Ayvalı Yaş Pasta

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,116
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
AYVALI YAŞ PASTA

Nişastalı pandispanya Tarifi
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 silme su bardağı un
  • 1 silme çay bardağı buğday nişastası(mısırda olur)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Ayvalı Muhallebi
  • 2 adet irice ayva
  • 2 su bardağı hibiskus suyu
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
6475976607_92d4f55a37_z.jpg

Ayvalı pastanın yapımı
  • Nişastalı pandispanyayı pişirin.
  • Ayvaları rendeleyin, tencereye alın. Hibiskus suyunu hazırlayıp tencereye ekleyin.
  • Ayva iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  • Nişasta ve şekeri ekleyip çırpıcı telle karıştırarak pişirin.
  • Pandispanyayı ikiye bölün.
  • Arasına Ayvalı muhallebiyi döşeyin.
  • Üzerini krem şanti ve nar taneleriyle süsleyin.
  • Pembe rengi elde etmek için pancar suyu kullandım.
6475976009_7496601497_z.jpg
 
Üst