Balyoz Sanığı 3 General Açığa Alındı

ukubat

Profesör
Katılım
9 May 2007
Mesajlar
1,942
Tepkime puanı
103
Puanları
0
Konum
istanbul,fatih
Web sitesi
www.ismailaga.org.tr
Balyozcu generali bakan açığa aldı


İçişleri Bakanı Atalay, Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atarak Balyoz soruşturması ve çok sayıda fişleme olayında ismi geçen Jandarma Tümg. Halil Helvacıoğlu’nu açığa aldı



146735_halil-helvacioglu.jpg



http://www.addthis.com/bookmark.php...74NXC&pre=http://www.samanyoluhaber.com/&tt=0http://www.addthis.com/bookmark.php...74NXC&pre=http://www.samanyoluhaber.com/&tt=0http://www.addthis.com/bookmark.php...74NXC&pre=http://www.samanyoluhaber.com/&tt=0



İçişleri Bakanı’na Jandarma personeli, Milli Savunma Bakanı’na Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli hakkında verilen açığa alma yetkisi Cumhuriyet tarihinde ilk kez kullanıldı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Balyoz Davası sanığı ve çok sayıda fişleme dosyasında imzası bulunan Tümgeneral Halil Helvacıoğlu’nu açığa aldı. Karar, 926 sayılı TSK Personel Kanunu’nun açığa almayı düzenleyen 65. maddesi uyarınca uygulandı. 22 Kasım 2010 tarihli açığa alma kararı, önceki gün İçişleri Bakanlığı tarafından gereğinin ivedilikle yerine getirilmesi içinGenelkurmayBaşkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’na gönderildi. Bakanlığın yazısı Tümgeneral Helvacıoğlu’na aynı gün tebliğ edildi. Helvacıoğlu’nun üniforması çıkartıldı ve Ağustos YAŞ’ında atandığı Jandarma Genel Komutanlığı Değerlendirme ve Denetleme Başkanlığı’ndaki görev ve yetkileri elinden alındı.

AĞIR SUÇLAMALARA ATIF

Açığa alma yazısında, Tümgeneral Helvacıoğlu hakkındaİstanbul10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki E: 2010/283 sayılı dosyaya atıf yapıldı. Yazıda Helvacıoğlg’nun hükümeti devirme planları içerisinde er aldığı hatırlatıldı. Helvacıoğlu hakkında açılan davada isnat edilen suçların içeriği ve deliller göz önüne alındığı vurgulanan yazıda “926 sayılı TSKpersonel kanununun 65. maddesi uyarınca açığa çıkarılmıştır. Bilgilerinizi ve gereğini, durumun adı geçene bugün ivedilikle tebliğ edilerek belgenin bir örneğinin gönderilmesini rica ederim. İÇİŞLERİ BAKANI” denildi.

YAŞ’I BYPASS GİRİŞİMİ ENGELLENDİ

Son YAŞ toplantısında Tümg. Gürbüz Kaya, Tümg. Helvacıoğlu ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu, haklarındaki davalar nedeniyle terfi ettirilmemişti. Terfi ettirilmeyen ancak başka görevlere atanan üç Paşa, AYİM’e dava açarak YAŞ kararlarını bypass olarak nitelenen karar çıkartmışlardı. AYİM, Balyoz Davası’nda yeralan üç generali terfi ettirmiş ve yürütmenin de durdurulmasına hükmetmişti. Böylece sivillerin onay yetkisinde olan terfilerle ilgili YAŞ kararlarını AYİM üzerinden delmenin yolu açılırken, İçişleri Bakanlığı’nın açığa alması kararı sözkonusu girişimi de durdurdu.

Bütün yetki Bakan’da

926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu’nun, açığa alınan veya tutuklanan subay ve askerî memurlar hakkındaki esasları içeren 65. maddesi, Millî Savunma Bakanı’na ve İçişleri Bakanı’na açığa alma yetkisi veriyor. 65. madde, ‘Haklarında ölüm veya ağır hapis cezasını gerektiren veya yüz kızartıcı bir suçtan ya da taksirli suçlar hariç olmak üzere 5 yıl ve daha fazla hapis cezasını gerektiren bir cürümden veya emre itaatsizlikte ısrar, üste veya amire fiilen taarruz, üste veya amire hakaret, mukavemet suçlarından dolayı kamu davası açılanlar, mensup oldukları bakanlıklarca açığa çıkarılabilirler’ diyor.” Maddenin‘e’ bendinde “terfi sırasına girenlerden açıkta bulunanların terfileri ve kademe ilerlemeleri yapılmaz” hükmü açıkça yeralıyor.

