Ayva Gallesi

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45



AYVA GALLESİ

MALZEMELER
• 4 adet ayva
• 1/2 kg. koyun boyun eti
• 200 gr. nohut
• 250 gr. toz şeker
• 4 su bardağı su
YAPILIŞI
Nohutlar ve koyun eti yıkanarak düdüklü tencerede 4 su bardağı su ile haşlanarak pişirilir. Soğuyunca koyun eti lifl eri istikametin de kemik ve yağ kısımlarından ayrılarak kuşbaşı doğranıp et suyu ve nohutlar ile birlikte üzerine ilave edilir şeker katılarak 1 taşım kaynatılır. Soğuyunca ılık olarak servis yapılır.
Not: Erik gallesi kuru kayısı konularak yapılır. Kayısı gallesi aynı işlemler tekrar edilerek yapılır.
Tarif Amasya Valiliği'nin hazırladığı Amasya Mutfağı adlı kitaptan alınmıştır.
 

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
ıyy bu nedir yaa tatlı mıdır tuzlu mudur belli değil kaçak hocamın çakma yemek tariflerinden daha da çakma bi yemek (tatlı) tarifi olmuş gibi gibi:D
 

serkan..

Profesör
Katılım
5 Eyl 2009
Mesajlar
1,305
Tepkime puanı
169
Puanları
0
buda bişey mi

ben bu gün bir tatlya rastladım ve şok oldum:swoon:

görüntüsü kabak talısını benziyordu hatta sordum neden kabak tatlısını bildik küçük taneler halinde değilde uzun dilimler halinde yaptınız diye

tezgahtar ..abi dedi..o patlıcan:laugh::swoon:

yuh dedim adama bununda mı tatlısını yaptınız :blink::laugh:

patlıcanı kızartıyorlar sonra tatlı şerbetine yatırıp bekletiyor

ve sonraaaaa :glm içini karnı yarık gibi açıp kaymak ve fıstık ezmesi ile servis ediyorlarmış...:O

mucidi antepli...

tadı nasıl lezzetli mi diye sordum

yere göğe sığdıramadı :laugh::laugh:
 

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
Galle guyusu derler di atalarimiz aklima o geldi :eek:leyo:
 
Üst