Başkanlık sistemi bürokrasiyi bitirecekti hani?

Enes

İhvan Forum Üye
Katılım
6 Haz 2006
Mesajlar
14,127
Tepkime puanı
1,240
Puanları
113
Konum
bâbil...
3 aydır evrak işleri ile uğraşıyorum, askerde mantık yoktur sözünü biliyordum ama devlet dairesinde mantık yoktur sözünü iliklerime kadar yaşadım.

2 sene evvel başkanlık sistemine geçerken biz de can siperane savunduk ve EVET verdik çünkü devletin hantal yapısı, modernize olamayan ağır gövdesinden şikayetlerimiz vardı. Herşey memur ve memurelerin keyfine göre işliyordu ve bu değerli insanları çok darlasını illa ki bir yerde bir eksiğinizi bulup yoksa da üretip sizi yorabiliyordu, yoruyordu.

Ancaaaak

Bu kadar süre geçtiği halde, bilgisayar çağında yaşadığımız halde yine de bu sorunlar ortada aynen duruyor. Evet memurların yaklaşımında ve ilgi alakalarında bir parça iyileşme var ancak kağıt işleri, hantal bürokrasi aynen devam ediyor. Saçma sapan ve mantıksız dünya kadar iş oluyor. resmi kurumda dayın yoksa yahut malum yola tevessül etmesen hiçbir şekilde işler hızlı yürümüyor. Normalde 20 günde bitmesi gereken işleri devlet babanın kurumları anlaşamadığı için 3 aydır bitmiyor. İki kurumdaki iki kişinin keyfine ömrümüz çürüyor.

Hakkımı helal etmiyorum.
 
Üst