ASELSAN'DA 6.Mühendis intihar etti.

KARAMURAT-3

Kıdemli Üye
Katılım
11 Eki 2007
Mesajlar
4,706
Tepkime puanı
54
Puanları
0
Konum
Ankara
Web sitesi
mazlumlarvezalimler.blogcu.com
fft81_mf3214819.Jpeg



ASELSAN'DA 6.MÜHENDİS İNTİHAR ETTİ



ASELSAN mühendisi için rapor: Gazdan öldü



Ankara'daki evinde ölü bulunan ASELSAN'da çalışan İzmirli mühendis Erdem Uğur'un, Adli Tıp Kurumu'dan çıkan ön otopsi raporunda, alkol ve uyuşturucu almadığı, vücudunda darp izine rastlanmadığı, gaz zehirlenmesinden öldüğü belirtildi

İş arkadaşlarına cep telefonu ile mesaj gönderen Erdem Uğur, rahatsız olduğunu ve işe gelemeyeceğini söyledi. Daha sonra, manyetik alanında uzman, İzmirli ve bekar olan mühendis Erdem Uğur'dan haber alamayan arkadaşları, durumunu öğrenmek için önceki gün Çankaya Cebeci Mahallesi'ndeki evine geldi. Kapıyı çalan arkadaşları içerden ses gelmeyince durumu polise bildirdi. Polisler, Erdem Uğur'un dairesine girdiğinde 'Dikkat gaz açık' yazılı bir uyarı notuyla karşılaştı. Uğur, yanında mutfak tüpü, tüpün hortumu da yatağın içindeyken ölü halde buldu. Yapılan inceleme ardından mühendis Erdem Uğur'un cenazesi savcının talimatıyla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Polis, Uğur'un yanında bulunan mutfak tüpünü 2 gün önce telefonla sipariş ettiğini belirledi, dosyaya 'İntihar' notu düşülürken, tüm olasılıkları araştırmak için Uğur'un cep telefonu kayıtlarını da incelemeye aldı. Mühendisin cenazesi, otopsi ardından toprağa verilmek üzere İzmir'e götürüldü. Uğur'un ailesi genç mühendisin kısa süre önce Ankara'da aldığı eve taşınmayı planladığını anlattırken, olayın aydınlanması için suç duyurusunda bulundu.

ÖN RAPOR TAMAMLANDI

Ankara Keçiören Adli Tıp Kurumu, Aselsan mühendisi Erdem Uğur'un ölümüyle ilgili ön raporu tamamladı. Alkol ve uyuşturucu almadığı belirlenen mühendisin vücudunda darp izine rastlanmadığı, "Gaz zehirlenmesinden öldüğü saptanmıştır" denildi.

Ailesi tarafından cenazesi alınan Erdem Uğur, için bugün Bayraklı Manavkuyu Camii'nde öğle namazıın ardından cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazına Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, mühendisin yakınları, iş ve okul arkadaşları katıldı. Ayakta, yakınlarının desteğiyle güçlükle durabilen baba Sezai Uğur, oğlunun tabutunun başında dua edip, "Oğlum benim. Sana doyamadık" diye gözyaşı döktü.

Uğur'un, Gediz Üniversitesi'nde Elektrik Elektronik Mühendisliği okuyan kız kardeşi Meltem Uğur da kısa bir süre tabutun başına gelip, dua etti. Erdem Uğur'un arkadaşları ise intiharı gerektiren bir neden olmadığını, herkes tarafından sevilen biri olduğunu, hayat dolu bir insan olduğunu söyledi.

Kılınan cenaze namazında kadınlar da erkeklerle birlikte ön saflarda yer tuttu. Evin önünde cenaze arabasının gelmesini bekleyen ve 3 günden bu yana sakinleştirici iğneyle, yakınları tarafından destekle ayakta durabilen anne Ferdane Uğur, "Oğlum Erdem" diye seslendi. Erdem Uğur, gözyaşları arasında Bornova Mezarlığı'nda toprağa verildi.

GÜRSEL TEKİN, MÜHENDİSLERİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ

CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Aselsan mühendisi Erdem Uğur'un ölümünden sonra, bu ölümün 8 yıl içerisinde Aselsan'daki 6. şüpheli ölüm olduğunu belirterek, TBMM Başkanlığı'na meclis araştırma önergesi verdi. Gürsel Tekin, araştırma önergesini TBMM Başkanlığı'na sundu. Tekin önerge gerekçesi olarak şunları dedi; "Türkiye, geçtiğimiz sekiz yılda, farklı zaman aralıklarında Aselsan'da görevli mühendislerin ölümleriyle sarsılmıştır. Aselsan mühendisi Hüseyin Başbilen 7 Ağustos 2006'da aracında boğazı ve bileği kesilmiş halde, Halim Ünal 17 Ocak 2007'de kafasından tek kurşunla vurulmuş halde ölü olarak bulunmuştur. Ünal'ın ölümünden 9 gün sonra 26 Ocak 2007'de ise bir başka Aselsan mühendisi Evrim Yançeken, oturduğu binanın altıncı katından düşerek hayatını kaybetmiştir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi mezunu üç mühendisin Aselsan'da önemli askeri projelerde çalıştıkları ve bu nedenle öldürüldüklerine dair haberler basında geniş yer bulmasına rağmen soruşturmalar 'intihar' olarak kayıtlara geçmiş, kamuoyundaki soru işaretler giderilememiştir. Bu soru işaretleri, 9 Ekim 2007'de yazılım mühendisi Burhanettin Volkan, askerliğini yaparken nöbeti esnasında intihar ettiği iddiası ve 25 Ocak 2013'te mühendis Hakan Öksüz'ün Ankara'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmesiyle derinleşmiştir. 15 Ocak 2015 tarihinde yine Aselsan mühendisi olan Erdem Uğur'un evinde ölü olarak bulunması bizlerin ve kamuoyunun taşıdığı derin kaygıları artırmıştır. Uğur'un ölümü kurumdaki 6. şüpheli ölüm olarak kayıtlara geçmiştir. Yukarıda detayları verilen kayıpların, intihar mı yoksa cinayet mi olduğu konusunda birçok araştırma ve inceleme yapılmış, ancak stratejik projelerde çalışmakta olduğu bilinen mühendislerimizin şüpheli ölümlerinin aydınlatılmasında yetersiz kalınmıştır. Bu bağlamda, yaşanan bu önemli kayıpların gereğince soruşturulması, yaşanan altı ölümün de aydınlatılması için bu araştırma önergesinin kabulü büyük önem taşımaktadır."

