ismail
Yeni
- Katılım
- 3 Mar 2007
- Mesajlar
- 20,475
- Tepkime puanı
- 2,063
- Puanları
- 0
- Yaş
- 45
AYVA GALLESİ
MALZEMELER
• 4 adet ayva
• 1/2 kg. koyun boyun eti
• 200 gr. nohut
• 250 gr. toz şeker
• 4 su bardağı su
YAPILIŞI
Nohutlar ve koyun eti yıkanarak düdüklü tencerede 4 su bardağı su ile haşlanarak pişirilir. Soğuyunca koyun eti lifl eri istikametin de kemik ve yağ kısımlarından ayrılarak kuşbaşı doğranıp et suyu ve nohutlar ile birlikte üzerine ilave edilir şeker katılarak 1 taşım kaynatılır. Soğuyunca ılık olarak servis yapılır.
Not: Erik gallesi kuru kayısı konularak yapılır. Kayısı gallesi aynı işlemler tekrar edilerek yapılır.
Tarif Amasya Valiliği'nin hazırladığı Amasya Mutfağı adlı kitaptan alınmıştır.