Bardakta Mısır Nasıl Yapılır ? Bardak mısır sosları | ihvan forum – Özgür Düşünce ve Paylaşım Platformu!

Bardakta Mısır Nasıl Yapılır ? Bardak mısır sosları

ibrahimi

Has Uşak
İhvan Üyesi
Katılım
19 Haz 2006
Mesajlar
23,463
Puanları
0
Yaş
34
Öncelikle Malzemeler ;
Konserve Mısır - Tercihen kaliteli marka ve iri taneli
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tereyağ (veya tereyağ kokulu margarin) not: Tereyağı şart değildir. Ama tereyağ kokulu mısır daha güzel olur

Nasıl yaparız ?
Öncelikle Mısırı Konservesini açın ve içindeki suyu iyice boşaltın
Daha sonra Mısırı güzelce yıkayın.
1 Tencereye 2 bardak su koyup kaynamasını bekleyin.
Kaynadıktan sonra içine 1 çay kaşığı tuz döküp iyice karıştırın.
Tuzun ardından fokurdayınca altını en düşüğe kısın ve içine yıkadığınız mısırları atın.
Mısırlar 5dk tencere içinde kaynaması lazım. Bu süre zarfında kaşık gibi birşeyler mısırları ezmeden yavaş yavaş arada bir karıştırın.
5dk sonra mısırları tenceren alın iyice süzün. Tekrar yıkayın.
Daha sonra bir orta ateşte Teflon tavaya kızınca 1 çay kaşığı tereyağını koyup eritin.
Eridikten sonra tavaya mısırları atıp ocağın altını tekrar kısın. Birşeyle mısırları ezmeden yavaşça karıştırarak hafif kavurun.
Tavada bu işlemi 5dk uyguluyoruz.

Sonra tavadan mısırları alıp bardağa dolduruyoruz. Sos olarak istediğiniz sosu kullanabilirsiniz.

Talep olursa özel sos tariflerimide paylaşırım


Afiyet olsun!



Editleme ve Sos Tarifleri - Tüm soslar bana aittir
-----------------------------------------------------------------------
Not : sosları yaparken çok yüksek ateşte yapmayın yanar


Her sosa ek olarak yakışan malzemeleri söyleyim. İsteğinize göre koyabilirsiniz
Rendelenmiş kaşar olabilir.
Nar ekşisi varsa sosu dökmeden önce mısırın üstüne koyabilirsiniz.


Ketçaplı sos :
Bu sosu 3 şekilde yiyebilirsiniz.
1. Çiğ ketçap - 2. Az pişmiş - 3. Yanık Ketçap

Çiğ ketçaplı sos
Ketçapı alıp mısırın üstüne döküyoruz

Az pişmiş ketçaplı sos
Bi teflon tavaya 2-3 yemek kaşığı ketçapı döküyoruz. Üstüne hafif tuz ve çok azda zeytinyağı.
Bunları 2-3 dk kavuruyoruz.

Yanık Ketçaplı Sos
2. yapılışı ile aynıdır. Ek malzeme olarak çok az limon suyu konulur (2-3 damla).
Daha sonra malzeme ketçap koyu kıvama gelene kadar iyice kavrulur.


-----------------------------------------------------------------------


Mayonezli Sos
1. Sade mayonezli - 2. Sarımsaklı Mayonezli - 3. Sıcak Mayonez

Sade Mayonezli Sos
Mayonezi alıp bardağın üstüne dökün

Sarımsaklı Mayonezli
Kısık ateşteki tavaya 3-4 yemek kaşığı mayonez dökün.
Üstüne iyice ezilmiş 1 diş sarımsağı koyun. Az tuz. 4-5 damla limon suyu. Birde az zeytinyağı.
Bunları kısık ateşte birbirine girinceye kadar kavurun. Ama yakmadan

Sıcak Mayonezı
2. yapılışındaki malzemeleri sarımsak dışında koyun. Kısık ateşte 3-4 dk kavurun.


-----------------------------------------------------------------------



Domatesli Sos
Bunda 1 adet domatesi kabuklarını soyun. Sonra rendeleyin. orta ateşte bir az zeytin yağı sonra domatesi dökün.
Üstüne az karabiber, tuz, tercihe bağlı çok az nane ekin. Karabiber ve nane zorunlu değil isteyen ekmeyebilir.
Daha sonra çok az limon suyu koyuyoruz. ve Bunları orta ateşte iyice karıştırıyoruz.
1dk gibi karıştırtıktan sonra ketçap varsa az ketçap koyuyoruz sadece ketçabımsı tad için. sonra altını az kısıp 4-5dk kavuruyoruz.
Sos hafif sulu olucaktır. Önerim süzüp mısırın üstüne dökmeniz.

