Baş ağrısı deyip geçmeyin!

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Derviş Mansuri Yılmaz Doç.Dr. Yılmaz, “Anevrizmal beyin kanamasının en yaygın belirtisi, baş ağrısıdır" dedi.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Derviş Mansuri Yılmaz, Reşatbey Aile Sağlık Merkezi doktorları ile “Beyin Kanaması ve Anevrizma" eğitiminde bir araya geldi. Doç. Dr. Yılmaz, eğitimin amacının beyin kanaması ve anevrizmalara dikkat çekmek olduğunu belirterek, “Bu eğitimler ile doktorlarımız bu rahatsızlıkların belirtilerini bilecek ve hastaları doğru yönledireceklerdir" dedi.
Aynı zamanda Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Derviş Mansuri Yılmaz, beyin anevrizmalarının insan hayatını ciddi olarak tehdit eden, ölüm veya sakatlıklarla sonuçlanabilen beyin kanamalarına sebep olduğuna dikkat çekti. Beyin damarlarında baloncuk şeklindeki genişlemelerden kaynaklı rahatsızlığın çoğunlukla doğumsal malformasyon yani genetik olarak geliştiğinin varsayıldığını anlatan Yılmaz, "Bununla birlikte çeşitli enfeksiyonlar ve travmalara bağlı olarak da meydana gelebilmektedir" diye konuştu.
Anevrizmal beyin kanamasında hastaların baş ağrısından, komaya kadar farklı klinik belirtilerle genellikle acil polikliniğine müracaat ettiklerini dile getiren Doç.Dr. Yılmaz, şöyle devam etti:
“Anevrizmal beyin kanamasının en yaygın belirtisi, baş ağrısıdır. Genellikle şiddetli ve ani başlangıçlıdır. Beyin kanaması sonrası hastaların bilinçleri bozulmamışsa hekime müracaatlarında baş ağrısını; 'hayatımda şuana kadar böyle bir baş ağrısı yaşamadım' şeklinde ifade ederler" dedi.
Anevrizma hastalarının bir kısmında ani şiddetli baş ağrısı ortaya çıkmadan yaklaşık 15-20 gün öncesinden başlayan 'uyarıcı baş ağrısı' diye ifade ettiğimiz baş ağrılarına sebep olabildiğini belirten Doç. Dr. Yılmaz, “Bu sebeple baş ağrısı önemsenmesi gereken bir şikayettir. Hastaların gözden kaçmaması için, Polikliniğe baş ağrısı şikayetleri ile gelen her hasta titizlikle değerlendirilmesi gerekir" şeklinde konuştu.
Doç. Dr. Yılmaz, Anevrizmanın Beyin ve sinir cerrahisi pratiğinde hem hasta, hem de hekim açısından tedavisi en zor hastalıkların başında geldiğini, Anevrizmaya bağlı gelişen beyin kanamalarının tüm beyin kanamalarının yaklaşık yüzde 10'unu oluşturduğunu ifade etti.
İlkbahar ve sonbahar mevsimlerinde beyin kanaması vakalarında artışların olduğunun altını çizen Doç. Dr. Derviş Mansuri Yılmaz, “Günümüzde anevrizma hastalarının tanı ve tedavisi teknolojik ilerlemelere paralel olarak, anevrizma ve beyin kanaması hastalığının ciddiyetine rağmen düşük ölüm ve sakat kalma oranları kaydedilmektedir. Beyin kanaması ve anevrizma, bilgisayarlı beyin tomografisi, beyin anjiyografisi, bilgisayarlı beyin anjiyografisi, MR anjiyografi ile kolaylıkla tespit edilmektedir" dedi.
Anevrizmanın tedavisinde izlenmesi gereken yolları sıralayan Doç. Dr. Yılmaz, “Hastaların tedavisi nörolojik durumu, anevrizma baloncuğunun lokalizasyonu ve şekli göz önünde bulundurularak öncelikle cerrahi olarak veya son yıllarda tedavide uygulamaya giren endovasküler tedavi yöntemleri uygulayarak tecrübeli nörovasküler beyin cerrahları ve girişimsel nöroradyologlar birlikteliğinde başarılı bir şekilde yapılabilmektedir" diye belirtti.
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,988
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Türkiye'de ki kadınlarda bu baş ağrısı kronik sorun.

Tamamen psikolojik olduğuna inanıyorum.

Misalen akşam hanıma desen ''Kalk annem gile gidelim bir çay içelim.''

''Başım ağrıyor başka zaman gideriz.''

''Sen yanlış anladın benim anneme değil senin annen gile gidelim.''

''Tamam hemen hazırlanıyorum.''

Ahhhhh ahhhhh...

cqmbu.gif
 

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Psikolojik olduğuna inanırım ama bazı şeyleri takmamak elde değil
Çok ayrıntı düşündükleri için de olabilir
Vakıaları anlatırken detaya çok iniyorlar ya
erkekler sonuç odaklı 'uzatma,sadede gel ' der misal...

kayınvalideye gelince şu bir gerçek ki gelin-kayınvalide
anne-kız gibi olmuyor , bazen yapısal

hiç sebep yokken bile ben kayınvalidemin yanağından öper 'beni seviyor musun anne' diye sorardım
gülüşürdük..

İnsanları mutlu etmeyi seven insanlar kolay kolay takmazlar.. velakin insanız işte..
Alınganlık,kıskançlık,öfke oldugu gibi varolan merhamet olgumuzu,
daha diri tutmalıyız

 
Üst