Başbakandan Kılıçdaroğlu'na Başörtüsü Ve Anayasa Cevabı

real.ist

Doçent
Katılım
13 Ara 2006
Mesajlar
500
Tepkime puanı
4
Puanları
0
*** Kendi tüzüklerini değiştirmek için zaman yok diyorlar. Türkiye cumhuriyeti anayasası senin tüzüğünden daha mı kolay hazırlanır.

*** Yıllarca toplumu kışkırtmak için Türkiye İran oluyor korkusunu öneren CHP bugün döndü- dolaştı Türkiye’nin kızlarına İran modeli örtünmeyi tavsiye eder hale geldi.

***Mollalar İran’a diyen CHP şimdi Türkiye’nin kızlarına İran modeli örtünmeyi örnek gösterir hale geldi. Samimiyet bunun neresinde?

ANAYASA DEĞİŞTİRİLEMEZ DİYENLER…

Biz işimizi biliyoruz. Gündemimizi belirledik. Çalışmalarımız yapıyoruz. Samimi olalım. Dürüst olalım. 1 haftada anayasa değiştirelim diyenler... Daha 1,5 yıl varken anayasa değiştirilemez diyenler siz değil miydiniz.

Kendi tüzüklerini değiştirmek için zaman yok diyorlar. Türkiye cumhuriyeti anayasası senin tüzüğünden daha mı kolay hazırlanır.

Milletimizi farklı yerlere doğru kanalize etme gayreti var. Biz takvimimizi belirledik. Biz de yeni bir anayasadan yanayız. Bunu seçim öncesinde de söyledik. Seçim akşamı da söyledik.

DÜRÜST DEĞİLLER

2011 seçimlerine kadar hazırlıkları yapalım dedik. 2011 seçimlerinin ardından Meclis’teki tabloya göre her siyasi Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na üye versin konsensüs ile yeni anayasayı çıkaralım.

Biz yüzde 65’e sahibiz 2 üye teklif ettik. Onlar yüzde 35’le temsil ediyorlar 6 üye. Bunu bile kabul etmediler. Neden? Çünkü dürüst değiller. Biz şu anda yeni anayasa ile ilgili çalışmalarımız da başlattık. Seçim kampanyamızı yeni anayasa üzerine tesis edeceğiz ben bunu da görüyorum.

SAMİMİ OLUN

Ana muhalefet partisi başta olmak üzere vaat ettikleri sözlerin arkasın durmaları, bu sürece samimi şekilde katkı vermeleri çağrımı yineliyorum. Siyasetçinin samimiyet testini biz yapmayız.

Bu testi millet yapar, seçmen yapar.
Başörtüsü sorununu biz çözeriz diye millete vaatte bulunanlara nasıl çözeceksiniz diye sorduğumuzda arkadaşlar üzerinde çalışıyor dediler. Meselenin üzerinde çalışan arkadaşların meselenin tasarım boyutu üzerinde çalıştığını görünce umudumuz kaybetmedik.

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK

Ama dün büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. Ortaya çıka çıkan Pakistan modeli çıktı. İran modeli. Yıllarca toplumu kışkırtmak için Türkiye İran oluyor korkusunu öneren CHP bugün döndü- dolaştı Türkiye’nin kızlarına İran modeli örtünmeyi tavsiye eder hale geldi.

Mollalar İran’a diyen CHP şimdi Türkiye’nin kızlarına İran modeli örtünmeyi örnek gösterir hale geldi. Samimiyet bunun neresinde?

HİÇ KİMSE UMUT TİCARETİ YAPMASIN

Diyanet gibi bir kurum dururken neden başka kurumlara gidiyorsunuz. Biz toplumu dizayn etmek, topluma gömlek giydirmek durumunda değiliz. Hiç kimse umut ticareti yapmasın, şark kurnazlığı içinde olmasın.

Eğer samimiyseniz bu meseleyi istişare edelim. Konuşalım. Türkiye’nin gündeminden bunu çıkaralım.

TESK’te de kendilerine söyledim. “Bak söz verdiniz” dedim. Hemen çözülecek bir başörtüsü meselesi var dedim. Gelin hemen çözelim dedim. 3 günlük bir olay. Hemen çözelim dedim. Ama tasarımcılık yapmayın dedim.

Bu konuşlar AİHM’e götürülmez. “Ben inancımdan ötürü başımı örtüyorum” diyen bir kıza dayatma yapılamaz. Bunu kendilerine söyledim.

GENÇ KIZLARIN UMUDUYLA OYNAMAYIN

Ama samimi değilseniz yine geri adım atacaksınız lütfen en azından milletin değerleriyle genç kızların umuduyla oynamayın. Dün bize “anayasa değişikliğini niçin aceleye getiriyorsunuz” diyenler, işte maalesef şimdi gündemde bunu tutmak istiyorlar.

Hiçbir konuda görüş belirtmeyip arkadaşlarına havale edenler hangi projeyi ortaya koyacak merak ediyoruz. YÖK meselesinde de biz samimiyiz. Ben YÖK meselesini Sayın Baykal’la başa baş konuştuk. Bana “YÖK meselesi rejim meselesidir” dedi. Şimdiki genel başkan YÖK’ü kaldıralım diyor. CHP de sanırım devamlılık yok.

Ak Parti fanilerin egemen olduğu değil, ilkelerin egemen olduğu bir partidir. YÖK’ten bizim de şikayetimiz var. Oturalım konuşalım. Ama sadece onunla sınırlı değil. Bazı kurumların da reforme edilmesi lazım.

haber3
 
Üst