Artık bu belgeyi almayan evlenemeyecek

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Bakanlar Kurulu, evlenmek için "evlenme ehliyeti belgesi" alma zorunluluğu getirdi.




Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararında, Evlendirme Yönetmeliğinin 2 nci maddesinin birinci fıkrasına, "Evlenme ehliyet belgesi: Kişinin evlenme anındaki milli hukukuna göre evlenme ehliyeti ve şartlarının yer aldığı ve evlenmeye sakınca bulunmadığını gösterir belgeyi" alınması gerektiğine ilişkin bent eklendi.

Kararda yapılan bir değişiklikle, "Bu Yönetmelik hükümlerine göre evlenmek isteğini belirten, aksi ispat edilinceye kadar doğruluğu kabul edilen evlenme beyannamesi ve evlenme izin belgesini" hazırlaması gerektiği belirtildi.


Ayrıca, "evlenme" bendinin tanımı da, "Bir kadın ve bir erkeğin usulüne göre yetki verilmiş bir memur önünde bir aile kurmak amacı ile yapmış oldukları meden? hukuk sözleşmesi" olarak yenilendi.


Yönetmelikte yapılan bir başka değişiklikle, "evlenme izin belgesi"nin ve diğer belgelerin kontrolü de şu şekilde düzenlendi: "Evlendirme memuru, evlenme talebine dair beyannamenin usulüne göre doldurulup imza edilip edilmediğini, evlenme ehliyet belgesi ile nüfus cüzdanı arasında bir fark olup olmadığını, bir fark varsa bu farklılığın şahısta hataya sebebiyet verecek nitelikte olup olmadığını, yaşlarının küçüklüğü veya kısıtlama sebebiyle ana, baba veya vasinin rızası ya da hakimin izninin zorunlu olduğu durumlarda rızanın veya hakim izninin, rıza belgesi vasi tarafından imzalanmışsa vasi tayinine dair mahkeme kararının bulunup bulunmadığını kontrol eder, varsa eksiklikleri tamamlar veya tamamlatır ve beyannamenin kaydını yaparak taraflara müracaat sırasına göre evlenmenin yapılacağı gün ve saati bildirir."

V haber
 

Mugalata

Kıdemli Üye
Katılım
10 Mar 2014
Mesajlar
4,252
Tepkime puanı
146
Puanları
0
Konum
izmir
bu belge sadece testi geçenlere verilmeli. herkese verilmemeli.

ayrıca bir de çocuk sahibi olma belgesi getirilmeli. eğitimden geçip de sınavı verenler ana baba olabilmeli.

dünya biraz daha yaşanılır olur.
 

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
toplumda şöyle bir algı var eğitim sistemi de öyle belge alınana kadar her şey uygulanır iş hayata dökmeye gelince 'anam ağladı benden bu kadar' denip eski hale dönülür..

Yani yaptırım olacağını sanmıyorum ana baba eğitmenliğinde...
Biz güdümlü yaşamayı maharet biliyoruz ve öyle yaşıyoruz
 

Mugalata

Kıdemli Üye
Katılım
10 Mar 2014
Mesajlar
4,252
Tepkime puanı
146
Puanları
0
Konum
izmir
mesela maddî durumu kötü olanlar, ev geçindirecek durumu olmayanlar çok çocuk yapamasa... ruh ve akıl sağlığı yerinde olmayanlar da öyle... çocuklara dünyayı zehir edenler çocuk sahibi olamasa...

kadına dayak atmanın, vurmanın, onu öldürmenin erkeklikle ilgisi olmadığını bilmeyenler evlenemese...

kadına kalkan eller kırılsa...
 

Kaçak

Yeni
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
8,416
Tepkime puanı
896
Puanları
0
Ne içeriyor bu ehliyet anlamadım ki ?
 
Üst