Meryem
Komplike
Malzemeler:
2 adet orta boy ayva
5 adet arpacık soğan
150 gr kuşbaşı et (küçük doğranmış olacak)
1 adet büyük domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Tuz¸ su
Hazırlanışı:
Bir tencere içerisine kuşbaşı eti ve tereyağını koyuyoruz¸ tuzunu ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
Domatesin kabuğunu soyup küçük küçük doğruyoruz. Tencerede pişen etin üzerine döküyoruz.
Kabuklarını soyduğumuz soğanları da ilave edip karıştırıyoruz.
Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıyoruz¸ iri küp şeklinde doğruyoruz.
Haşlanmış nohudu¸ doğranmış ayvayı¸ pul biberi ilave ediyoruz. Tekrar karıştırıyoruz. Hafif soteledikten sonra bir çay bardağı su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pişen yemeğimizi sıcak servis ediyoruz.
Not: Tarifi babaannem Hacı Naciye Ateş Hanımefendiden alınan bu yemek¸ bir Osmanlı yemeğidir.
Afiyet olsun.