Armagedon - Melhame-i Kübra (Savaşı) - Ahir Zaman Alametleri - dosyası

rabbinsadikkulu

FETÖ nurcu değildir!
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
9,937
Tepkime puanı
131
Puanları
0
Şebbihalardan acımasız işkenceler +21 (Video)

Medya aktivistleri Suriye'de Esed rejimine bağlı askerler ve gönüllü katil sürüsü Şebbihaların Suriyeli sivillere yönelik ağır insan hakları ihlallerine dair kan donduran görüntülerine yer verdi.














devamı için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.... dikkat +18 !!!

http://www.islahhaber.net/sebbihalar...eo--49267.html
 

rabbinsadikkulu

FETÖ nurcu değildir!
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
9,937
Tepkime puanı
131
Puanları
0
esadın/rusların attığı misket bombasından yaralanan bir bebek/çocuk.... +18 (siz hala sıcak yatağınızda uyuyun...)

 

rabbinsadikkulu

FETÖ nurcu değildir!
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
9,937
Tepkime puanı
131
Puanları
0
''RUSYA, AKDENİZE İNER; TÜRKİYE & ABD, SURİYE'ye GİRER'' - ŞEYH NAZIM el KIBRISİ Hz
 

rabbinsadikkulu

FETÖ nurcu değildir!
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
9,937
Tepkime puanı
131
Puanları
0
738317.jpg



Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus’un, bölgesel çatışmalara ve terör saldırılarına atıfda bulunarak sıklıkla "3. Dünya Savaşı"nı dile getirmesi endişe ile karşılanırken, Vatikanlı yetkililer ve uzmanlar; Papa'nın uluslararası topluma yönelik uyarıda bulunduğu düşüncesindeler.
Dünya genelinde yaklaşık 1 milyar 200 milyon Katolik’in ruhani lideri olması sebebiyle önemli bir nüfuza sahip olan Papa Franciscus, ilk olarak geçen yıl dile getirdiği, "Biz, parça parça üçüncü dünya savaşındayız" ifadelerini, Paris’te geçen hafta eşzamanlı gerçekleştirilen terör saldırılarının ardından tekrar gündeme getirdi. Haftalık konuşmalarının büyük bölümünde çatışmaların son bulması için barış dileyen din adamının, "savaş" kelimesini bu şekilde cüretkarca telaffuz etmesi, başta Müslüman dünyası olmak üzere kimi çevrelerde endişe ile karşılanıyor.


kaynak:
http://www.habervaktim.com/haber/441290/papadan-tartisilan-3-dunya-savasi-ifadesi.html
 

rabbinsadikkulu

FETÖ nurcu değildir!
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
9,937
Tepkime puanı
131
Puanları
0
görünen o ki bu kış çok soğuk (her anlamda) geçecek.

rusya kesin doğalgazı kapatır. alternatif ısınma yolları bulmak lazım...



suriye-sinirinda-ucak-dustu-2411151200_m2.jpg



Türkiye'nin, sınır ihlali gerekçesiyle Suriye sınırında bir uçağı düşürdüğü belirtildi. Görgü tanıkları, vurulan uçağın, Suriye’ nin Yamadi köyünde kurulu çadırların üzerine uçak düştüğünü, pilotların ise paraşütle süzüldüğünü söyledi. Cumhurbaşkanlığından "Düşürülen uçak Rus uçağı" açıklaması gelirken sınır ihlaline dikkat çekildi. Rusya Savunma Bakanlığı ise sınır ihlali olmadığını öne sürdü. TSK'dan ypılan açıklamada iki F-16 uçağının Rus uçağını düşürdüğü ileri sürülürken Rusya Savunma Bakanlığı düşürülen uçağa karadan ateş açıldığını belirtti.
Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, "Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği ve uyarılara da aldırmadığı için angajman kuralları çerçevesinde düşürülen uçağın SU-24 tipi Rus uçağı olduğu kaydedildi" denildi.
RUSYA’DAN AÇIKLAMA
Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "Su-24 tipi uçağımız yerden açılan ateşle vuruldu. Hava sahası ihlali yapmıyordu" denildi.
Rusya Savunma Bakanlığı'ndan düşürülen uçakla ilgili açıklamada şöyle denildi:
"Su-24 uçağımız Suriye üzerinde vuruldu. Hava sahası ihlali yoktur, tüm uçuşlar Suriye topraklarında oldu. İlk verilere göre düşme nedeni karadan açılan ateş"
TSK’DAN AÇIKLAMA
Rus uçağının düşürülmesine ilişkin TSK’dan da açıklama geldi. Açıklamada, uyarılara rağmen sınır ihlali yapıldığı belirtilerek şöyle denildi:
“24 Kasım 2015 tarihinde saat 09.20 civarında Hatay Yayladağı bölgesinde Türk Hava Sahasını ihlal eden milliyeti bilinmeyen bir uçak defalarca (beş dakika içerisinde 10 kez) ikaz edilmesine rağmen Türk Hava Sahasını ihlal etmiştir. Söz konusu uçağa angajman kuralları çerçevesinde 24 Kasım 2015 saat 09.24’te bölgede hava devriye görevinde bulunan iki adet F-16 uçağımız tarafından müdahalede bulunulmuştur.”


Uçağın düşme anı amatör bir kamera tarafından görüntülendi.
565419c1c03c0e1500ef87c3.jpg


DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Dışişleri Bakanlığı düşen uçak dahil, Suriye’de meydana gelen gelişmeler konusunda NATO, BM ve ilgili ülkeler nezdinde girişimde bulunacak.
Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, “Sayın Başbakanımızın talimatı ile NATO, BM ve ilgili ülkeler nezdinde Dışişleri Bakanlığı tarafından gerekli girişimlerde bulunulacak” denildi.
Başbakan Davutoğlu'nun, Suriye sınırındaki gelişmelerle ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioglu ile görüşerek bilgi aldığı öğrenildi.

kaynak:
http://odatv.com/suriye-sinirinda-ucak-dustu-2411151200.html
 

rabbinsadikkulu

FETÖ nurcu değildir!
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
9,937
Tepkime puanı
131
Puanları
0
konu bütünlüğü olsun diye benzer dosyaları bir araya topluyoruz. bu da onlardan biri... hemen belirtelim konu uzun...

arşivinden istifade ettiğimiz @hirahos müstear adını kullanan beyefendiye de teşekkürümüzü iletelim.


Ahir Zaman İstihracları...
İSTİHRÂC : Birşeyin içinden başka şey çıkarmak; bazı işaretleri beliren şeylerden ileriye ait olacak şeyleri çıkarmak, öngörmek...

Allah'ın Velileri, ilham ve keşf yoluyla geleceğe ait olacakları önceden görüp söyleyebilirler... Tıpkı Peygamberlerin bir mucize eseri olarak geleceğe ait bilgiler vermesi gibi... Peygamberin mucizesi, Veliye keramet olur... İkisinin de olağanüstülüğü aynıdır. Mesela bir Peygamber, "kalk" diyerek bir ölüyü diriltebilir. O peygambere bağlı bir Veli de "kalk" diyerek bir ölüyü diriltebilir. Ölünün dirilmesi hadisesine Peygamberler elinde görülürse "mucize" denir. (mucize, insanları aciz bırakan demek) Ölünün dirilmesi hadisesine Veli'de görülürse "keramet" denir. Hadise aslında aynı hadisedir. Ve her halukarda ölüyü dirilten asıl Allah Tealadır.

Esasen Velinin kerameti de mucizeye bağlıdır. Peygamberler olmasaydı, Veliler de olmazdı. Mucizeler olmasaydı kerametler de olmazdı.

Peki farkı nerde?

Peygamberlerin mucize göstermesi şarttır. Velilerin kerameti gizlemesi şarttır.

Peygamberlerin verdiği geleceğe ait bilgiler kesindir. Hiç yanılmaz. Asla. Şüphesizdir.

Velilerin geleceğe ait verdiği bilgiler yanlış çıkabilir. İsabet edemeyebilir.

Çünkü, Veliler Peygamberler gibi mutlak "masum" değillerdir. Mutlak korunmazlar. Melekle yani Vahiyle desteklenmemişlerdir.

Fark buralarda...

Bunları neden anlattık?

Biraz sonra bazı velilerin geleceğe ait bazı istihraclarını yani geleceğe ait verdikleri bazı keşfi haberleri yazacağız. Bu haberler mutlaka gerçekleşecektir diyemiyoruz. Niçinini başından izah etmeye çalıştık.


Abdullah Gürbüz Baba Hz.:

İsrail Suriye’yi almadıkça Mehdi çıkmayacak. Daha sonra İsrail Hatay’dan vuracak. Orada bulunan Amik Ovası kan gölüne dönecek. Amik Ovası’nda olacak bu savaş birçok hadis-i şerif ile de bildirilmiştir. Hazreti Hüseyin (ra)’nın rivayet ettiği hadis şöyledir: “İnsanlar için üç temerküz (toplanma) noktası vardır. Antakya Amik Ovası’nda olan melhame-i Kübra’da (Büyük Muharebe) toplanma merkezi Şam olur. Deccal vakasında merkezi Kudüs, Ye’cüc hadisesinde Tur-i Sina.

Türkler önce Yahudi’den tarafa olacaklar, sonra Yahudiler tarafından Müslümanlar tarafına geçecekler. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden insanlar: Biz de Yahudi’yi ülkemizden çıkaralım, deyip orada toplanacaklar. Tam bu esnada Yunan, Türkiye’yi vuracak. Hatta boğaz köprülerini ve Marmara’daki büyük sanayi tesislerini hep vuracaklar. Amik Ovası’nda savaşmaya gelen Türklerden bazıları: Aman İstanbul’u vurmuşlar. İstanbul elden gidiyor. Eyvah! Malımız mülkümüz elden gidiyor deyip savaşı terk edecek. Bir kısım ise kalıp Yahudileri yok etmek için savaşacaklar. Afganistan’dan siyah bayraklılar gelip Mehdi (as)’a yardım edecekler.

Abdullah Gürbüz Baba Hz.lerinin dervişleri bazı ayrıntılı nakillerde daha bulunmuşlar. Onlardan birkaç tanesini buraya yazmış olalım:

* Her kim Mehdi As.’a itaat ederse, Allah’a itaat etmiş, her kim ona karşı çıkarsa, Allah’a karşı çıkmış olur. O gizli bir emre doğru hidayet edeceği için O’nun adı Mehdi’dir. Tevrat’ı ve Allah Teala’nın sair kitaplarını Antakya’daki bir mağaradan çıkaracaktır.

* O, yaşamını gizli sürdürecek, bu pek uzun sürecek, gelişi pek uzayacak. Ancak ihlaslı kimseler ortaya çıkışını bekleyeceklerdir.

* O size ansızın gelecektir. (Kıyametin aniden meydana geleceği gibi Mehdi As. da aniden zuhur edecektir)

Abdullah Gürbüz Baba (ks) Aziz Hz.leri de bizlere ahir zamanda zuhur edecek olan bu önemli konular hakkında Cenabı Zülcelal Hz.lerinin kendisine bahşetmiş olduğu “ledünni ilim” ile vuku bulacak hadiselerle ilgili pek çok bilgiler vermiştir:

* “Her taraflı gayri ahlaki çöküntü almış başını gidiyor. Manevi değerlerden uzaklaşmış olan nesil anne ve babaları tarafından müdahale edilecek, ‘aman çocuklarımız dini unutuyor din elden gidiyor çocuklarımıza İslam bilgiler verilsin’ diye o yöne doğru sevk edecekler. Bunun arkasından çok büyük savaşlar olacak ve çok kan dökülecek. Ve nihayetinde İnşallah, Din-i Mübin-i İslam, Mehdi Ali Resul ile şahlanacak.”

* “Hadis-i şeriflerde bildirilen ‘Beni Asfar’, ‘Kafirlere uşaklık eden onların hizmetinde olan’ masonlardır.”

* “Şu anda Mehdi Ali Resul, henüz kendisinin Mehdi As. olduğunu ve maneviyattaki derecesini bilmiyor.” (Demek ki Abdullah babaya göre Mehdi As. dünyada... Abdullah Baba Hz.lerinin ahirete irtihal -vefat- tarihleri 2004’tür...)

* “Allah Teala Hz.leri vakti geldiğinde, onun Mehdi Ali Resul olduğunu inanan, gerçek müminlerin kalbine bildirecektir.”

* “Biatler Mehdi Ali Resul kendisi istemediği halde yapılacaktır. Bu da bize gösteriyor ki Mehdi Ali Resul kendisini hiçbir zaman mehdi olarak ilan etmeyecektir. İnsanların gelip ‘alametler sende bulunuyor’ demelerine rağmen o yine de bu görevi kabul etmeyecektir. Çünkü bu görev pek ağır sorumluluk istemektedir...”

* “İnsanlara Mehdi As., şu şahıs desem, kimse inanmaz. Hatta ‘Alim’ diye bilinen pek çok insan ona karşı gelecek muhalefet edecek.. ‘Allah’ın Kitabını kendilerine göre yorumlayarak, O’na delil olarak gösterecekler. O’na karşı Kur’an üzerinde savaşacaklar’...”

* “İsrail, Suriye’yi almadıkça Mehdi çıkmayacak. Daha sonra İsrail Hatay’dan vuracak. Orada bulunan Amik Ovası kan gölüne dönecek...” (Melhame-i Kübra, büyük savaş, Armageddon dedikleri bu büyük savaştır ki Allahu alem, insanlığın çok çok büyük kısmı, mesela %90’ı bu büyük savaşta ölüp gidecek...)

“Türkler önce Yahudi’den tarafa olacaklar sonra Yahudiler tarafından Müslümanlar tarafına geçecekler. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden insanlar; ‘Biz de Yahudi’yi ülkemizden çıkaralım’ deyip orada toplanacaklar. Tam bu esnada Yunan Türkiye’yi vuracak. Hatta Boğaz köprülerini ve Marmara’daki büyük sanayi tesislerini hep vuracaklar. Amik Ovasında savaşmaya gelen Türklerden bazıları; Aman İstanbul’u vurmuşlar. İstanbul elden gidiyor. Eyvah! Malımız mülkümüz elden gidiyor deyip savaşı terk edecek. Bir kısım ise kalıp Yahudileri yok etmek için savaşacaklar. Afganistan’dan siyah bayraklılar gelip Mehdi As.’a yardım edecekler.”

