Bakir İzzetbegoviç, ilk ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştirecek.

  • Konbuyu başlatan Kaçak
  • Başlangıç tarihi
K

Kaçak

Guest
bakir-izzetbegovic.jpg

Dünya Bülteni / Ankara
Bosna Hersek'in kurucu lideri Aliya İzzetbegoviç'in Cumhurbaşkanı seçilen oğlu Bakir İzzetbegoviç, ilk ziyaretini Türkiye'ye yapacak.
AB'nin Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi Valentin Inzko, Türkiye'nin Balkanlara yönelik politikasından ve katkılarından memnun olduklarını söyleyerek, Bosna Hersek'te geçen ay yapılan seçimlerde Boşnakları temsilen Devlet Başkanlığı Üçlü Konseyi'ne seçilen Bakir İzzetbegoviç'in bugün Ankara'yı ziyaret edeceğini açıkladı.
Dayton Barış Anlaşması'nın 15. yıldönümünde Ankara'ya gelen Inzko, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmesi öncesinde açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin sadece Bosna Hersek'le değil, Hırvatistan ve Sırbistan gibi diğer bölge ülkeleri ile de aktif şekilde temas kurduğunu belirten Inzko, Türkiye'nin bölge barışını korumaya yönelik rolü ve Davutoğlu'nun bölgeye yönelik aktif diplomasisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bölgede işbirliği ve uzlaşı ortamının oluşması ve sürmesinde Türkiye'nin büyük bir rolü bulunduğunu söyleyen Inzko, Türkiye'nin de katkıları ile bölgedeki ortamın son 20 yılın en iyisi olduğunu kaydetti.
ENTELLEKTÜEL İZZETBEGOVİÇ
Inzko, Bosna Hersek'te geçen ay yapılan seçimlerde Boşnakları temsilen Devlet Başkanlığı Üçlü Konseyi'ne seçilen Bakir İzzetbegoviç'in bugün Ankara'yı ziyaret ederek, üst düzey yetkililerle görüşmeler yapacağını da bildirdi. Inzko, İzzetbegoviç'in güçlü ve entellektüel bir devlet adamı olduğunu, soyadından dolayı da Boşnak halkını temsil etmede güçlük çekmediğini ifade etti.
Inzko, Hırvatistan'ın birkaç yıl içinde AB'ye üye olmasının beklendiğini, Makedonya, Karadağ ve Sırbistan gibi ülkelerin de AB ile belli bir süreç içinde olduklarını, ancak AB ile yaklaşık 1000 kilometre sınırı bulunan Bosna Hersek'in geride bırakılmasının üzücü olduğunu kaydetti.
 
Üst