AVrupa Birliğine Girmeli miyiz?

Avrupa Birliğine Girmeli miyiz?

  • Evet

    Oy: 22 22.4%
  • Hayır

    Oy: 73 74.5%
  • Yorum Yok

    Oy: 3 3.1%

  • Kullanılan toplam oy
    98

ebrar))

Paylaşımcı
Katılım
1 Eyl 2006
Mesajlar
245
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Ce: Hangİ BİrlİĞe Gİrmelİyİz?

İslam birliği:)

selametle..
 
Katılım
26 Eki 2006
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Elbette Türkiye Gençlik Birliği!!!
Atatürk Gençliği Görev Başında!
“TÜRKİYE GENÇLİK BİRLİĞİ”
Kuruldu

Atatürk’ün Nutuk’ta gençliğe verdiği görevi yerine getireceğiz.

“Bir gün bağımsızlığı ve Cumhuriyeti savunma mecburiyetine düşersen içinde bulunduğun imkan ve şartları düşünmeyeceksin.”

Amacımız; “Birinci vazifemiz, Türk bağımsızlığını ve Türkiye Cumhuriyeti’ni muhafaza ve müdafaa etmektir”

Türkiye Gençlik Kurultayı, 19 Mayıs 2006’da, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde, 40 üniversiteden 62 öğrenci topluluğunun katılımıyla toplanmış ve şu kararları almıştır.

Türkiye’nin Atatürkçü, vatansever gençliği “TÜRKİYE GENÇLİK BİRLİĞİ” (TGB) adı altında birleşmiştir.
TÜRKİYE GENÇLİK BİRLİĞİ Girişim Kurulu, her kurumdan bir kişinin katılımıyla seçilmiştir.
TÜRKİYE GENÇLİK BİRLİĞİ Girişim Kurulu 29 Ekim 2006’da 1. Genel Kongreyi toplayacaktır.

Kurultayımızın tespitleri şunlardır.

Ülkemizin bağımsızlığı, birliği ve cumhuriyet; tarihinin en büyük tehditleriyle yüz yüzedir. Şimdi belirlenmesi gereken en açık gerçek, teslimiyetçi politikaların bağımsızlığı ve Cumhuriyeti yıkım aşamasına getirdiğidir.

ABD’nin ırak işgaliyle uygulamaya koyduğu Genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi’yle (GOKAP), ülkemiz ABD çıkarlarının fedaisi yapılmak istenmektedir. Bunun alt yapısını hazırlamak için de Şemdinli olayları, Danıştay’a saldırı gibi provokasyon ve komplolar düzenlenmektedir.

Avrupa Birliği masallarıyla, uluslar arası talimatlar ve uyum dedikleri sömürgeleştirme süreciyle ülkemiz esir edilmek istenmektedir.

Zaferlerle dolu olan tarihimiz “soykırım suçlusu” ilan edilerek bağımsız ve özgür yaşama geleceğimizin temellerinin yıkılması amaçlanmaktadır.

Kıbrıs’ta Türk devletinin tasfiyesi “müttefik” ve “dost” denilen, bizzat ABD ve AB tarafından yürütülmektedir.

Özelleştirmelerle vatanımızın ekonomik temeli tasfiye edilmektedir. Yetmemiş, vatan topraklarının parayla satılması bile gündeme gelmiştir.

Doğrudan hükümet eliyle tarikat ve ağalık gibi ulus dışı ilişkilerle milletimiz parçalanmak istenmektedir.

Sömürgeleştirme süreci üniversiteleri de hedef almaktadır. Gerici müdahalelerin ve halkçılık karşıtı uygulamaların yanı sıra, AB talimatlarıyla YÖK’ün merkezi yapısı dağıtılmak istenmektedir. Amaçlanan, üniversitelerin başına patronları ve tarikat şeyhlerini getirmektir. Bu noktada, Cumhuriyet üniversitelerine sahip çıkan rektörler ve öğretim elemanlarımız çeşitli tertiplerle yıpratma kampanyalarına maruz bırakılmışlardır.

19 Mayıs 1919’da, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Türk milletinin bağımsız yaşama iradesiyle başlattığı kurtuluş mücadelesi ve emperyalizme karşı zaferlerle kurulan Cumhuriyet, Türk gençliğinin arkasındaki en büyük tarihsel mirastır.

Atatürk bu mirası Türk gençliğine emanet ederken, bağımsızlığı ve cumhuriyeti yok etmek isteyecek düşmanların olacağını “İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır” diyerek ifade etmişti.

İşte o Büyük Nutuk’un sonundaki Gençliğe Hitabe’de belirtilen etkenler günümüz koşullarında ortaya çıkmıştır. Bir yandan bütün insanlığı karşısına alan emperyalist işgalciler, diğer yandan onun kumandasındaki iç yıkıcılık ülkemizde Atatürk’ün mirasını tehdit eder noktaya gelmiştir. Türkiye kritik bir sürecin içerisindedir. Bölücülük ve irtica, ülkemizin bütünlüğüne, Cumhuriyetin geleceğine karşı açıktan faaliyet yürütmektedir. Dayatılan, ikinci Sevr ile vatanımızın bağımsızlığı ve milletimizin birliği tehdit altındadır. Türkiye adeta 1919 koşullarını yaşamaktadır.

Ülkemize ve üniversitelerimize yönelen bu tehditler aynı zamanda, tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi vatansever bir gençlik birikimini de ortaya çıkartmıştır. Atatürkçü, vatansever gençlik dalgası hızla yaygınlaşarak kendini her yerde hissettirmektedir.

TÜRKİYE GENÇLİK BİRLİĞİ, büyüyen bu dalganın adıdır.

TÜRKİYE GENÇLİK BİRLİĞİ, Atatürk’ün Türk gençliğine verdiği görevi yerine getirmek için yola çıkmıştır.
 