* “Türki devletlerden de Mehdi’ye asker gelecek. İstanbul Mehdi Ali Resul tarafından yeniden fethedilecek. Mehdi Ali Resul döneminde İslam’ın başkenti Konya olacak. Bütün mezhep ve tarikatları bir çatı altında toplayacak...”

* “Mehdi As.’ın komutanları başka yerlerden olacak. Yalnız Konya’dan değil, ancak Mehdi Ali Resule yardım etmek için tüm komutanları Konya’da toplanacaklar...”

* “Hz. Mehdi uzun bir dönemden sonra Mekke’de Kabe’nin kenarında zuhur edecektir. Peygamber Efendimizin (sav) bayrağı, kılıcı, sancağı ve gömleği ondadır. Melekler vasıtasıyla O’na yardım edilecek, İslam düşmanlarını öldürecek ve zalimlerden intikam alacaktır. Mehdi Ali Resul ilk biatleri Hacer-ül Esved ile Kabe arasında kabul edecektir. O’na ilk biat edenler O’nun ashabı olacaktır. Sayıları 313’tür. Bedir Ehli’nin sayısı kadar... 50’si kadındır. Ashabının isimleri ve sayıları belirlenerek kendisine emanet edilmiştir. Allah onları bir Cuma gecesi Mekke’ye toplayacak. O cumanın sabahı hepsi Mescid-ül Haram’da bir araya gelecekler. ... Hatta bazıları yatağında yatarken birden bire Mekke’ye getirilecek... Onlar necip kişilerden, hakimlerden, yönetici ve din bilginlerinden oluşur.”

* “İlk biatleşmenin ardından Mehdi Ali Resul Şam’a (Dımışk’a) gelecektir. İsa As.’ın zuhuru da Şam’da olacak. İsa As. Şam’daki Emeviye Camisine havadan melekler ile inecek. Tekbir sesleri ile “Allahu Ekber, Allahu Ekber La ilahe İllallahu vallahü Ekber, Allahu Ekber velillahil hamd” denilirken o anda bütün televizyonlar, radyolar, fişi çekili olsa da, kapalı olsa mucize eseri açılacak, manevi kalbi gırlatlı olanların kalbi açılacak ve onun zuhur edişini seyredecekler... Onun zuhur ettiğini görenler tekbir sedasına yükselecekler. Hemen yönlerini kıbleye çevirecekler, İsa As. Cuma günü inecek ve o arada bulunan Peygamber Efendimizin (sav) torunu Mehdi Ali Resul, İsa Aleyhisselama: Buyur Cuma namazını kıldır diyecek, bunun üzerine İsa As.: ‘Hayır, sen kıldır Hz. Muhammed Mustafa’nın (sav) torunusun, sen kıldır, diyecek. Devamında ‘Evet, ben bir zaman Allah Teala Hz.lerinin nebisi olarak vazife yaptım, Fakat şimdi nebi olarak değil, Rasulullah’ın (sav) tellalı olarak geldim. Sen ise O’nun evladısın. Buyur namazı kıldır, diye cevap verecek. Mehdi Ali Resul de ‘Allah-ü Ekber’ deyip Cuma namazını kıldıracak.”

* “İsa As.’ın İslam’ın dünyaya hakimiyetinde çok büyük katkıları olacak. Pek çok mucize gösterecek. Bunlardan birisi şudur; Yanında binlerce insanla beraber, Tarsus’ta bulunan Ashab-ı Kehf’in yanına gidecek Ashab-ı Kehf’e Yeter artık uyuduğunuz haydi kalkın artık, diyecek. Yedi uyuyanları kaldıracak. ... Üzerlerinde o dönemlerden kalma elbiseleri ve ceplerinde hala o dönemin paraları olacak. Yanlarında bulunan köpekleri ‘Kıtmir’ bile çok farklı bir halde olacak. Profesörler bizzat oraya gelecekler, Ashab-ı Kehf’i inceleyecekler. ... Onlar bunca sene uyudukları için görünüşleri de çok farklı olacak. “

* “Önce Mehdi Ali Resul’ün en büyük mücadelesi küfrün başı olan fitnenin en büyüğü, Deccal ile olacak. Deccal de şu anda hayattadır ve İsrail vatandaşıdır. O da kendine göre çeşitli istihraçlar (sihir) gösterecek, pek çok insan ona tabi olacak. (Yahudiler ve en çok da kadınlar ona inanacak) Ona yardım edecekler. Allah onun şerrinden bütün Müslümanları muhafaza eylesin.”

* “Sonra İsa (as) bir mezarın başına gelip; ‘Allah’ın izniyle kalk’ diyecek. Herkesin bildiği bütün dünyanın tanıdığı bir kişiyi mezarından kaldıracak ve konuşturacak. O dirilen de; ‘Evet, Allah birdir Hz. Muhammed (say) onun son peygamberidir. Sen de İsa As.’sın. Hak din İslam’dır. Biz nefsimize uyduk’ diyecek.

* Cenabı Zül celal Hazretleri keşifler, kerametler gösterecek. Haller ve tasarruf verecek. Pek çok bilim dalında, insanların irşadı için, kerametler gösterecek. Mesela; Ziraatta bir kurumuş ağacın yanına gelip; Ziraat profesörlerine: Bu ağaç meyve verin mi? Diyecek. Onlar, Hayır, bu ağaç meyve veremez, diyecekler. Bunun üzerine Allah Teala Hz.lerinin izni ile İsa (as): Ya Rabbi! Bunlar ilme tabi olmuşlar, sen her şeye kadirsin, bu ağaçtan meyve ver, diye niyaz edecek. O ağaç derhal meyve verecek. O esnada Mehdi Resul, Hızır (as) ve Ashab-ı Kehf de İsa As.’ın yanında hazır bulunacaklar.

Doktorlar: Bu adamın gözü açılmıyor, diyecekler. Hemen İsa As. ile Mehdi Ali Resul anında o hastanın gözünü açacaklar. Doğuştan sakat olan insanları okuyup ayağa kaldıracak. Hangi hastalık varsa sıhhat bulacak. Doktorlar da en sonunda: Aman Ya Rabbi deyip İsa As. ve Mehdi Ali Resule inanacaklar.

Ondan sonra bilim adamlarına, uçak mühendislerine gelip soracaklar: Bu uçak hangi ilimle uçuyor, havada durabilir mi? Bilim adamları: Hayır, uçak havada olduğu yerde duramaz, diyecekler, İsa As. o inançsız olan bilim adamlarını irşat etmek için keramet gösterecek: Ey uçak Allah’ın izniyle dur, diyecek, uçak havada asılı duracak. Mermi atılırken: Ey mermi dur! diyecek, mermi havada asılı kalacak...”

* “Allah Teala Hz.leri evliyalarına tekrar tasarruf verecek. Dualarını kabul edecek ve dünyadaki bütün insanlar ilmi yönden, mantıki yönden, inanç yönünden, İslam’ı kabul edecekler.”

* “Mehdi Resule de Merih (Mars) gezegenindeki cinler yardım edecek. Merih yıldızında suret halinde gözüken cinler var, insan suretinde inip yardım edecekler. Hatta Mehdi Ali Resul gelmeden önce; Amerika Merih yıldızına uzay aracı ile gidecek. (*) Orada bulunan cin taifesinin UFO olarak bilinen kendilerine göre araçları var. Merih gezegenindekiler cin taifesidir. Amerika onların binitlerini (araçlarını vuracak, ama içindekiler latif oldukları için kaybolacaklar. Orada işleri çok zor olacak...”

* “Deccal, Hızır As.’ı öldürecek, İsa As. onu tekrar diriltecek. Dervişlere manen görev verilecek. Mescid-i Aksa’nın altı boşaltılıyor orayı da patlatacaklar. Ancak orayı cin ve ifrit taifesi yaptı. Onlar orayı koruyacaklar, patlayan bombalar, ancak kendilerine zarar verecek.

Savaş anında bir füze düşeceği zaman ‘Allah’ın izni ile dur’ diyecekler, tekrar geri yerine gönderecekler. ‘Barut su olacak’tan kasıt o dönemdeki en ileri teknik savaş aletleri hiçbir varlık göstermeyecektir... Büyük savaşlar ve büyük kerametler olacak; yeryüzünde İslam için büyük çalışmalar yapılacak.

* Ülkemizde deprem olacak, birçok il hasar görecek, İzmir yerle bir olacak. Savaşta Türkler yenilecekler onları Asyalılar kurtaracak. Medine İsrail tarafından vurulacak. Filistin ve Lübnan’da çok zayiat verilecek, Yec’üc ve Mec’üc denilen kavim Çinlilerdir, çok büyük bela olacaklar.”

* “Türkiye ve Rusya üç gün işgal edilecek, ABD Müslüman olacak, birçok Avrupa ülkesi Müslüman olacak. Avrupa İslam’a hamile, Türkiye ise Avrupa’ya... İslam’ın gür sedası Avrupa’dan gelecek. Özellikle Almanya ve Hollanda Allah’tan bir mani olmaz ise kesin Müslüman olacak. Avrupa’daki kiliseler zamanı geldiğinde hep cami olacak. Dine saldıran insanlar sıtma tutmuş gibi titreyerek ölecekler. Mehdi Ali Resul dine tefrika sokmuş 100 bin alimin kellesini vuracak.”

* “Deccal’ın kellesini Topkapı sarayında bulunan Davud As.’ın kılıcı ile Mehdi Ali Resul kesecek. Zira o kılıcı Davud (as) kendisi elleri ile yapmıştır. Ve kılıcın üzerinde İbranice “bu kılıç ile Davud, Callut’tun kellesini kesmiş Mehdi de Deccal’ın kellesini kesecek” yazılıdır. Bu kılıcın üzerinde ki İbranice yazan yazıyı daha sonra Arapçaya çevirip bir levhaya yazmışlardır.

Deccal yeryüzünden kalktıktan sonra, İslam bütün dünyaya hakim olacak. Asr-ı Saadet dönemi gibi bir yaşantı başlayacak ve insanlar sevinçten ağlayarak; “Ya Rabbi böyle günler de mi var” diyecekler. Maddi yönden çok bolluk olacak, sadaka verecek fakir bulamayacaklar, ürünler çok olacak bire, yedi yüze kadar mahsul artacak. O günler çok güzel olacak.”

* “Mehdi Ali Resul zamanında ilim çok ilerleyecek, yıldızlar arası seyahat olacak, araba ve taşıtlar havada uçacak aynı Süleyman As.’ın koltuğu ile havada gittiği gibi...

Dünyada az bir kafir kalacak ve tüm dünyaya Müslümanlar hakim olacak.

Bir rivayette yedi yıl sürecek olan bu devirin son zamanlarında yine bozulmalar ve yanlışlar başlayacak... Tekrar kötü hayatın içine düşecekler, tekrar insanlar fısk ve fücurun içine girecekler. Allah cümlemizi muhafaza eylesin...”

(En doğrusunu Allah Teala bilir. Allahu alem diyoruz...)

(*) Şubat 2011’in haberidir: Mars Odyssey Uzay Aracı Mars’a Ulaştı NASA’nın Mars Odyssey adlı aracının ana motorlarını ateşleyerek kızıl gezegenin çevresindeki yörüngesine oturmasıyla Amerika Birleşik devletlerinde gözler Mars’a çevrildi. Pasifik zamanı ile 7:55 pm’de Uzay bağlantı istasyonlarının uçuş kontrol merkezleri, Mars’ın arkasındaki uzay aracından ilk radyo sinyallerini aldılar.


Şeyh-i Kamil Abdullah Dağıstani Efendi,

geçen asır, o da bir takım haberler vermiştir. Demiştir ki: “Sovyet Rusya gün gelir dağılıp yıkılır. Amerika tek başına güç olarak kalır. Gelir Ortadoğu’ya yerleşir. Savaşlar olur. Müslüman devletler dahi birbiriyle savaşır. Çok kanlar akar, savaşlar, saldırılar olur. Sonra hepsinin arkasına bir barış dönemine girilir. Batı ile doğu, Araplarla İsrail barış sağlarlar. Herkes, bundan sonra artık savaş olmaz dediği bir zamanda Türkiye’nin komşusu Rusya Türkiye’ye saldırır, Amuk (Antakya Amik) ovasında, Amerikan ve müttefikleri güçlerine de saldırır, savaş çıkarır. Rusya’ya karşı birleşirler ve mukavemet gösterirler... Melheme-i Kübra (Büyük Savaş, Armageddon) budur. Ardından korkunç bir dünya savaşına dönüşür. Savaş dünyanın tamamına yayılır. İnsanlardan çoğu ölür. Büyük bir felaket olacaktır. Mesela 7 milyar dünya nüfusunun 6 milyarı ölüp yok olacaktır. Melhame-i Kübra’da (Amik ovasında) İslam askeri üç bölük olur; bir bölüğü döner kaçar, ikinci bölük şehid olur. Üçüncü bölük sebat eder ve Cenabı Hakk’ın nusreti (yardımı) yetişir ve Rus ordularının hepsini süpürür geçer.

Dünyayı saran savaş ise üç ay sürer, savaşın sonuna doğru Mehdi As. teşrif eder. Bu arada İstanbul işgal edilir. Müslümanlar İstanbul’u fethederler (işgalden kurtarırlar). Bu fetih sırasında Deccal çıkar. Müslümanlar Şam’a, Mekke, Medine’ye göçüp buralarda toplanırlar. Deccal 1 sene 7 ayda bütün dünyayı dolaşacak insanları kendine taptırmak için uğraşacaktır. Dolaşması tamamlandığında İsa As. nüzul eder ve Deccal’i öldürür. İsa As. Mehdi As.’a dolayısıyla Şeriat-ı Muhammediyye’ye tabi olur. Mehdi As. 7 sene, İsa As. ise 40 sene dünyaya hükmederler. İslam bütün dünyaya hakim olur. İkinci bir Asr-ı Saadet dönemi olacaktır
.”

