Bazı insanlar neden inanmazlar ki?

Enes

İhvan Forum Üye
Katılım
6 Haz 2006
Mesajlar
14,127
Tepkime puanı
1,240
Puanları
113
Konum
bâbil...
Siz bir lokantaya girseniz ve bir başka masada oturan problemli bir müşteri görseniz. Bu adam sürekli sağa sola bağırsa rahatsız etse, En güzel yemekleri bile hakir görse, kendi yemeğini çarçur ettiği gibi size servis yapılan yemeklere el uzatsa, onları da alsa, hızını alamayıp tabakları kırsa, sizin ailenize kötü gözle baksa, O lokantanın sahibi gibi davransa nasıl karşılarsınız.? O insanın iyiliğini ister misiniz. İsteseniz bile o insan sizden gelebilecek iyiliğe açık mıdır? Evet, dünya üzerinde yaşayıp Allah'ın yarattığı nimetlerle beslenip Allah'ı tanımayan, insanlara haksızlık yapan, onların insanlık haklarına tecavüz edenlere Allah'ın Kendisine inanma ayrıcalığı vermesini nasıl düşünebiliriz.

Bu sıfatlara sahip birçok inançlı insan var, Onların durumu?

Yeryüzünde Allah inancı taşıyan insanların inançları düzey düzey sıralansa herhalde bu sıralama minicik bir incir çekirdeğinden dev bir incir ağacına kadar farklılık gösterir. Bunun en alt düzeyine, Allah'ın her yasağını çiğneyip ama bazen, herhalde var, diyerek Allah'a inanma dersek En yükseğine de Her an Allah'ın huzurunda bulunuyor gibi Allah'a saygılı davranma, insanların haklarına incir çekirdeği kadar dahi tecavüz etmeme imanı diyebiliriz. Kalpte bulunan ufak bir Allah inancı, minicik bile olsa Allah'ın yasakladığı kötülüklerden uzaklaştıkça büyümeye yüz gösterir ve incir ağacı olmaya aday haline gelir. Ama bu çekirdek Allah'ın yasaklarını çiğneye çiğneye tamamen çürüyebilir de.
Evet yeryüzünü paylaştığımız inanç taşıyan tüm insanlar Allah'ın yasaklarına uyabildikleri ölçüde geleneksel imandan Gerçek ve Yaşayan bir inanca erişirler.
 

Rüveydaa

Profesör
Katılım
6 Haz 2006
Mesajlar
2,026
Tepkime puanı
13
Puanları
0
Konum
kendi içimde: )
Web sitesi
www.serzenisler.com
Yüce Rahman hepimizi şükürde daim sabirda dayanıklı eylesin....

imtahanlarımızıda kolay eylesin...

saolasın enes paylaşımın için yüreğine sağlık...
 

Enes

İhvan Forum Üye
Katılım
6 Haz 2006
Mesajlar
14,127
Tepkime puanı
1,240
Puanları
113
Konum
bâbil...
Sende sağol... Allah cümlemizden razı olsun inş...
 
Üst