Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nişani'den Türk okulları açıklaması

elcevaz13

Profesör
Katılım
17 Şub 2008
Mesajlar
1,472
Tepkime puanı
19
Puanları
0
Yaş
39
Web sitesi
www.herkul.org
Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani, mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk okulları ile ilgili taleplerine verdiği cevabı dün gece canlı yayında açıkladı. Erdoğan'ın "Devletimiz ve milletimiz açısından bir tehdit haline dönüşün bu yapıyı, resmen bir terör örgütü olarak kabul ediyoruz." iddiasını değerlendiren Buyar Nişani, "Arnavutluk'ta böyle bir terör örgütü yok. Bence Gülen okulları da ne Arnavutluk ne Türkiye için tehdit teşkil ediyor." düşüncesini muhatabına söylediğini aktardı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz haftaki Tiranziyareti Arnavutluk gündeminden düşmüyor. Erdoğan'ın Gülen Hareketi'ni hedef alan sözleri yoğun şekilde tartışılırken, siyasilerden de art arda açıklamalar geldi. Arnavutluk İçişleri Bakanı Sajmir Tahiri dün, Erdoğan'ın kendilerinden 'siyasi' bir talepte bulunduğunu ve ilgili makamların da uygun cevabı verdiğini söylemişti. Dün gece Ora News kanalına konuk olan Cumhurbaşkanı Buyar Nişani, Erdoğan'a verdiği cevabı ilk kez açıkladı.
'Resmi görüşmede gündeme gelmedi'Ora News'te sunuculuğunu Ilva Tare'nin yaptığı 'Tonight' programına katılan Buyar Nişani'ye, Erdoğan'ın ziyaretin ardından yaptığı "Arnavutluk'taki paralel yapılanmayı da konuştuk. Cumhurbaşkanı ile de Başbakan ile de konuştuk. Olumlu yaklaştılar." ifadeleri soruldu. Konunun heyetler arası görüşmede gündeme gelmediğini vurgulayan Nişani, "Bu konu gayrıresmi ortamda kısaca konuşuldu. İki farklı ülkenin cumhurbaşkanları olarak görüşlerimizi belirttik." dedi.
'Burada böyle bir terör örgütü yok'Erdoğan'ın Tiran'da cami temel atma töreninde yaptığı açıklamalara karşı çıkan Buyar Nişani, şu ifadeleri kullandı: "Benim bilgim dahilinde Arnavutluk'ta böyle bir terör örgütü yoktur. Gülen Hareketi'ne bağlı olan okul ve diğer yatırımlar konusuna gelince, bu konuda Arnavutluk hükümeti adına konuşamam. Ben Sayın Erdoğan'a, Gülen okullarının kanunlar çerçevesinde, laiklik şartına bağlı olarak işletildiğini; emniyeti tehdit etmediğini ve çok çağdaş bir altyapıya sahip olduğunu söyledim. Ülkemizdeki faaliyetlerinin de ne Arnavutluk ne Türkiye'ye tehdit oluşturduğunu beyan ettim."
Erdoğan'ın bu sözlere nasıl tepki gösterdiğinin sorulması üzerine Nişani, iki cumhurbaşkanı olarak görüşleri karşılıklı olarak belirttiklerini dile getirdi.
'Misafirimizin ne konuşacağına karışmayız'Ünlü gazeteci Ilva Tare'nin, "Erdoğan'ın Tiran'daki açıklamalarına engel olabilir miydiniz?" diye sorması üzerine Buyar Nişani, şu cevabı verdi: "Ülkemize gelen bir misafirin konuşmasını kısıtlayamayız. Kendi heyet üyelerimizin yapacakları açıklamaları kontrol edebiliriz ama misafir olarak gelenlerin ne konuşacağına karışamayız."

Erdoğan 'Bu konuda gereğini yapacaklardır' demiştiArnavutluk'un başkenti Tiran'da Türkiye Diyanet Vakfı tarafından inşa edilecek Namazgah Camii'nin temel atma törenine katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada şunları söylemişti: "Biliyorsunuz ülkemizde bir paralel devlet yapılanmasıyla mücadele ediyoruz. Devletimiz ve milletimiz açısından bir tehdit haline dönüşen bu yapıyı resmen bir terör örgütü olarak kabul ediyoruz. Ülkemizde ve dünyanın her yerinde bu örgütle mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz. Dostumuz, kardeşimiz olan Arnavutluk'ta da bu örgütün faaliyetleri olduğunu biliyorum. Değerli dostum Nişani ile ve (Başbakan) Edi Rama ile de bu konuları görüştüm. Ve inanıyorum ki onlar da bu konuda gereğini yapacaklardır. Arnavutluk'taki hiçbir kardeşimin ve hiçbir kurumun bu örgüte ve onun mensuplarına asla yüz vermeyeceğine, müsamaha göstermeyeceğine de inanıyorum. Bu konuda müsterih olunuz. Türkiye, TİKA'sıyla, Diyanet İşleri Başkanlığı'yla, Yunus Emre Enstitüsü'yle ve diğer kurumlarıyla bugüne kadar bu örgütün yaptığı işlerin katbekat fazlasını sizlere sunabilecek güçtedir." (CİHAN)

http://www.zaman.com.tr/dunya_arnav...uka-da-turkiyeye-de-tehdit-degil_2295354.html

