Armutlu Milföy

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0

amurtlu-milfoy.jpg



Armutlu Milföy için gerekli olan malzemeler
8 Kare Milföy Hamuru (dondurulmuş)
4 tane Olgun Armut
3 yemek kaşığı Elma Suyu
500 gram Krempeynir
2 tane Yumurta Sarısı




  1. [*=1|center]Donmuş hamurlar çözülmesi için biraz bekletilir ve tek tek açılır.
    [*=1|center]Armutlar soyulur ve çekirdekleri ayıklanır.
    [*=1|center]İnce ince dilimlenen armutların üzerine elma suyu gezdirilir.
    [*=1|center]Peynir bir kaseye alınarak çırpılır.
    [*=1|center]Çırpılan peynir içine armut dilimleri eklenir.
    [*=1|center]Peynirli karışım milföylerin üzerine eşit şekilde eklenir.
    [*=1|center]Yumurta sarısı çırpılır ve hamur kenarlarına sürülür ve hamurlar sarılır tekrar üzerine yumurta sarısı sürülür.
    [*=1|center]Fırın 180 derecede ısıtılır.
    [*=1|center]Yağlanmış fırın tepsisine milföyler dizilir.
    [*=1|center]Fırın içine içi su dolu bir fırın kabı yerleştirilir.
    [*=1|center]Armutlu milföyler fırının orta rafına yerleştirip 20 dakika pişirilir ve servis edilir.

alintidir​
 
Üst