Başörtülülere bu yapılan şok etti

Ezrak Yektâ'

NisyanDireniŞ
Katılım
21 Nis 2008
Mesajlar
629
Tepkime puanı
84
Puanları
0





Erzincan'daki Ergenekon davasının bir numaralı sanığı 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'e bağlı 9. Kolordu Komutanlığı lojmanlarına gelen ziyaretçi ve çocuk bakıcısı kadınların tek tek fişlendiği ortaya çıktı.

Askeri istihbarat raporuna göre, ziyaretçilerle birlikte ev sahibi subay ve astsubayların kişisel bilgileri de belgeye işlendi.
Askeri istihbarat tarafından 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç'a iletilen belge, askeri personelin kaldığı Erzurum'un Gez Mahallesi'ndeki lojmana giriş çıkış yapan ziyaretçi ve çocuk bakıcısı kadınların 'başörtülü-türbanlı' diye tek tek fişlendiğini ortaya koydu.
20-27 Ocak 2009 tarihleri arasında İstihbarat Yüzbaşı A.E. ve Binbaşı A.Y. tarafından hazırlandığı bilgisi yer alan belgenin "Lojmanlara bakıcı olarak gelen" başlıklı bölümünde başörtülü ve türbanlı 5 bakıcının ismi, hangi subay ya da astsubayın evine geldiğine ilişkin bilgilerin detaylı bir şekilde yer aldığı tespit edildi.
İĞNELİ DUR, İĞNESİZ GEÇ
Lojmana ziyaretçi ve bakıcı olarak giren bazı kadınların başörtü bağlama şekilleri konusunda uyarıldığı da belgede yer alan bilgiler arasında. Fişleme belgesinde Üsteğmen E.U'ya gelen bakıcı Z.A ve Uzman Çavuş E.Ö'ye gelen bakıcı B.B. için şu ifadeler yazılı: "Türban takmakta. Nizamiyedeki personelin ikazıyla türbanını, başörtüsü bağlama şekline çevirmektedir." 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç'a sunulan fişleme notunda "lojmanda oturan personele ziyaretçi olarak gelenler" bölümdeyse 4 kişinin başörtülü ve türbanlı olarak lojmandaki askeri personeli ziyarete geldikleri bilgisine yer veriliyor. Lojmana başörtüsüyle gelen kişilerin isimlerinin karşısında ise ziyaret ettikleri askeri personelin isim ve ev adresleri yer alıyor.

Başörtülülere bu yapılan şok etti
 

Rakaful

Asistan
Katılım
27 May 2008
Mesajlar
389
Tepkime puanı
56
Puanları
0
Web sitesi
www.tevhidkalesi.com
Alıştık artık desem, alışılacak bir şey değil! Buna dur demeyip, sâdece okumakla yetinenler olarak bizler, böyle olaylara, daha çook şâhidlik yapacak gibiyiz... Allâh sonumuzu hayr etsin.
 
Üst