DHA/CİHAN

http://www.radikal.com.tr/turkiye/aselsan_muhendisi_icin_rapor_gazdan_oldu-1274441
 

KARAMURAT-3

Kıdemli Üye
Katılım
11 Eki 2007
Mesajlar
4,706
Tepkime puanı
54
Puanları
0
Konum
Ankara
Web sitesi
mazlumlarvezalimler.blogcu.com
fft64_mf1580812.Jpeg



4 Aselsan mühendisi 'telekinezi' ile intihara mı sürüklendi?




Başbakanlık Teftiş Kurulu, Aselsan'da 2006 yılında peş peşe yaşanan intihar vakalarını inceledi. Bir yıl boyunca vakalar üzerinde çalışan müfettişlerin hazırladığı raporda ilginç 'olasılıklar' da yer aldı.

2006 yılında dört Aselsan mühendisinin arka arkaya intihar etmesine ilişkin olarak Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından hazırlanan nihai rapor geçen hafta Başbakan Tayyip Erdoğan ’a sunulduktan sonra soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Zaman 'ın haberine göre nihai rapor, yaşanan ölümlerin cinayet mi yoksa gerçekten intihar mı olduğu sorusuna net bir cevap vermiyor.

Bulguları alt alta sıralayan müfettişler, özellikle Hüseyin Başbilen ile Evrim Yançeken’in son anlarına ait kamera görüntülerine ihtiyaç bulunduğunu ama aradan geçen 7 yıl nedeniyle böyle bir imkân bulunmadığını aktarıyor. Ölümü incelenen 4 mühendisin de psikolojik tedavi gördüğü anlatılırken Hüseyin Başbilen’in intiharının ardından diğer 3 mühendisin peş peşe psikolojik tedavi görmeye başlaması şüpheli bulunuyor. Fakat bu 4 mühendis arasında herhangi bir bağ tespit edilememiş. Dördüyle ilgili de, ‘Kritik projelerde çalışmıyorlardı.’ deniliyor. Raporun en çarpıcı bölümlerinden biri, mühendislerin "zihin kontrol yöntemleri ile psikolojilerinin bozulup intihara sürüklenmiş olabileceğine" dair ifadeler. Savcılığa da dosyanın bu yönüyle de incelenmesi gerektiği önerisi yapılmış.

Kripto uzmanı Hüseyin Başbilen (31), 5 Ağustos 2006’da Ankara Pursaklar’da aracının içinde boğazı ve bileği kesilmiş halde bulundu. Henüz iki aylık evli olan Başbilen’in intihar ettiği açıklandı. 6 ay sonra 16 Ocak 2007 tarihinde, 29 yaşındaki elektrik mühendisi Halim Ünsem Ünal, aracının içinde babasının tabancasıyla kafasından vuruldu. Üç gün sonra evlenecek olan Ünal’ın da intihar ettiği belirtildi. 8 gün sonra da bir başka elektrik mühendisi Evrim Yançeken (26), Ankara Batıkent’te anne ve babasıyla yaşadığı evinin balkonundan düşerek can verdi. Yaklaşık 10 ay sonra 9 Ekim 2007’de de yazılım mühendisi Burhanettin Volkan, askerliğini yaparken nöbetçi silahı ile intihar etti. Askere gitmeden önce psikolojik tedavi görmeye başlayan Volkan, vatani görevini yaparken evlenmiş ve dünyaevine gireli henüz 40 gün olmuştu. Dört şüpheli ölüm de ‘intihar’ denilerek kapatıldı. Burada kritik bilgi; diğer üç mühendisin, Başbilen’in ölümünün ardından birer ay aralıklarla psikolojik tedaviye başlamış olması. Evrim Yançeken Eylül 2006, Burhanettin Volkan Ekim 2006 ve Halim Ünal da Aralık 2006’da psikolojik destek almaya başlamış.

Ergenekon Savcısı Fikret Seçen, 2010 yılında ilk üç vak’ayla ilgili dosyaları ayırarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Dosyalar yeniden açılırken özellikle Başbilen’in ölümünde şüpheler yoğunlaştı. Emniyet bilirkişi raporunda cinayet ihtimali ağırlık kazanırken Adli Tıp raporu da 3 cinayet görüşüne karşın 5 üyenin intihar görüşü ile neticelendi. Soruşturma halen devam ediyor. Bu arada Vehbi Başbilen, Ağustos 2012’de Başbakan Erdoğan ’a bir mektup yazarak oğlunun intihar etmiş olamayacağını savundu ve cinayetin perde arkasının aydınlatılmasını istedi. Bunun üzerine Erdoğan, Teftiş Kurulu’nu harekete geçirdi.

