Asya Konvoyu Yola Çıkıyor; Abluka Denizden Kırılacak....

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45

22673.jpg


22673.jpg

22673.jpg


Avrupa ve Kuzey Afrika ülkelerinden sonra Asya ülkeleri de, Filistin halkı üzerindeki İsrail ambargosunu sona erdirmek için harekete geçti.



17 Asya ülkesinde 500 aktivist, İsrail ambargosunu bitirmek için yeni bir konvoy hareketi başlatıyor.
Konvoy 2 Aralık 2010 tarihinde Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de yola çıkacak. Konvoy Gazze savaşının yıl dönümü olan 27 Aralık'ta bölgeye ulaşmayı hedefliyor.
Asya Konvoyu; güzergah olarak Hindistan, Pakistan, İran, Türkiye, Suriye, Lübnan ve Ürdün'den geçerek Gazze'ye ulaşacak.
Konvoy Suriye'ye kadar kara yoluyla gelecek. Suriye'de araçlar gemilere bindirilecek. Deniz yoluyla Gazze'ye gidilecek. Böylelikle İsrail'in deniz ambargosu kırılmaya çalışılacak.
Konvoyda 17 Asya ülkesinden aktivistler olacak. Bu ülkeler şu şekilde: Hindistan, Pakistan, Endonezya, Japonya, Malezya, Afganistan, Bangladeş, Nepal, Srilanka, İran, Irak, Türkiye, Suriye, Mısır, Filistin, Ürdün ve Lübnan.
Konvoya geçtiği her ülkeden katılım olacak. Konvoy "Asya Halkları Filistin Halkının Yanında!" sloganıyla yola çıkacak.
Gidilen her ülkede büyük halk toplantıları organize edilecek. Konvoyun içerisinde yardım taşıyan kamyonlar ve okul arabaları olacak.
Konvoya Türkiye'den İHH İnsani Yardım Vakfı ev sahipliği yapacak. İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Filistin üzerindeki ambargoyu delmeye yönelik bütün sivil hareketlere destek olmaya devam edeceklerini söyledi.
 
K

Kaçak

Guest
İsrail yeni bir bakanlık açacakmış ...
KTOS Bakanlığı diye ...
Açılımı ise şöyle ...
"Konvoyları Takip ve Otoriteyi Sevdirme Bakanlığı" ...
Danışman olarak kime teklif götürmüş dersiniz ?
Çok yakında Aykut Işıklar açıklayacak sabredin hele ...
 
Üst