Katılım
8 Kas 2006
Mesajlar
94
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
Konya
Avrupa BİrlİĞİmİ Bİzİm Refah Sevİyemİzİ YÜkseltecek. Sİzİn Refah DedİĞİnİz Amerİka Ve Avrupanin YaŞam Tarzimi Yoksa Irak' Afganİstan'da ÇeÇenİstan'da Fİlİstİn'de Yapilanlar Mi Bunlari Yapmalarimi Refah Yoksa Bunlar KarŞisinda Susmak Mi? Refah DedİĞİn Senİ YozlaŞtiracaksada Mi Refah Dİnİne Engel Olacaksada Mi Refah? Allah AŞkina Hadİ DÜnya'da ZulÜm Olmuyor Olsa MÜslÜmanlar YaŞayacak Olsada Avrupa BİrlİĞİ Desenİz Belkİ GÖz YumacaĞiz Ama Irakta Bacima TecavÜz Edİlİrken! 19 YaŞindakİ Kiz TecavÜze UĞrayip Sonra Kafasini Duvara Vura Vura Kendİsİnİ ÖldÜrÜrken Ve Bunlari Yapanlar Refah Sevİyesİ YÜksek Olarak GÖrÜnen Avrupa Ülkekerİ Amerİka Rusya İsraİl'ken Sİz Bunlarla Hala Bİrlİkmİ Olacaksiniz
Unutmayin Kİ "Ü'mİnler Ancak KardeŞtİr" Ve Bu Yapilanlar Senİn !!!!!!!!!!!!!!kardeŞİne!!!!!!!!!!!!!! Yapiliyor Oradakİ KİŞİlerİ Kendİ Yerİne Koy Kendİ KardeŞİn Yerİne Koy Ve DÜŞÜn Hala Bunu Yapanlarla Bİrlİk Olmak İstİyorsaniz DİyebİleceĞİm Yok....
Ama Ben Olamam Ben Bunu Kabul Edemem Gerekİrse AÇ Kalirim Gerekİrse AÇliktan ÖlÜrÜm Ama Ben Bu KİŞİlerle Bİrlİk Olmam Benİm KardeŞİme Bunu Yapanlarla... Asla Ve Asla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ve Sadece Bİz Desekte Olmaz Tek BaŞimiza BİrŞey Yapamayiz. Onun İÇİn !!!!!!!!!!kardeŞlerİmİzle!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bİrlİk Olmamiz Lazin. MÜslÜmanlarla Bİrlİk Olmamiz Lazim. Yanİ İslam BİrlİĞİ Lazim. D-8 Lazim.
D8 Le Olmaz Dİyenler İÇİn Dİyorum;
İlk Etapta D8 Ama Sonra D60 D150 Projelerİ Var Bİr Bİrlİk Kurmak İÇİn Önce BİrkaÇ Ülke ÖncÜlÜĞÜnde Bu Olmali. Daha Sonra DİĞer Ülkeler Gİrmelİ. Bİrden TÜm MÜslÜmanlari Toplamak İstesen Olmaz. D8 İn İÇİnde Kafa Tutabİlecek Kİm Var Denİyor Şu Anda İran Var Ama İranin Yaninda 8 Ülke Daha Olsa Daha Sonra Bu 8 60'a Daha Sonrada 150'ye Çiksa Pekİ Kİm 150 Ülkeye 150'yİ GeÇtİk Bu 60 Ülkeye 60'ida GeÇtİk Bu 8 Ülkeye KarŞi Ses Çikarabİlİr. Kendİ Ekonomİsİ Tek Para Sİstemİ(İslam Dİnari) Kendİ Teknolojİsİ Vu Savunma Alaninda ÜrettİĞİ Sİlahlari Olan BİrÜlkeye(olmaz Demeyİn İran Şu Anda Sİlahlarini Kendİsİ Üretİyor)
İŞte KarŞinizda İkİ SeÇenek Bİrİsİ Olurasa Sİze ZulÜm Yapanlarin Hİmayesİne Gİreceksİnİ. DİĞerİ Olursada KardeŞlerİnİzİn Yaninda Zulme KarŞi Dİrenecek ZulmÜ Engelleyeceksİnİz Ve Bu Gurupta Lİder Olacaksiniz
Hala Avrupa Dİyenler Varsa DİyeceĞİm Yok Buyursun Avrupa Kapilarinda SÜrÜnsÜn Bİr DÖnem Vİyanaya Kadar Dayanan Osmanlinin Torunlari Şİmdİ Onlara Boyun EĞmekle Kalmasin Onlarinin Hİmayesİne Gİrmek İÇİn Canla BaŞla ÇaliŞsin Helak Olan Kavİmlerde Bİle Yasa Olmayan Şeylerİ YasalaŞtirmasi Gereken Bİr TopluluĞa Gİrsİn(lut Kavmİ Erkek ErkeĞe Zİna YaptiĞindan Dolayi Helak Edİldİ Ve Avrupa BİrlİĞİnde Erkekle ErkeĞİn Evlenmesİ Serbest Senİnde Avrupa BİrlİĞİne Gİrmen İÇİn Bu Yasalari Onaylaman Gerek Ve Şu Anda Bu KİŞİleİn KulÜp Kurmasi Serbest Oldu Bİle Sİz Hala Uyuyun Ve Hala Avrupa BİrlİĞİ Dİye Dİretİn. Ve Avrupa BİrlİĞİ İÇİn(dİnsİzleŞmek İÇİn) ÇaliŞanlara Kolay Gelsİn DemİyeceĞİm SaĞ Ve Selametle Kalin.allah'in Rahmetİ Ve Bereketİ Üzerİnİze Olsun. S.a.
 

