Başbakan Kerbela Törenlerine Katılacak ( Caferi Açılımı )

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 16 Aralık Perşembe günü İstanbul Halkalı’da düzenlenecek Evrensel Aşura Matem Merasimi’ne katılacak. Anma merasimini Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir Başbakan izleyecek.

Başbakan’ın katılımı yaklaşık 3 milyonluk Caferi toplumunda heyecan yarattı.

Caferi toplumunda Başbakan’ın katılımı sevgi ve saygıyla karşılanıyor.

Bu yıl Kerbela mateminin 1371. yıldönümünü yaşanacak.

Bu matem , toplumsal olarak Sünni, Alevi ve Caferi vatandaşları yan yana getiren bir merasim.

‘KIZILAY’A KAN BAĞIŞI YAPILACAK’

1995’ten beri zincirle sırt dövme rietüelini uygulanan törenlerde , şimdi kan akıtmak yerine, kan verip hayat kurtaracaklar, kızılaya kan bağışında bulunacaklar.

KERBELA OLAYI NEDİR?

10 Ekim 680 (10 Muharrem 61 Hicri) tarihinde bugünkü Irak sınırları içindeki Kerbela şehrinde, Hz. Muhammed’in torunu ve Hz Ali’nin oğlu Hz. Hüseyin bağlı küçük bir birlik ile Emevi Halifesi I. Yezid’e bağlı 30 bin kişilik ordu arasında gerçekleşen çatışmadır. Çatışma sonucu Hz. Hüseyin, iki oğluyla birlikte toplam 71 kişi şehit edilmiştir.

Şehitler arasında Hz. Ali’nin diğer oğlu Hz Alemdar Abbas ile torunları 18 yaşındaki Ali Ekber ve 6 aylık Ali Asgar da bulunmaktadır. Hz. Hüseyin’in kesilen başı Kufe ve Şam’a götürülmüştür. Hz. Muhammed’in kızı Hz. Fatıma ve Hz. Ali’nin oğlu olan Hz. Hüseyin’in ölümü, tüm dünyada Şiiler önde olmak üzere bütün Müslümanlar tarafında Aşure Günü’nde anılır.

ntvmsnbc
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Kan işi iyi bağlanmış :)
 

türkü

Kıdemli Üye
Katılım
18 Tem 2007
Mesajlar
4,973
Tepkime puanı
975
Puanları
0
ardından su dökmek su vermenin de önüne geçmiştir ya artık..herkesler okşansın hadi bakalım :)
 

real.ist

Doçent
Katılım
13 Ara 2006
Mesajlar
500
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Gülen'den önemli açıklama

Fethullah Gülen Hocaefendi bir sohbetinde bugün bazı Alevilerin Sünnileri duyarsız olmakla suçladığı bu elim hadiseyi değerlendirdi. İşte Hocefendi'nin Kerbela ile ilgili mülahazaları.


O ne acı bir hadisedir ki anaların babaların, yoluna feda edildiği Peygamber-i Zişan'ın torunları, Hz. Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz katledilmiştir.

Bu yüzden bütün mü'minlerin ciğerlerini yakar Kerbela. Ancak ne elim bir durumdur ki bu hadise, inananların arasında bir firak sebebi gibi gösterilmektedir.Fethullah GülenHocaefendi bir sohbetinde, işte bu noktanın altını çiziyor ve Kerbela'yı yadederken yeni firaklara sebep olunmamalı diyor.

Hocaefendi, Herkul.org isimliinternetsitesinde yayınlanan sohbetinde bir kişi ya da grubun yaptığı hadiseyi günümüze mal etmenin yanlış olduğunun altını çiziyor. Günümüzde Yezid yok diyen Hocaefendi, Hariciliğin ise format değiştirerek devam ettiğini söylüyor. Fethullah Gülen Hocaefendi küçük farklılıkları kavga sebebi yaparak hasımlarımızın ekmeğine yağ sürmeyelim diyor.
 
Üst