YAŞ’ta terfi ettirilmemişti

YAŞ’ta CumhurbaşkanıAbdullah Gülve Başbakan Erdoğan’ın terfilerine karşı çıktıkları Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, Korgeneral kadrosundaki Jandarma Genel Komutanlığı Değerlendirme ve Denetleme Başkanlığı, Tümgeneral Gürbüz Kaya, Korgeneral kadrosundaki Harita Genel Komutanlığı ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu da, Tümamiral kadrosundakiDeniz KuvvetleriPersonel Başkanlığına vekaleten atanmışlardı.

Gözler Milli Savunma Bakanlığında

Tümg. Helvacıoğlu hakkında İçişleri Bakanı’nın verdiği açığa alma kararının, aynı durumdaki Tümg. Gürbüz Kaya ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu hakkında uygulanıp uygulanmadığı ise öğrenilemedi. Gözler Milli Savunma Bakanı’nın vereceği karara çevrilirken, 3 komutan hakkında çok ağır suçlamalar ve belgeler bulunuyor. Fişçi general olarak da nitelenen Helvacıoğlu’nun terfi ettirilmemesinde Balyoz sanığı olmasının yanında yaptığı fişlemelerinde etkili olduğu belirtiliyor. Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı ve diğer kabine üyelerini fişlemelerine imza atan Helvacıoğlu’nun, fişlemeleri bununla da sınırlı kalmamıştı. Aydın Doğan’ı kiliseden yardım aldığı ve misyonerlik faaliyetlerinde bulunduğuna dair fişlemiş, İstanbul’daki camileri; vakit ve Cuma namazlarına cemaatin katılımı açısından takip ettirdiği ortaya çıkmıştı. Türkçe ibadet ile de ilgilenen Helvacıoğlu konuyla ilgili Batı Çalışma Grubuna sunulan andıça da imza atmıştı.

CEVHERİ GÜVEN



STAR GAZETESİ
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Erdoğan: Generali Gönül de açığa alacak

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, bir çok fişleme dosyasında adı geçen Jandarma Tümgeneral Halil Helvacıoğlu'nu görevden aldı. Erdoğan bu durumu yorumladı...


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma Tümgeneral Halil Helvacıoğlu'nun İçişleri Bakanı tarafından açığa alınmasına ilişkin olarak, ''Sayın Atalay'ın açığa alma işlemini aynı şekilde Milli Savunma Bakanımız da uygulayacaktır ve belki de şu ana kadar uygulamış olması lazım'' dedi.
AA
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
1 genaral ve 1 amiral daha açığa alındı

İçişleri Beşir Atalay kendi yetkisini kullanarak YAŞ'ta terfi edilmediği için mahkemeye giden Jandarma Tümg. Halil Helvacıoğlu’nu açığa almıştı. Bakan Vecdi Gönül de diğer iki komutanı açığa aldı.


Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Tümgeneral Kaya ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu'nu pazartesi günü itibariyle açığa aldı.
AA
 

ukubat

Profesör
Katılım
9 May 2007
Mesajlar
1,942
Tepkime puanı
103
Puanları
0
Konum
istanbul,fatih
Web sitesi
www.ismailaga.org.tr
Cumhuriyet tarihininde İslamın ve Müslümanların lehine olacak ilkleri bize yaşattığı için Hükümet ricaline teşekkürü bir borç biliyorum...
Hasta adam düştüğü yerden ayağa kalkacak der büyükler...

Aman safımızı doğru tayin edelim...
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
Bir zamanlar BAŞBAKAN a ZİNKAFLI sözler söyleyen bir ATANMIŞIN cevap verilemediği dönemlerden bu dönemlere geldik.

BU DÖNEMİ YAŞATAN ALLAH cc ŞÜKÜRLER olsun.

BU DÖNEM in oluşmasına vesile olanlardan da ALLAH cc RAZI olsun.
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
CHP:Komutanların açığa alınması darbe

Atamalarının yapılmadığı YAŞ kararlarına itiraz ederek mahkemeye giden üç komutanın İçişleri Bakanı Atalay ile Milli Savunma Bakanı Gönül tarafından açığa alınmasına CHP'den sert tepki geldi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, komutanların bakanlar tarafından açığa alınmasının "sivil darbe" olduğunu kaydetti."


