Avrasya’dan Mavi Marmara’ya

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
spacer.gif

spacer.gif

Avrasya’dan Mavi Marmara’ya




Mavi Marmara baskınında yaralanan yardım gönüllüsü Erdinç Tekir’in 1996’da Avrasya Feribotu’nu kaçıran 9 kişilik ekipte yer aldığı ortaya çıktı. Soçi’ye giden feribotu kaçıran eylemciler, yoğun pazarlık sonucu gemiyi İstanbul’a getirip teslim olmuştu.
resmibuyut.gif

gp_748343.jpg

spacer.gif

spacer.gif

spacer.gif

resmibuyut.gif

gp_748342.jpg

spacer.gif

spacer.gif

spacer.gif

resmibuyut.gif

gp_748347.jpg

spacer.gif

spacer.gif

spacer.gif



lg.php



İlgili Haberler
spacer.gif

Diğer Haberler Yiğit Bulut'tan Başbakan ele...
Çetin Doğan'dan savcılara da...
Silivri'ye medya desteği
3 ile büyükşehir müjdesi
İşte YARSAV'ı tasfiye planı



Gazze’ye yardım götürürken Akdeniz’de İsrail komandolarının kanlı baskınına sahne olan Mavi Marmara Gemisi’nde, Avrasya Feribotu’nu kaçıran ekipte yer alan ve 8 yıl 10 ay 20 gün hapis cezasına hüküm giyen Hacerat kod adlı Erdinç Tekir’in de olduğu ve yaralandığı belirlendi. Tekir, saldırıdan hemen önce ikiz kızları olduğunu ve gönüllü olarak Mavi Marmara’ya bindiğini söyledi. Tekir, “Daha önceki olay nedeniyle 3,5 yıl 8 ayrı cezaevinde yattım. Son olarak Bolu’nun Seben Kapalı Cezaevi’nden tahliye olduktan sonra yardım gönüllüleri arasına katıldım. Gemiye yönelik saldırı sırasında yaralandım. 36 saat kadar İsrail’de hapishanede kaldıktan sonra Türkiye’ye gönderildim” dedi. Tekir, karşılıklı görüşme istemimizi ise, “Ramazan nedeniyle işlerimiz çok yoğun. Ramazan’dan sonra yine arayın, o zaman değerlendiririz” diyerek, kabul etmedi. "Mavi Marmara'da İsrailli askerler hırsızlık yaptı" haberi için tıklayınız... 8 yıl 10 ay ceza yedi Trabzon’dan Rusya’nın Soçi Kentine giden Avrasya Feribotu 16 Ocak 1996 tarihinde Mustafa Tokcan’ın liderliğindeki 9 kişilik silahlı bir grup tarafından kaçırılmıştı. Eylemciler gemi içindeki 177 yolcu ve 55 mürettebatı rehin aldıktan sonra uluslararası kamuoyuna Rusya’nın tutukladığı 250 Çeçen’in serbest bırakılmasını istediklerini duyurmuşlardı. Karadeniz’de yol alan Avrasya Feribotu, MİT ve diğer istihbarat birimlerinin 9 kişilik grupla yaptığı görüşmeler sonrasında 19 Ocak 1996’ta İstanbul’a getirilmişti. Tokcan ve 9 kişilik eylemci grup tutuklanmıştı. Erdinç Tekir, 7 Mart 1997’de İstanbul 3 No’lu Devlet Güvenlik Mahkemesi’nce 8 yıl 10 ay 20 gün ağır hapis cezasına çarptırılmıştı. Tekir, 8 ayrı cezaevinde toplam 3,5 yıl hapis yatmıştı. Son olarak Bolu Seben’deki kapalı cezaevinden tahliye olduktan sonra bir süre Düzce’de kalmıştı. (Hürriyet)
 

kebîkec

İhvan Forum Üye
Katılım
21 Eyl 2007
Mesajlar
8,080
Tepkime puanı
1,922
Puanları
113

1- Feribotu kaçıranlar içinde yer alan biri feribotu kaçırmak gibi bir niyeti olmayanlarla aynı gemide yolculuk edebilir.
2- Birinci eyleminde yaptıklarından çok pişman olduğu için ikinci eylemini insanlara ihtiyaç maddesi götürmek gibi gayet tevbekar ve insani bir derviş gönlüyle; hamlıktan pişmeye doğru bindiği gemi gibi seyru sefer ediyor olabilir.
3- Bu sıcakta giydiği deri monta ve dağınık duran saçı ve sakalına bakılırsa dünya hayatına pek önem vermediği iddia edilebilir. Aydınlıdan veya rodi jeanstan veya cacharelden giyinmediği gibi Allah cc bilir parfüm bile kullanmıyordur.
4- Feribot yolculukları tehlikelidir. Sivil veya asker birileri birden bire ortaya çıkıp gemiyi başka atrafa yönlendirebilir.
5- Gemiyi kaçıranların ve savunanların konumu çok önemlidir. Haklıyı haksızı ceza veya mükafatı belirleme açısından.
6- Kıyamet saatini Allahu teala neredeyse açıklayacak. Kim neyin peşinde koştuğunu anlasın diye...

Selametle efendim.:gl
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
muallim bey nickiniz le uyumlu cümleler kurmanızı dilerdim.

yasadışı eylemlere katılan biri
hayır işlerini israil in gözüne sokar gibi ortalıkta dolaşan birilerine yaptırırsanız. niyetinizi insanlar sorgulamak ve kanuna göre hareket etmek zorunda kalırlar.

birinin tövbesi kendisini ilgilendirir.
101 cinayeti olan birinin tövbesi kabul edilse bile
göç etmesi tavsiye edilmiştir.

bir mont la neler çıkarmışsınız:D
Allah iyiliğinizi versin.
 

kebîkec

İhvan Forum Üye
Katılım
21 Eyl 2007
Mesajlar
8,080
Tepkime puanı
1,922
Puanları
113
Bu yasanın içiyle dışını, İsrailin gözünü kulağını eskiden beri bir türlü ayıramamışımdır. Yine farkedişten yoksunluğuma verin...:good:
 
Üst