avret ve örtünme emri

Satuk Buğra

Profesör
Katılım
22 Ara 2006
Mesajlar
1,121
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
53
Ya Sabir Ya Allah. Senin Yazdiklarindan Haberin Varmi Be Adam? Bizimkileri Okumadan, Anlamadan Sazanlik Yapma. Ayet Indimi Kendinden Onceki Ayni Konudaki Ayetin Hukmu Kalkar. Içkideki Gibi. Ne Zaman Akledeceksin? Sana Diyorum Kiyidan Köşeden Duyduklarini çorba Yapmişsin Diye, Nede Guzel Belli Ediyorsun...

Yina çamura saplandın Usame, bu ayet nesholan bir ayet değildir. Ayetin hükmü bakidir. Bu evden çıkış maksadına bağlı olarak değişebilmektedir, bunu biliyormusun.
 

Satuk Buğra

Profesör
Katılım
22 Ara 2006
Mesajlar
1,121
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
53
Doğru söyluyorsun, çamura saplandın... Allah kurtarsın..

Eğer evde vakarla otur ayeti nesholmuş ise haklısın ben çamura saplanmış olabilirim. En fazla müşfik bir müslümandan yardım diler çamurdan çıkarız. Ama aksi doğruysa ya.
 

Satuk Buğra

Profesör
Katılım
22 Ara 2006
Mesajlar
1,121
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
53
Keşke mesajını duzeltmeseydin, Allah yazdırdı zira.. Boyle kalsaydı;

Alıntı:
Satuk Buğra´isimli üyeden Alıntı
Yina çamura saplandım Usame, bu ayet nesholan bir ayet değildir. Ayetin hükmü bakidir. Bu evden çıkış maksadına bağlı olarak değişebilmektedir, bunu biliyormusun.

Abi yok ya, anlaşamıyoruz. Aslanım vakarla otur ayeti nesholmadı, o ayet gelince kadınlar evlerinde oturdular, çarşıya pazara çıkmadılar, savaşa götürülmediler, ne zaman akledeceksin? ayetlerin sibak-siyakını bilmeden konuşma lutfen yahu...

Şunu söylememe müsade etmeni istirham ediyorum. Usame kardeş. Sanırım Cemel savaşından çok önce bu ayet inmişti değilmi! Hazreti Aişe Annemiz.r.a. Medineden Basraya gitti. Bunu nasıl değerlendiriyorsun.Bak dikkat et maksadım fitne filan değil. Sözüde uzatmak istemiyorum. Yani insanları anlamaya çalışmak lazım. Hazreti Ayşe annemizin cemel savaşında İmam Aliyle savaşmasında hatalı olduğunu bak bu ayet bile ispat ediyor değilmi? BU ONUN DEĞERİNİ EKSİLTMİYOR. yANLIŞ ANLAMAYIN. O bizim annemizdir. O ümmülmüminindir.
 

Minhac_

Profesör
Katılım
5 Şub 2007
Mesajlar
1,189
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Abi bak, namazda ve namahremlerinin yanında kadın elini yuzunu , hanefiye göre ayaklarınıda açabilir. Şafiide namazda ayaklarınıda açamaz. Dışarıya çıkınca artık tum vucudu avretidir, tamamen kapanmak zorundadır. Zaten ayet kadına dışarı çık demiyor, evinde vakarınla otur diyor. Kadının el, yuz ve ayakları namehrem yanında avret değildir. Kadın sair yerlerini örtünce namahrem yanında setr-i avret yapmış olur, dışarda ise setr-i ziynet yapmak zorundadır. Ziynet fitneye sebep olabilcek herşeydir. Fİtne ise nefsi tahrik edebilecek herşeydir. Bu bakımdan kadının tum vucudu avretidir ve siperi ve kal'ası çarşafı=cilbabıdır.

Alnından öpüyorum..

Bunlar benim sorularima yönelik bir cevap mahiyetinde degil abi.


Ayrica ben abi degilim abi.:)

Yani bir bayanim. Önceden söylemiyordum, ama sizin haberiniz yok bazi kötü olaylar yasandi, artik bir bayan gibi yazacagim. Önceden erkek gibi görüldügümüz icin erkek gibi yazmak istiyorduk, sonra bize cinsiyetini unutmus falan dediler. Yani iki arada bir derede kalmayalim diye bunu izah etmek istedim.

Selametle kalin...
 
Üst