Balkabağı Çorbası | ihvan forum – Özgür Düşünce ve Paylaşım Platformu!

Balkabağı Çorbası

ismail

Yeni
İhvan Üyesi
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Puanları
0
Yaş
42


Tatlısıyla sofralarınıza lezzet katan balkabağını; vitamin dolu, nefis bir çorba halinde sunmak ister misiniz? Pratik ve lezzetli balkabağı çorbası tarifi...


MALZEMELER
Yarım kilo balkabağı
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 litre su
3 yemek kaşığı süt kreması
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Balkabağı, kuru soğan, patates, havuç ve sarımsağı küp şeklinde doğrayın.
Sebzeleri ve zeytinyağını çorba tenceresine alıp üzerine suyu ekleyin.
Orta dereceli ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Çorbayı el blenderından geçirin.
Krema, tuz, karabiberi ilave edip iyice karıştırın.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın.
Çıtır ekmeklerle servis yapın.
Afiyet olsun.
 

HaZiRuN

Revizyonda
İhvan Üyesi
Katılım
15 Ara 2010
Mesajlar
2,591
Puanları
0
balkabağını duyunca direk daldım
soğan,sarımsak işi bozdu:)
yine alışık olmadığım tarif
evde bunu da deneyeyim ben:)
 

cicek demeti

Sükut
İhvan Üyesi
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Puanları
0
Bal kabaginin herseyini severimm ben ...tesekkur ederim..
 

m-angel

Nam-ı diğer TÜRBEDAR
İhvan Üyesi
Katılım
20 Eyl 2007
Mesajlar
1,629
Puanları
83
Yaş
52
Ben de böreğini çok severim. Şimdi bir de bunu denemek lazım. sağolasın sessizlik hocam.
 

YagmuR

Üye
İhvan Üyesi
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
2,504
Puanları
0
Yaş
32
Web sitesi
www.gencislam.com
Bal kabağını severim ama nedense bu çorba cezbetmedi beni hiç...
Yine de eline sağlık hocam :)
 

ismail

Yeni
İhvan Üyesi
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Puanları
0
Yaş
42
Balkabağı çorbası



İhsan Usta'nın tarifiyle balkabağı çorbası...


MALZEMELER
300 gr balkabağı
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı muskat cevizi
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
su
HAZIRLANIŞI
Kabukları soyulmuş küp küp doğranmış kabakları yıkıyoruz. Üzerine yaklaşık 1 lt su koyuyoruz. Ocağın üzerine alalım tencereyi ve kanatıp kabakları pişiriyoruz. Pişirdikten sonra kabaklarımızı püre haline getiriyoruz. Diğer tarafta bir tencerenin içine sıvıyağ koyup un ilave ediyoruz. Kısık ateşte kavuruyoruz. Üzerine soğuk sütlü bereber soğuk suyu da aynı anda koyuyoruz, hızlıca karıştırıyoruz. Diğer tarafta hazırladığımız ve püre haline getirdiğimiz kabakları ilave edip karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca muskat cevizi rendeleyip ceviz ilave ediyoruz. Çorbamızın suyunu ve tuzunu kontrol ediyoruz. Kısık ateşte 5 dakika kaynatıyoruz. Servise hazır.


Haber7
 
Üst