Ayva Aşı | ihvan forum – Özgür Düşünce ve Paylaşım Platformu!

Ayva Aşı

Meryem

Komplike
İhvan Üyesi
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Puanları
113
Yaş
34



Malzemeler:

2 adet orta boy ayva
5 adet arpacık soğan
150 gr kuşbaşı et (küçük doğranmış olacak)
1 adet büyük domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Tuz¸ su


Hazırlanışı:

Bir tencere içerisine kuşbaşı eti ve tereyağını koyuyoruz¸ tuzunu ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
Domatesin kabuğunu soyup küçük küçük doğruyoruz. Tencerede pişen etin üzerine döküyoruz.
Kabuklarını soyduğumuz soğanları da ilave edip karıştırıyoruz.
Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıyoruz¸ iri küp şeklinde doğruyoruz.
Haşlanmış nohudu¸ doğranmış ayvayı¸ pul biberi ilave ediyoruz. Tekrar karıştırıyoruz. Hafif soteledikten sonra bir çay bardağı su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pişen yemeğimizi sıcak servis ediyoruz.
Not: Tarifi babaannem Hacı Naciye Ateş Hanımefendiden alınan bu yemek¸ bir Osmanlı yemeğidir.


Afiyet olsun.
 

m-angel

Nam-ı diğer TÜRBEDAR
İhvan Üyesi
Katılım
20 Eyl 2007
Mesajlar
1,629
Puanları
83
Yaş
52
Babamda yemek yaparken içine bir parça ayva koyar. Lezzet verdiğini söyler. Amam bunu bilmiyordum denemek lazım. Sağolasın hazinem :)
 

HaZiRuN

Revizyonda
İhvan Üyesi
Katılım
15 Ara 2010
Mesajlar
2,591
Puanları
0
ımm denemek gerek:)
paylaşım için tşk.
 

MüGe

Ben, Keyfim ve Kâhyam
İhvan Üyesi
Katılım
22 Ağu 2009
Mesajlar
2,423
Puanları
0
Ayvayı ilk defa yemeğin içinde gördüm,portakallı ördek gibi sanırım aroma veriyor yemeğe...
 
Üst