Ashab-ı bedir ve fazileti

Alper...

MarmaranınKralı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
9,574
Tepkime puanı
452
Puanları
0
Konum
İsLamBol
Web sitesi
cennetsarayi.blogcu.com
ASHAB-I BEDİR VE FAZİLETİ

Bismillah.Elhamdülillah.Bu mübarek ay da bir ilk,bir zafer yaşamıştır islamiyet.Bedir harbi olmuştur ayın 17.günü. o Razaman ayında. 313 sahabe bir zafer kazanmıştır. Allahın izniyle.Bazı kafirler gebertilmiştir o gün.Allah zafer vermiştir islama. Hani var ya "inna fetehna leke fethan kariba" ayetinin olduğu fetih suresi ,müjdelemiştir ümmeti.Allah buyuruyordu ki;"peygamberin gördüğü rüyayı Allah doğruluyor.Yakında Allahın izniyle mescid-i harama güvenlik içinde başlarınızı kazıtarak,kırkarak korkusuzca gireceksiniz..."

Bedir harbi kazanıldı demiştim.İslamın ilk zaferi,ümmetin ilk sevinci ve gelecek harplerin bir alıştırması,bir hazırlığıydı.Bu savaşa meleklerin de katıldığ kur'an'ı kerim de bildirilmiştir ve bedir savaşına katılanların cennetlik oldukları rivayet edilmiştir.Ayrıca meleklerin de bu savaşa katılması sahabe için ayrıca bir fazilet sebebidir..

Bu zatların yani bedir ehlinin isimlerini okuyarak yapılan duanın red olunmayacağı bildirilmiş olup, ehli kemal bazı zevatın beyanına nazaran evliyaullahtan pek çoğu velilik makamına bedir ehlinin mübarek isimlerini okumaya devam etmekle nail olmuşlardır.

Ayrıca birçok hastalığa tutulan kimsenin bedir ehlinin mübarek ismini zikrederek bu vesile ile şifa talep edip lütfu ilahiye mazhar olarak hastalıklardan kurtulduklarıda rivayet edilmiştir.

Kim Ashab-ı bedir'in ruhaniyeti ve feyizlerinden yararlanmak için onların isimlerini okursa ,her türlü kötülük ve sıkıntılardan Allahın izniyle kurtulur.

Bu isimlerin okunması kişiyi yangından ,hırsızlıktan, düşmanların şerrinden Allahın izniyle korur.Gemiye binen okursa batmaktan korunur.Bu isimleri okumadan evvel güzel bir abdes alıp,bir fatiha ,üç ihlas okuyup bedir ehlinin ruhlarına bağışlayıp,bedir ehlinin isimlerini okursak daha tesirli olur.

Bazıları dediler ki" duadan önce bedir ashabının isimlerinin okunmasının, duanın suratle kabulüne vesile olduğunu söylemişlerdir."Bu mübarek isimlerin okunuşu sırasında her birinin adından sonra "radıyallahu anh" demek lazımdır.

Bedir savaşına katılanlardan 94’ü muhacir,geri kalanı da ensardır.şehitlik rütbesine 14 sahabe ermiştir.

Allahım; bizleri onların şefaatlarına nail eyle, ruhaniyetlerini üzerimizden eksik kılma,bizleri cennette onlarla beraber komşu kıl.amin

Ramazan-şerif ayının 17. günü böyle bir zaferin günü. Bedir'in günü,İslamın ilk sevinç günü.Tabi ki benim bu duayı (isimleri) yazmaya takatım ve gücüm yetmez,sizler onu piyasada araştırıp bulmalısınız.Ben sizlere faziletlerini aktarmaya çalıştım.İnşaallah sizler de bu duayı okursunuz. Velhamdülillahi Rabbil Alemin

27 Eylül2007
15 Ramazan 1428
Perşembe
Alper...
 

MECZUP

Profesör
Katılım
5 Ağu 2010
Mesajlar
887
Tepkime puanı
178
Puanları
0
Konum
Bî mekân..
Amin Allah razı olsun yüreğinize sağlık ne güzel paylaşımlar... Vesselam
 
Üst