Hasan

Kardeşiniz
Katılım
9 Eki 2006
Mesajlar
6,112
Tepkime puanı
279
Puanları
0
Yaş
53
Konum
KALU BELA
Arkadaşlar bizim ülkemiz tarihi ve coğrafi olarak hepsine uygun dur ama bizim onlara katılmamız açısından değil, diğer türk islam ve milletlerin bize katılması açısından,bu misyon zaten bin yıldır bizim sırtımızda ve bırakamayız.MFG hoca efendi niye okadar ülkede okul açtı sanıyorsunuz.
 

karamizi

Üye
Katılım
4 Kas 2006
Mesajlar
34
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
şu durumda isimde, cisimde bir birlik zor ama fikirde bir birlik olmalı en azından.anket sonucuna bakarsak herkes islam birliğini istiyor.biz böyle fikirde birleştikçe, islamın üstünlüğü daim olacaktır inşallah.
 

Ahiskali

Üye
Katılım
17 Eyl 2006
Mesajlar
32
Tepkime puanı
0
Puanları
0
D-8 kesinlikle islam birliğini temsil etmez... ve bildiğim kadarı ile türkiye zaten d-8 in kurucularından...

ben Avrupa Birliğine karşı değilim ama oy kullanmıyorum



arkadasim...
d8 nedenn ''KESINLIKLE'' Islam Birligini temsil etmiyormus!?


birsey bilmiyorsan konusma!

Erbakan Hoca bu birligin GENISLEMESINDEN bahsetti.
Bu 8 ölke CEKIRDEGI olusturuyorlar.


hasbinAllah
 
Katılım
26 Eki 2006
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Fettullahmı dediniz???

Arkadaşlar bizim ülkemiz tarihi ve coğrafi olarak hepsine uygun dur ama bizim onlara katılmamız açısından değil, diğer türk islam ve milletlerin bize katılması açısından,bu misyon zaten bin yıldır bizim sırtımızda ve bırakamayız.MFG hoca efendi niye okadar ülkede okul açtı sanıyorsunuz.

Abdullah Gül, Fethullah Gülen ile görüştü mü?

Doğu Perinçek ve Nurettin Veren’le birlikte 1.Ordu komutanlığına brifing verdiğiniz söylentileri çıktı. Siz de ‘’Ben brifing vermem, alırım.’’dediniz.
Aynen öyle dedim...

Nerden çıktı o söylentiler peki?
Gülen ekibi çıkardı... Nurettin Veren, Gülen hakkında çok ciddi iddialarda bulunuyor. Ben bu iddiaları savcılığa bir suç duyurusu olarak intikal ettirdim. Savcılık harekete geçmedi daha.

Eskiden olumlu şeyler söylüyordunuz Gülen hakkında...
Gülen’in yurtdışındaki okullarını daha önce fevkalade destekleyen bir insandım... Bakın, ben insanları tutmam. Kavramları tutarım. Nasıl Gülen zulme uğradığında kendisine yardım etmeye çalıştıksa, bugün de Gülen ekibinin yaptığı zulme karşı Veren’e sahip çıkmak bir insanlık ve hukuk görevidir. Nurettin Veren’in fevkalade somut iddiaları var. Savcılığın bunları takip etmesi lazım.

Özel tanışıklığınız var mı Veren ile?
Ben iki sene evvel tanıştım kendisiyle.Yazılarına sahip çıktığım zaman tanışmamıştım.

Gülen’in okullarına sahip çıkıyor-dum dediniz....
Tabii, hala sahip çıkıyorum. Gülen’in yurtdışında teşvik ederek açtırdığı okullar Türkiye’nin son on-yirmi senede yaptığı en büyük hamlelerden biridir ve çok isabetlidir. Ancak, bu okulların giderek dejenere olmaya ve Türk okulları yerine Amerikan okulları olmaya başladıklarını görüyorum ve bu beni rahatsız ediyor.

Fethullah Gülen Hoca Efendi’ye de buradan bir çağrım var: Bu okullarda Türk ve belki bazı Pakistanlı,Türkmen ve Balkanlı hocalar haricinde, Amerikalı ya da Avrupalı hoca kullanmasın.

Bu okulların Amerika tarafından kullanıldığını mı ima ediyorsunuz?
Tabii kullanılıyor. Amerika tarafından kullanıldığını bizzat kendim gördüm gezilerimde. Son iki-üç senede bu hale gelmişler.

Buna engel olamıyorlar mı sizce...
Olmuyorlar. Olamıyorlar değil, şuurlu yapıyorlar... Fethullah Gülen’in dini idare ve siyasete alet etmemesi lazımdır. Milli Eğitim’den, İçişleri Bakanlığı’ndan, Adalet Bakanlığı’ndan elini ayağını mut-la-ka çekmesi lazımdır. Yoksa çektirirler.

AKP ile ilişkileri mi var diyorsunuz...
Yahu göbek bağı var... NurettinVeren, en aşağı dört tane bakanın Gülen’in izni olmadan öksüremeyeceğini iddia etti. Ben de bu iddiaları savcılığa taşıdım...

Kimdi bu bakanlar?
Cemil Çiçek, Ali Coşkun, Abdülkadir Aksu ve Hüseyin Çelik’ten bahsediyor. Bu iddiaların araştırılması lazım...

Veren’in Gülen cemaatinden ayrıldığı için iftira attığı söyleniyor...
Bu laflar boş laflardır. Veren’in iddialarını da tetkik edecek merci savcılıktır. Savcılık harekete geçsin, tespitlerini yapsın, ondan sonra iftira mıdır değil midir anlayalım.

Fakat, Gülen ve Ak Parti’nin arasının pek de iyi olmadığı söylentileri de var...
Peki öyleyse... son Amerika’ya giden iki tane bakan, Abdullah Gül ile Mehdi Eker... kendisini ziyaret etmiş mi etmemiş mi?... Bir açıklasın bakalım...

Ne zamandı bu ziyaret?
Son altı ay içerisinde... Kur’an-ı Kerim'e el basarak açıklasın ama...