Teftiş Kurulu, dört mühendisin eğitim hayatı, çalıştıkları projeler, aileleri, psikolojik rahatsızlıkları, gördükleri tedaviler, varsa yurtdışı seyahatleri ve savcılık dosyalarını inceledi. Aileleriyle, psikologlarıyla, iş arkadaşlarıyla ve zihin kontrol uzmanlarıyla görüşüldü. İntihar ya da cinayet; kesin bir neticeye ulaşabilmek için çaba sarf edildi ama başarılı olunamadı. Müfettişler, şimdiye kadar çıkan Adli Tıp raporlarına dayanarak çalıştı. Raporda, 4 mühendisin yaşça büyükten küçüğe doğru ölmüş olması ile intihar mahallerinin Ankara merkezine uzaktan yakına doğru gelmesi, ‘ilginç’ birer ayrıntı olarak not düşüldü. Fakat hiçbirinin diğerini tanımadığı ve irtibatlı çalışmadıkları da vurgulandı.

http://www.radikal.com.tr/turkiye/4_aselsan_muhendisi_telekinezi_ile_intihara_mi_suruklendi-1144927
 

abdullah birisi

Kıdemli Üye
Katılım
12 Mar 2013
Mesajlar
10,357
Tepkime puanı
517
Puanları
0
Konum
istanbul
normal gelmiyor bana, bir kurumdan bu kadar intihar haberleri... evvelki senelerde, ısparta havalimanına yakın yerde düşen uçakta da, önemli projelerde görevi olan, mühendislerin varlığından bahsediliyordu...
 
B

bamda

Guest
telekinezi ile intihar ettirebiliyorsa,telekinezi ile kıt akıllı chp,mhp ,saadet partilileride doğruyu görmelerini, AK PARTİYE,oy vermelerini sağlasınlar.Bence türkiyenin geleceği açısından çok faideli bir iş olur.
 

Ercan Tekin

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eyl 2010
Mesajlar
5,631
Tepkime puanı
266
Puanları
0
Profesyonel cia ve mossad suikasti olduğu bellidir.
Durduk yere bu mutlu milli karakterler intihar etmez!

Bamda diye biri ilk mesajında forumdaki Akp dışında kalan tüm partililere aptal gerizekaliı yakıştırması yaparak alay ediyor sahi ihvan foruma üye olup gelip ilk mesajında kin kusan üye neden olur yönetimin düşünmesi lazım.
Gerçek manada kardeşlik anlayışının sağlanmaya uğraşılmamasına tepki için forumda hiçbir zaman aktif olmayacağım.
Derdi hit olan kavga ve çekişmelerden hit uman ihvan forum üst yönetiminin anlayışını kardeşliğe çevirdiğini gördüğümüz zaman bu yapıya tam destek o zaman vereceğim.

Forumda insanlar hergün kin nefret salgılıyor, bu ortamı bulamamaları gerek!...
Bilgi seviyeli şekilde görüşülmeli saygı ortamı tesis edilmelidir.
Forumda belli başlı mimli provakatörler var onlar kesinlikle süresiz engellemelidir.

Ama herkes bildiğini yapıyor kavga=hit=reklam=TL düzeni kul hakkı, fitnecilik, nifakçılık olarak mes'ullerin boynuna döner!
Forumun ismi ihvan forum olarak değişirde özgür forum olursa en azından daha etik olur ve dini kavramlı site olmaz idi.

İhvanforum düzeni samimiyet=hüsnü zan=kardeşlik=seviye=bilgi=hit + reklam (TL) olur ise efdal olur manevi mes'uliyet ortadan kalkar.
Vesselam
 

çağatay

Kısıtlı Erişim
Katılım
11 Ocak 2015
Mesajlar
95
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Profesyonel cia ve mossad suikasti olduğu bellidir. Durduk yere bu mutlu milli karakterler intihar etmez! Bamda diye biri ilk mesajında forumdaki Akp dışında kalan tüm partililere aptal gerizekaliı yakıştırması yaparak alay ediyor sahi ihvan foruma üye olup gelip ilk mesajında kin kusan üye neden olur yönetimin düşünmesi lazım. Gerçek manada kardeşlik anlayışının sağlanmaya uğraşılmamasına tepki için forumda hiçbir zaman aktif olmayacağım. Derdi hit olan kavga ve çekişmelerden hit uman ihvan forum üst yönetiminin anlayışını kardeşliğe çevirdiğini gördüğümüz zaman bu yapıya tam destek o zaman vereceğim. Forumda insanlar hergün kin nefret salgılıyor, bu ortamı bulamamaları gerek!... Bilgi seviyeli şekilde görüşülmeli saygı ortamı tesis edilmelidir. Forumda belli başlı mimli provakatörler var onlar kesinlikle süresiz engellemelidir. Ama herkes bildiğini yapıyor kavga=hit=reklam=TL düzeni kul hakkı, fitnecilik, nifakçılık olarak mes'ullerin boynuna döner! Forumun ismi ihvan forum olarak değişirde özgür forum olursa en azından daha etik olur ve dini kavramlı site olmaz idi. İhvanforum düzeni samimiyet=hüsnü zan=kardeşlik=seviye=bilgi=hit + reklam (TL) olur ise efdal olur manevi mes'uliyet ortadan kalkar. Vesselam
sen akp 'ye çokmu kibarsın.insan kendi yazdıklarına bir bakarda öyle konuşur. hala daha suriyeye ne kadar yardım yaptığını öğrenemedik?. İhvan forum ,asaleti ,saygıyı ,fazileti ,sevgiyi ,milletin bile meclise girmesine cevaz vermediği koyu bir saadet partilidenmi öğrenecek ercan bey! gerçekten böyle bir makine varsa,insanların duygu ve düşüncelerini değiştirebiliyorsa ,sadet partililere ,fethullahcılara,kürtcülere uygulanmasında çok büyük yarar var.
 

