonra da YEDİ AYETEL KÜRSİ okunur ve Peygamber Efendimize YEDİ defa selavat getirilir


6:Ramazanı Şerifin onuncu günündedört rekatlı namaz kılınır.Her rekatında BİR FATİHA,ON KAFİRUN ve ON DEFA DA İHLAS okunur.


7:Ramazan'ın 15. gecesi dört rekat namaz kılınır.Her rekatında BİR FATİHA ile ON DEFA İHLAS okunur.

8:Ramazan'ın 15. gününde 12 rekat namaz kılınır.Her rekatında BİR FATİHA,BİR AYETEL KÜRSİ,3 KADİR SURESİ okunur.Namazdan sonra da 10 DEFA AYETEL KÜRSİ okunur.


9:Ramazanın 20. gecesi;
iki rekat namaz kılınır.her rekatında bir fatiha bir yasin okunur.namazdan sonrada üç ayetel kürsi okunur ve Peygamberimize üç defa selavat getirilir.


10:ramazanın 20. gününde iki rekat namaz kılınır.her rekatında birer defa fatiha,ayetel kürsi,kafirun ve ihlas okunur.namaz bittikten sonra da on defa ihlas okunur ve Peygamberimize on defa salavat getirilir.


11:Ramazan-ı Şerifin son CUMA GÜNÜ,DÖRT REKAT namaz kılınır.Kim bu günde,sırf kıyamet gününde düşmanlarını razı etmek niyetiyle DÖRT REKAT namaz kılarsa;


1.Rekatta:Bir fatiha suresi ile 11 ihlas suresi
2.Rekatta:Bir fatiha,üç kafirun ve 11 ihlas suresi
3.Rekatta:Bir fatiha,bir tekasür(elhakümüttekasür) ve 11 ihlas
4.Rekatta:Bir fatiha,üç ayetel kürsive 25 ihlas
okursa Allahü Teala o kimseyi kabrin bütün korkunç hallerinden kurtarıp,kıyamette de hasımlarını kendisinden razı eder.



12:Ramazan-ı Şerifin son gecesinde DÖRT REKAT namaz kılınır.Peygamber Efendimiz(sav) buyuruyor ki:
''Bir kimse Ramazan-ı Şerifin son gecesinde dört rekat namaz kılsa,her rekatında da BİR FATİHA ile BİR AMENERRESULÜ ve BEŞ İHLAS okusa,o kişi hakkında 'Cehennemden kurtuldu' diye bir beraat yazılır ve kabir azabından emin olur.Aynı zamanda Allahü Teala ,o kimsenin kendi günahını ve ev halkının günahını bağışlar.Ayrıca bütün Muhammed ümmetinin oruçlarının sevabı kadar kendisine sevap verilir.Bu ay içinde tuttuğu oruç ile kıldığı namazlar kabul olunur.Her ne hacet dilese kabul olunur.
 
Üst