Gülen cemaatini bazıları şeriati getirmekle bazıları da Hristiyan misyonerliği yapmakla suçluyorlar. Bu çelişkiye ne dersiniz.
Doğru. İbrahimi bir din çıkarmak istiyorlar...

Yani...
Müslümanlığı sulandırmak istiyorlar.

İyi de bütün dinlerin temeli zaten İbrahim Peygamber’e dayandırılmıyor mu?
Doğrudur. Öyle bir görüşü de var. Doğrusu bu konulara girmek istemem. Ben bir din alimi değilim... Benim için Fethullah Gülen, etrafında sevenleri olan dini bir liderdir. Ama Türkiye’de bir din adamı çerçevesi içinde kalmaya dikkat etmeli. Ne devlet içinde yapılanmaya teşebbüs etmeli, ne de Türkiye içindeki eğitim faaliyetlerini bu kadar dinle karıştırarak yürütmelidir. Geri kalan konular beni biraz aşıyor.

Gülen’in ne yapmak istediğine dair sizin net bir fikriniz var mı?
Ne yapmak istediği belli. ‘’Altın Nesil’’ dediği ve kendi yetiştirdiği Nurcu bir ekibi Türkiye’de iş başına getirmek istiyor. Ben bunu doğru bulmuyorum.

Şeritaçı ya da misyoner iddiaları hakkında ne düşündüğünüzü tam anlayamadım.
Biraz abartılı buluyorum. Ben, faaliyetlerin Nurculuk çerçevesi içinde kaldığı kanaatindeyim. Zaten Nurculuk içinde de tek bir İbrahimi dine karşı bir sempati var...

Söyleşi: Ak Parti’den Liberal Demokrasi Parti'ye, ardından Anavatan’a şimdi de Genç Parti’ye geçen Emin Şirin...

-----------------------------------

ASYA'DA FETULLAH GÜLEN'İN OKULLARINA OPERASYON

Rusya Federasyonu'nun, Fethullah Gülen cemaatine ait okulları, ''yeni güvenlik konsepti'' çerçevesinde kapatmaya başlamasının ardından gözler Türk cumhuriyetlerine çevrildi

Moskova yönetiminin uygulamayı sürdürdüğü bu kararın, Gülen cemaatine bağlı okulların yoğun faaliyet içinde olduğu Türk cumhuriyetlerine de yansıması bekleniyor.

Rusya'nın yeni güvenlik konseptinin , ''içerideki bütün istikrarsızlık unsurlarının temizlenmesi'' üzerine kurulmuş olması, Gülen cemaatine bağlı okulların ve vakıfların öncelikli hedef durumuna gelmesine neden oldu. Moskova yönetimi, böylece Gülen cemaatini, ''Rusya içinde istikrarsızlık unsuru'' olarak gördüğünü de ortaya koydu.



Bunun yanı sıra Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın, ''Rusya'nın içinde faaliyet gösteren uluslararası sivil toplum örgütlerinin mali kaynaklarının daha sıkı denetime tabi tutulmasına'' ilişkin bir kararının da, Türk cumhuriyetlerine örnek olabileceği belirtiliyor. Bu kararın, özellikle Kırgızistan ve Özbekistan'da yaşanan gelişmeler sonrasında, dış destekli sivil toplum örgütlerinin birçoğunun ''gizli gündem'' ile faaliyet gösterip, iç karışıklıklara neden olması sonucu alındığı ifade ediliyor.

Gülen cemaatine bağlı olarak Azerbaycan'da bir üniversite, 9 lise ve bir ilkokul, Nahçıvan'da 3 lise, Kazakistan'da 27 lise ve bir ilkokul, Kırgızistan'da 11 lise, Türkmenistan'da bir üniversite, 16 lise ve bir dil merkezi, Tacikistan'da 5 lise faaliyet gösteriyor.Gülen cemaatinin Özbekistan'daki okulları ise 1999 ve 2000 yıllarında kapatılmıştı. Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov , kendisine yönelik suikasta adı karışanlardan bazılarının Gülen cemaatine mensup olduğunun anlaşılması üzerine, bu okulların kapatılması emrini vermişti. Gülen cemaatinin bu ülkelerdeki okullarından yetişmiş bazı devlet görevlilerinin, kritik noktalarda göreve gelmesinin, söz konusu ülkeler açısından büyük bir tehlike oluşturduğuna işaret edilirken bir başka önemli sıkıntı noktasının da bu okullarda görev yapan öğretmenler olduğu belirtiliyor. (DİGİMEDYA)

--------------------------------

Takke Düştü...

Fethullah Gülen 'in tek amacı, ABD desteğinde demokratik yollardan devlet kademelerinde kadrolaşarak ''dini esaslara'' dayalı devlet modelini yaşama geçirip Türk-İslam birliğini gerçekleştirmek değil midir?
Önceki akşam KanalTürk'teki ''Ceviz Kabuğu'' programını izlerken aklıma bu soru geldi...
Fethullahçıları çok iyi tanıyan, ilahiyatçı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk , Hulki Cevizoğlu 'nun sorularını yanıtlarken ilginç bir noktaya değiniyordu:
''Ilımlı İslam, kitap ve peygamberi, her şeyi kendince hazırlayıp sömürgeciliğe direnç göstermeyecek yeni bir din yaratmaya çalışıyor...''
Elbet bunu yapan kişi Fethullah Gülen'di... Herkes biliyor ki Büyük Ortadoğu Projesi'nin ''İslamcı ayağını'' yıllardır ABD'de yaşayan Fethullah Gülen oluşturuyor, çağdaş bir giyim biçimiyle dikkatleri üzerine çeken, iyi eğitim görmüş, en az iki dil bilen 30-40 yaşlarındaki müritleri ''ideolojik destek'' sağlıyorlardı...
Fethullahçılar, eğitim kurumlarıyla Kara Afrika ülkelerinden Orta Asya cumhuriyetlerine , Rusya'dan Kuzey Avrupa ülkelerine dek yayılmışlardı... İran , Suriye, Libya gibi ülkelere giremeyen Fethullahçılar, Yunanistan 'da da pek fazla yüz bulamamıştı... Fethullahçılar, İslamı Hıristiyanlaştırmak, böylece AB ülkelerinde ve İngiltere'de de çalışma alanı bulmak için çok önceden çalışmaya başladılar...
25 Şubat 1998'de gazeteci Güneri Civaoğlu 'nun Kanal D'deki ''Durum Programı'' na konuk olan emekli Orgeneral Kemal Yavuz aynen şöyle demişti: ''Fethullah Gülen hangi sıfatla ve yetkiyle Papa 2. Jean Paul 'le buluşuyor, Vakitan'ın Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi onu resmi protokolle karşılayıp ağırlıyor, merak ettim...''İlkokul mezunu emekli bir vaiz, Papa ile neler konuştu, bugün kimse bilmiyor!... Bugün 5 milyar dolarlık bir sermaye gücüne sahip Fethullahçılara, Nakşi Dergâhı'nın ''Hakikat Dergisi'' şöyle seslenir: ''Bunlar Nurcu değil narcıdır...''Sakaryalı Nakşi şeyhi Öngüt Hoca 'nın tanısı da şudur: ''Fethullahçılar ahiret karşılığında dünya hayatını satın alan kimselerdir.''