Ercan Tekin

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eyl 2010
Mesajlar
5,631
Tepkime puanı
266
Puanları
0
sen akp 'ye çokmu kibarsın.insan kendi yazdıklarına bir bakarda öyle konuşur. hala daha suriyeye ne kadar yardım yaptığını öğrenemedik?. İhvan forum ,asaleti ,saygıyı ,fazileti ,sevgiyi ,milletin bile meclise girmesine cevaz vermediği koyu bir saadet partilidenmi öğrenecek ercan bey! gerçekten böyle bir makine varsa,insanların duygu ve düşüncelerini değiştirebiliyorsa ,sadet partililere ,fethullahcılara,kürtcülere uygulanmasında çok büyük yarar var.

Seni tanımıyorum ama sen beni sanki tanıyorsun epeydir aktif değildim ta ki birkaç güne kadar. Herhalde itibarını yitirmiş eski bir üyenin ruhusun veya yasaklısın başka isimle burdasın yada epey sui zan ehlisin ki epey haksız yazıyorsun.
Mevzuya gelelim Suriye ve Filistin yardımlarımı neden sorup duruyorsun, telefonuma belgeleri yükledim ama ne kendini tanıttın nede ispatlarsam ne yapacağını ifade ettin? Kac gündür cevap bekliyordum ama şimdi laf sokmak icin malzeme yapmışsin yazık.

Gelelim Akp mevzularına bu forumda birkaç provakatõr haricinde kimseyle hakaretli yazışmam olmamıştır.
İnternette yazan müslüman kılıklı ajan profillerin kitabını okudum kitabı var kimin ne olduğunu anlamak zor olmuyor fitne nifak ve provakasyon yapanlara karşı sert olmak gayet doğal bunun Akp ile ilgiside yok.

Akpartiyi eleştirilerim hakaretle değil hepsi bilgiyle ve belgeleriyledir. Aksini kimse ispat edemez.
Maraz yorumlar yapmayın artık internette kul hakkı yok diyen cahillerden olmayın.
 

garip70

Ordinaryus
Katılım
30 Kas 2009
Mesajlar
2,779
Tepkime puanı
309
Puanları
0
Ya biz bu beyin takımımızı, bilim adamlarımızı niye koruyamıyoruz? Ne intiharı? Resmen suikast bu...

Yazık olmuş gencecik beyine... Allah rahmet eylesin.

Bu ülkenin geleceğine birilerinin dinamit koyduğu ortada.
 

KARAMURAT-3

Kıdemli Üye
Katılım
11 Eki 2007
Mesajlar
4,706
Tepkime puanı
54
Puanları
0
Konum
Ankara
Web sitesi
mazlumlarvezalimler.blogcu.com
sen akp 'ye çokmu kibarsın.insan kendi yazdıklarına bir bakarda öyle konuşur. hala daha suriyeye ne kadar yardım yaptığını öğrenemedik?. İhvan forum ,asaleti ,saygıyı ,fazileti ,sevgiyi ,milletin bile meclise girmesine cevaz vermediği koyu bir saadet partilidenmi öğrenecek ercan bey! gerçekten böyle bir makine varsa,insanların duygu ve düşüncelerini değiştirebiliyorsa ,sadet partililere ,fethullahcılara,kürtcülere uygulanmasında çok büyük yarar var.

Suriye'ye ne kadar yardım yaptığını devamlı olarak Ercan kardeşe soruyorsun? Bir müslüman kime veya kimlere ne kadar yardım yaptığını söylermi? Söylerse bu riya olur ve onun sevabı azalır. Bunu bilemeyecek kadar dini bilgin yokmu?

Ayrıca çok meraklıysan sen yaptığın yardımların belgelerini yayınlada öğrenelim.
:)
 

KARAMURAT-3

Kıdemli Üye
Katılım
11 Eki 2007
Mesajlar
4,706
Tepkime puanı
54
Puanları
0
Konum
Ankara
Web sitesi
mazlumlarvezalimler.blogcu.com
fft64_mf1580812.Jpeg



4 Aselsan mühendisi 'telekinezi' ile intihara mı sürüklendi?




Başbakanlık Teftiş Kurulu, Aselsan'da 2006 yılında peş peşe yaşanan intihar vakalarını inceledi. Bir yıl boyunca vakalar üzerinde çalışan müfettişlerin hazırladığı raporda ilginç 'olasılıklar' da yer aldı.

2006 yılında dört Aselsan mühendisinin arka arkaya intihar etmesine ilişkin olarak Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından hazırlanan nihai rapor geçen hafta Başbakan Tayyip Erdoğan ’a sunulduktan sonra soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Zaman 'ın haberine göre nihai rapor, yaşanan ölümlerin cinayet mi yoksa gerçekten intihar mı olduğu sorusuna net bir cevap vermiyor.