AA
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Cumhuriyet tarihininde İslamın ve Müslümanların lehine olacak ilkleri bize yaşattığı için Hükümet ricaline teşekkürü bir borç biliyorum...
Hasta adam düştüğü yerden ayağa kalkacak der büyükler...

Aman safımızı doğru tayin edelim...

Elhamdulillah. Bugünleri de gösterdiler.

Geçmişte Başbakana, kameralar önünde "Pez...enk" diyen subayları hatırlıyorum. Hiç kimse bir şey yapamamıştı. Sineye çekilmiş sindirilmişti. Nerden nereye?
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
Bu karar doğrudur, bunu yazdım, fakat bazı arkadaşların tavırlarından rahatsızım, illaki bir yerlere laf sokuşturmak istiyorlar, illaki sataşma yapmak istiyorlar, buna gerek yok.

yok küfür eden paşaya bir şey yapılmamış da yok felanmışta... yahu Allah için elinizi vicdanınıza koyun, bu paşalar hakkında suçlama yapılalı kaç ay oldu?

Balyoz haberi ocak ayında yaınlandı, şimid 11.aydayız.

Yani neredeyse Refah yol hükümetinin tamamı kadar!

Ve bu paşalar yeni görevden alınıyor.

Üstelik de suçlamalar fatih camiinin bombalanması gibi müthiş iddialar, sadece laf söylemek değil.

Öyle hemen bir kaç ay da görevden alınması olmuyormuş demek ki!

Lütfen illaki laf olsun, illaki polemik olsun, illaki bir yerlere sataşalım, laf sokalım diye yazmayın.

laf sokmaya çalıştığınız kişi eğer tek başına hükümet olsaydı ve bugünkü hükümet gibi 8 sene iktidarda olsaydı bugün yapılan ve güzel dediğimiz her şeyi onlar çoktan yapardı, bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Ama topu topu 11 aylık bir koalisyon hükümetinden hesap sorarken biraz vicdanlı olun.
 
K

Kaçak

Guest
Bu amcaların görevden alınacagı , zaten 30 agustos toplantısında dillendirildi ..
Yeni hadise değil aslında ...
Terfi ettirilmediler , Hükümet emekli edilmelerini istedi , asker atamasında ısrarcı oldu ..
O ara diğer gündem kalabalıktı , bu hesaplaşma sonraya bırakıldı ...
Ve şimdi ipi çekildi , zannedersem askeri mahkeme terfi ettirilmeme mi yoksa emekli edilme kararınımı ne iptal edip , görevde kalmalarını sağlamıştı ...
Hükümeti , askeri mahkeme kararı ile bypass etmişlerdi , şimdi hesapları geri döndü ...
Hayırlı uğurlu olsun vatana millete ...

Lakin olayı Erbakan Hocaya dayamak , o olsaydı böyleydi , bu olunca şöyle yorumlar yapmak beyhude ...
Bugun Sütcü imam olsaydı , onu kurşun sıkarken değil , mitinglerde nutuk atarken görecektik ...
Zamanın şartları gereği verilir bazı tepkiler ...
Halk 28 şubatı görmeseydi , bugun AKP yi iktidar etmeyecekti belkide ...
Hoca 28 Şubat kararlarını imzalamasaydı , belkide AKP hiç dogmayacaktı ...
Filan filan ...
Erbakan Hoca bir duruştu , geldi ve geçti ...
Geride bıraktıklarına bakılıp , övmek ve sövmekten ziyade ders alıp hayatımıza uyguladıkmı ona bakılmalı ...
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
Sayın kaçak: teşekkür ediyorum. inşaallah yazınızda dikkat çektiğiniz hususlara diğer arkadaşlarda uyar. Tekrar teşekkürler.
 

ORHANCAN

Ordinaryus
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
2,536
Tepkime puanı
80
Puanları
0
Konum
-İSPARİT-

Alınan karar alınacak kararlar için bir başlangıç olsun inşaallah..

Güzide kurumumuz içinde çürük olanlar ve vatan ve millete karşı çalışanlar ayıklansın..

Eğer darbe yapacak amca gece kalp krizi geçirmeseydi şimdiden camiler çoktan bombalanmış..

yüzlerce mazlum zülme uğramış olacaktı..

Rabbim (CC) imhal eder ama ihmal etmez.....
 