''Ilımlı İslam'' ın baş destekçisi Fethullah Gülen ve müritleri, çokuluslu şirketlerle de sıkı ilişki içinde bugün... Nakşi-Fethullahçı çatışmasının temelinde bu yatıyor... Fethullahçı Zaman gazetesi, ''Kuran'ın yazım biçiminin İncilleştirilmesi'' savını ortaya atan Yaşar Nuri Öztürk'e ''Doğru söylemiyor'' yanıtını veriyor ama hiçbir yazarı Hulki Cevizoğlu'nun ''Haydi gelin tartışalım'' çağrısına yanıt veremiyor... Olayın kahramanı Prof. Dr. Suat Yıldırım nerede? Niçin Cevizoğlu ve Öztürk'le tartışmayıp kaçıyor?

Maske düştü...
''Dinlerarası diyalog'' masalının ne olduğu, ''hoşgörü'' tezgâhının, Abant toplantılarının hangi amaçla yapıldığı anlaşıldı... Fethullah Gülen, Büyük Ortadoğu Projesi 'nin baş destekçisidir ve ABD 'nin denetimi altındadır... Geçmişte ABD 'yi durmadan kötüleyen Fethullah Gülen, bugün ABD'yi övüyor... Bakın, Fethullah Gülen, dil bilen, ABD'de iyi eğitim görmüş bir müridiyle ''The National Coordinated Effort Of Hellenes'' adlı Yunan lobisiyle ilişki kuruyor... Fethullahçı müride bu konuda yardım eden kim? Fener Rum Patriği Bartholomeos !.. Acaba, Heybeliada Ruhban Okulu 'nun açılmasına karşılık Yunanistan 'da Fethullahçı okulların açılması pazarlığı mı yapıldı Atina'da?.. Daha pek çok anlatacağımız konu var... Erbil'de 1994 yılında açılan iki okul bugün nasıl bir eğitim veriyor? Fethullahçılar Almanya , Hollanda, Belçika ve Avusturya 'da belediye meclislerine nasıl giriyor? Sağ ve sol partilere hangi amaçla sızıyor?
Yarını bekleyin!
 

Hasan

Kardeşiniz
Katılım
9 Eki 2006
Mesajlar
6,112
Tepkime puanı
279
Puanları
0
Yaş
53
Konum
KALU BELA
Abdullah Gül, Fethullah Gülen ile görüştü mü?

Doğu Perinçek ve Nurettin Veren’le birlikte 1.Ordu komutanlığına brifing verdiğiniz söylentileri çıktı. Siz de ‘’Ben brifing vermem, alırım.’’dediniz.
Aynen öyle dedim...

Nerden çıktı o söylentiler peki?
Gülen ekibi çıkardı... Nurettin Veren, Gülen hakkında çok ciddi iddialarda bulunuyor. Ben bu iddiaları savcılığa bir suç duyurusu olarak intikal ettirdim. Savcılık harekete geçmedi daha.

Eskiden olumlu şeyler söylüyordunuz Gülen hakkında...
Gülen’in yurtdışındaki okullarını daha önce fevkalade destekleyen bir insandım... Bakın, ben insanları tutmam. Kavramları tutarım. Nasıl Gülen zulme uğradığında kendisine yardım etmeye çalıştıksa, bugün de Gülen ekibinin yaptığı zulme karşı Veren’e sahip çıkmak bir insanlık ve hukuk görevidir. Nurettin Veren’in fevkalade somut iddiaları var. Savcılığın bunları takip etmesi lazım.

Özel tanışıklığınız var mı Veren ile?
Ben iki sene evvel tanıştım kendisiyle.Yazılarına sahip çıktığım zaman tanışmamıştım.

Gülen’in okullarına sahip çıkıyor-dum dediniz....
Tabii, hala sahip çıkıyorum. Gülen’in yurtdışında teşvik ederek açtırdığı okullar Türkiye’nin son on-yirmi senede yaptığı en büyük hamlelerden biridir ve çok isabetlidir. Ancak, bu okulların giderek dejenere olmaya ve Türk okulları yerine Amerikan okulları olmaya başladıklarını görüyorum ve bu beni rahatsız ediyor.

Fethullah Gülen Hoca Efendi’ye de buradan bir çağrım var: Bu okullarda Türk ve belki bazı Pakistanlı,Türkmen ve Balkanlı hocalar haricinde, Amerikalı ya da Avrupalı hoca kullanmasın.