Seyyid Hacı Osman Akfırat (Beykozlu) efendi:

1- Türkiye’de idare önce çok bozulacak.
2- Zorlu ameliyatlarla Türkiye düzelecek ve başlarında Müslüman (dindar) kimseler bulunacak.
3- Türkiye Avrupa’dan dışlanacak. Amerika Türkiye’ye destek verecek.
4- Yunanistan Türkiye’ye saldıracak ve bozguna uğrayacak.
5- Rusya, Türkiye’ye ve Avrupa’ya saldıracak. Avrupa’da taş üstünde taş bırakmayacak. Türkiye’den 6 ayda geri çekilecek.
6- Suriye bize düşmanlık edecek. Hatay’ı isteyecek.
7- İsrail, Suriye’yi işgal edecek.
8- 3. Dünya savaşı çıkacak.
9- Mehdi As. teşrif edecek.
10- Deccal çıkacak.
11- İsa As. geri dönüp Deccalı öldürecek.
12- Yec’üc mec’üc çıkacak. (Dede efendi bunlar Çinliler diyor!)


Not: Keşf u keramet kesin bilgi kaynağı değildir. Yanılma payları vardır ve keşiflerin yanılabileceği, Allah’ın muradını ıskalayabileceği hep görüle gelmiştir. Bu olacaktır denilenler, esasen bize göre gayba ait bilgiler olduğundan, sahiplerine hüsn-i zan edersek ve bunlar Allah dostlarından dersek, en çok keşif sayılması gerekendir; söylenenler için mutlaka öyle olacaktır ve geleceğin bilgisi budur diye itikad edilmesi de doğru değildir. Ve her yazış ve okuyuştan sonraki biricik sözümüz Allah en doğrusunu bilir (Allahu alem), olmalıdır.)



Mehdi As'ın yüz başında zuhur edeceğine dair kesin bir Hadis yok. Müceddidler yüzyıl başında zuhur ederler. Hadis-i Şerif tam böyledir: "Allah Teala, her yüz başında İslam'ı tazeleyecek müceddid ya da müceddidler gönderir..." Burda Mehdi As.'ın hususi bir bahsi yok.

Müceddidlerin yüz başında gönderilmesi... O da bir kaç türlüdür; alimler şöyle kabul etmişlerdir: Müceddid sayılacak kimse, yüz yıl başında ya hayatta olmalı ya da tecdid vazifesine başlamış olmalı. İşte bu Zat ya da Zatlar müceddid olarak kabul edilirler. Mesela tecdid vazifesine 40 sene önce başlayan bir alim, daha hayattayken, yüzyılın başında halen yaşıyor ise onun "girilen yüzyıl" için müceddidliğine zarar gelmez; doğrusu Müceddidlerin Hicri yüz yıl başında gönderileceğiyle ilgili habere yine uymuş olur. Dikkat ediniz yüzyıl başından çok önce doğmuş ve vazifesini icra ediyordur. Vazifesi nedir? Sünnet-i Seniyyeyi diriltmek ve yaymak. Bid'at ve hurafeleri temizlemek...

Yine alimlere göre, yüz yıl başında müceddidlik görevine de başlayabilir. Bu durumda o alim yine geçen yüzyıl ortalarında ya da sonlarında doğmuş olacaktır. Yaşadı geldi, yüz başında tecdid vazifesine başladı. Bu durumda da müceddidliği kabul olunur.

İmam Suyuti ki büyük alimlerdendir, (ya da hilaf olmasın İbnu Hacer Mekki Hz.leri de olabilir) onun derlediği Hadis-i Şeriflerin birinde mübarek Peygamber efendimiz, Deccalın bir yüz başında huruç edeceğini ihbar buyuruyorlar... Deccal fitnesinin çıkışı Mehdi as.'ın zuhurundan ÇOK sonradır. Bu "Deccal" ihbar-ı şerifine bakarsanız Mehdi As.'ın zuhurundan yaklaşık 30-40 sene sonra bir yüz başına denk gelecek ki o yüz yıl başında Deccal fitnesi huruç etmiş, ortaya çıkmış olsun. Yani Mehdi As. 40 yaşına girmiş ve vazifesine hicri yüzyılın 70'lerinde başlamış olsun. Öyle olmazsa Deccalın çıkışı yüz başına denk gelmez!

İmam Rabbani Hz.leri büyük alim ve büyük bir velidir. Şüphesiz. Böyle olmasına rağmen, Mehdi As. ilk 25'te gelir sözü mutlak olarak alınacaktır yani NASS yerindedir diyemeyiz. Denilemez! Çünkü Peygamber efendimiz hariç her alimin, her velinin sözünden alınanlar, alınmayanlar olur. Ama her alimin... Sözü mutlak olan Muhammed Mustafa Efendimiz Hazretleridir. Kaldı ki Deccalın yüz yıl başında huruç edeceğine dair Hadis-i Şerif varsa ki var, bu durumda Peygamber efendimizin sözü asıldır. Alimlerin ve velilerin değil... Alimlerde ve velilerde isabetsizlik olabilir. Lakin Peygamber efendimizde isabetsizlik, yalan, yanılma asla ve kat'a OLMAZ...

Sonuçda Mehdi As.'ın zuhuru yüzyıl ortasından sonradır. Şimdi Hicri 1433'deyiz. Bu yüzyıl için dahi bitinceye kadar Mehdi As'ın zuhur zamanıdır. Kesindir demeyiz; yani OLABİLİR.

Dikkatle bakınız. Başından beri söylediklerimizde ve bağladığımız sonuçta çelişme olmayacaktır.

İnşallah anlatabilmişizdir. İnşallah dinleyenlerin arifliğiyle anlaşılacaktır. Az teemmül edile... (Etraflıca ve derin derin düşünüle)... :)

En doğrusunu ise Allah Teala bilir. Amenna ve saddakna.


http://www.ihvanforum.org/showthread.php?109160-İlginç-Videolar&p=1132044#post1132044

2013'te Büyük Bir Savaş Çıkacak ve Ardından Mehdi As. Zuhur Edecek, Hepimiz Göreceğiz İnşallah ! - Seyyid Fatih Nurullah Efendi Hazretleri Gördüğü Zuhuratları Açıklıyor:

"Dünya bir ameliyat masasına yatırılmış durumda. 2013'de bir büyük dünya savaşının çıkması söz konusu. 3,5 sene İranla, içindeki Şiayla ve alevilerle savaşılacak. Kuzey Irak karışacak. Çok kişi ölecek. Her yüz kişide 99'u... İran'dan bir cephe. Iraktan bir cephe. Suuddan bir cephe. Bunun üzerinden bütün dünyayı saracak bir sıkıntı... Fakat elhamdulillah Türkiye bu savaşa girmeyecek... Erenler müsaade etmiyor. Türkiye için inşallah sadece ekonomik sıkıntı olacak. Biraz işler karışacak. Sonrasında Türkiye'de hareketlenmeyle dini gayret duyguları kuvvetlenecek. (Kitap ve sünneti koruma hususlarında gösterilen gayret ve titizlik artacak) Türkiye'de İslam hareketleri öne çıkacak.

Ve onun akabinde de Allah'ın lutf u keremiyle Mehdi As. sancağını açacak. Tekbirlerini getirecek. Dünyanın nura gark olacağı o dönem başlayacak. Hepimiz görüp erişeceğiz inşallah... Ömrü olan Allah'ın izniyle İsa As'ın nüzulünü de görür.
"

...

Biz de diyoruz ki en doğrusunu Allah bilir. Amenna ve Saddakna...



Şeyh Abdullah Dağıstanî'ye göre Beklenen ve Türkiye'nin Geleceğini Yakından İlgilendiren Olaylar…

Şeyh Abdullah Dağıstani’nin (vefatı: 1973/Şam) Geleceğe Dair Haberleri

Büyükşeyh Abdullah Dağıstani, Allah'ın rahmeti üzerine olsun, bir çok olayı önceden haber verdi. Bunlardan bazıları olup bitti; bazılarını ise hala bekliyoruz.

1966’da buyurdu ki, “ Gelecek yıl İsrailliler ile Araplar arasında bir savaş olacak, Araplar bozguna uğratılacaklar” İsrailliler ile Araplar arasında vuku bulacak olan bir başka savaşı daha haber verdi. Ahirete teşrif etmeden kısa bir süre önce buyurdu ki,” İsrailliler ile Araplar arasında bir ay içinde büyük bir savaş olacak” bu olup bitti. (1973) Ekim'in üçünde, vefatından üç gün sonra, Araplar ve İsrailliler başka bir savaşa girdi.



“Tüm dünya petrol kaynaklarının kesilecek olması korkusuna kapılacak; Arap olmayan bir Ortadoğu ülkesi -İran- körfez bölgesine saldıracak”

“Büyük bir ateşin ortaya çıkacağı ve dünyanın geri kalanını kapsayacağı Körfez bölgesinde bir savaş olacak”



Arapların siyaset yaklaşımında büyük değişiklikler olacak ve güçlü rejimler (diktatoryal yönetim şekli) daha başka bir hükümet şekline değişecek.



Çin, Batı ile nükleer silahları kulllanmama anlaşması imzalayacak. Çin birçok farklı küçük ülkelere bölünecek. Uzakdoğuda, Kore yarımadasında problemler olacak ve bir süper güç o çatışmayı durdurmak için müdahale edecek.



30 Eylül 1973’de vefat etmeden hemen önce en yakın müridleriyle özel bir görüşmede buyurdu ki: “Barış olacak, İsrail ve Arapların arasındaki savaşı bitiren barış konuşmalarını yönlendiren tek ülke ABD olacak. Bunun alameti komünizmin çökmesi ve Rus imparatorluğunun çok sayıda parçaya bölünmesidir. Dünyada ABD hariç hiçbir güç olmayacak. Arap hükümetlerin çoğu (işbirliği anlamında) Amerikalılara dönecek. Bölgede çatışmalar (savaşlar) yatışacak. Amerika yönetecek bunu. Araplar ve İsrailliler barış içinde yaşamaya başlayacak ve hiç kimse bir daha yeniden müslümanlar ile İsrail arasında bir savaşın vuku bulacağını beklemeyecek (zannetmeyecek)...

Birdenbire, barışın ortasında, Türkiye’ye komşu ülkelerden biri tarafından bir saldırı gerçekleştirilecek ve yakın bir ülke tarafından Türkiye'nin işgalinin takip edeceği bir savaş başlayacak. Bu ABD nin Türkiye'deki üslerini tehdit edecek ve daha büyük bir savaşın ortaya çıkmasına neden olacak.

Türkiye’nin sınırlarını tehdit eden bu savaş, yeryüzünde korkunç bir savaşa ve felakete yol açacak. (Bu korkunç savaşın sonunda Mehdi As. zuhur edecek...)

KAYNAK: Naqshbandi Sufi Way ; Hisham Kabbani; s.370-373 ; KAZI Publications; Chicago-1995.


Muhterem bir abimin tavsiyesi üzerine http://ryksel.blogspot.com/ isimli bir sitede yazılanları okuyorum. 3-4 saattir inceliyorum. Gördüm ki orada da bir takım keşfi istihraclar yazılmış. Keşiflerde hata olabileceğini bir kez daha ikrar ederek ve Allahu alem (doğrusunu ancak Allah bilir) diyerek birkaçını buraya da kaydetmek istiyorum. Kaynak bahsi geçen sitedir. (Sitede yazılanlara ve buraya naklettiklerime bütünüyle katıldığım manası çıkarılmasın lütfen)

Alıntılar:

- Mahmud efendi hazretleri biliyorsunuz çok yaşlı. Geçenlerde hastaneye kaldırıldı. O esnada bir rüya görüldü. Rüyada, hazreti Nebiyullah (sav) efendimiz geldiler. Bir matara su getirip o Allah dostuna içirdiler. Hastaneden, bir gün sonra sağlığı çok iyi açıklaması yapıldı. Bu Allah dostunun fazla vekili yoktur. Henüz halifesi de yoktur. Sünnete en çok yapışan camia olmaları hasebiyle herkesçe çok kolay bilinecek bir guruptur. neyse, efendi hazretlerine hastanede benim de bulunduğum ortamda bu rüyayı anlattılar ve kendileri dediler ki:

“Artık bu suyu gaybi alemde içmiş olmamla birlikte sağlığım çok iyi oldu. Direncim arttı. Çok şükür. Allah cc. Beni sevindirdi. Bu sevincim hazreti Mehdi aleyhisselama biat etmeden ölmeyeceğimin müjdesidir'

- 'Türkler Cuş Ettiğinde Mehdiyi Bekleyiniz' hazreti Ali Kv.

- Seyda Muhammed Raşid hazretlerinin (ks) sofileri onu, mübarek hazretin isminden ve babasının isminden dolayı ve dahi milyonlarca Müslümanı ve binlerce gayri müslimi irşadından dolayı hazreti Mehdi zannetmişlerdir. çünkü birçok alamet kendisinde vukuu bulmuş ve bu alametleri bilip te mübareğin üzerinde görenler, Seyda Hz.lerinin Mehdi olduğunu düşünmüşlerdir.ve bir çoğu bu soruyu kendisine zahiren sormuşlar ve şu cevabı almışlardır:

'Evladım, Allah sizlerden razı olsun. Bu zannınız hüsnü zandır. Allah hayy Teâlâ bize bu görevi vermemiştir. Hazreti mehdi aleyhisselamın vazifeleri daha geniştir. Kendisi de hayattadır. Ancak biz ona tebaası olacak olan Müslümanları yetiştiririz'

- Hadis-i Şerif: “Onun Zamanında Kabir Ehli Dahi Ordusunu Görüp Gıpta Eder, Onların Arasında Yer Almak İster. Kabirlerinden Kalkmak Arzusu, İştahı ve Aşkı İle Kalkmak İsterler”... C.Suyuti.

- Cübbeli Ahmet Hocanın İlgili Videosunu Delil Göstererek, Kutuplardan Mübarek Mahmud Efendi Hazretlerine Ait Olan Bir Zuhuratı Paylaşmıştık. Orada Efendi Hazretleri, Şianın Durumuyla İlgili Anlatımlarda Bulunurken Birden Yavuz Sultan Selim Hazretlerinin Ruhaniyetlerinin Geldiğini Ve Şimdi Yaşamış Olsa Yine İran'a Saldıracağını İfade Ettiğini Buyurmuşlardı.

