Ballı Mahmudiye

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
Osmanlı mutfağından meşhur bir yemek. Henüz bende yapmadım ancak en yakın zamanda denemeyi düşünüyorum..Alltaki tarifde eğer bütün tavuk yapmazsanız 3 parça tavuk but kemiksiz ile 3 parça göğüsü karıştırarak yapın.


BALLI MAHMUDİYE





MALZEMESİ: 5 kişilik
1,5 kilogram köy Tavuğu
1 adet havuç, “soyulup dörde bölünmüş”
1 adet soğan “soyulup dörde bölünmüş”
1 ad defneyaprağı
1 adet küçük çubuk tarçın
5–6 dal maydanoz yaprağı
Dörtte bir limon dilimi


5 adet iri kuru kayısı
15 adet kuru rezaki üzümü
20 adet kabuğu soyulup acık Pembe kavrulmuş badem
2 kaşık çiçek balı
½ adet limonun suyu
1 yk Buğday nişastası
1 yk Tereyağı

Yapılışı:
İlk sıradaki malzemeleri bir tencereye koyup tavuğu haşlayınız ve köpüğünü çıktıkça kevgirle üzerinden alınız. Tavuk haşlanınca tavuğu haşlama suyundan çıkartıp soğutun ve kemiksiz olarak iri parçalar halinde ayıklayınız.
Tavuğun suyunu atmayınız ve suyun yarısıyla bol arpa şehriyeli pilav yapınız.
Tavuğun kalan suyunu süzdürerek baksa bir tencerede ocağa koyunuz, içerisine kayısı, üzüm ve bademleri ekleyip kısık ateşte kayısılar yumuşayıncaya kadar kaynatın.
Bal, limon suyu ve nişastayı çok az suda ezip karıştırın ve kaynayan tavuk suyuna ekleyip bağlayın ve tadını tuzunu ayarlayın. Bu terbiyeli ve kayısılı tavuk suyu 2 bardağı geçmemeli, parça tavukları bu suya ekleyin ve kısık ateşte bir tasım kaynatıp ocağın altını kapatın ve 20 dakika demlendirin yemeği, sevis etmeden önce irice kıyılmış maydanoz yaprağını ve 1 kaşık tereyağını ekleyin ve yanında arpa şehriyeli pilavla servis ediniz.
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
İsminden de anlaşılacağı gibi II.Mahmudun en sevdiği yemeklerden ve bir çok misafire ikram edilmesini istediği yemeklerden.
Bir de Çin yemeklerinde çok vardır ekşili tatlılı soslar, Bizimde mutfağımızda mevcud ancak pek uygulamıyoruz.
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
Bir de resmini koyalım

1f908f934fbc49bbb3513d943dfdab3b_d.jpg
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
25,030
Tepkime puanı
1,507
Puanları
113
Malta köşkünde bu yemek var mıdır acaba.

Dün Malta köşkünde Mürdüm erikli bilmem ne yemeği yedim. (Yemeğin ismi aklımda kalmadı.)

Üç arkadaş farklı farklı yemekler söyledik.

Birisi kuzu incik, diğeri güveçte kızartılmış kuzu eti filan.

Yemekler bir geldi, benim mürdüm erikli yemek küçücük bir şey.

Kuzu incik rahat bir adamı doyurur, diğer yemekte de neredeyse 300 Gr üzerinde et vardı.

Aç kaldım.

celeb-cry-21.gif
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
Malta köşkünde bu yemek var mıdır acaba.

Dün Malta köşkünde Mürdüm erikli bilmem ne yemeği yedim. (Yemeğin ismi aklımda kalmadı.)

Üç arkadaş farklı farklı yemekler söyledik.

Birisi kuzu incik, diğeri güveçte kızartılmış kuzu eti filan.

Yemekler bir geldi, benim mürdüm erikli yemek küçücük bir şey.

Kuzu incik rahat bir adamı doyurur, diğer yemekte de neredeyse 300 Gr üzerinde et vardı.

Aç kaldım.

celeb-cry-21.gif


Böyle yemekleri kesinlikle evde yapmalısınız..En temiz kaliteli malzemelerle yapılmalı hem de daha bereketli olur.Kaç kişi yersiniz Malta köşküne gerek yok bence..hem aç da kalmazsınız.:)
 
Üst