Bulguları alt alta sıralayan müfettişler, özellikle Hüseyin Başbilen ile Evrim Yançeken’in son anlarına ait kamera görüntülerine ihtiyaç bulunduğunu ama aradan geçen 7 yıl nedeniyle böyle bir imkân bulunmadığını aktarıyor. Ölümü incelenen 4 mühendisin de psikolojik tedavi gördüğü anlatılırken Hüseyin Başbilen’in intiharının ardından diğer 3 mühendisin peş peşe psikolojik tedavi görmeye başlaması şüpheli bulunuyor. Fakat bu 4 mühendis arasında herhangi bir bağ tespit edilememiş. Dördüyle ilgili de, ‘Kritik projelerde çalışmıyorlardı.’ deniliyor. Raporun en çarpıcı bölümlerinden biri, mühendislerin "zihin kontrol yöntemleri ile psikolojilerinin bozulup intihara sürüklenmiş olabileceğine" dair ifadeler. Savcılığa da dosyanın bu yönüyle de incelenmesi gerektiği önerisi yapılmış.

Kripto uzmanı Hüseyin Başbilen (31), 5 Ağustos 2006’da Ankara Pursaklar’da aracının içinde boğazı ve bileği kesilmiş halde bulundu. Henüz iki aylık evli olan Başbilen’in intihar ettiği açıklandı. 6 ay sonra 16 Ocak 2007 tarihinde, 29 yaşındaki elektrik mühendisi Halim Ünsem Ünal, aracının içinde babasının tabancasıyla kafasından vuruldu. Üç gün sonra evlenecek olan Ünal’ın da intihar ettiği belirtildi. 8 gün sonra da bir başka elektrik mühendisi Evrim Yançeken (26), Ankara Batıkent’te anne ve babasıyla yaşadığı evinin balkonundan düşerek can verdi. Yaklaşık 10 ay sonra 9 Ekim 2007’de de yazılım mühendisi Burhanettin Volkan, askerliğini yaparken nöbetçi silahı ile intihar etti. Askere gitmeden önce psikolojik tedavi görmeye başlayan Volkan, vatani görevini yaparken evlenmiş ve dünyaevine gireli henüz 40 gün olmuştu. Dört şüpheli ölüm de ‘intihar’ denilerek kapatıldı. Burada kritik bilgi; diğer üç mühendisin, Başbilen’in ölümünün ardından birer ay aralıklarla psikolojik tedaviye başlamış olması. Evrim Yançeken Eylül 2006, Burhanettin Volkan Ekim 2006 ve Halim Ünal da Aralık 2006’da psikolojik destek almaya başlamış.

Ergenekon Savcısı Fikret Seçen, 2010 yılında ilk üç vak’ayla ilgili dosyaları ayırarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Dosyalar yeniden açılırken özellikle Başbilen’in ölümünde şüpheler yoğunlaştı. Emniyet bilirkişi raporunda cinayet ihtimali ağırlık kazanırken Adli Tıp raporu da 3 cinayet görüşüne karşın 5 üyenin intihar görüşü ile neticelendi. Soruşturma halen devam ediyor. Bu arada Vehbi Başbilen, Ağustos 2012’de Başbakan Erdoğan ’a bir mektup yazarak oğlunun intihar etmiş olamayacağını savundu ve cinayetin perde arkasının aydınlatılmasını istedi. Bunun üzerine Erdoğan, Teftiş Kurulu’nu harekete geçirdi.

Teftiş Kurulu, dört mühendisin eğitim hayatı, çalıştıkları projeler, aileleri, psikolojik rahatsızlıkları, gördükleri tedaviler, varsa yurtdışı seyahatleri ve savcılık dosyalarını inceledi. Aileleriyle, psikologlarıyla, iş arkadaşlarıyla ve zihin kontrol uzmanlarıyla görüşüldü. İntihar ya da cinayet; kesin bir neticeye ulaşabilmek için çaba sarf edildi ama başarılı olunamadı. Müfettişler, şimdiye kadar çıkan Adli Tıp raporlarına dayanarak çalıştı. Raporda, 4 mühendisin yaşça büyükten küçüğe doğru ölmüş olması ile intihar mahallerinin Ankara merkezine uzaktan yakına doğru gelmesi, ‘ilginç’ birer ayrıntı olarak not düşüldü. Fakat hiçbirinin diğerini tanımadığı ve irtibatlı çalışmadıkları da vurgulandı.

http://www.radikal.com.tr/turkiye/4_aselsan_muhendisi_telekinezi_ile_intihara_mi_suruklendi-1144927

Yukardaki yazıyı Radikal'in sitesinden aldım. Ben Telekinezi olduğuna inanmıyorum. Yayınlamamın sebebi bu konuda düşüncelerinizi almak içindi. Bu intihar süsü verilen profesyonelce işlenen cinayetlerin MOSSAD,CİA kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.
 

çağatay

Kısıtlı Erişim
Katılım
11 Ocak 2015
Mesajlar
95
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Suriye'ye ne kadar yardım yaptığını devamlı olarak Ercan kardeşe soruyorsun? Bir müslüman kime veya kimlere ne kadar yardım yaptığını söylermi? Söylerse bu riya olur ve onun sevabı azalır. Bunu bilemeyecek kadar dini bilgin yokmu? Ayrıca çok meraklıysan sen yaptığın yardımların belgelerini yayınlada öğrenelim. :)
çok merak ettikde bu çakma mücahidlerin mallarıyle ne kadar cihad yaptıklarını öğrenmek nasip olmadı.Ortaya ameli gizleyin diye bir kural konulmuş ,çamur atarken her türlü melanet serbest ,senin iyliklerin ne????? dendiğinde ,amelleri gizlemek lazım.. Rahmetli atatürkte ibadetlerini çok gizli yapardı .savarona yatında sabaha kadar teheccud namazı kılar virdini çeker asla millete yansıtmazdı.
 