- A. Dağıstani Hazretleri, İsrail’in Suriye'ye Vuracağını ve Türkiye İle O An İçin İyi İlişkiler İçerisinde Bulunacağını Beyan Etmiştir.

- Başbakanımızın Bu Kadar Mert Ve Açık Konuşma Yapmasına Zemini Yakın Bir Zamanda Görüşmüş Olduğu Büyük Bir Allah Dostundan Aldığı Şu Manevi İşarete Bianen Cesaretle Yapıyor Olmasıdır; Sana Biz Dua Ediyoruz. Sen İnşaallah Resulullahın (Sav) Yanında Haşr olasın Diye...

- "300 Alimin Konstantiniyye'de (İstanbul'da) Toplanmasından 72 Ay Sonra Mehdi Zuhur Eder....."

- 'Süfyani dımeşkten (Şam şehrinden) çıkar. Ondan önce orada zalimlerden biri vardır. O zalim gönderilir. Sonrasında süfyani çıkar ve sonrasında Mehdi çıkar' C. SUYUTİ HZ.

- Hadis-i Şerif Silsilesinde, Önce Süfyan Çıkar, Sonra Hazreti Mehdi Çıkar Şeklinde Açık Beyanlar Var Ve Biz Bu Beyanlara Dayanarak, Dımeşk Şehrinden Çıkacak Olan Süfyan Melunu İçin Esadın Gitmesi, Yerine Yeni Bir Hükümet Tesis Edilmesi ve Bu Hükümetin de Harici Özellikler Taşıması Gerektiğine İnanıyorduk. Zaten Bu İnancımıza Ait Sürecin Yarısı Gerçekleşti.

ÜLKEMİZDE EVLİYALARIN BAZILARININ ÇOK AÇIK BEYANATINA GÖRE BU HÜKÜMETİMİZ SON HÜKÜMETTİR. Halk Partisi Irkçı-Ulusalcı-Bir Yörüngeye Kayacak, Peşinden De Mezhepçi Bir Fitnenin Başını Çekecektir. Ancak Türk Ordusu Kendi Ayağına Kılıç Vurmayacağı İçin Bu Fitne Hareketi Tersine Çok Olumsuz Sonuçları Halk Partisi Adına Fatura Edecektir. Diğer Bir Nokta İse, Bu Fitne Hareketinin Süresidir. Bu Süre Üç İle Altı Ay Sürebilir.

- Bu Konuda İsim Vermeden Bazı Hayatta Olan Evliyalardan Birisi Şöyle Söylemiştir:

Yakında Bu Tayyib'e Bir Fitne Başlatırlar Ve Kötüler Bu Memleketi Karıştırır.

Tarikat Merkezleri Kapanır.

Ama Sonunda Çok Güzel Bir Hükümet Vukuu Bulur. Yani Dağıstani Hazretlerinin Dediği Gibi Olur. Yani Muhiddini Arabi Hazretlerinin Dediği Gibi Olur.

Kısaca Önce Suriye Olayı, Sonra Fitne, Sonra Albayın Kurduğu Bir Hükümet, Müslüman ve Çok İyi Bir Hükümet, Sonra Rusya Yakınlaşması, Sonra Yunan Saldırısı, Sonra Rusya Saldırısı, Sonra Nato İle Mehdi Aleyhisselamın Komuta Ettiği Ordusu İle Türkler Sebebiyle -Türklere Yardım Etmek Maksadıyla- Savaş; Armegedon

Sonra Bütün Dünyanın Hazreti Mehdi Aleyhisselamın Kontrolüne Girmesi. Yani Gariplerin Sevinmesi....

Tabi Bu Arada Sürecin İçerisinde Daha Başka Olaylarda Vukuu Bulacaktır. Mesela, Kürtlerin İttihadı İslam Hareketi İçerisinde Yer Alması Veya Süfyan Melunun İlk İş Türklere Saldırması Gibi...

Allah Hayy Hazretleri Bundan Sonrasını Hayır Etsin ...İnşallah.... Allah’ın Selamı Üzerinize Olsun..... Abdülsamed Yüksel....

- Mevlevilik Ahir Zaman Dairesinde İçerisine En Fazla Bidatin Sokulduğu Yollardan Birisi Olmuştur. Ancak Mustafa Özbağ Hazretleri Neredeyse Her Sözünde Kuran Ve Sünnete Vurgu Yapan, Bu Değerlerimizi Hayata Uygulamaya Çalışan Ve Tam Bir Ehli Sünnet Mutasavvıflığı İçerisinde Tariki Yürüten Mübarek Bir Zaattır. Bu Zaatın 2007 Yılında Yapmış Olduğu On Derslik Ahirzaman Sohbetlerinde Bir Çok İfşaatı Zamanla Tam İsabet Olarak Ortaya Çıkmıştır.

Hazret, Makro Planda Bir Deccaliyetin Olduğunu Ve Dinimiz İslamiyetin Çerçevesinin Dışında Yer Alan Her Türlü İsteğin Deccaliyetin Bizim Bilinçaltımıza İşlemiş Olduğu Bir Pislik Olarak Görülmesi Gerektiğine İnanır.O Allah Huuu Hazretlerinden Uzaklaştıran Mal Mülk Ve Kadın-Makam Hırsının Deccal Zihniyetinin Bir Yansıması Olduğuna İnanır. Bununla Birlikte Aynı Durum Süfyaniyet İçinde Geçerlidir.Bununla Birlikte Şahıs Olarak Bir Deccalin Ve Süfyanın Olduğunu Söyler.

Ve Hazret Buyurur Ki:

Suriye İşgal Edilecek. İşgalden Önce Perişan Olacak...
Türkiye’nin Güneydoğusunda da Özellikle Şırnak ve Nusaybin’de Büyük Fitneler Görülecek...
Süfyan Türkiye’ye Saldıracak...
Arab Ülkeleri Karışacak...
Barajlar Yıkılacak...
Süfyan Bir Çok Yeri Düşürecek ve Ordusunda Yabancı Askerler de Bulunacak...
Türkiye’de Süfyan Fitnesi Çıktığı İçin En Geç 2015 Yılına Kadar Hazreti Mehdi Aleyhisselamın Ordusu Türkleri Ondan Kurtaracak...
Yani Hazreti Mehdi Aleyhisselam 2007 ile 2017 Yılları Arasında Hurucunu Bulacak... İnşaallah...
Türkler Onun Askeri Olacak... İnşaallah...
Memleket Karıştığında Hazreti Mehdiyi Bekleyin Çünkü O Bu Topraklarının Gözetleyicisidir...
Sonra Deccal Çıkacak. Allahın Laneti Üzerine Olsun....
Sonra İsa Mesih Gelecek...

...


Birkaç ay önce @Son.Fedai kardeşim bir konuyu gündeme getirmiş ve sormuştu:

"Abi, acaba ahir zaman Hadis-i Şeriflerinde bildirilen 'Süfyani' den garaz Beşşar Esed midir?"

Biz de konuyu inceleyeceğimizi söylemiştik. Daha o zamandan inceledik, bir kanaat hasıl olmuştu; ama bir türlü yazmaya fırsat olmadı. İnşallah şimdi yazıyoruz:

Evvela şu üç konuyu dikkatle okumanızı tavsiye ederim:

http://www.ihvanforum.org/showthread.php?t=108525&highlight=

http://www.ihvanforum.org/showthread.php?t=108560&highlight=

http://www.ihvanforum.org/showthread.php?t=94664&highlight=

Biraz uzun görünebilir, lakin mutlaka okumanız gerektiğini düşünüyorum, zira çok önemli konulardır.

Soruyu inceledik:

Beşşar Esed, Süfyani değildir. Hadis-i Şeriflerde tarif edilen Süfyani eşkaline uymuyor. Hadis-i Şerifte Süfyani şu şekilde tarif ediliyor:

"Kafası büyük. Yüzü çiçek bozuğu gibi hasarlı. Gözünde beyaz bir nokta (leke)... olacak"

Gözünde beyaz leke olması Allahu alem, göz bebeğinde bir beyaz nokta olmalı... Çünkü Gözün akında beyaz bir nokta görünmez. Ancak, gözbebeğindeki koyu renkli kısımda bu beyaz nokta görülebilir...

Kısaca, Beşşar Esed, bu tarife uymuyor.

Hemen söyleyeyim: Süfyaninin ordusunu oluşturacak olan "Kelp Kabilesi" ise Esed'in ordusu ya da onların torunları olabilirler. Allahu alem.

Süfyani ve ordusunu oluşturacak Kelp kabilesinin Şam'ın ortalarından ya da alt taraflarından çıkacağı kesindir. Şam, Suriye ve Anadolu toprakları; bu iki yerin toplamı demek. Şam'ın orta tarafları da muhtemelen bugünkü Suriye oluyor. Demek ki Mehdi As. zamanına doğru Suriye harekete geçecek.

Süfyani ve ordusu neler yapacak: Katliamlar yapacak. Öldürüp harap edecek, hatta kadınların karnını deşip çocuklarını dahi öldürecek bunlar... Büyük şehirleri harap edecekler, yakıp yıkacaklar. İbadet ehli Müslümanları cezalandıracaklar. Alim ve zahidleri öldürecekler. Camileri ve medreseleri yıkacaklar. Süfyani ve ordusu, Seyyid ve Şeriflere (Peygamber efendimizin soyuna) düşman kesilecekler. (Son.Fedai kardeşim, zannedersem bugünkü Esed katliamlarıyla, Süfyani katliamlarını birbirine benzettiğinden bu soruyu sormuş oldu. Sufyani ve esed, ikisi de katliam yapıyor, cami ve medreseleri yıkıyor ama aynı değiller.)

Süfyani, Mehdi As. çıktığında üzerine ordusunu gönderecek. Nereye? Mekke'ye doğru... Bu ordu yenilince, içinde yabancıların da olduğu ikinci bir ordu tertip edecek süfyani... Bu orduyu Medine ve hemen ardından Mekke'ye salacak. Bu ordu, Mekke ve Medine arasındaki Beyda denilen yere gelince bütünüyle yere batıp yok olacak. Yalnızca iki kişi kurtulacak, onlar da koca ordunun battığını haber verecekler.

Bir rivayete göre, doğudan gelecek ve başlarında Şuayb bin Salih Temimi denilen bir zatın siyah bayraklı ordusu da Süfyani'yi yenecektir. Bu siyah bayraklı ordu Kudüs'e kadar muzaffer ola ola gelecekler. Çıktıkları yerden 3 sene sonra Kudüs'e ulaşacaklar...

Süfyani en son Mehdi As. tarafından öldürülecektir.

Yukardaki linklerde ayrıntılı haberleri okuyabilirsiniz, biz kısa kesiyoruz.

Önemlisi şu: Süfyani'den önce alametler (işaretler) var mıdır? Evet vardır. Bu alametler gerçekleşince Süfyani zamanının geldiği bilinir. Bu alametleri maddeler halinde yazalım:

1- Şam'ın yani Suriye'nin başkenti Dımaşk'ın bir bölgesi var. Adı Haresta... Bu Haresta denilen semt ya da bölge Dımaşk yani Şam kentine dahil bir alanın adı... İşte burası batacak. Orada çok ölenler olacak. Sufyani'nin alametlerinden biri budur. (Google earth'da harasta-şam diye aratırsanız bulursunuz.)

2- Kabe'de bir Haşimi öldürülecek.

3- Fırat nehri taşarak Kufe'yi sel götürecek. Kufe yani bugünkü Irak'ın Necef şehridir, onunla bitişiktir. Hz. Ali efendimizin kabr-i şerifi ordadır. Kufe, Necef şehrine bitişik hemen yanındadır ve Fırat nehri kenarındadır. İşte bu Kufe'yi fırat taşkını ile sel alacaktır. (Google earth'da necef-ırak diye aratırsanız bulursunuz.)

4- Kindeli bir topal Mısır'ı işgal edecek.

5- Batı, Mısır'a çıkacaktır. İşgal.

Bunlar alametleri... Peki, Süfyani ve ordusu neler yapacak? Maddeler halinde:

1- Suriye'den çıkan Süfyani Irak'ı işgal edecek. Kufe'de 60 bin kişiyi öldürecek. Bağdat'ı ele geçirecek.

2- Bu sıralarda Tunus'ta, Tahran'da (Rey'de), Şırnak'ta, Kerkük'te, Nusaybin'de olaylar olacak. Hele Kerkük ve Medayin'de büyük olaylar ve büyük katliamlar olacağı bildirilmiştir.

3- Sufyani, Irak'ı işgal ettikten sonra İran'a da saldıracaktır. İran'la ve horasan civarındakilerle defalarca savaş yapacaktır. Verdiğimiz linklerde ayrıntısını bulabilirsiniz.

4- Sufyani, Türklerle de savaşacaktır. Bu Türklerden maksad Türkiye midir? Yoksa diğer Türk devletleri midir? Onu bilmiyorum.

5- Süfyani, Medine'ye yani Arabistan'a da saldıracak. Oradan esirler alacak. Medine'yi yenip Mekke'ye yöneldiğinde ordusu Beyda'da batmış olacak.


***

İşte satır başlarıyla Sufyani'nin alametleri ve yapacağı işler... Alametleri, o beş madde (mavi yer) gerçekleştiğinde Sufyani zamanı dolayısıyla Mehdi As. dönemi gelmiş demektir.

En doğrusunu Allah bilir.


Yeri gelmişken, kolay anlaşılacağını umarak Mehdi As'ın alametlerini de satır başlarıyla yazalım:

1- Sufyani ve ordusunun çıkması... ve Beyda'da bu ordunun yere batması. (Bakn, yukarıda, önceki mesajda değinmiştik)

2- Doğudan çıkacak bir ordu muzaffer ola ola Kudüs'e kadar gelecek. (Bakn, yukarıda, önceki mesajda değinmiştik)

3- Mehdi As., karışıklıkların, kargaşanın, zulümlerin, öldürme ve katliamların, yöneticilerden gelen baskı ve eziyetlerin, ihtilaf ve sosyal sarsıntıların ZİRVE yaptığı bir zamanda teşrif edecektir. Hiç bitmeyen fitneler, biri bitti derken biri başlayacak peşpeşe fitneler, kolayca çıkacak fitne yangınlarının olduğu bir zamanda çıkacaktır.

