Başörtülü Avukata Duruşma Serbest : Bir Ayıp Daha Kalktı

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
AYM, başörtüsüyle duruşmaya girmek istemesinin ardından bu talebi kabul edilmeyen avukatın hak ihlaline uğradığına karar verdi.

Başörtülü bir avukat, duruşmaya alınmadığı gerekçesiyle haklarının ihlal edildiğini savunarak, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu.

Anayasa Mahkemesi, başörtüsüyle duruşmaya alınmadığı için bireysel başvuruda bulunan avukatın haklarının ihlal edildiğine karar verdi.

1 ÜYE MUHALİF KALDI

Başvuruyu görüşen Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, kadın avukatın haklarının ihlal edildiğine karar verdi. Genel Kurul'un 16 üyesinin oy çokluğuyla aldığı karara, 1 üye muhalif kaldı.

Yüksek Mahkeme, avukatların başörtüsüyle duruşmaya alınmamasının, Anayasa'nın eşitlik ile din ve vicdan hürriyetini düzenleyen 10 ve 24. maddelerine aykırı olduğuna hükmetti.

haber10
 

Ya Leyl!

Asistan
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
260
Tepkime puanı
65
Puanları
0
Elhamdulillah ne kadar güzel...umarım ayetlerle dalga geçenler,kul hakkı yiyenler,rüşvete fetva kılıfı uyduranlar,insanları kin ve nefretle birbirine düşürenler,yolsuzluğu mubah kılanlar,bütün bunları yapanlara helal olsun diyenler de bir gün çok geçmeden pişman olurlar ve vicdanları önünde , adalet önünde yargılanırlar da müslümanlık aleminin üstüne yapışan bu büyük ayıplarda kalkar!?..
 

Dut_agaci

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
7,219
Tepkime puanı
330
Puanları
0
Web sitesi
www.Menzil.Net
Hukuk ve Adalet kamyonlarının motoru yanık

Duruşmaya başı açık girse neeee, kapalı girse ne ?

Suç azalıyor mu suç ?
 

Muminaga

Yeni
Katılım
19 Ara 2006
Mesajlar
8,208
Tepkime puanı
989
Puanları
0
Kıs kıs gülüyorum,
cumhuriyet halk partimiz diyen mustafa kamalak'ın eşinin başörtüsüyle avukat sıfatıyla Ankara adliyesinde bir duruşmaya alınmaması olayını hatırladım.

Resmi kurumlarda başörtüsü yasağının AK parti iktidarı tarafından kaldırılmasına rağmen ne halt olduğu tam anlaşılamayan bir yargıç M.Kamalak'ın eşinin başörtülü olarak duruşma salonuna alınmasını engellemişti.
chp AK partinin yürürlüğe koyduğu resmi kurumlarda başörtüsü önündeki yasakları kaldıran uygulamasına chp danıştayda dava açmıştı.

Şimdi şöyle bir toparlayalım :
- Avukatlık mesleğini başörtülü olarak sürdürmek isteyen kadın avukatın eşi kim?
cvp : Mustafa Kamalak

- Mustafa Kamalak'ın eşinin ve aynı durumda bulunan hanımkardeşlerimizin resmi kurumlarda başörtüsüyle çalışması, avukatların duruşmalara katılması önündeki engelleri kaldıran kim?
cvp : AK parti

- Önce üniversitelerde daha sonra resmi kurumlarda serbestçe başörtüsü uygulanmasına yönelik AK parti tarafından çıkarılan kanun ve yönetmeliklerin iptali için anayasa mahkemesi ve danıştaya dava açan kim?
cvp : chp

- peki başörtüsü yasağının devamı için çabalayan chp'ye partimiz diyen kim?
cvp : saadet partisi gnl bşkanı Mustafa Kamalak

arkadaş kim bunlar ya, nerden geldiler, gerçekten müslüman mıdırlar? insan mıdırlar?
sakın bilim kurgu filmlerinde jenere edilen uzaylı falan olmasınlar?
 
Üst