spesifik
آزادی قید و بند
AYVALI YAŞ PASTA
Nişastalı pandispanya Tarifi
Ayvalı pastanın yapımı
Nişastalı pandispanya Tarifi
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 silme su bardağı un
- 1 silme çay bardağı buğday nişastası(mısırda olur)
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 adet irice ayva
- 2 su bardağı hibiskus suyu
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 dolu yemek kaşığı nişasta
![6475976607_92d4f55a37_z.jpg](http://farm8.staticflickr.com/7015/6475976607_92d4f55a37_z.jpg)
Ayvalı pastanın yapımı
- Nişastalı pandispanyayı pişirin.
- Ayvaları rendeleyin, tencereye alın. Hibiskus suyunu hazırlayıp tencereye ekleyin.
- Ayva iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
- Nişasta ve şekeri ekleyip çırpıcı telle karıştırarak pişirin.
- Pandispanyayı ikiye bölün.
- Arasına Ayvalı muhallebiyi döşeyin.
- Üzerini krem şanti ve nar taneleriyle süsleyin.
- Pembe rengi elde etmek için pancar suyu kullandım.
![6475976009_7496601497_z.jpg](http://farm8.staticflickr.com/7153/6475976009_7496601497_z.jpg)