4- Kufe mescidinin bir duvarı yıkılacak. Necef'teki bu mescidin (Hz. Ali efendimizin türbesinin olduğu caminin) duvarları amerika işgali sırasında hasar görmüştür. Bununla beraber, bir duvarının yıkılması, duvarın tamamen göçmesi olarak da anlaşılabilir ki bu henüz gerçekleşmemiştir. Dahası var: Irak'lılar bu yıkılma zamanında mülklerini (topraklarını ya da egemenliklerini) kaybedecekler.

5- Mısır'daki burnu çökük bir melik (devlet başkanı), mülkünü kaybedip batıya kaçar. Batı ordusunu alıp Mısır'a hücum ettirir. (Mısır firavunu -na- Mübarek'in burnu çöküktür ve devlet başkanlığını kaybetmiştir ama Batıya sığınmamıştır ve batı ordusunu alıp gelmemiştir. O nedenle bu Hadis-i Şerifte bildirilen melik, -na- Mübarek değildir. Süfyaninin alametleri arasındaki 5. maddeyi hatırlayınız... Yukarıda.. Sudan, Libya, Tunus, Cezayir ve Fas, "Mısır" denilen bölgeye dahil midir hatırımıza geliyor ama öyle olup olmadığını bilmiyorum.)

6- Doğudan parlak bir kuyruklu yıldız görünecek.

7- Doğuda boynuz şeklinde bir yıldız görünecek. (YouTube'den böyle bir kuyruklu yıldızın görüntülerini izledim. Çıplak gözle görülebiliyordu. Lakin Hadis-i Şerifte bildirilen midir değil midir, Allah bilir)

8- Doğudan 3 gece görülecek büyük bir ateş..

9- Gökyüzünde, olağandışı bir kızıllık görülecek. (Güneşin doğuşu ya da batışındaki kızıllıktan farklı)

10- Semadan sesler ve nidalar duyulacak. Bu sesleri herkes duyacak. Korkutucu sesler olacak.

11- Savaşlar yapılacak. (Bu savaşlar özellikle zilkade ayındadır)

12- Medine'de büyük bir olay olacak. Mina'da ölümler yaşanacak. Hacılar talana uğrayacaklar. (Mehdi As.'dan, zuhurundan hemen önceki olaylar bunlar...)

13- Ramazanda ay ve güneş tutulmaları: Ramazanın başında ay, ortasında güneş tutulacaktır; artı aynı Ramazanda 2 kere ay tutulacaktır ki dünyanın başından beridir hiç yaşanmamış OLAĞANÜSTÜ hadiselerdir. (Lütfen bakınız: Mehdi As. ve Güneş-Ay Tutulmaları: http://www.ihvanforum.org/showthread.php?t=108560&highlight=)

14- Zaman kesintiye uğrayacak.


İşte satır başlarıyla Mehdi As'ın da alametlerini vermiş olduk. Maddeler halinde kısaca yazmanın inşallah faydalı ve akılda kalıcı olacağını düşünüyoruz.

Bu alametleri yorumlayanlar oluyor. İşte şundan mana budur, bundan mana odur diyerek tevil ediyorlar.

Açık bir haberi tevil etmek, aslında anlamı şudur demek o haberi çarpıtmaktır.

Halbuki bu alametler olduğu gibi, aynen, bildirildiği şekilde yaşanacaktır. Alimler bunu vurgulamışlardır.

Hadis-i Şeriflerin, rumuz manaları, başka derin anlamları olabilir. Kur'an'ın da derin anlamları olabilir. Bunları alimler, arifler yani "ehli olanlar" bilirler. Kitap ve Sünnetin derin anlamları var demek, zahir (hemen görülen) manalarının geçersiz olduğunu söylemek değildir. Hatta İslam'da temel kuraldır: Kitap ve Sünnetin öncelikle ve asıl olarak zahir manaları esas alınır.

Konumuza uygularsak: Doğudan parlak bir kuyruklu yıldız çıkacak deniyorsa çıkacaktır. Haberde boynuz şeklinde bir yıldızdan bahsediliyorsa o şekilde başka bir yıldız görülecektir. Kufe'yi sel alacak diyorsa sel alacaktır. Aynı ayda 2 kere ay, başında ay ortasında güneş tutulacak diyorsa aynen öyle olacaktır. Semadan korkutucu ses diyorsa öyledir. Ordu yere batacaksa batacaktır. AYNEN. Tevilsiz, yorumsuz. Çarpıtmadan. Uyarlamadan. Bundan sonra, bu haberlerin batını var mıdır? Onu bilenler, bildirmek isterlerse bildirirler. Ziyanı yoktur. Zahiri inkar etmeye, haberi çarpıtmaya gerek de yoktur.

Ves'selam.


Süfyani'nin alamelerinden birisi: Şam'ın (Dımaşk'ın) bir bölgesi olan Haresta'nın batması... O batmada çok insan ölecekmiş.

Savaş ile harab olması değil @Son.Fedai abi... Bildiğin yere batacak. Deprem ya da çöküntü gibi bir hadise... Yoksa, Şam'ın her tarafı hatta Suriye'nin diğer şehirleri de harabeye dönmüştür. Her tarafı harabeye dönmüş bir ülkenin bir bölgesinin "harab olması" bir alamet olamaz zaten... :)

Başkası: Kufe'yi sel alacak...

Başkası: Kabe'de bir Haşimi ÖLDÜRÜLECEK... Suikast.

Başkası: Mısır hem batılılarca hem de kindeli topalca İKİ kez işgal edilecek... (Bazı kardeşlerimiz Mısır'daki sisi darbesini, arkasındaki İsrail'den dolayı batı işgali gibi görüyorsa da...)

Bu alametler çıkmadan Süfyani dönemi gelmez. Hiçbiri henüz zuhur etmedi. Belki önümüzdeki hafta hepsi peşpeşe zuhur edebilir. Bilemeyiz. Zamanı belli değil ve henüz olmadılar. Allahu alem.

Süfyani'nin zulmü ve saldırganlığı yanında Esed'inki zemzemle yıkanmış kalacak... :)

Dua edesin muhterem. Fi emanillah.


Şuna kani olduğumuzu belirtmek isteriz:

Arap baharlarıyla başlayıp Suriye yıkımıyla ve Mısır darbesiyle ilerleyen bu dönemin olağan olmadığına kanaatim tamdır; adeta yeni bir dönemin başlangıcındayız. Burdan başlayıp gideceğimiz yerler yeni bir dünyayı işaret ediyor. Şüphem yok.

Türkiye, bu merhalede önemli roller oynuyor; etkisi var. Gittikçe rolleri ağırlaşacak ve tesiri artacak gibi görünüyor. Süreç Türkiye'yi de düşürmeye çalışarak ilerliyor. Denemeler olacaktır. Allahu alem.

Fakat, Hadis-i şeriflerde bildirilen süfyani dolayısıyla Mehdi As. dönemine girdiğimize dair bir itminan yok. Çünkü Hadis-i şeriflerde bildirilen alametlerin AYNEN gerçekleşmesini gözlüyoruz. Çünkü Rasulullah efendimiz asla yanlış bir haber vermez. Çünkü tevillerle olayları yorumlayıp durmanın da yorup duranların da sonu gelmiyor. Tevil çıkmaz bir sokak.

Zaman, neyin ne olduğunu açıkça ortaya koyacaktır. İnşallah yaşarsak göreceğiz.

Ves'selam.


Hadislerde (Muteber Ahir Zaman Haberlerinde), Üzerinde Durulabilecek İfadeler 1

- Mehdi As.'ın adı Muhammed, Babasının adı da Abdullah'tır. Anne ve baba cihetinden Rasulullah efendimizin soyundandır. Aleyhissalatü vesselam. Sakalı sıktır.

- Benim ümmetimden Mehdi gelecektir. Ve daha önce zulümle dolu olan dünyayı adaletle dolduracaktır. Daha önce görülmemiş bir biçimde ümmetim O’nun zamanında rahata erecektir. İnsanlar asr-ı saadet dönemine adeta geri döner. Şirk ve dalalet kalelerini feth eder; şirk ve düşmanlığın, ihtilaf ve sarsıntıların kökünü kazır. Her inatçı zalimi helak edecektir.

- Eğer dünyadan bir gün ya da bir gece bile kalsa; Allah, Mehdi idaresi gelinceye kadar, o günü ya da o geceyi uzatırdı.

- Ahir zamanda ümmetimin başına, sultanlarından şiddetli belalar ve ölümler gelir, öyle ki yerler Müslümanlara dar gelir. O zaman Allah, daha önce zulümle dolu olan dünyayı adaletle dolduran Benim soyumdan birisini gönderecektir.

- Ümmet, bal arılarının beyleri etrafında toplanması gibi Mehdi’ye sığınırlar.

- Allah Teala, bir ümmeti, istediğinde, fesadından sonra ıslah etmeye kadirdir.

- Mehdi ile müjdelenin.

- Sizden O’na kim yetişirse, kar üzerinde sürünerek dahi olsa gelsin, O’na katılsın. Zira O Mehdi’dir.

- Zamanın inkıtaa (kesilmeye) uğradığı bir dönemde, Mehdi denen bir adam gelecek ve ihsanı bol ve güzel olacaktır.

- Allah O’nu bir gecede ıslah eder (Mehdiliğe hazır hale getirir, olgunlaştırır).

- Allah bu dini nasıl Bizimle başlatmışsa O’nunla sona erdirecektir. Nasıl, Bizimle kalplere ülfet ve muhabbet yerleşmişse, Mehdi'nin gelişi ile yine öyle olacaktır.

- Medine'de doğacak Kudüs'e hicret edip oraya yerleşecek.




@zulk@rneyn muhterem... Horasan'dan bir grubun Mehdi As.'a biat edeceği haber verilmiştir. Amenna. Fakat bu bütün İran devletini ya da tüm farisileri kastetmiyor. Horasan'ın bir kısmı zaten İran dışındadır.

Doğudan ve Horasan'dan, her ikisinden "Siyah Bayraklı", siyah sarıklı ve beyaz elbiseli bir ordunun çıkıp Sufyani'yi hezimete uğratacağı ve Kudüs'e kadar savaşarak geleceği de bildirilmiştir. Amenna. Mehdi As'ın öncüsüdürler, yardımcısıdırlar. Fakat, Mehdi As'ın içlerinde olmadığına dair de rivayetler vardır.

"Siyah Bayraklılar"'ın başında Şuayb isminde bir komutan bulunacak. Şuaybın babasının adı da Salih'dir.

el Kaide, "siyah bayraklılar" mı bilmiyorum. Bize uzak görünüyor. İstanbul'da bomba patlatan el Kaide'nin ikinci adamına sordular: "Çoluk çocuk, kadın, ihtiyar vs. kimseleri de, Müslümanları da bombayla öldürüyorsunuz? Bu ne kadar doğru?"

Cevab verdi: "Savaşta böyle zayiatlar ister istemez olabilir, yapacak bir şeyimiz yok!"

Bu cevabı duyduğumdan beridir el kaideye karşı buz gibiyim.

Ayrıca hatırlatmak isterim ki doğuda Taliban gibi başka gruplar da vardır. Ya da sonradan ortaya çıkacak bir grup olmasına aklen bir engel yoktur. İmkan dahilindedir.

Farisilerle ilgili hadis-i şerifi daha önce okumamıştım. Acaba nerde geçmektedir?

Fi emanillah.



ahir zaman ın şahsiyetleri arasında nasılki süfyani nin önemli bir yeri varsa
onla mücadele edecek olan siyah bayraklılarda bir o kadar önemli.

bu ordu ırak ta, suriyede süfyana karşı savaşlar vereceği ve bayrağı mehdi a.s. teslim edeceği bildirilmiştir. israili yok edip, kudüsü kurtaracak olan ordu da bu ordudur.
örnek veriyorum süfyani bu kişidir demek istemiyorum.
beşar esad süfyanimi diye analizlerde bulunurken, ona karşı mücadele veren, siyah bayrak çekmiş gruplarında muhasebesini yapmamız şartdır.


mehdi a.s. ararken süfyaniye bakmamız lazımdır.
süfyaniye bakarken de siyah bayraklı orduya bulmamız lazımdır. şarttır.

belki şu anki siyah bayraklılardır , belkide çok yakın zamanda çekilecektir.
en doğrusunu Allah c.c. bilir.
....

kendi görüşüme göre...
esad devrilir, yerine süfyani gelir.
çok güçlü gelir.
etrafındaki devletlere saldırır, yıkar işgal eder. karşısında kimse duramaz
türkiyeye saldırır. arkasında rusya, batı yada amerika gibi çok güçlü bir devlet olur.
karşısında mücadele eden tek ordu siyah bayraklı el-kaide dir.
karşılaşırlar süfyani kazanır. liderleri kaçar.
mekkeye sığınır, süfyani medineyi harap eder ve o kişiyi yakalamak için mekke nin üzerine orduyu gönderir. allah c.c. izin vermez fil ordusuna karşı nasıl koruduysa süfyanininin de ordusunu yere batırır. ve mehdi A.s. zuhur eder.

başka bir ihtimal ise...
bir dünya savaşı yaşanır.
insan nüfusu bu savşalarda çok azalır, ölümler çok olur. teknoloji lullanılamaz duruma gelir.
yeni savaş aletleri mızraklar ve oklardır. silah ve tüfeklerde en büyük savaş aleti olur.
eski bineklere dönülür, at lar kullanılır. süfyani moğol istilası gibi etrafına saldırarak yıkar geçer, ve hadisi şeriflerde belirtilen diğer alametler bir bir gerçekleşir.

başka bir ihtimal...
türkiyede bir iç savaş yaşanır. chp zihniyetli kişiler başa geçer. başları süfyani dir.
birdenbire suriyeye girerek işgal ederler
süfyani bu kişidir. bu ordu türkiye suriye ırak ve başka ülkeleride işgal altına alır. (hadisi şeriflerde 5 bölgeyi istila edeceği haber verilmektedir.)
saldırır yıkar, öldürür. karşısına siyah bayraklılar çıkar ve bu ordunun içinden birisi mekkeye kaçar. süfyani ise bu kişiyi yakalamak için mekkeye hareket eder.

işte böyle.
En doğrusunu Allah c.c. bilir.