Ercan Tekin

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eyl 2010
Mesajlar
5,631
Tepkime puanı
266
Puanları
0
çok merak ettikde bu çakma mücahidlerin mallarıyle ne kadar cihad yaptıklarını öğrenmek nasip olmadı.Ortaya ameli gizleyin diye bir kural konulmuş ,çamur atarken her türlü melanet serbest ,senin iyliklerin ne????? dendiğinde ,amelleri gizlemek lazım.. Rahmetli atatürkte ibadetlerini çok gizli yapardı .savarona yatında sabaha kadar teheccud namazı kılar virdini çeker asla millete yansıtmazdı.
İnternette su-i zan revaçta, marazlığa lüzum yok Allah biliyor bu yardımları rızası için yaptık riyadan Allah'a sığınırım.Çağatay adlı kim neyin nesi bilmediğimiz bu üye şahsi bir hesaplaşma derdinde sanki ona samimiyetimizi ispat etmemiz gerekiyormuş oysa samimiyet yazdıklarımızın doğru olup olmadığı ile alakalı olması gerekmezmi?Neyse bu gizli kimlikli şahsın adımı iftiraya varan hitaplarıyla anmaması için bir nebze hüsn-ü zana yönelmeyi öğrenmesi için ispat istediği Gazze cihadına yardım için yolladığımız 6 banka dekontumdan birini o kimse görsün ve sussun diye paylaşıyorum ayrıca Suriye'ye yaptığımız gıda ve giyim yardımlarına dair iki resim paylaşıyorum ki @çağatay belki özür diler susar hüsn-ü zana yönelir diye ümit ediyoruz.
 

MÜTEŞEKKÜR

Kıdemli Üye
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
6,938
Tepkime puanı
198
Puanları
0
telekinezi ile intihar ettirebiliyorsa,telekinezi ile kıt akıllı chp,mhp ,saadet partilileride doğruyu görmelerini, AK PARTİYE,oy vermelerini sağlasınlar.Bence türkiyenin geleceği açısından çok faideli bir iş olur.

Sana yazıklar olsun.Hemen meseleyi absürt siyasete soktun..Sürü psikolojisine kapılmışsın haberin yok bundan!.

Bu bilim adamlarının ölümü hep AKP hükümeti zamanında gerçekleşti.Bir tanesinin ölümü bile doğru dürüst aydınlanmadı.Hepsi şüpheli ölümlerle sonuçlandı.Siz kendinizi akıllı sanıyorsunuz ama hiç de akıllı değilsiniz.AKP'ye oy vermek monarşi düzenine oy vermek demektir.Geçelim...

Benim anladığım kadarıyla bu ASELSAN kuruluşunda gizli siyonistler, CİA ve Mossad ajanları var.Bu kafirler ülkemizin ilerlemeyip geri kalmasını istiyorlar.Bir bilim adamı yetiştirmek kolay değildir.Bundan sonra yapılacak şey, bu ilmi çalışmaları güvenilir bir ortamda gizlice yapıp projeyi devletin emin bilim adamlarıyla beraber gerçekleştirmeleri lazımdır.Bunda hiçbir kimsenin haberi olmadan devam edilsin demek istiyorum.

Rahmetli Erbakan Hoca, yıllar önce, bu yine merhum genç bilim adamımız Erdem Uğur'un üzerinde çalışma yaptığı manyetik füze savunma sistemini biliyordu.Bunun kanıtı işte şu Esam Konferansları konuşmasında vardı.Konuşmasında silahın sırrını söylemiyordu.Sabırla izleyelim bakalım, Erbakan ne demiş bu silah hakkında?..

 

çağatay

Kısıtlı Erişim
Katılım
11 Ocak 2015
Mesajlar
95
Tepkime puanı
1
Puanları
0
İnternette su-i zan revaçta, marazlığa lüzum yok Allah biliyor bu yardımları rızası için yaptık riyadan Allah'a sığınırım.Çağatay adlı kim neyin nesi bilmediğimiz bu üye şahsi bir hesaplaşma derdinde sanki ona samimiyetimizi ispat etmemiz gerekiyormuş oysa samimiyet yazdıklarımızın doğru olup olmadığı ile alakalı olması gerekmezmi?Neyse bu gizli kimlikli şahsın adımı iftiraya varan hitaplarıyla anmaması için bir nebze hüsn-ü zana yönelmeyi öğrenmesi için ispat istediği Gazze cihadına yardım için yolladığımız 6 banka dekontumdan birini o kimse görsün ve sussun diye paylaşıyorum ayrıca Suriye'ye yaptığımız gıda ve giyim yardımlarına dair iki resim paylaşıyorum ki @çağatay belki özür diler susar hüsn-ü zana yönelir diye ümit ediyoruz.
Allah razı olsun.çok güzel.Sizin gibleri akp safında görmek isteriz.
 

KARAMURAT-3

Kıdemli Üye
Katılım
11 Eki 2007
Mesajlar
4,706
Tepkime puanı
54
Puanları
0
Konum
Ankara
Web sitesi
mazlumlarvezalimler.blogcu.com
çok merak ettikde bu çakma mücahidlerin mallarıyle ne kadar cihad yaptıklarını öğrenmek nasip olmadı.Ortaya ameli gizleyin diye bir kural konulmuş ,çamur atarken her türlü melanet serbest ,senin iyliklerin ne????? dendiğinde ,amelleri gizlemek lazım.. Rahmetli atatürkte ibadetlerini çok gizli yapardı .savarona yatında sabaha kadar teheccud namazı kılar virdini çeker asla millete yansıtmazdı.

Aklı evvel,yardım yapmak ibadetmi oluyor? Sen yardım yapınca herkese gösterip,duyurup çevrene havamı atıyorsun?

