cicek demeti
Sükut
- Katılım
- 7 Ocak 2011
- Mesajlar
- 11,683
- Tepkime puanı
- 3,778
- Puanları
- 0
![amurtlu-milfoy.jpg](http://www.hangitarif.com/wp-content/uploads/2013/11/amurtlu-milfoy.jpg)
Armutlu Milföy için gerekli olan malzemeler
8 Kare Milföy Hamuru (dondurulmuş)
4 tane Olgun Armut
3 yemek kaşığı Elma Suyu
500 gram Krempeynir
2 tane Yumurta Sarısı
[*=1|center]Donmuş hamurlar çözülmesi için biraz bekletilir ve tek tek açılır.
[*=1|center]Armutlar soyulur ve çekirdekleri ayıklanır.
[*=1|center]İnce ince dilimlenen armutların üzerine elma suyu gezdirilir.
[*=1|center]Peynir bir kaseye alınarak çırpılır.
[*=1|center]Çırpılan peynir içine armut dilimleri eklenir.
[*=1|center]Peynirli karışım milföylerin üzerine eşit şekilde eklenir.
[*=1|center]Yumurta sarısı çırpılır ve hamur kenarlarına sürülür ve hamurlar sarılır tekrar üzerine yumurta sarısı sürülür.
[*=1|center]Fırın 180 derecede ısıtılır.
[*=1|center]Yağlanmış fırın tepsisine milföyler dizilir.
[*=1|center]Fırın içine içi su dolu bir fırın kabı yerleştirilir.
[*=1|center]Armutlu milföyler fırının orta rafına yerleştirip 20 dakika pişirilir ve servis edilir.
alintidir