Bu okulların Amerika tarafından kullanıldığını mı ima ediyorsunuz?
Tabii kullanılıyor. Amerika tarafından kullanıldığını bizzat kendim gördüm gezilerimde. Son iki-üç senede bu hale gelmişler.

Buna engel olamıyorlar mı sizce...
Olmuyorlar. Olamıyorlar değil, şuurlu yapıyorlar... Fethullah Gülen’in dini idare ve siyasete alet etmemesi lazımdır. Milli Eğitim’den, İçişleri Bakanlığı’ndan, Adalet Bakanlığı’ndan elini ayağını mut-la-ka çekmesi lazımdır. Yoksa çektirirler.

AKP ile ilişkileri mi var diyorsunuz...
Yahu göbek bağı var... NurettinVeren, en aşağı dört tane bakanın Gülen’in izni olmadan öksüremeyeceğini iddia etti. Ben de bu iddiaları savcılığa taşıdım...

Kimdi bu bakanlar?
Cemil Çiçek, Ali Coşkun, Abdülkadir Aksu ve Hüseyin Çelik’ten bahsediyor. Bu iddiaların araştırılması lazım...

Veren’in Gülen cemaatinden ayrıldığı için iftira attığı söyleniyor...
Bu laflar boş laflardır. Veren’in iddialarını da tetkik edecek merci savcılıktır. Savcılık harekete geçsin, tespitlerini yapsın, ondan sonra iftira mıdır değil midir anlayalım.

Fakat, Gülen ve Ak Parti’nin arasının pek de iyi olmadığı söylentileri de var...
Peki öyleyse... son Amerika’ya giden iki tane bakan, Abdullah Gül ile Mehdi Eker... kendisini ziyaret etmiş mi etmemiş mi?... Bir açıklasın bakalım...

Ne zamandı bu ziyaret?
Son altı ay içerisinde... Kur’an-ı Kerim'e el basarak açıklasın ama...

Gülen cemaatini bazıları şeriati getirmekle bazıları da Hristiyan misyonerliği yapmakla suçluyorlar. Bu çelişkiye ne dersiniz.
Doğru. İbrahimi bir din çıkarmak istiyorlar...

Yani...
Müslümanlığı sulandırmak istiyorlar.

İyi de bütün dinlerin temeli zaten İbrahim Peygamber’e dayandırılmıyor mu?
Doğrudur. Öyle bir görüşü de var. Doğrusu bu konulara girmek istemem. Ben bir din alimi değilim... Benim için Fethullah Gülen, etrafında sevenleri olan dini bir liderdir. Ama Türkiye’de bir din adamı çerçevesi içinde kalmaya dikkat etmeli. Ne devlet içinde yapılanmaya teşebbüs etmeli, ne de Türkiye içindeki eğitim faaliyetlerini bu kadar dinle karıştırarak yürütmelidir. Geri kalan konular beni biraz aşıyor.

Gülen’in ne yapmak istediğine dair sizin net bir fikriniz var mı?
Ne yapmak istediği belli. ‘’Altın Nesil’’ dediği ve kendi yetiştirdiği Nurcu bir ekibi Türkiye’de iş başına getirmek istiyor. Ben bunu doğru bulmuyorum.

Şeritaçı ya da misyoner iddiaları hakkında ne düşündüğünüzü tam anlayamadım.
Biraz abartılı buluyorum. Ben, faaliyetlerin Nurculuk çerçevesi içinde kaldığı kanaatindeyim. Zaten Nurculuk içinde de tek bir İbrahimi dine karşı bir sempati var...

Söyleşi: Ak Parti’den Liberal Demokrasi Parti'ye, ardından Anavatan’a şimdi de Genç Parti’ye geçen Emin Şirin...

-----------------------------------

ASYA'DA FETULLAH GÜLEN'İN OKULLARINA OPERASYON

Rusya Federasyonu'nun, Fethullah Gülen cemaatine ait okulları, ''yeni güvenlik konsepti'' çerçevesinde kapatmaya başlamasının ardından gözler Türk cumhuriyetlerine çevrildi

Moskova yönetiminin uygulamayı sürdürdüğü bu kararın, Gülen cemaatine bağlı okulların yoğun faaliyet içinde olduğu Türk cumhuriyetlerine de yansıması bekleniyor.

Rusya'nın yeni güvenlik konseptinin , ''içerideki bütün istikrarsızlık unsurlarının temizlenmesi'' üzerine kurulmuş olması, Gülen cemaatine bağlı okulların ve vakıfların öncelikli hedef durumuna gelmesine neden oldu. Moskova yönetimi, böylece Gülen cemaatini, ''Rusya içinde istikrarsızlık unsuru'' olarak gördüğünü de ortaya koydu.



Bunun yanı sıra Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın, ''Rusya'nın içinde faaliyet gösteren uluslararası sivil toplum örgütlerinin mali kaynaklarının daha sıkı denetime tabi tutulmasına'' ilişkin bir kararının da, Türk cumhuriyetlerine örnek olabileceği belirtiliyor. Bu kararın, özellikle Kırgızistan ve Özbekistan'da yaşanan gelişmeler sonrasında, dış destekli sivil toplum örgütlerinin birçoğunun ''gizli gündem'' ile faaliyet gösterip, iç karışıklıklara neden olması sonucu alındığı ifade ediliyor.

Gülen cemaatine bağlı olarak Azerbaycan'da bir üniversite, 9 lise ve bir ilkokul, Nahçıvan'da 3 lise, Kazakistan'da 27 lise ve bir ilkokul, Kırgızistan'da 11 lise, Türkmenistan'da bir üniversite, 16 lise ve bir dil merkezi, Tacikistan'da 5 lise faaliyet gösteriyor.Gülen cemaatinin Özbekistan'daki okulları ise 1999 ve 2000 yıllarında kapatılmıştı. Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov , kendisine yönelik suikasta adı karışanlardan bazılarının Gülen cemaatine mensup olduğunun anlaşılması üzerine, bu okulların kapatılması emrini vermişti. Gülen cemaatinin bu ülkelerdeki okullarından yetişmiş bazı devlet görevlilerinin, kritik noktalarda göreve gelmesinin, söz konusu ülkeler açısından büyük bir tehlike oluşturduğuna işaret edilirken bir başka önemli sıkıntı noktasının da bu okullarda görev yapan öğretmenler olduğu belirtiliyor. (DİGİMEDYA)

--------------------------------

Takke Düştü...