Hz. Mehdî Türkler arasında hizmet verecek

Hz. Mehdî'nin neseben Âl-i Beytten olduğuna öğrenmiş olduk. Ancak bu Hz. Mehdî'nin Araplar arasında çıkacağını göstermez. Hatta hadislerden Arapların dışında zuhur edeceğini çıkarmak dahi mümkündür. Meselâ Tirmizî'de yer alan bir hadiste, "Hz. Mehdî'nin Araba hakim oluncaya kadar Kıyametin kopmayacağından" (Tirmizî, Fiten: 43.) söz edilir ki buradan Arapların içinde çıkmayacağını anlıyoruz.

Daha da öte İş'afü'r-Rağıbîn'de şöyle bir rivayete yer verilmektedir. "Mehdî Rum'dan, Türklerden (çünkü, eskiden Türkiye'ye diyar-ı Rum deniliyordu.) ayrılmayacaktır." İş'afü'r-Rağıbîn'den naklen (Tılsımlar, s. 212.)

İbni Haldun ve Kurtubî, yukarıdaki rivayeti teyid eder tarzda Hz. Mehdî'nin Meşrık, Horasan ve Amuderya taraflarından geleceğini kaydetmektedirler. (Macdonald, İslâm'ın Ansiklopedisi, 7:478.)

Başka bir bir hadis-i şeriften ise şunu öğreniyoruz: Doğudan bir takım insanlar çıkacak ve Mehdîye zemin hazırlayacaklar, yani Hz. Mehdî onlar arasında hükümran olacaktır. (İbni Mâce, Kitabü'l-Fiten: 35: 4088.)

Bu hadis Doğuda bulunan veya Doğudan gelen bir millet içerisinde çıkacağını göstermektedir ki,-Allahu a'lem-bunlar o zamanlar Doğuda bulunan, sonradan Anadolu'ya yerleşen Türklere işaret etmektedir.

Birçok hadis kitabıyla birlikte Hakim'in Müstedrek'inde Buharî ve Müslim'in şartlarına uygun gördüğü bir hadis-i şerifte ise siyah sancaklılar diye nitelendirilen bu topluluğun kahramanlıklarına dikkat çekilir: "Hazinelerinizin yanında üç kişi savaşacak. Üçü de halife oğludur. Fakat hiçbiri halife olamaz. Sonra Doğu tarafından bir takım siyah sancaklılar belirir ve öyle bir savaşırlar ki, öyle bir savaşı hiçbir kavim yapmamıştır." Peygamberimiz daha sonra bir kısım şeyler söyledi ki hafızamda kalmadı. Devam edip şöyle buyurdular: "Siz bu siyah sancaklılarla gelen zâtı gördüğünüzde kar üzerinde emekleyerek de olsa gidip ona bîat ediniz. Çünkü o Allah'ın hat lifesi Mehdî'dir." (İbni Mâce, Kitabü'1Fiten, 34 H. 4084.; Müstedrek, 4:464; Tezkiretü'l-Kurtubî, s.186.)

İbni Kesir'in rivayetinde Hz. Mehdî'nin bu siyah sancaklılarla teyid edileceği, ona muvafakat edecekleri ifade edilmektedir. (Kitabü'n-Nihaye, 1:29, 30; el-Havî, 1:61, 62.)

Bütün bunlar gösteriyor ki, Hz. Mehdî faaliyetini Türkler içerisinde yürütecektir.

http://www.koprudergisi.com/index.asp?Bolum=EskiSayilar&Goster=Yazi&YaziNo=226



küçük bir not:

medine=şehir demektir.

yani mehdi-i azam; köyde veya kasabada doğmayacak, bir şehirde doğacaktır.

ayrıca günümüz bir yer adı olan "medine" nin, efendimiz zamanındaki ismi "yesrib" dir. (Arapça: يثرب)


"...yesrib bir köydür. medine şehir demek. münevvere de nurlu demek. medine-i münevvere; nurlu şehir demek. ... yani yesrib bir köydü. resulallah (sav) in teşrif buyurması ile o köy, nurlu bir şehir haline geldiği için, ona medine-i münevvere diye isim veriliyor.."
(aşağıdaki videodan alıntıdır) (06:05 saniyeden sonrasına bakılabilir)


Yesrip Nasıl Medine Oldu?



http://www.youtube.com/watch?v=RXkUfadjbfA



Hadislerde (Muteber Ahir Zaman Haberlerinde), Üzerinde Durulabilecek İfadeler 2

- Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem’in softa bayrağı ile çıkacaktır. O bayrak dört köşeli olup dikişsizdir ve rengi de siyahtır. O’ndan bir hicr (hale) bulunur. O Resulullah Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem’in vefatından beri açılmamış olup Mehdi çıkınca açılacaktır.

- Allah üç bin meleği Mehdi’ye yardım için gönderecek ve melekler O’na muhalefet edenlerin yüzüne ve arkasına vuracaktır.

MEHDİ AS.'IN ÇIKIŞINDAN ÖNCEKİ ALAMETLERDEN

- Benden sonra fitneler görülecektir. Henüz bir tarafta sönmeden, diğer tarafta alevlenen fitneler görülecek ve semadan bir münadinin, ‘Emriniz filan kimsedir (Mehdi As.’dır)’ şeklindeki nidasına kadar böyle devam edecektir.

- O fitnelerden biri de ‘Ahlas’ (Deve Çulu) fitnesidir. Orada harb ve hicretler olur.

- Tozlu, dumanlı, karanlık bir fitne görülecek, bunu diğerleri takip edecek

- Fitneler peş peşe giderken, fitne neticesi çatışmalar çıkar. Sonra bütün haramların helal sayılacağı bir fitne gelir.

- Bu fitnelerin içinde en şerlisi, bir kişinin mü’min olarak akşama ermesi, ama sabah kafir alarak kalkması ve mü’min olarak sabahlaması fakat kafir olarak akşama ulaşmasıdır.

- O, insanların karşılaştıkları şerler sebebi ile Mehdi'nin kendilerine insanların en sevgilisi olmadıkça çıkmayacaktır.

- Kufe Mescidi’nin Abdullah b. Mes’ud’un evinin tarafındaki duvarı yıkıldığında, o zaman, o kavmin mülkünü kaybetmesidir ve o mülkün zevali sırasında da Mehdi huruc eder (ortaya çıkar)

- Mısır’da Kureyş’ten bir adam çıkar, çökük burunludur. Mağlup olur ve mülkünü zail eder ve Rum’a kaçar. Onları alıp İskenderiye’ye getirir ve Müslümanlarla savaşır ve ilk melhame bu olur.

- Fırat nehri, altından ve gümüşten bir dağı ortaya çıkaracak. Bunun üzerine, insanlar gelir savaş çıkar; her dokuzundan yedisi (yüz kişide 99'u) öldürülür. Siz ona yetiştiğinizde ona yaklaşmayın.

- Mehdi’nin çıkışından önce, şarktan (doğudan) parlak kuyruklu bir yıldız doğacaktır.

- Beni Abbas’a ait siyah bayraklı bir başka ordu çıkar. Onların sarıkları siyah, elbiseleri beyaz olur. Ve başlarında Şuayb b. Salih Temimi bulunur. Süfyani’nin ordusunu yenerek Beytül Makdis’e (Kudüs’e) iner. Mehdi’nin saltanatını hazırlarlar. Şam’dan üç yüz kişi de O’na yardım eder. Bu ordunun çıkışı ile Mehdi’ye saltanatın teslimi arasında yetmiş iki ay (6 sene) vardır.

- Bizim Mehdimiz için iki alamet vardır ki Allah semavat ve arzı yarattığından bu yana böyle bir şey vaki olmamıştır. Bunlar Ramazanın ilk gecesinde ay, yarısında ise güneş tutulmasıdır. Allah semavat ve arzı yarattığından beri böyle bir şey olmamıştır.

- Mehdi’nin çıkışından önce, Ramazan’da iki kez ay tutulması olacaktır.

- Abbasi, Horasan’a ulaştığı zaman Şarkta (doğuda) boynuz şeklinde bir yıldız çıkar. O yıldızın doğması güneş ve ay tutulmasından sonra olacaktır. Sonra fitneler 'alaca karga' Mısır’da zuhur edinceye kadar devam eder.

- Doğudan geceleri büyük ateş doğacak. O zaman insanlar ferahlanacaklar. O alamet Mehdi’nin çıkışı demektir.

- Siz üç veya yedi gün, doğudan bir ateşi gördüğünüz zaman Al-i Muhammed’in (Peygamber soyundan Mehdinin) çıkmasını bekleyiniz, inşaAllahu Teala, bir münadi Mehdi’nin ismi ile semadan nida edecek ki doğuda batıda olan herkes bu sesi işitecek. Öyle ki korkudan, uykuda olanlar uyanacak, ayakta olan çökecek, oturan ise ayağa fırlayacaktır. O sesi işitip de ‘icabet eden’ kimseye Allah rahmet etsin. Zira bu birinci ses Cebrail’in sesidir.

- Semadan bir münadi ‘Hak Al’i (Ehli Beyt-i) Muhammed’dedir’ şeklinde bağırdığı zaman Mehdi As. zuhur eder, herkes sadece O’ndan konuşur, O’nun sevgisini içer ve O’ndan başka bir şeyden bahsetmezler.”

- Semadan bir münadi ‘Hak Al’i Muhammed’dedir’, yerden de bir münadi ‘Hak Al-i İsa’nın veya Abbas’ındır’ (ravi –aktaran- burada şüphe etti) diyecektir. Yerden gelen ses şeytanın kelimesi, semadan gelen ses ise Allah’ın yüce kelimesidir. O günde niceleri tereddüt ve şaşkınlık içinde kalacaktır. O, birinci sesi Ramazanda işittiğinizde, ondan şüphelenmeyin zira o Cebrail’in sesidir ve bunun alameti Mehdi’nin ve babasının ismini zikretmesidir.

- Mehdi’nin beş alameti bulunur. Bunlar, Süfyani, Yemani, semadan bir sayha (ses), Beyda’da ordunun batışı ve günahsız insanların öldürülmesidir.

- Ramazanda bir seda, Şevvalde bir ses, Zilkadede kabileler arasında savaş olur. Hacılar talana uğrar. Mina’da ölülerin çok olacağı bir savaş olur, öyle ki orada taşları kan gölü içinde bırakacak kadar kan akar. İnsanlar nihayet Mehdi’ye gelirler ve Rükun ile Makam (Kabe’nin köşesi ile Hz. İbrahim As.’ın makamı) arasında, kendisi istemediği halde, O’na biat ederler.

- Zilkade ayında kabileler savaşır, Hacılar kaçırılır, melhameler (savaşlar) olur. Mehdi çekinir ve neticede istemediği halde Ehli Bedir sayısınca insan (313 kişi) Ona, Rükun ve Makam arasında, biat eder.

- Medine’de büyük bir vakıa olur. Öyle ki yağ taşları (asfaltlar) kan içinde kalır. Bu vak’ada bir kadının öldürülmesi, bir kırbacın sallanması kadar kolaydır. Bu olay Medine’den yirmi dört mil (yaklaşık 40 km) kadar yayılır. Sonra Hz. Mehdi’ye biat edilir.

- İnsanlar başlarında bir imam bulunmaksızın Hac ederler. Mina’ya indiklerinde etrafları, köpeklerin sarışı gibi, sarılıp, kabilelerin birbirine girmesi ile büyük savaşlar olur. Öyle ki ayaklar kan gölü içinde kalır. İnsanlar endişeyle onların en hayırlısına koşarlar. Ve Mehdi As.'a geldiklerinde O’nu Kabe duvarına yapışmış ağlar bir halde bulurlar. Sonra ona biat ederler.


MEHDİ AS.'IN HEMEN ÖNCESİNDE ÇIKACAK OLAN SÜFYANİ’NİN ALAMETLERİ

Şam’ın ortasından, adına Süfyani denilen ve kendisine tabi olanların çoğunun Kelb Kabilesinden olacağı birisi çıkar.

Allah kendisine karşı Şam sahibini çıkarır, ona karşı gelir savaşır, sancağına baktığı zaman, Süfyani onu hezimete uğratır.

Beni Abbas’ın değirmeni döndüğü zaman, bayrak sahipleri atlarını Şam’da zeytin ağaçlarına bağladığı zaman ve bu ordu ile Allah’ın, ‘Esheb ve ailesini’ yok ettiği zaman, onlardan kaçacak ve saklanacak kimsenin kalmadığı zaman, Caferiler ve Abbasiler düştüğünde, ‘Ciğer yiyen oğullarının’ (Süfyani’nin) Şam minberine oturduğunda Berberi kavmi de Şam’a geldiği zaman, işte bu Mehdi’nin çıkış alametidir.

Beni Haşimi’den bir adam Melik olur ve Beni Ümeyye’yi öldürür. Onlardan azıcık bir şey kalır, onlardan başkasını öldürmez. Sonra Beni Ümeyye’den birisi çıkar ve bir kişiye karşılık iki kişiyi öldürerek, kadınlardan başkasını sağ bırakmaz. Sonra ise Mehdi gelir.

Türk size hücum ettiği zaman, malı toplayan halifeniz öldüğü zaman, o halifeden sonra iki yıl içinde de azledilecek olan zayıf bir adam başa geçtiği zaman, Şam’ın batısında batma olduğu zaman, Şam’dan üç kişi çıktığı zaman, Batı insanları da Mısır’a çıktığı zaman, bunlar Süfyani’nin alametleri olacaktır.

