spesifik
آزادی قید و بند
1.5-2 Kg. balık (iri balık)
5 Yemek kaşığı sıvı yağ
3 Ad. Kuru soğan
3 Ad. Havuç
4 Ad. Patates
2 Ad. Defne yaprağı (varsa)
3 Diş sarımsak
3 Ad. Domates
1,5 Ad. Limon
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
1-Balıkları temizleyip dilimleyin, soğuk su ile yıkayıp süzgeçte fazla suyunu süzün.
2-Yıkanmış balıkları fırın tepsisine dizin. Fırını önceden 185º ısıtın.
3-2 kuru soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp kıyın. Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Havucun kabuğunu kazıyıp, kuş başı doğrayın. Patatesi de soyup doğrayın.
4-Yayvan bir tavada sıvı yağını kızdırın, içine doğradığınız soğanı ve sarımsakları ilave edin soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
5-Sonra içine patates ve havuçları ilave edin, kavurmaya devam edin.
6-Domatesleri ve tuz ile karabiberi de ilave edin ve bir taşım daha pişirin.
7-En son olarak bir limon suyunu ve defne yapraklarını da katıp bu sosu tepsiye yerleştirdiğiniz balıkların üzerine dökün.
8-Üzerine biraz dilimlenmiş domates ve limon koyup, balıkların üst hizasına kadar su ilave edip fırında pişirin.
9-Piştikten sonra üzerine kıyılmış dere otu serpip sıcak olarak servis edin
5 Yemek kaşığı sıvı yağ
3 Ad. Kuru soğan
3 Ad. Havuç
4 Ad. Patates
2 Ad. Defne yaprağı (varsa)
3 Diş sarımsak
3 Ad. Domates
1,5 Ad. Limon
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
1-Balıkları temizleyip dilimleyin, soğuk su ile yıkayıp süzgeçte fazla suyunu süzün.
2-Yıkanmış balıkları fırın tepsisine dizin. Fırını önceden 185º ısıtın.
3-2 kuru soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp kıyın. Domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Havucun kabuğunu kazıyıp, kuş başı doğrayın. Patatesi de soyup doğrayın.
4-Yayvan bir tavada sıvı yağını kızdırın, içine doğradığınız soğanı ve sarımsakları ilave edin soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
5-Sonra içine patates ve havuçları ilave edin, kavurmaya devam edin.
6-Domatesleri ve tuz ile karabiberi de ilave edin ve bir taşım daha pişirin.
7-En son olarak bir limon suyunu ve defne yapraklarını da katıp bu sosu tepsiye yerleştirdiğiniz balıkların üzerine dökün.
8-Üzerine biraz dilimlenmiş domates ve limon koyup, balıkların üst hizasına kadar su ilave edip fırında pişirin.
9-Piştikten sonra üzerine kıyılmış dere otu serpip sıcak olarak servis edin