Fethullah Gülen 'in tek amacı, ABD desteğinde demokratik yollardan devlet kademelerinde kadrolaşarak ''dini esaslara'' dayalı devlet modelini yaşama geçirip Türk-İslam birliğini gerçekleştirmek değil midir?
Önceki akşam KanalTürk'teki ''Ceviz Kabuğu'' programını izlerken aklıma bu soru geldi...
Fethullahçıları çok iyi tanıyan, ilahiyatçı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk , Hulki Cevizoğlu 'nun sorularını yanıtlarken ilginç bir noktaya değiniyordu:
''Ilımlı İslam, kitap ve peygamberi, her şeyi kendince hazırlayıp sömürgeciliğe direnç göstermeyecek yeni bir din yaratmaya çalışıyor...''
Elbet bunu yapan kişi Fethullah Gülen'di... Herkes biliyor ki Büyük Ortadoğu Projesi'nin ''İslamcı ayağını'' yıllardır ABD'de yaşayan Fethullah Gülen oluşturuyor, çağdaş bir giyim biçimiyle dikkatleri üzerine çeken, iyi eğitim görmüş, en az iki dil bilen 30-40 yaşlarındaki müritleri ''ideolojik destek'' sağlıyorlardı...
Fethullahçılar, eğitim kurumlarıyla Kara Afrika ülkelerinden Orta Asya cumhuriyetlerine , Rusya'dan Kuzey Avrupa ülkelerine dek yayılmışlardı... İran , Suriye, Libya gibi ülkelere giremeyen Fethullahçılar, Yunanistan 'da da pek fazla yüz bulamamıştı... Fethullahçılar, İslamı Hıristiyanlaştırmak, böylece AB ülkelerinde ve İngiltere'de de çalışma alanı bulmak için çok önceden çalışmaya başladılar...
25 Şubat 1998'de gazeteci Güneri Civaoğlu 'nun Kanal D'deki ''Durum Programı'' na konuk olan emekli Orgeneral Kemal Yavuz aynen şöyle demişti: ''Fethullah Gülen hangi sıfatla ve yetkiyle Papa 2. Jean Paul 'le buluşuyor, Vakitan'ın Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi onu resmi protokolle karşılayıp ağırlıyor, merak ettim...''İlkokul mezunu emekli bir vaiz, Papa ile neler konuştu, bugün kimse bilmiyor!... Bugün 5 milyar dolarlık bir sermaye gücüne sahip Fethullahçılara, Nakşi Dergâhı'nın ''Hakikat Dergisi'' şöyle seslenir: ''Bunlar Nurcu değil narcıdır...''Sakaryalı Nakşi şeyhi Öngüt Hoca 'nın tanısı da şudur: ''Fethullahçılar ahiret karşılığında dünya hayatını satın alan kimselerdir.''

''Ilımlı İslam'' ın baş destekçisi Fethullah Gülen ve müritleri, çokuluslu şirketlerle de sıkı ilişki içinde bugün... Nakşi-Fethullahçı çatışmasının temelinde bu yatıyor... Fethullahçı Zaman gazetesi, ''Kuran'ın yazım biçiminin İncilleştirilmesi'' savını ortaya atan Yaşar Nuri Öztürk'e ''Doğru söylemiyor'' yanıtını veriyor ama hiçbir yazarı Hulki Cevizoğlu'nun ''Haydi gelin tartışalım'' çağrısına yanıt veremiyor... Olayın kahramanı Prof. Dr. Suat Yıldırım nerede? Niçin Cevizoğlu ve Öztürk'le tartışmayıp kaçıyor?

Maske düştü...
''Dinlerarası diyalog'' masalının ne olduğu, ''hoşgörü'' tezgâhının, Abant toplantılarının hangi amaçla yapıldığı anlaşıldı... Fethullah Gülen, Büyük Ortadoğu Projesi 'nin baş destekçisidir ve ABD 'nin denetimi altındadır... Geçmişte ABD 'yi durmadan kötüleyen Fethullah Gülen, bugün ABD'yi övüyor... Bakın, Fethullah Gülen, dil bilen, ABD'de iyi eğitim görmüş bir müridiyle ''The National Coordinated Effort Of Hellenes'' adlı Yunan lobisiyle ilişki kuruyor... Fethullahçı müride bu konuda yardım eden kim? Fener Rum Patriği Bartholomeos !.. Acaba, Heybeliada Ruhban Okulu 'nun açılmasına karşılık Yunanistan 'da Fethullahçı okulların açılması pazarlığı mı yapıldı Atina'da?.. Daha pek çok anlatacağımız konu var... Erbil'de 1994 yılında açılan iki okul bugün nasıl bir eğitim veriyor? Fethullahçılar Almanya , Hollanda, Belçika ve Avusturya 'da belediye meclislerine nasıl giriyor? Sağ ve sol partilere hangi amaçla sızıyor?
Yarını bekleyin!

HASBİN ALLAH VE NİĞMELVEKİL:thumbdown[1]:
 

infinity

Üye
Katılım
28 Eki 2006
Mesajlar
26
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Türk birliği yada İslam birliiği. Zaten Türklerin çoğu Müslüman .
 

Uveys El Konevi

Paylaşımcı
Katılım
25 Eki 2006
Mesajlar
284
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
Konya
Hangi birliğe girmeliyiz?

Arkadaşlar hangi birliğe dahil olmalıyız???
 