Biri Batıda, biri Cezire de, birisi de Şam’da olmak üzere üç grup bayrak dikilir. Fitne bunların arasında bir yıl devam ettikten sonra, Süfyani’nin çıkışı ve yaptığı zulüm ve fücuru anılır. Sonra Mehdi aleyhisselamın hurucu ve insanların Rükun ile Makam arasında O’na biatları anılır.

Mehdi’nin çıkış alametlerinden birisi de Batı’dan başlarında Kinde kabilesinden topal bir adamın bulunduğu bayrakların çıkmasıdır.

Süfyani’nin helaki, bir cemaati iki defa hüsrana uğrattıktan sonra olur. Mehdi de Gota bölgesinde Haresta adı verilen bir köy batmadan çıkmaz.

Süfyani, Fırat’ı ancak kafir olduğu halde geçer.

Süfyani Kufe’ye girer ve üç günlük bir işgalden sonra altmış bin kişiyi öldürür. Burada on sekiz gece kalır. Kufe’nin mallarının hepsini paylaştırır. Ancak Süfyani’nin Kufe’ye girişi Türkler ve Rumlarla (Batıyla ya da Avrupayla) ‘karkısa’da çarpışmasından sonradır.

Mehdi, bilahare Kufe’ye inerek buradaki Haşimileri kurtarır

Süfyani, Kufe ve Bağdat’a girdikten sonra ordularını etrafa gönderir

Tunus’ta bir vak’a (olay) olur. Bir vaka da Rey (Tahran) şehrinde… Bir vaka da Şırnak'ta görüldükten sonra, sağ avucunda bir ben bulunan Haşimi bir gencin komuta ettiği, siyah bayraklı bir ordu çıkar.

Rey vak’asından sonra Medayin'de de büyük bir vak’a olur. Kerkük’de de kurtulabilenin onu anlatacağı bir vak’a görülür ve sonra büyük bir katliam meydana gelir. Nusaybin arzında da bir vak’a olacak

Süfyani ordusunu, Horasan ve Fars toprağından doğu’nun bütün insanlarına karşı gönderir. Doğu halkı ile defalarca savaşır.

Süfyani Türklerle savaştıktan sonra, onun yok edilmesi görevi Mehdi’nin elinde olur. Mehdi ilk kurduğu orduyu da Türk’e (Türk tarafındaki düşmanlara) gönderir

Süfyani, bir ordu göndererek, Medine’de Beni Haşim’den kim varsa öldürülmesini ister. Beni Haşim’den ele geçirilenler öldürülür ve geride kalanlar dağlara kaçarak Mehdi, Mekke’de çıkana kadar saklanırlar.

Ehli Beyt'imden Harem de bir Recul (kimse) çıkar. Onun haberi Süfyani’ye ulaşınca, Süfyani ona karşı ordusundan bir ordu gönderir. Ancak Mehdi, bu orduyu hezimete uğratır ve bunun üzerine Süfyani yanındakilerden bir orduyu, O’na karşı tekrar gönderir. Ancak bu ordu arzdan Beyda’ya vardıklarında yere batırılır ve kendilerinden haber getirecekler dışında kimse sağ kalmaz

Kabe’ye saldırmak için gönderilen bir ordu, Beyda’da yere batar. Kıyamet günü ise herkes niyetine göre dirilir.

Bu ordunun Irak tarafından geleceği rivayeti ile doğudan geleceği rivayeti arasında bir zıtlık olmadığı gibi, pek çok nakilden açık olarak anlaşılacağı gibi Onlar Şam ehlinden olacaktır.

Mehdi, Şam’a geldiğinde Süfyani de dahil pek çok insan biat etmek için ona gelirler.

Süfyani ve Kelb kabilesi ile Hz. Mehdi, Beytü’l Makdis (Kudüs)’de savaşır ve Süfyani esir olarak getirilir. Mehdi’nin emriyle Rahmet kapısında öldürülür. Onların ganimetleri ve kadınları da Şam caddelerinde satılır.

Süfyani dalları Hire ve Taberiye’ye doğru uzanan bir ağacın altında öldürülür. Kelb kabilesi de yok edilir. Kelb kabilesi mürteddirler. Zira şarabı helal sayarlar ve namazı da kılmazlar.

Zevra’da (Bağdat’ta) bir savaş olur. Zevra Doğu’da nehirler arasında bulunan ve ümmetimin en şerlilerinin yaşadığı bir şehirdir. Zalimler hep orada otururlar. Onlara dört çeşit bela musallat olur. Kılıçtan geçilir, yere batırılır, tufana maruz kalır ve hayvan suretine değiştirilirler

Habeşliler Arablarla savaşmak isterler, ancak onlar korkup Ürdün toprağına sığınırlar. Bu arada Süfyani üç yüz atmış süvari ile Şam’a varır ve bir ay içinde otuz bin kişi onlara iltihak eder. Süfyani daha sonra ordusunu Irak’a gönderir ve Zevra'da yüz bin kişiyi öldürür. Nihayet Kufe’ye varır ve onları esir ederek bir ordu daha hazırlar ve onu Medine’ye gönderir. Ancak bu arada Doğu’da başlarında Şuayb b. Salih Temimi’nin bulunduğu bir ordu toplanır ve düşmanlarını yok ederek Kufeli esirleri kurtarır.

Süfyani’nin Medine’ye gönderdiği Ordu üç günlük bir işgalden sonra Mekke’ye yönelir, ancak Beyda’ya geldiğinde Allah Teala ‘Ya Cebrail onları cezalandır’ emri ile Cebrail aleyhisselamı gönderir ve Cebrail aleyhisselam bir ayağını yere vurarak bu orduyu toprağa gömer.


عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ، رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ قَالَ: «جَعَلَ اللَّهُ فِي هَذِهِ الْأُمَّةِ خَمْسَ فِتَنٍ، فِتْنَةً عَامَّةً، ثُمَّ فِتْنَةً خَاصَّةً، ثُمَّ فِتْنَةً عَامَّةً، ثُمَّ فِتْنَةً خَاصَّةً، ثُمَّ الْفِتْنَةُ السَّوْدَاءُ الْمُظْلِمَةُ الَّتِي يَصِيرُ فِيهَا النَّاسُ كَالْبَهَائِمِ، ثُمَّ هُدْنَةٌ، ثُمَّ دُعَاةٌ إِلَى الضَّلَالَةِ، فَإِنْ بَقِيَ لِلَّهِ يَوْمَئِذٍ خَلِيفَةٌ فَالْزَمْهُ»

Hz.Aliden naklediliyor: Allah bu ümmete 5 fitne kılmıştır.Genel fitne sonra Hususi fitne , sonra Genel fitne sonra Hususi fitne , Sonra Siyah Zulum Fitnesidir.Ki o fitnede insanlar Hayvanlar gibi olur.Sonra durgunluk gelir.Sonra Dalalete çağırmalar olur. O gün Allah için baki kalan Halife (Mehdi)'dir.Allah onu bu ümmete lazım kılar.

عَنْ كَعْبٍ، قَالَ: «لَيُوشِكَنَّ الْعِرَاقُ يُعْرَكُ عَرْكَ الْأَدِيمِ، وَيَشُقُّ الشَّامُ شَقَّ الشَّعْرِ، وَتُفَتُّ مِصْرُ فَتَّ الْبَعْرَةِ، فَعِنْدَهَا يَنْزِلُ الْأَمْرُ»

Ka'b(ra) demiş ki : Şüphesiz Yakındır ! Irak , derinin oyulduğu gibi oyulacak.Şam(Suriye) saçın çatladığı gibi çatlayacak.Mısır ba'renin bölündüğü gibi bölünecek. O zaman Emr iner. (Nuaym b. Hammad)

Taberaniden naklediliyor:

Abbas oğullarının içinden doğudan sancaklı kişiler çıkacak. Onların önce gelenlerinin ve sonra gelenlerinin işi adam öldürmek olacak, onlara yardım etmeyin. Allah cc onlara yardım etmez. Kim onların sancağı altında yürürse yahut bayrağını taşırsa,Allah'u Teala kıyamet günü onu cehennemine koyar. Gerçekten onlar Allahın en şerli yaratıklarıdır. Onlar benden olduklarını iddia edecekler. Dikkat edin ben onlardan beriyim ve onlarda benden beridir. Onların alametleri şudur; Saçlarını uzatırlar ve siyah giyerler. Onları desteklemek için oturmayın, çarşılarda onlarla alışveriş yapmayın, onlara yol göstermeyin ve onlara su vermeyin, çünkü onların ''Haykırdıkları Tekbir'' ile sema ehli rahatsız olur.

Raviler; Tebarani'nin sağir'inde, Ebu Umame (ra) den ravayet etti. Hadis-i Şerif : 92 c.Ehadis 3. cilt-no: 8302 R.Ehadis 1.cilt No-1832

Hafız Heysemi, Taberani’nin aktardığı bu rivayetin senedinde yer alan Anbese b. Ebi Sağire’nin “yalancılık”la itham edilen bir kimse olduğunu belirtmek suretiyle rivayetin sağlam olmadığına dikkat çekmiştir. (bk. Mecmau’z-Zevaid, h. no: 9251)

Kurtubi 'den alınmıştır...

SEYYİD FATİH NURULLAH EFENDİ:

Suud’un kapıları kapanacak

İki sene önceki Ramazanda Suudlu bir adamı maneviyatta görüyoruz. “Üç buçuk sene kapılar kapalı” diyor. Yani Suudi Arabistan’ın kapılarının kapanabilmesi için ya büyük bir harb, büyük bir darb olması lazım. Yani o beldelerde, demekki önümüzdeki günlerde Allah korusun, Cenab-ı Hak kötülükleri bertaraf etsin. Bir şey söyleyelim de olsun manasına değil, olan zuhuratı söylüyoruz.

Dünya savaşı çıkacak

Ve bu yakında da yine bir zuhurat var. 2013’te bir dünya savaşı çıkacak gibi geliyor. Demek ki 2013’te çıkarsa 3-4 sene de sürerse, 2017’ye kadar, 18’e kadar … Demek ki, dünya bir çalkantının, bir sıkıntının içine girecek manası çıkar.

Amerika ile Rusya savaşacak

Bu savaş Rusya ile Amerika arasında çıkacakmış diyorum. Yani savaş çıkacak ama kimler olacağını bilmiyorduk. Taraflar da yavaş yavaş belli oluyor. Bu Suriye meselesi gittikçe, sıkıldıkça, darlandıkça, demekki gerildikçe, bu Amerikan seçimlerinden sonra işler demekki biraz daha sarpa saracak.

Amerika gücünü kaybedecek

Amerika ya dünya coğrafyasında kendini çizecek, otoritesi kalkacak veyahut bu işe müdahil olarak bu işe taraf olan Çin, İran, Rusya vesair bunlara karşı muhalif taraf olacak. Yani olmak zorunda kalacak gibi bir durum, şu andaki durum bunu gösteriyor. Zuhuratlar da bunu gösteriyor.

Türkiye savaşa girmeyecek

Fakat Allah (CC) inşaallah memleketimizi bir savaşa, bir harbe, bir darbe sokmasın ki, inşaallah girmeyecek, sokmayacak Cenab-ı Hak inşaallah.

Çünkü bu kardeşlerimiz bulunduğu müddetçe inşaallah benim kanaatim, hüsn-ü zannım o ki, Türkiye savaşa girmez, sokmazlar Allah’ın izniyle… Fakat devlet olmanın gereği, dirayeti neyse o da yapılır, bu da ayrı bir şey…

Fakat inşaallah zaten dualarımızda da öyle diyoruz: Ya Rabbi, bu Yahudi-Nasrani çetelerinin zehirlerini birbirine döktür. Bunların şerlerinden Ümmet-i Muhammedi halas eyle… Dualarımız hep böyle, inşaallah bunların zehirini birbirine döktürsün… Dünya üzerindeki bu şer otorite ortadan kalksın…

Mehdinin kokusunu alıyorum

Vakitlerin çok yakın olduğunu hissediyorum. Sanki böyle Mehdi Aleyhisselamın kokusunun geldiğini hissediyorum. Ve bu işin arkasından büyük zuhurların ortaya çıkmasıyla beraber yeryüzünün, yerkürenin, dünya arzının nura gark olacağı günleri göreceğimizi umuyorum inşaallah…

19 Ekim 2012 tarihli sohbet…

Allahu alem bis savab...


Evet...

Bu konu başlığının en başındaki mesajlara tekrardan göz atmak gerekecek. Rusya ve büyük savaş vede ülkemizin durumu.

Ayrıca yukarıdaki mesajda da Suudi arabistanın kapılarını 3 sene boyunca kapatması durumuda belirtilmiş.

Söylenenler, bildirilenler gerçekleşiyor...

Gibi...

G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Şeyh-i Kamil Abdullah Dağıstani Efendi,

geçen asır, o da bir takım haberler vermiştir. Demiştir ki: “Sovyet Rusya gün gelir dağılıp yıkılır. Amerika tek başına güç olarak kalır. Gelir Ortadoğu’ya yerleşir. Savaşlar olur. Müslüman devletler dahi birbiriyle savaşır. Çok kanlar akar, savaşlar, saldırılar olur. Sonra hepsinin arkasına bir barış dönemine girilir. Batı ile doğu, Araplarla İsrail barış sağlarlar. Herkes, bundan sonra artık savaş olmaz dediği bir zamanda Türkiye’nin komşusu Rusya Türkiye’ye saldırır, Amuk (Antakya Amik) ovasında, Amerikan ve müttefikleri güçlerine de saldırır, savaş çıkarır. Rusya’ya karşı birleşirler ve mukavemet gösterirler... Melheme-i Kübra (Büyük Savaş, Armageddon) budur. Ardından korkunç bir dünya savaşına dönüşür. Savaş dünyanın tamamına yayılır. İnsanlardan çoğu ölür. Büyük bir felaket olacaktır. Mesela 7 milyar dünya nüfusunun 6 milyarı ölüp yok olacaktır. Melhame-i Kübra’da (Amik ovasında) İslam askeri üç bölük olur; bir bölüğü döner kaçar, ikinci bölük şehid olur. Üçüncü bölük sebat eder ve Cenabı Hakk’ın nusreti (yardımı) yetişir ve Rus ordularının hepsini süpürür geçer.