-----------------------------------------------------------------------

Acılı Sos
1 adet domatesin kabukalrını soyun. 2ye bölük tekini o anda yiyin. Diğerini ise rendeleyin. Sonra tavaya az zeytinyağı üstüne domatesi dökün. 1 tane normal acıbiberi rendeleyin ve tavaya atın. Domatesle iyice kardeş gibi kavuruyoruz. Daha sonra 2-3 damla limon suyu, tuz ve evinizde varsa nar ekşisi, çok az ketçabı döküp 2dk deli gibi kavuruyoruz orta ateşte.
-----------------------------------------------------------------------



Kaşarlı Eriyen Sos
En basit soslardan biri yalnız fırın veya mikrodalga gerekmekte.
Bardaktaki mısırı fırın kabı gibi yanmıyacak bir cam bardağa koyalım. Üstüne iyi rendelenmiş kaşar, limon suyu ve isteğe göre ketçap mayonez koyup en üstüne tekrar kaşar koyalım. Sonra 180 derece fırında 3dk gibi kısa bi süre bekletelim.
-----------------------------------------------------------------------



Yukarıdaki soslara ek olarak kavurduktan sonra yeşillik serpebilirsiniz.
Mesela evde maydonuz var. Sarımsaklı Mayonezli sosu yaptık.
Maydonuzu iyice kıyıp veya robot varsa orda iyice haşat hale gelene kadar biçtikten sonra bi kapta hazırladığımız sos ile iyice karıştırın. Rengi yeşile dönücektir korkmayın

Maydonuz yerine marul gibi yeşilliklerde deneyebilirsiniz. evde artık ne varsa. (not: roka koymayın berbat oluyor )

KAYNAK : http://forum.donanimhaber.com/m_42808340/tm.htm
 

HENGAMe

Yeni
İhvan Üyesi
Katılım
25 Eyl 2009
Mesajlar
1,386
Puanları
0
Yaş
38
maiecek en çok sevdiğimiz şeydir..
evde denedik ama hiç tutmadı
aynısını yapsak bile.
bizim buralarda zaferde özellikle her tükanın önünde vardır..ama hepsi o lezzeti tutturumayorlar..
daimi olduğumuz biri var ona dedik:
biz evde denedik ama sizinki gibiolmadı
adam dedi:bizimle para karıştırmadıkça o lezzeti alamazsınız:D
bu meretin lezzetini tam almak için para verip yaptırmak lazımmış:D
 

YagmuR

Üye
İhvan Üyesi
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
2,504
Puanları
0
Yaş
32
Web sitesi
www.gencislam.com
Baya uzun denemelerden geçmiş sanırım :)
Hiç yemedim mısırı o şekilde, GDO'lu :D
 

kedi

Üye
İhvan Üyesi
Katılım
17 Şub 2007
Mesajlar
1,581
Puanları
0
Yaş
31
olsada yesek hani..;)
 

ismail

Yeni
İhvan Üyesi
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Puanları
0
Yaş
42
mısır karadenizin leblebisi derler
güzelmiş tariflerin
denedinmi Erdem zehirlemesin sonra
bu sabah mayaladığım yoğurda dönmesin senin mısırlar
 

_Berceste_

bir tutam delilik...
İhvan Üyesi
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
6,798
Puanları
0


böyle bisey karadenizlilerin niye aklina gelmedi acaba :)
 

Nokta

Profesör
İhvan Üyesi
Katılım
3 Ağu 2010
Mesajlar
1,386
Puanları
0
ama canım çok çekti, bugün aradım durdum yakınlarımda yoktu :(
yarın çarşıya indiğimde ilk işim mıssır yemek olacak..
 

_Berceste_

bir tutam delilik...
İhvan Üyesi
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
6,798
Puanları
0
ben kumpiri tercih ederim ...
 

kedi

Üye
İhvan Üyesi
Katılım
17 Şub 2007
Mesajlar
1,581
Puanları
0
Yaş
31
kumpirin yeri apayrı helede üsküdardaki ...


erdem onunda tarifini verir bize.. ;)
 

_Berceste_

bir tutam delilik...
İhvan Üyesi
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
6,798
Puanları
0
gel üsküdara gidelim kiz kulesine karsi yeriz :D
 

kedi

Üye
İhvan Üyesi
Katılım
17 Şub 2007
Mesajlar
1,581
Puanları
0
Yaş
31
oyyy ne güzel olurrr... =))
 

ismail

Yeni
İhvan Üyesi
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Puanları
0
Yaş
42
mısır karadenizin leblebisi derler
güzelmiş tariflerin
denedinmi Erdem zehirlemesin sonra
bu sabah mayaladığım yoğurda dönmesin senin mısırlar
demedi deme dedim ben sana benim yoğurtla aynı akibet bekliyor senin mısırları diye
elele verelim kurtaralım mısırları
yaşasın mısır kardeşliği
 

cicek demeti

Sükut
İhvan Üyesi
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Puanları
0
En sevdigim seydir misir ama sossuz severim tuzlu sadece ....tesekkur ederim...
 
Üst