Askeri Yargıtay’dan başörtüsü yasağını tarihe gömecek karar

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
240320150150379681807.jpg



Askeri yargı, TSK’ya mensup yüz binlerce kişiyi ilgilendiren önemli bir karara imza attı. AYİM, ‘Başörtüsü’ nedeniyle lojman giriş kartı verilmeyen astsubay eşini haklı bularak düzenlemeyi iptal etti.


../..


MSB’NİN İLGİNÇ İTİRAZI


Öte yandan davalı taraf Milli Savunma Bakanlığı (MSB) adına gönderilen savunma dilekçesinde TSK Akıllı Kart Yönergesindeki ilgili düzenlemeye dikkat çekilerek “Çağdaş olmayan, İnkılap Kanunlarına aykırı, siyasi veya dini bir ideolojiyi belirleyen kılık kıyafetle çekilmiş fotoğraflar kullanılamaz ve yüzün tamamı açık olacak, iki kulak ve alın açıkça görülecektir” denilmesi dikkat çekti.


Kaynak




ASKERİ YARGITAYI yürekten kutluyorum.


Davalı taraf olarak itiraz eden Milli Savunma Bakanlığının savunmasını da yürekten KINIYORUM!


Yazıklar olsun.
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
cx6nsym7asiq3n9tq.jpg


Bir astsubay, öğretmen eşinin lojmana girebilmesi için ‘TSK Akıllı Kart’ talep etti. İdare, talep formundaki fotoğrafın başörtülü olması sebebi ile talebi geri çevirdi. Milli Savunma Bakanlığı açılan dâvâda 28 Şubatçıların iddialarıyla idare lehinde dâvânın reddini istedi. AYİM Üçüncü Dairesi kararı bozdu.
Bir atstubay ve eşinin açtığı davayı karara bağlayan AYİM, askeri tesislere başörtüsüyle girilemeyeceğini öngören yönergeyi iptal etti.
Askeri yargı, TSK’ya mensup yüz binlerce kişiyi ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Hürriyet’teki habere göre bir astsubay, askeri lojmandaki evlerine giriş için öğretmen eşi için de ‘TSK Akıllı Kart’ talep etti. İdare, talep formundaki fotoğrafın başörtülü olması nedeni ile talebi geri çevirdi; kartı vermedi. Açılan dâvâda, Milli Savunma Bakanlığı da ‘çağdaşlık’ vurgusu yaptı ‘dava reddedilsin’ dedi. Dâvâya bakan mahkeme, başörtülü eşe kart verilmesine, düzenlemenin ilgili maddesinin iptaline oy birliği ile karar verdi. Dâvâyı açan avukat Mehmet Erkan Akkuş, emsal nitelikteki kararın yüzbinlerce askerin yanı sıra aileleri için de büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Piyade Başçavuş Hakan Kayabaşı, ağustos 1999’da orduya girdi. Çeşitli birlik ve garnizonlarda görev yaptı. İstanbul’da görevli olduğu eylül 2012 yılında ise öğretmenlik yapan Meral B. ile evlendi.
LOJMANDAKİ EVİNE GİREMEDİ
Hakan Kayabaşı’nın tayini geçtiğimiz yıl Ankara’ya yapıldı. Kayabaşı çifti Ankara’ya taşındı. Lojman başvurusu yapan Kayabaşı çiftine, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Etimesgut Lojmanından bir ev tahsis edildi. Çifti lojmandaki yeni evlerine taşındı. Ancak taşınmadan kısa bir süre sonra Meral Kayabaşı için, lojmanın nizamiyesine giriş-çıkışlarda sorun çıkmaya başladı.


BAKANLIK: ‘DÂVÂ REDDEDİLSİN’
Dâvâlı taraf Milli Savunma Bakanlığı adına gönderilen savunma dilekçesinde ise dâvânın reddi istendi. Savunma dilekçesinde düzenlemenin açık olduğu; TSK personeli yanı sıra ailelerini de kapsadığına işaret edildi. Savunma dilekçesinde TSK Akıllı Kart Yönergesindeki ilgili düzenlemeye dikkat çekildi. Yönergenin ilgili bendi “Çağdaş olmayan, İnkılap Kanunlarına aykırı, siyasi veya dini bir ideolojiyi belirleyen kılık kıyafetle çekilmiş fotoğraflar kullanılamaz ve yüzün tamamı açık olacak, iki kulak ve alın açıkça görülecektir” şeklinde olduğu belirtildi.

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/hala-28-subat-kafasi_327344
 
Üst