Bahçeli onayıyla Barzani'ye yardım

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Bahçeli onayıyla Barzani'ye yardım

52581693548.jpg

SABAH'ın ele geçirdiği "çok özel" belgelere göre, MHP lideri Bahçeli', "Mehmetçik katili ve Türkiye'ye meydan okuyan küstah" dediği Barzani'ye 57. Hükümet'teyken silah ve para verdi
Sabah, Irak Bölgesel Yönetim Lideri Mesut Barzani'ye yönelik sert eleştirilerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili önemli bir ayrıntıyı açıklıyor. Bahçeli'nin "Mehmetçik katili, Türkiye'ye meydan okuyan küstah" olarak nitelendirdiği Barzani yönetimine yapılan nakit para dahil çok kritik yardımlara hükümet ortağı olarak onay verdiği ortaya çıktı.

BARZANİ'NİN TALEBİ
"Çok özel" belge ve bilgilere göre DSP lideri Bülent Ecevit başkanlığındaki 57. Hükümet dönenimde Kuzey Irak'ta Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) lideri Barzani ile yapılan görüşmelerde bir takım talepler gündeme geldi. Barzani içinde bulunduğu sıkıntıları gündeme getirerek hükümetten bazı taleplerde bulundu. Barzani'nin bu talebi üzerine konu hükümet ortakları arasında çok gizli bir şekilde değerlendirmeye alındı. Sınırlı sayıda bakanın haberden olduğu karar sonrasında KDP'nin taleplerinin yerine getirilmesi benimsendi. KDP yönetimine aralıklarla yapılan nakit para yardımını da içeren liste belirlendi. Milli Savunma Bakanı MHP'li Sabahattin Çakmakoğlu'nun da "onay" imzası yer aldığı kararlara hükümetin MHP kanadı herhangi bir şerh koymadı. Buna göre; 1999-2002 yıllarında görev yapan 57. Hükümet döneminde Mesut Barzani başta olmak üzere KDP yönetimine belirli aralıklarla 8 milyon dolar nakit para yardımında bulunuldu. Yine aynı dönemde KDP'ye silah, mühimmat, araç, gereç, giyecek ve yiyecek verildi.

8 MİLYON DOLAR
KDP yönetimine yapılan tüm yardımlar devlet birimleri aracılığıyla gerçekleştirildi. Yardımlar, ilgili birimlerin yanısıra MHP'li Sabahattin Çakmakoğlu'nun sorumlu olduğu Milli Savunma Bakanlığı tarafından da kayıt altına alındı.

Sabah
 

manifesto

Yasaklı
Katılım
23 Ara 2006
Mesajlar
0
Tepkime puanı
334
Puanları
0
Konum
Kocaeli
Bu bahçeli kronik hale geldi.Hükümeti BArzani Talabani ile görüşüyor diye kıyasıya eleştir hatta hain ilan et..barzaniyi tv ekranlarında mehmetçik katili ilan et ama iş icraata geldi mi münafık gibi davran..yok öyle yağma bahçeli..
 

girdap

Ordinaryus
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
2,541
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Tribüne oynuyor beyefendi her zamanki gibi. Alıştık.
Ama Barzani'ye yardım edilmesi eleştirilecek bir konu değil bence. Birilerinin uydu Kürt devleti kurup size karşı kullanmasını engellemek istiyorsanız, oturup birilerine kızacağımıza, karşı hamleyle Kürt toplumunu yanımızda tutmamız ve ilişkileri olabildiğince geliştirmemiz daha akıllıca..
 

Dergaz

Profesör
Katılım
31 Ara 2007
Mesajlar
1,685
Tepkime puanı
28
Puanları
0
Yaş
38
Konum
Ne fark eder ki
simdide cikmis saga sola ip atiyor milleti aptal yerine koyuyor, sana bir daha iktidar yok bay bahceli.
 

Dergaz

Profesör
Katılım
31 Ara 2007
Mesajlar
1,685
Tepkime puanı
28
Puanları
0
Yaş
38
Konum
Ne fark eder ki
Talabani'ye her ay 600 bin dolar

1 Mayıs 2000'de Türk yetkililerle Talabani arasındaki görüşmede Talabani, peşmerge maaşları için 2 milyon dolar istedi, 57. hükümet 600 bin dolar verdi
SABAH, 57. Hükümet döneminde MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de onayı ile Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani'ye yapılan yardımlardan sonra o dönemde Kürdistan Yurtsever Birliği (KYB) lideri olan Celal Talabani'ye yapılan yardımlara ilişkin ayrıntılara ulaştı. Halen Irak Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Celal Talabani'nin 1 Mayıs 2000'de yapılan görüşmede emrindeki Peşmerge kuvvetlerinin maaşlarını ödeyebilmek için her ay 2 milyon dolar istediği ortaya çıktı. Bu talebi çok gören dönemin 57. Hükümeti ise 600 bin dolara onay verdi. Bunun haricinde 57. Hükümetin görevde olduğu 1999- 2002 tarihlerinde Talabani yönetimine 7 milyon dolar yardımda bulunuldu. 57. Hükümet'in bilgisi dahilinde Talabani ile 1 Mayıs 2000'de Süleymaniye'de yapılan görüşmeye devletin ilgili birimlerinden temsilciler katıldı. Emrindeki peşmerge güçleri için her ay 2 milyon dolar para isteyen Talabani, ayrıca 16 adet 120 mm havan, 30 adet 82 mm havan, 90 adet 80 mm havan, 140 adet RPG-7 Roketatar, 90 adet kanas, 300 bin adet kaleşnikof piyade tüfeği ve 2680 adet tabanca ile 1 milyon adet kaleşnikof 7.62 mm mermisi, 150 bin adet RPK, 60 bin adet BKC, 15 bin adet kanas mermisi, 20 bin adet Dokça mermisi talep etti.

57. HÜKÜMET ONAYI


Talabani'nin bu talepleri üzerine konu önce hükümet üyeleri arasında gündeme geldi. Ankara'da hükümetin emri üzerine devletin ilgili birimleri gerekli çalışmayı yaptı ve Talabani'ye yapılacak yardım kalemleri ve oranları belirlendi. Temmuz 2000'de Talabani ile yapılan ikinci görüşmede yardımların yapılacağı sözü verildi. Ağustos 2000'de başlatılan yardımlar kademeli olarak iki yıl sürdü. Her kalem tek tek tutanak altına alındı.





sabah
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Aynı şeyi Hükümet yapmış olsaydı şovu izlerdik...
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
bu olayı kanıtlamamız mümkün değil


anti propaganda malzemesi
tüm mhp lileri hayır da kilitlemekten başka işe yaramaz...

zaten mhp nin hükümette bir gücü yoktu
demirelden talimat aldığını kendisi (apo'nun idam edilmeyişi ile ilgili ) söyledi...

asıl sorulması gereken o silah ve paralar gerçekten barzaniye mi gitti.
nedense o silahların benzerlerini o dönemden sonra pkk kullanmaya başladı:(
 
Üst