ORHANCAN

Ordinaryus
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
2,536
Tepkime puanı
80
Puanları
0
Konum
-İSPARİT-
24 Kasım 2010 15:16

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Görnül'ün

yetkilerini kullanarak görevden aldığı üç komutan

Askeri Yüksek İdari Mahkemesi'ne başvurarak alınan karara itiraz etti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Balyoz soruşturmasında ismi geçen

Jandarma Tümgeneral Halil Helvacıoğlu’nu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de

Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu'nu açığa aldı.

Açığa alınan komutanlar karara itiraz etti ve Askeri Yüksek İdari Mahkemesi AYİM'e başvurdu.
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Elhamdulillah. Bugünleri de gösterdiler.

Geçmişte Başbakana, kameralar önünde "Pez...enk" diyen subayları hatırlıyorum. Hiç kimse bir şey yapamamıştı. Sineye çekilmiş sindirilmişti. Nerden nereye?

Erbakan ismini kullandık mı? Hayır. Bakınız BAŞBAKAN dedik. Kafayı Erbakanla bozmuşsunuz... :)

Biz Erbakan o dönemde bir şey yapmadı/yapamadı demiyoruz; vurgumuz o değil. Hatıramızdan hiç silinmiyor: Bir general çıkıp Başbakan'a milyonların önünde galiza sövüyordu! Bu sembolleşmiş olanı. Daha nice hakaretler yaptılar. Nice densizlikler. Meral Şener'e gelir seni kazığa bilmem ne yaparız diyenlerini de unutmuyoruz, mesela.

Allah Teala, sizi (densizleri, İslam ve millet düşmanlarını) sevdikleri hürmetine rezil rüsva etsin. Kendi akrabalarınızın dahi yüzüne bakamayasınız.
 

Ebu'l-Feth

Doçent
Katılım
6 Ocak 2008
Mesajlar
648
Tepkime puanı
114
Puanları
0
Konum
dünya
Mevla Azze ve Celle Hazretlerine sonsuz şükürler olsun... Bugünleri gördük elhamdülillah, inşaAllah artık islamın ve müslümanların tamamıyla hakim olduğu şeriat hükümleriyle yönetilen bir memleket rüyasına doğru gideriz ve onu yaşamayı nasip eyler Mevla(C.C.)'m. Memleketimizi bu güzel günlere kavuşmasında sebep olan herkesden ve bilhassa başbakanımızdan ve hükümetimizden Rabbim(C.C.) ebeden razı olsun
 

ORHANCAN

Ordinaryus
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
2,536
Tepkime puanı
80
Puanları
0
Konum
-İSPARİT-
Günlerin bahara döndüğü, şafakların şafakları kovaladığı şimdilerde hem ümitleniyor, hem bekliyor hem de Rabbimiz’e (CC) yalvarıyoruz:

Bize ruhumuzun heykelini ikame edecek,

kalbimizi Cennet yamaçları gibi yemyeşil hale getirecek ve

gönüllerimizi ulûhiyet hariminin sırlarına ulaştıracak meşîet destekli irade versin!.

Ve milletimize Muhammedî (SAV) çizgide yenilenme yollarını göstersin!
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Geç oldu ama iyi oldu. Birde harcamalarını kontrol altına alabilse hükümet.
 

ORHANCAN

Ordinaryus
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
2,536
Tepkime puanı
80
Puanları
0
Konum
-İSPARİT-
TSK'dan ilk açıklama

24 Kasım 2010 Çarşamba, 16:15

Görevden alınmalarla ilgili TSK'dan ilk açıklama geldi...

Askeri yetkililer, Balyoz Soruşturması kapsamında isimleri geçen üç generalin açığa alınmasının ''bakanların takdiri'' olduğunu belirterek, generallerin de Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne (AYİM) başvurarak itiraz haklarını kullandıklarını bildirdi.

Yetkililer, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından, Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından da Jandarma Tümgeneral Halil Helvacıoğlu'nun 22 Kasım 2010 tarihli işlemlerle açığa alınmasının ''bakanların takdiri'' olduğunu ifade etti.

Üç generalin, açığa alınmalarına ilişkin işlemlerin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle dün AYİM'e başvurmasını da değerlendiren yetkililer, ''Açığa alma işlemi Sayın bakanların takdiridir, generaller de itiraz haklarını kullanarak AYİM'e başvurmuştur'' dedi.

AYİM taleple ilgili düşünce belirtilmesi için dosyayı Askeri Savcılığa göndermişti. Savcılıktan gelecek görüşün ardından generallerin başvurusu AYİM Daireler Kurulu'nda görüşülecek.

AA
 
Üst