Başbakan Galatasaraylı değil diye mi?

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Başbakan sert konuştu


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan'daki krizle ilgili üçlü zirve toplantısı için özel uçak ''ANA'' ile saat 11.10'da Suriye'nin başkenti Şam'a gitti.

Başbakan Erdoğan'ı, Devlet Konuk Evi'nde Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve diğer yetkililer uğurladı.

Başbakan Erdoğan ile birlikte Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Suriye'ye gitti.

Erdoğan, Suriye'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda Suriye ziyaretine ilişkin bir basın toplantısı yaptı.

Galatasaray'ın Seyrantepe stadının açılışında yaşanan protestoların sorulması üzerine Erdoğan şunları söyledi:

"Galatasaray'a yakışır bir stad yapalım dedik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yapılan arazi çalışması sonrası Seyrantepe'deki arazinin ne kadarı stada yeter, yanında sağlık kompleksi, ulaşım için metro, kavşaklar ne kadara mal olur hesaplandı. Ali Sami Yen Galatasaray'a kullanım hakkı verilmiş bir satadır, orası da Galatasaray'ın değildir. Tabii ki orası da değerlendirilecek.

Stadın yapımına emek verenler olarak Seyrantepe'nin açılış heyecanını yaşamak istedik. Böyle bir tavırla karşılaşmamız bizi üzmüştür. Tüm camiaya mal edilemez ama organize bir hareket olduğu aşikardır."

''SARKOZY İLE BİR TELEFON GÖRÜŞMEMİZ OLMADI"

Başbakan Erdoğan, Lübnan kriziyle ilgili de Fransa Cumhurbaşkanı Nikolas Sarkozy ile bir telefon görüşmesi yapmadıklarını, bir yazılı davet mektubu aldığını belirterek, ''Bu mektuba olumlu cevabın verilmesi noktasında arkadaşlarımıza talimat verdim' dedi.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, ''Lübnan kriziyle ilgili Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ile bir görüşme yapacağınızı söylemiştiniz. Böyle bir görüşme gerçekleşti mi? Ayrıca partinizin il başkanları toplantısının çıkışında yaptığımız bir açıklamada, bu hafta içinde çok taraflı bir toplantıdan bahsettiniz. Bu toplantıya katılacak ülkeler arasında ABD, Fransa gibi ülkeler vardı ama İran yoktu. İran'ın olmamasının nedeni ne? Acaba İran'ın olmaması ABD'nin veya Fransa'nın bir tutumu mu?'' soruları üzerine şu yanıtı verdi:

''Konuyla ilgili olarak Sarkozy ile bir telefon görüşmemiz olmadı, bir yazılı mektup aldım ve bu mektup davet mektubuydu. Bu mektuba olumlu cevabın verilmesi noktasında arkadaşlarımıza talimat verdim. Bu toplantıya, 7 ülkenin davet edildiği görülüyor. Bu toplantıyla ilgili olarak bize henüz bildirilen bir tarih yok, davet sahibi Fransa'dır. Bu davetin tarih olarak öyle zannediyorum ki bu hafta içinde belirlenerek bize bildirilmesi söz konusudur.''

Yaptıkları görüşmede İran Cumhurbaşkanı'nın pazar-pazartesi bir temsilci göndereceğini belirttiğini ve İran Dış İşleri Bakanı'nın bu akşam Türkiye'ye geleceğini bildiren Erdoğan, ''Onunla da görüşmeleri yapacağız. İran Cumhurbaşkanı ile de telefon görüşmesiyle bu konuda etraflıca görüştük ve bugünkü görüşmelerde neler çıkar, ne gibi çözüm önerileri tespit ederiz. Resmi görüşmelerden sonra belirleyeceğimiz bbir şeyi konuşmamız yerinde olmaz. Döndükten sonra da bir açıklamamız olacaktır'' dedi.
 
Üst