HarunYahya

Üye
Katılım
7 Eki 2006
Mesajlar
126
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
Zuhurat
Web sitesi
www.ademyakup.net
www.islambirligi.org
Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın. Ve Allah'ın sizin üzenizdeki nimetini hatırlayın. Hani siz düşmanlar idiniz. O, kalplerinizin arasını uzlaştırıp-ısındırdı ve siz O'nun nimetiyle kardeşler olarak sabahladınız. Yine siz, tam ateş çukurunun kıyısındayken, oradan sizi kurtardı. Umulur ki hidayete erersiniz diye, Allah, size ayetlerini böyle açıklar.(Al-I İmran Suresi, 103)
 

gumus_Tesbih

Paylaşımcı
Katılım
8 Eki 2006
Mesajlar
382
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
45
Konum
van
BENCE TÜRK BİRLİĞİ İLE İSLAM BİRLİĞİ SAĞLANABİLİR.
ÇÜNKÜ
TARİHİ OKUMAK GEREKİYOR...İBRET ALMAK..
OSMANLININ YAPTIĞINI YAPMAK
TÜRK BİRLİĞİ İLE BU SAĞLANIR NEDEN DERSENİZ MAALESEF ARAPLARDA(DİNDAŞLARIMIZ-SEVGİLİLER SEVGİLİSİ PEYGAMBER EFENDİMİZ(ASM)IN SOYUNDAN GELENLER) YÖNETME KABİLİYETİ YOK. BUNU ANCAK TÜRKLER YAPABİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
OSMANLIYA İHANETİN CEZASINI ŞİMDİ IRAK VE FİLİSTİN ÇEKİYOR. KADER ADALET EDİYOR. VE DAHA DA ÇEKECEKLER.
TA Kİ TÜRK BİRLİĞİ SAĞLANINCAYA KADAR.
BUNLAR SADECE ACİZANE DÜŞÜNDÜKLERİM.
KALIN SELAMETLE...
Tekraren söylüyorum ki: İttihad-ı İslâm hakikatinde olan İttihad-ı Muhammedînin (aleyhissalâtü vesselâm) cihet-i vahdeti tevhid-i İlâhîdir. Peymân ve yemini de imândır. Encümen ve cemiyetleri, mesacid ve medaris ve zevâyâdır. Müntesibîni, umum mü'minlerdir. Nizamnamesi, Sünen-i Ahmediyedir (aleyhissalâtü vesselâm). Kanunu, evâmir ve nevâhî-i şer'iyedir. Bu ittihad, âdetten değil, ibadettir.

İhfâ ve havf riyadandır. Farzda riya yoktur. Bu zamanın en büyük farz vazifesi ittihad-ı İslâmdır. İttihadın hedef ve maksadı, o kadar uzun, münşaib ve muhit ve merakiz ve meabid-i İslâmiyeyi birbirine rapt ettiren bir silsile-i nuranîyi ihtizaza getirmekle, onunla merbut olanları ikaz ve tarik-i terakkiye bir hâhiş ve emr-i vicdanî ile sevk etmektir.

Bu ittihadın meşrebi muhabbettir. Husumeti ise, cehalet ve zaruret ve nifakadır. Gayr-ı müslimler emin olsunlar ki, bu ittihadımız, bu üç sıfata hücumdur. Gayr-ı müslime karşı hareketimiz iknâdır. Zira onları medenî biliriz. Ve İslâmiyeti mahbup ve ulvî göstermektir. Zira onları munsif zannediyoruz. Lâübaliler iyi bilsinler ki, dinsizlikle kendilerini hiçbir ecnebîye sevdiremezler. Zira mesleksizliklerini göstermiş olurlar. Mesleksizlik, anarşilik sevilmez. Ve bu ittihada tahkik ile dahil olanlar, onları taklit edip çıkmazlar. İttihad-ı Muhammedî (aleyhissalâtü vesselâm) olan İttihad-ı İslâmın efkâr ve meslek ve hakikatini efkâr-ı umumiyeye arz ederiz. Kimin bir itirazı varsa etsin, cevaba hazırız.

münazarat​
 
Katılım
29 Tem 2006
Mesajlar
66
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Tarihe bakarsak Turk birligi ve dolayisi ile Islam birligi beraber olur Allah razi olsun...
 

faruk

Üye
Katılım
26 Eki 2006
Mesajlar
286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
İnşallah...
Avrupa birliğine girersek harika olacak...
Avrupa'nın bir İslam devletine gebe olduğu müjdesi tahakkuk edecek
ve tüm Avrupa müslüman olacak...

Neden olmasın ?..

Kale içten fethedilir..
 

Uveys El Konevi

Paylaşımcı
Katılım
25 Eki 2006
Mesajlar
284
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
Konya
Müslümanlar bir tesbihin taneleri gibi her tarafa dağılmışken..VE siyonist canavar butaneleri teker teker midesine indirirken...Biz nasıl gidip de ABye gireriz..
AB Hristiyan birliğidir..Biz'e İslam Birliği gerek...
Maalesef bizden daha iyi düşüneceklerini sandığımız Tayyip Erdoğan ve arkadaşları bunu göremiyorlar...Denize düşmüşler gidip yılana sarılıyorlar...Ordunun ve solcuların baskısından kurtulmak için gidip Kart Kafirlere sığınıyorlar...
YAzık..
Hani Muhterem Erbakan Hocam demişti ya: "Bize döneceksiniz ama bari kafanızı gözünüzü kırmadan dönün.." diye...:wallbash[1]:
 

gencsaadet

Üye
Katılım
18 Eki 2006
Mesajlar
88
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
bizim avrupa birliğine değil islam birliğine ihtiyacımız var
 
Katılım
17 Kas 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
maddİyat Ve Manevİyat YÖnÜndenbİz Bİze Yeterİz...ab Gİrmemİze HİÇ Gerek Yok.
 
Üst