Ayva Aşı

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
124-31ayva_asi.jpg



Malzemeler:

2 adet orta boy ayva
5 adet arpacık soğan
150 gr kuşbaşı et (küçük doğranmış olacak)
1 adet büyük domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Tuz¸ su


Hazırlanışı:

Bir tencere içerisine kuşbaşı eti ve tereyağını koyuyoruz¸ tuzunu ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
Domatesin kabuğunu soyup küçük küçük doğruyoruz. Tencerede pişen etin üzerine döküyoruz.
Kabuklarını soyduğumuz soğanları da ilave edip karıştırıyoruz.
Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıyoruz¸ iri küp şeklinde doğruyoruz.
Haşlanmış nohudu¸ doğranmış ayvayı¸ pul biberi ilave ediyoruz. Tekrar karıştırıyoruz. Hafif soteledikten sonra bir çay bardağı su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pişen yemeğimizi sıcak servis ediyoruz.
Not: Tarifi babaannem Hacı Naciye Ateş Hanımefendiden alınan bu yemek¸ bir Osmanlı yemeğidir.


Afiyet olsun.
 

m-angel

Nam-ı diğer TÜRBEDAR
Katılım
20 Eyl 2007
Mesajlar
1,629
Tepkime puanı
260
Puanları
0
Yaş
55
Babamda yemek yaparken içine bir parça ayva koyar. Lezzet verdiğini söyler. Amam bunu bilmiyordum denemek lazım. Sağolasın hazinem :)
 

HaZiRuN

Revizyonda
Katılım
15 Ara 2010
Mesajlar
2,591
Tepkime puanı
354
Puanları
0
ımm denemek gerek:)
paylaşım için tşk.
 

MüGe

Ben, Keyfim ve Kâhyam
Katılım
22 Ağu 2009
Mesajlar
2,423
Tepkime puanı
583
Puanları
0
Konum
İZMİR / K.YAKA
Ayvayı ilk defa yemeğin içinde gördüm,portakallı ördek gibi sanırım aroma veriyor yemeğe...
 
Üst