Bavarua

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
5909.jpg


Malzemeler :

1/2 lt (2 bardak) süt
150 gr (3/ 4 bardak) toz şeker
15 gr jelatin
1 bardak krem şanti
½ paket şekerli vanilya
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 silme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı yeşil fıstık (tuzsuz)
3 yumurta sarısı


Bavarua
hazırlanışı:


Şeker, un, yumurta sarısı, limon kabuğu ve vanilyayı bir tencereye koyup iyice karıştırın. Sıcak sütü azar azar katarak yedirin. Sonra da krem şanti katın. Ateş üzerinde devamlı karıştırarak kaynama derecesine kadar pişirin. Jelatini 10 dakika soğuk suda bekletin, sonra da suyunu süzüp kremaya katın. Ara sıra karıştırarak soğutun. Bir puding kalıbını yağlayıp, kıyılmış yeşil fıstık ve toz şeker serpin. Kremayı içine boşaltın ve buzdolabında dondurun. Kalıbı önce sıcak suya batırın ve yarım dakika sonra da yuvarlak bir tabağa ters çevirin. Ahududu veya kayısı salçasıyla servis yapın.


 
Üst