Artık her Android, 90 dil bilen bir tercüman!

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
Google'ın ultra popüler çeviri uygulaması Google Translate'i artık doğrudan 3. parti uygulamalar üzerinden de kullanabiliyoruz.


Google
'ın, her ay yarım milyardan fazla kişi tarafından kullanılan ve sadece tek bir gün içerisinde 100 milyar kelimenin bir dilden diğerine tercüme edildiği ultra popüler çeviri uygulaması Google Translate'iAndroid 6.0 Marşmelov sürümü ile birlikte artık doğrudan 3. parti uygulamalar üzerinden de kullanabiliyoruz.

Faydalanmak için tek yapmamız gereken Google Play'e girip Google Çeviri uygulamasını yüklemek. Bunun ertesinde çevirmek istediğimiz kelimeyi veya kelime grubunu seçtiğimizde karşımıza çıkan üst menüde kes/kopyala/yapıştır, paylaş vb. gibi mevcut seçeneklere eklenen 'tercüme et' şıkkını seçmemizin ertesinde açılan menüden hangi dile çevireceksek artık o dil seçeneğini ayarlıyor ve 'değiştir' deyip işlemi tamamlıyoruz.

Keza dilersek buna ek olarka sesli okuma desteği geldiğinin de altını çizelim. Bunun için de yapmamız gereken mikrofona basmak.

Bu arada aklınızda olsun, yeni özellik Android 6.0'a özel olduğundan önceki sürümlerde Google Translate'i yüklesek bile faydalanamıyoruz.

Y.ş
 
Üst