 

Enes

İhvan Forum Üye
Katılım
6 Haz 2006
Mesajlar
14,127
Tepkime puanı
1,240
Puanları
113
Konum
bâbil...
:yn:

Sevgili kardeşim lütfen konu başlıklarınızda özen gösteriniz. Konunun başlığına bakın ne anlıyorsunuz?
 

elcevaz13

Profesör
Katılım
17 Şub 2008
Mesajlar
1,472
Tepkime puanı
19
Puanları
0
Yaş
39
Web sitesi
www.herkul.org
:yn:

Sevgili kardeşim lütfen konu başlıklarınızda özen gösteriniz. Konunun başlığına bakın ne anlıyorsunuz?
Haberin orjinalliğini bozmak istemedim bu yüzden orjinal başlığını kullandım ama eğer yanlış anlaşıldıysa özür dilerim.
 

Enes

İhvan Forum Üye
Katılım
6 Haz 2006
Mesajlar
14,127
Tepkime puanı
1,240
Puanları
113
Konum
bâbil...
Haberin orjinalliğini bozmak istemedim bu yüzden orjinal başlığını kullandım ama eğer yanlış anlaşıldıysa özür dilerim.

Forum sisteminde başlıklar daha kısa olmalı. Herhangi bir siteden alıntıladığınız haberlerin başlıkları çok uzun değilse sorun yok ama çok uzun ise anlaşılabilir olması bakımından başlığı değiştirirseniz bir mesele kalmaz.

Problem yok ben bu seferlik değiştirdim bir daha kine dikkat edersiniz olur biter.

Hayırlı günler
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
Birileri dikkat çekmiş olsa gerek! Bu okulların kimin kontrolünde olduğuna dair haberler yapılıyor. Onları kapatmak kolay değil. Rusya olacaksın, abd düşmanım olacak ki okullar aleyhinde olmak gücünü bulasın
 

elcevaz13

Profesör
Katılım
17 Şub 2008
Mesajlar
1,472
Tepkime puanı
19
Puanları
0
Yaş
39
Web sitesi
www.herkul.org
Onları kapatmak kolay değil. Rusya olacaksın, abd düşmanım olacak ki okullar aleyhinde olmak gücünü bulasın
ALLAH’IN YÜRÜTTÜĞÜNÜ KİMSE DURDURAMAZ!..”
*Termitler, kubbeler yaptığından dolayı, -eserlerine bakıp- onları gergedan sanan kimseler var. Yahu Allah yaptırıyor; termitin ne haddine?!. Termitin diğer türleri karıncalar yerin altında bir delik bulur başlarını sokarlarsa, sultanlık sayıyorlar; kendilerini ak sarayda mı, pembe sarayda mı, turuncu sarayda mı zannediyorlar! O termitlere gelince, Selçuklu kubbeleri gibi onlar kubbeler yapıyorlar. Termitin kubbesine bakan onu fil gibi görüyorsa, o kendi zavallı yanılgısına ağlasın. Biz katiyen inanıyor ve biliyoruz ki, Türkiye’deki on beş milyon insanın hepsi on sekiz saatini bu işe vererek aktif hale gelse, yine de Cenâb-ı Hakk’ın inayeti söz konusu olmadan dünyanın yüz yetmiş ülkesinde 1300 okul açılmaz. Vallahi açılmaz. Kültür lokalleri açılmaz.. yurtlar açılmaz.. pansiyonlar açılmaz.. televizyonlar açılmaz.. radyolar açılmaz.. gazeteler çıkmaz.. okuyucu elde edilemez. İnâyet-i ilahiye olmayınca olmaz.
*“Bu ölsün de bu iş bitsin!” diyorlar. Yanılıyorsunuz!.. Bir işi Allah sevk ve idare buyuruyorsa ve insanların ihsasları, daha doğrusu iç hamleleri diyebileceğimiz ihtisasları o Allah’ın meşiet-i sübhaniyesiyle ve irade-i sübhaniyesiyle oluyorsa, vallahi billahi tallahi onu kimse durduramaz. Onu Bizans da durduramaz, Pers de durduramaz.. Bizansça hareket edenler de durduramazlar, Persçe hareket edenler de durduramazlar, Allah’ın izniyle. Allah’ın yürüttüğünü kimse durduramaz!..
http://www.zaman.com.tr/gundem_feth...tiyle-kimse-size-ilisemeyecektir_2295187.html
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
Allah sadece doğruları yürütmüyor. Naziler de epey yürüdüler dünyada sonra yerle bir oldular. Siz de Türkiye yi ele geçirmek üzere idiniz ~çoğu cemaatçinin nefsinin bundan mutlu olduğunu biliyorum~ başınıza bunlar geldi.

Abd ve İsrail halen güçlü. Bu haklılık göstergesi değildir

Eskiler bir nimete kavuşunca, Allah verdi ama lütfundan mı kahrından mı der korkar imiş.

Büyüklük ile övünmek huyunuzdan vazgeçip özelleştiri yapsanız bir kere de. Bunun edebiyatını yapın demiyorum. Zira bu konuda da iyisiniz. Ben bir şey değilim derken bakıyorsunuz diyen kişi mehdi çıkıyor karşımıza :)
 
Üst