O yardımın riya gösteriş olmuyormu? Sen dinini iyi öğren ondan sonra gel burada yorum yap.

Tekrar soruyorum.

Gerçek mücahid
çağatay çok meraklıysan sen yaptığın yardımların belgelerini yayınlada görelim. :)
 

KARAMURAT-3

Kıdemli Üye
Katılım
11 Eki 2007
Mesajlar
4,706
Tepkime puanı
54
Puanları
0
Konum
Ankara
Web sitesi
mazlumlarvezalimler.blogcu.com
10929004_702904486493187_6084961528605032674_n.jpg


İNTİHAR EDECEĞİNE İHTİMAL VERMİYORUM


Evinde ölü bulunan ASELSAN mühendisi Erdem Uğur’un (28), gaz zehirlenmesinden öldüğü belirlendi.

Adli Tıp Kurumu ön otopsi raporuna göre Uğur’un vücudunda darp izi ya da alkol ve uyuşturucuya rastlanmadı. Dün memleketi İzmir’de toprağa verilen Uğur’un üniversiteden sınıf arkadaşı Recep Elmas ise intihara ihtimal vermediğini söyledi. Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunu Uğur, geçen perşembe günü Ankara’daki evinde ölmüş, yanında da hortumu yorganının altına uzanan bir mutfak tüpü bulunmuştu.

ASELSAN’da çalışan genç mühendis Erdem Uğur’un cenaze namazı, İzmir’in Bornova ilçesindeki Manavkuyu Camii’nde kılındı. Oğlunun tabutunu okşayan Sezai Uğur gözyaşlarına hakim olamadı. Özel bir üniversitede okuyan kız kardeşi Meltem de ağabeyinin tabutu başına giderek son kez sarıldı. Annesi Ferdane Uğur’un ise sakinleştiricilerle ayakta durabildiği öğrenildi. Üniversiteden sınıf arkadaşı Recep Elmas, Erdem Uğur’un geleceğe dönük planları bulunduğunu, ev almak için uğraştığını ifade ederek, “Hiç öyle intihara sebep olabilecek yapıda değildi. Mutluydu, herhangi bir sıkıntısı yoktu. İnsanlarla iletişimi iyiydi. İntihar edeceğine dair en ufak emare gören arkadaşım yok.” dedi. Erdem Uğur’un cenazesi, Eski Bornova Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ADLİ TIP: ÖLÜM SEBEBİ GAZ ZEHİRLENMESİ

Erdem Uğur, geçtiğimiz perşembe günü Ankara’daki evinde ölmüştü. Yanında ise hortumu yattığı yorganın altına uzanan bir mutfak tüpü bulunmuştu. Arkadaşlarının haber vermesiyle eve gelen polisler kapıda ‘dikkat gaz açık’ yazılı bir uyarı notuyla karşılaşmıştı. Uğur’un, mutfak tüpünü 2 gün önce telefonla sipariş ettiğini belirledi, dosyaya ise ‘intihar’ notu düşüldü. Adli Tıp Kurumu, mühendisin ölümüyle ilgili ön raporu tamamladı. Alkol ve uyuşturucu almadığı belirlenen mühendisin vücudunda darp izine rastlanmadı. Raporda, “Gaz zehirlenmesinden öldüğü saptanmıştır.” denildi.



ASELSAN’DAKİ ÖLÜMLER İSPANYOL BASININDA



Son yıllarda ASELSAN’da çalışan 5 mühendis şüpheli şekilde hayatlarını kaybetmişti, Erdem Uğur ile bu sayı 6’ya çıktı. ASELSAN mühendislerinin şüpheli ölümleri İspanyol basınında tartışılmaya başlandı. Ülkenin önde gelen gazetelerinden ABC, “Türkiye’de neden askeri araştırmacılar ölüyor?” başlığı ile yayınladığı haberinde aynı şirkette peş peşe görülen ölümlerin tesadüf olamayacağını yazdı. Gazete, dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’ın ‘bu ölümleri aydınlatacağız’ sözü vermesine rağmen henüz ilerleme kaydedilemediğini aktardı.



http://www.haber3.com/aselsan-muhen...har-edecegine-ihtimal-vermiyorum-3144258h.htm

 

çağatay

Kısıtlı Erişim
Katılım
11 Ocak 2015
Mesajlar
95
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Aklı evvel,yardım yapmak ibadetmi oluyor?Gerçek mücahid çağatay çok meraklıysan sen yaptığın yardımların belgelerini yayınlada görelim. :)
hangi dindensin bilimiyorum.İslam dininde yardım yapmak çok büyük ibadettir. Senin dininde çamur atmakmı ibadet oluyor?
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
BOŞ BOŞ MESAJLAR

BU MÜHENDİSLERİN ÇALIŞTIKLARI NE İDİ.

ABD VE İSRAİL in TANKLARIMIZ VE UÇAKLARIMIZIN SAVAŞ POROGRAMLARINA KARŞI POROGRAM YAZMAK TSK Yİ SİYONİZMİN ELİNDEN KURTARMAK.

BU KONU HAKKINDA KONU AÇMIŞTIM VE TÜM DETAYLARI İLE BU ARADA DÜŞEN İSPARTA UÇAĞI VE ORDA ÖLEN BİLİM ADAMLARININ BİRİNCİ DERECE YARIMCILARININ Ç.KALE ŞEHİTLİK GEZİSİ SONUCU SUSUSRLUK GİBİ BİR KAZADA RABLERİNE KAVUŞMASI.

