Artvinli’nin günlüğü

Yitik Lale

“Men dakka dukka”
Katılım
3 May 2010
Mesajlar
3,282
Tepkime puanı
810
Puanları
0
Sevguli günluh,Canum çoh sıhhun. Aha şimdi harhalatun içinda eruklarım olsaydi, çardağun golgesinda yesaydum da patlasaydum, gagri ellarumi kim tutar, nay ederum bu ilda, beyla yalnız beyla akransuz, nay ederum günluğum sen soyla, kazim koyinci olsaydi da beraber dolaşsayduh, na gozel insandı eyla, şarki turki okisaydi, hani hahahaaaaaa derdi şarkisunda, nabela güzel soylerdi, hahahaaaaaa-getti adam günluğum.
Şehra geldum da ne oldi, ne merek var ne çadi, külek peynuri yoh, bişi yoh, ahor yoh, cenklama okuyan yoh, kuymak yoh, pungar yok, naya gelduh buraya, adamlar koşiyelar, karilar kızlar koşiye, şehra gelen koşiye, naya gelduh buraya.
Sevguli günluh,
Naymiş, camüymüş, bekıtmış, satreymiş, nitzeymiş, gidemiş, daha nelar nelar günluh, bunlari okutup milleta hava basiyelar, konişmalarunda bunlardan birşeylar ekliyelar, yoh şu şuni dedi, yoh bu buni dedi, insan bir kulturini bilmali, geçmişuna saduh olmali değul mi, hem bu yazarlarun alinlari secda gormiş mi soriyerum? Gençlarun elleruna kitaplarini verup okitiyalar. Keçi sakallı, kupeli gençlar, anadan uryan kızlar, nabela bed yaşiyelar, naya gelduh buraya.
Sevguli günluh,
Ne tarla kaldi, ne ev, kasım da yoh ki şiir ohusun, bagaya ot koyardum, aviler gelmasun diya tarladaki tenekayi sallardum, şehirde yoh bunlar, naya gelduh buraya.
 
Üst