Başbakan Erdoğan ile ilgili akıl almaz iddialar

-Muhammed-

Profesör
Katılım
18 Kas 2010
Mesajlar
1,740
Tepkime puanı
234
Puanları
63
180158.jpg


Başbakan Erdoğan ile ilgili akıl almaz iddialar

Emre Kınay, Türkiye'de iktidara gelenlerin sanatla ilgili çalışmalarda bulunmadığını ileri sürdü. Kınay, “Rus'un yaptığı oteli denetleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı operaya nasıl ilgi gösterecek?” dedi.

Özel MUĞLA-Fethiye Amerikan Kültür Derneği Yabancı Dil Okulları tarafından düzenlenen söyleşide sanatçı Emre Kınay çarpıcı açıklamalarda bulundu. Söyleşide öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Kınay, “Anadolu Ateşi, Mustafa Ceceli ve Sezen Aksa bu ülkenin sanatını temsil edemez. Kimse birbirini kandırmasın” diye konuştu.

BU ÜLKE DEMOKRAT DİYEMEM

Yönetmen Mustafa Altıoklar'a da göndermede bulunan Kınay, “Bu ülkenin demokrat olduğunu söyleyemem. Sansür konusunda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Yazdığımız senaryoları günlerce tekrar gözden geçiriyoruz. Yoksa paramız çöpe gidiyor. Hiç kimsenin televizyon ekranlarında kötü polis ya da jandarma gördüğüne inanmıyorum. Başbakanın ve mecliste bulunanların söylediklerine kimse inanmasın. Sanatla ilgili bu sorunların çözülmesi için özgür bir ortam olmalı. Tiyatroyla ilgilenenler, dörtte bir fiyata oynuyor. İnsana yatırım yapmayan bir ülkede yaşıyoruz. İran'da yılda 15 bin uzun metrajlı film çekiliyor. Bizim ülkemizde ise bu sayı 150. Ben Mustafa Altıoklar gibi çıkıp Türkiye'de sanat çok güzel diyemem” dedi.

SİYASETÇİLER POPİLİST SANATLA İLGİLENİYOR

Kınay'ın eleştirilerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı da nasibini aldı. “Rus'un yaptığı oteli denetleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı operaya nasıl ilgi gösterecek?” diyen Kınay, “Bu kişilerin popülist sanatla işleri var. Çünkü popülizmle seçmen kazanılır. Türkiye'de bugüne kadar iktidara gelenler sanatla ilgili hiçbir çalışmada bulunmadı. Hiçbiri beş para etmez” dedi. Kınay, MUĞLA'da Mayıs ayında kısa metrajlı sinema filmi çekmeyi planladığını, bunun için finansman aradığını da kaydetti.
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Sanatcı denilenler bu kafada güruh olunca onları yönetenlerin denilenleri yapması çok normal :)
 

girdap

Ordinaryus
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
2,541
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Pek inanılmaz iddialarda bulunmamış, sadece sanatla ilgili söylediklerine inanmayın demiş..
Ki bu da normaldir, sanat alanında gerekenlerin yapıldığını düşünmüyor olabilir..
 

Serare

Profesör
Katılım
13 Şub 2010
Mesajlar
813
Tepkime puanı
80
Puanları
0
Yaş
14
Başlık yanlış ve de çok abartılı olmamış mı?

Hakkında konuşulan yalnızca Başbakan değil ki, gelmiş geçmiş bütün iktidarlar, meclistekiler ve haliyle de meclisten biri olan Başbakan.

Sanatla ilgili söylediklerinde haklılık payı yok değil ama Başbakan'a büyük haksızlık yapılıyor, bunun bir çok nedeni var; insanın, bir toplumun sanatla uğraşabilmesi için aşması gereken birçok engel, oluşması gereken pek çok olgu var, bunlardan en önemlisi de refah seviyesinin yakalanması. Aç bir insana sanatı anlatamazsınız ki.

Bir de her toplumun sanattan anladığı, sanat anlayışı başkadır. Bu Operaya olan ilgi ya da ilgisizlikle ölçülemez.

Ben hükümetin halk eğitim kursları ile toplumun her alanına ses getirmeye çalıştığının farkındayım. Hayatında bir enstrüman görmemiş, varlığından dahi bihaber olan kimseler bu kurslar sayesinde bambaşka dünyalara yolculuk etmekteler.

Bunu toplumun içinden olmayanlar, toplumla ilgilenmeyenler elbette bilemezler.

Ama sorsan sanatçıyım geçinirler.

Sevgiler.
 
Üst