BUGÜN ANTİDEPRASAN HAPLARINDA YAZAR İNTİHARA EĞİLİM ..... KİMYA ÇOK GELİŞTİ YİYECEKLERE ATILAN BU MADDELER İNSANI İNTİHARA GÖTÜRÜR.BUNDAN DOLAYI DA KİMSE BU MÜHENDİSLERİ İSLAM AÇISINDAN DEĞERLENDİRMESİN.
 

KARAMURAT-3

Kıdemli Üye
Katılım
11 Eki 2007
Mesajlar
4,706
Tepkime puanı
54
Puanları
0
Konum
Ankara
Web sitesi
mazlumlarvezalimler.blogcu.com
hangi dindensin bilimiyorum.İslam dininde yardım yapmak çok büyük ibadettir. Senin dininde çamur atmakmı ibadet oluyor?


Yardım nasıl yapılmalıdır? Ve nelere dikkat edilmelidir?


Yardım Allah rızası için yapılır. Allah rızası gözetilmeden yapılan iyilikte riyâ ve gösteriş yahut çıkar düşüncesi vardır.


Açıktan yapılan yardım ve sadaka gösteriş ve riyaya kaçabilir. Alan el, veren eli tanımazsa, sağ elin verdiğini sol el görmezse, o yardım daha makbul olur.



Onur kırmakla, ağlatarak, sızlatarak yardım yapılmaz. Gizli verilen sadaka daha makbule geçer.Yardım için gerçek ihtiyaç sahibi aranır.


Sual: Fakirin onurunu kırmamak için sadakayı gizli mi vermek gerekir, yoksa başkaları da yardımda bulunsun diye bir teşvik için açıktan verilmesi mi daha iyi olur?



CEVAP
Sadakayı, yardımları bazen açık vermek gerekirse de, genel olarak gizli vermek daha iyidir. Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:


(Sadakayı açık verirseniz güzel olur, gizli verirseniz, sizin için daha hayırlıdır.) [Bekara 271]

Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki:
(Kıyamette, başka himaye bulunmayan günde Allahü teâlânın himayesindeki 7 kişiden biri, verdiği sadakayı gizleyen, sağ elinin verdiğinden sol eli haberi olmayan kimsedir.)
[Buhari]


(Gizli [sadaka, hayır hasenat ve ibadetler] aşikâreden efdaldir. Ancak, iyi örnek teşkil edecekse, aşikârelik gizliden efdaldir.) [Deylemi]



(Sadakayı gizli vermek Cennet hazinesindendir.) [Hatib]

(Gece kılınan namazın gündüz kılınan namaza göre üstünlüğü, gizli verilen sadakanın, aşikâr verilen sadakaya olan üstünlüğü gibidir.) [Taberani]

(Kur'anı aşikâre okuyan, aşikâre sadaka veren gibi, gizli okuyan da gizli sadaka veren gibidir.) [Tirmizi]

(Gizli sadaka Rabbin gadabını söndürür.) [Beyheki, Taberani, İbni Asakir]

Gösterişe kaçmak
Hadis-i şerifte de buyuruldu ki:
(İyi bir amel yapanın amel defterine gizli yapılmış salih amel olarak yazılır ve sevabı 70 kat artırılır. Kişi bu ameli açıklarsa, aşikâre amel sevabı yazılır. Artırılan sevapları silinir. Bu amelini tekrar herkese söyler, adının anılmasından ve övülmekten hoşlanırsa, aşikâre amel sevabı da silinir, gösteriş, riya olarak yazılır.) [Beyheki]

İstemeyi meslek haline getirenler hariç, bir fakire herkesin gözü önünde yardımda bulunmak, sadaka vermek onun haysiyetine dokunabilir. Muhtaçların gönül rahatlığıyla yapılan yardımı alabilmeleri için hayırlar gizli verilmelidir. Bir müddet önce, Bursa’da bir öğrencinin açıktan yapılan bir yardım sebebiyle intihar ettiğini gazetelerden okumuşsunuzdur.

İslam büyükleri, sadakayı gizlice bir a’manın eline bırakır veya fakir uyurken cebine koyar veya bir çocuk vasıtasıyle fakire gönderirlerdi. Fakiri şükran borcu altına sokmamak için gizli verirlerdi.
Maksat riya ve minnetten sakınmaktır. Fakir vereni görürse, riya ve minnet karışabilir. (Gösterişe ve minnete sebep olan hayır kabul olmaz) buyurulmuştur. Farz olan zekâtın aleni olarak verilmesi efdaldir. Bunda riya olamaz. Zekâtın böyle alenen verilmesi, zekâtını vermemiş olmak töhmetinden kurtarır, başkalarına da örnek teşkil etmiş olur. İbni Abbas hazretleri, gizlice verilen nafile sadakanın sevabı, alenen verilenden 70 kat fazladır buyurdu. Zekâtın sevabı ise gizlice verilenlerine göre 25 kat fazladır.

Gizli sadakanın üç faydası:
1- Halk; fakirin sadakayı ihtiyaçsız aldığını sanarak suizanna düşebilir. Fakir kötülenir, halk da gıybet edebilir.

2- Hadis-i şerifte, (Veren el, alan elden üstündür) buyuruluyor. Sadaka açıktan verilince fakir zillete düşebilir. Müslümanı zillete düşürmemelidir.

3- Sadaka bir cins hediyedir. Hadis-i şerifte, (Birine gelen hediyeye, yanında bulunanlar ortaktır) buyurulmuştur. (Hakim)

Fakir yanında bulunanlara ondan bir şey vermezse hoş olmaz. Buna sebep olmak da hoş değildir.


Ayrıca AKP'yi eleştirmek çamur atmakmı oluyor?
 
Üst