Dünyayı saran savaş ise üç ay sürer, savaşın sonuna doğru Mehdi As. teşrif eder. Bu arada İstanbul işgal edilir. Müslümanlar İstanbul’u fethederler (işgalden kurtarırlar). Bu fetih sırasında Deccal çıkar. Müslümanlar Şam’a, Mekke, Medine’ye göçüp buralarda toplanırlar. Deccal 1 sene 7 ayda bütün dünyayı dolaşacak insanları kendine taptırmak için uğraşacaktır. Dolaşması tamamlandığında İsa As. nüzul eder ve Deccal’i öldürür. İsa As. Mehdi As.’a dolayısıyla Şeriat-ı Muhammediyye’ye tabi olur. Mehdi As. 7 sene, İsa As. ise 40 sene dünyaya hükmederler. İslam bütün dünyaya hakim olur. İkinci bir Asr-ı Saadet dönemi olacaktır
.”

...
...
Not
: Keşf u keramet kesin bilgi kaynağı değildir. Yanılma payları vardır ve keşiflerin yanılabileceği, Allah’ın muradını ıskalayabileceği hep görüle gelmiştir. Bu olacaktır denilenler, esasen bize göre gayba ait bilgiler olduğundan, sahiplerine hüsn-i zan edersek ve bunlar Allah dostlarından dersek, en çok keşif sayılması gerekendir; söylenenler için mutlaka öyle olacaktır ve geleceğin bilgisi budur diye itikad edilmesi de doğru değildir. Ve her yazış ve okuyuştan sonraki biricik sözümüz Allah en doğrusunu bilir (Allahu alem), olmalıdır.)

Denilen zaman geldi heralde











 

rabbinsadikkulu

FETÖ nurcu değildir!
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
9,937
Tepkime puanı
131
Puanları
0
Şeyh Nazım Dilinden (Melhame-i Kübra ve Amik Ovası Gerçeği)
 

rabbinsadikkulu

FETÖ nurcu değildir!
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
9,937
Tepkime puanı
131
Puanları
0
ankara-dunyayi-3.-dunya-savasinin-esigine-getirdi-2711151200_m2.jpg



Türkiye ile ilişkileri gergin olan Irak eski Başbakanı Nuri El Maliki, Rus uçağı olayında Ankara’ya ağır eleştirilerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “hasmane” politikalarını izlediğini iddia eden El Maliki, Ankara’nın Rus uçağını düşürerek, “dünyayı 3. Dünya Savaşının eşiğine getirdiğini” öne sürdü.
Nuri El Maliki, Suriye ihtilafında Esad Yönetimi’nin büyük destekçilerinden İran’ın Fars ajansınca yansıtılan açıklamalarında Türkiye’nin Suriye hava sahası üzerinde bir Rus savaş uçağını düşürmesini değerlendirirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın izlediği politikaları “hasmane” olarak niteledi.
Türkiye’nin Rus uçağını düşürerek dünyayı “3. Dünya Savaşının eşiğine getirdiği” iddiasında bulunan Maliki, “Erdoğan’ın Rus savaş uçakları birkaç saniye için Türkiye hava sahasını ihlal ettiğini ileri sürdüğünü, oysa Erdoğan’ın Türk savaş uçakları her gün Irak ve Suriye hava sahasını ihlal ettiğini ve tankları rahatça ve uluslararası sessizliğin sayesinde Irak ve Suriye sınırlarında cirit attığını unutmuşa benzediğini” savundu.

kaynak:
http://odatv.com/ankara-dunyayi-3.-dunya-savasinin-esigine-getirdi-2711151200.html
 

rabbinsadikkulu

FETÖ nurcu değildir!
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
9,937
Tepkime puanı
131
Puanları
0
Suriyedeki gerçekler ve Türkiye'nin Savaşa Çekilmesi (Ahirzaman Fitnesi-Türkce altyazı)

 

rabbinsadikkulu

FETÖ nurcu değildir!
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
9,937
Tepkime puanı
131
Puanları
0
Ahirzaman ve Deccalin Amik Ovasına inişi - YOZGATNUR



Bir Ahirzaman Dersi - YOZGATNUR


 

rabbinsadikkulu

FETÖ nurcu değildir!
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
9,937
Tepkime puanı
131
Puanları
0
Hz. Mehdi (as)-8: Yecüc, Mecüc ve Dabbet-ül Arz'ın Çıkışı // Şeyh Ahmet el- Kadiri

 

rabbinsadikkulu

FETÖ nurcu değildir!
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
9,937
Tepkime puanı
131
Puanları
0
Alexander Dugin türkiyeyi ziyarete gelmiş. aşağıdaki videoyu tekrar tekrar izlemeli...

not: @bulentozmen ingilizce bilenlerin, bu videoyu türkçe altyazılı şeklilde yayınlamaları büyük hizmet olur.


 

rabbinsadikkulu

FETÖ nurcu değildir!
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
9,937
Tepkime puanı
131
Puanları
0
ilginç olan aşağıdaki yazının 7 mart 2013 tarihinde kaleme alınmış olması..



ONYEDİNCİ HİLAL NEDİR?

ONYEDİNCİ HİLAL, ONYEDİNCİ SAADAT-I KİRAMDIR.......




ONYEDİNCİ HİLAL, ONYEDİNCİ SAADATI KİRAM YANİ GELECEK OLAN -ALLAH-U TEALANIN İZNİ İLE- HAZRETİ SAHİBÜL ZAMAN MEHDİ MURTAZA ALEYHİSSELAMDIR.


O NAKŞİBENDİYYE YOLUNUN ONYEDİNCİ BÜYÜK EVLİYASI VE HALİFESİDİR. MEDRESE EĞİTİMİ ALMIŞ OLMASI VE ARABÇAYI MÜKEMMEL BİLİYOR OLMASI VE ADININ MUHAMMED-AHMED BABASININ ADININ ABDULLAH OLMASI VE TÜRKİYEDE YAŞAYAN EVLİYALARIN BİAT EDECEĞİ BİR SEYYİDDİR.


ZAHİREN ONU TANIMIYORUZ. KİMDİR BİLMİYORUZ. AMA O ONYEDİNCİ BÜYÜK MÜRŞİDİ KAMİLİ MÜKEMMİLDİR.



2016 nelere gebe?


1...İSMİ Bizde mahfuz kalması gereken ve Türkiye de yaşayan büyük bir evliyanın 1996â€ââ€￾¢daki sözü şöyledir: 20 yıldan evvel kim ben Mehdiyim derse asla arkasından gitmeyeceğim. Sizlere de bunu şiddetle tavsiye ederim. Allah muhafaza yoksa bu işin sonu sizin için acıklı olur ki, gerçek Hazreti Mehdi çıktığında o mübareğe bağlanmamış olursunuz.

2...PEYGAMBER Efendimizi ( s.a.v.) yakaza halinde 70 defadan fazla görmüş olan ve görüşmüş olan büyük hadis allamesi Celaleddin Suyuti hazretleri derki: Hazreti Mehdi Hazreti Hüseyinâ€ââ€￾¢in( r.a.) şehid edildiği güne tekabül eden anda çıkacaktır. Hazreti Hüseyin (r.a.) 10 muharrem cumartesi aşure günü vefat etti. Yani 10 muharrem cumartesi günü hicri hangi yıla denk düşmektedir?

3...HENÜZ Sufyani melunu Şamâ€ââ€￾¢da zuhur etmedi. Şamâ€ââ€￾¢da Arab baharının ertelenmesi birazda zamansız Suriye olaylarını başlattığını fark eden batılılardan kaynaklanmaktadır. Hadisi şerifte buyurulur ki. Şamâ€ââ€￾¢da süfyani zuhur eder hemen ardı sıra mehdi zuhur eder. C.Suyuti



4... Şeyh Abdullah Dağıstani hz. der ki: Türkiye Rus- Ermeni ittifakıyla işgal edilecek. Ankara ya kadar bu işgal gelecektir. Henüz bu durum olmadı. ( Savaşın 3. ayında islam askerleri hüviyetine bezenmiş kahraman Türk ordusu Rusları darmadağın edecektir. Ermeni milleti millet olmaktan çıkıp yaptığı katliam ve tecavüzü kasabaya dönerek ödeyecektir.) Şeyh Abdullah Dağıstani (k.s.) Sufi yolu- 1973

5...HARESTA denilen Suriyeâ€ââ€￾¢de ki bir köyde yer batması olması. Henüz olmadı.

Bunun gibi delilleri uzatmak mümkündür. Biz sadece fikir versin diye yazmaktayız. Hazreti Mehdi 2016â€ââ€￾¢dan önce çıkmayacaktır allah u alem..


ARMEGEDONDA Son perde 2016â€ââ€￾¢dır.


Gerekçesi:
1- Batıni haberleri alabilen siyona inanmış kabala hahamları için bu sürenin geçmesi İsrail için bir yıkım olabilir.


2- İSRAİL reelpolitik olarak sıkışmış, Arab baharı ters tepmiş ve İsrail karşıtlığını mısırda olduğu gibi attırmıştır.


3- TEVRATA göre Nuh (a.s.m)ın oğullarından Türkler çok fazla kuvvet bulmaya başlamış, daha önemlisi taraf değiştirmeye yönelmiştir.


4- EVANGELİSTLERE Göre İncilâ€ââ€￾¢de belirtilen son alamet gerçekleşmeden Mesih yeryüzüne inmez, bu da İsrailâ€ââ€￾¢in büyük İsrail olması için son bir savaşın yapılması ile mümkün olacaktır.


5- SON savaşın tarafı önce Türkler diğer tarafı Rus- Ermeni ittifakıdır daha sonra Türklerin öncülüğünde İslam dünyası ile batı arasında olacaktır ve konjonktürel zemin buna hızla hazırlanmaktadır....BÜTÜN bu tertiplerin son yılı 2016 dır. Evangelizme göre Mesihin yeryüzüne inmesi için açılacak olan kapı bu yılda ortaya çıkacak, eğer fırsat kaçar ise bir yüzyıl daha beklemek gerekecektir.


ARMEGEDON Ne zaman başlar....?


El-cevab: Armagedon savaşı denilen asıl savaş henüz başlamamış olmakla beraber, Armagedon süreci dediğimiz süreç başlamıştır...
Bu süreçte Babil'in darmadağın olması gerekirdi oldu...
Talikana yazık olması gerekiyordu, oldu...
Irak'ın üçe bölünmesi gerekiyordu, oldu....OLMAK Üzere...
Cebbariye adamların yıkılması gerekiyordu ,oldu....OLMAYA Da devam ediyor...
Mısır da karga burunlu adam devrilecekti ,devrildi........BU karga burunlu adamın Mısırdan kaçması gerekiyordu...MISIR Mahkemesi kendisini idam edeceğe benziyor, dolayısıyla bu adam da kaçmak üzere sayılır...
Yine bu adam kaçınca işte o zaman Armagedonun ilk savaşı - merhalesi- olan savaş; Batı ile Mısır arasında olacaktır....
Bu arada Beni Esfer oğulları Türkiye ye saldıracaktır....KÜRECİK â€ËÅ“ten dolayı sürekli tehdit etmektedirler.
Yani çoğu oldu diğerleri de hızla olmaya devam ediyor...2-3 yıl içerisinde asıl savaşa da bir adım kalır.....

MEHDİ'NİN ORDUSU (Türk Ordusu)


'Mehdinin askerleri Türklerden çıkar. Bizim torunlarımızdır'....(Akşemseddin Hz.)


'Onun ordusunda 300,000 bin Türk kumandan vardır'...(S...Kürdi Hz.)


'Onun ordusu hilafetin battığı yerden çıkar .Onlar Türktür'....(Bütün ulemay-ı tasavvuf evliyaları)...


'Onun ordusunun üçte biri şehid olur, üçte biri düşmanı perişan eyler -darmadağın eder. Bu ordu açıktır ki Türklerdir....' (Abdullahi Dağıstani hz.)


'o Nakşibendiyye yolundan çıkar ve onlar -Türkler-onun askeridir.'(İmamı-Rabbani hz.)


SALDIRGAN CÜCE ÜLKE: SURİYE


Cüce bir ülke tarafından uçağımız düşürüldü. Ama onyedinci hilal ekibi şok yaşamadı. Zaten bugünlerde bu cüce ülkenin ve hamisi İranâ€ââ€￾¢ın ve de hamisi Rusyaâ€ââ€￾¢nın bir halt yiyeceklerini haftalar öncesinden defaatle söylemiştik. Şeyh Abdullah Dağıstani hazretlerinin keşif kerameti çıktı .'Türkiye Küçük bir ülke tarafından saldırıya maruz kalır ve büyük bir doğu ülkesi tarafından işgale uğratılmaya çalışılır.....


Ve artık ahirzaman ve artık mehdiyet dönemi. Şüpheler kaybolmaya başlıyor.. Asıl tehlikenin Rus-Ermeni-Baas-Fars tehlikesi olduğunu görmezden gelenler dilini yuttu...


Soru: Hazreti Mehdi (as.)'ın islam birliği görevi nedir...?


El-cevab: “Onun görevi, müslümanları tek çatı altında toplamaktır. Onun zamanında islam tek bayrak, bütün mezhebler hanefiliğe yakın, bütün tarikatlar da kaldırılıp, tasavvuf, Efendimiz s.a.v. Dönemindeki anlayış ile Nakşibendiliğe yakın olacaktır. O bu işleri yapmakla vazifelidir...â€￾ İmamı Rabbani Müceddidi Elfi Sani (k.s.)

TAVSİYE:
Onyedinci Hilal blogunu sürekli takip ediyorum. Müspet hareket eden samimi müslümanlar olarak takdir ediyorum. Müslümanların kardeşliği ve İslama hizmette beraberliği çok önemsiyorum.

http://ryksel.blogspot.com/

http://gaybihaberleri.blogspot.com.tr/2013/03/onyedinci-hilal-yorumlari.html
 

rabbinsadikkulu

FETÖ nurcu değildir!
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
9,937
Tepkime puanı
131
Puanları
0
TÜRKLER CÛŞ ETTİĞİNDE...

Bediüzzaman Meyve Risalesinde “Vellezine keferu evliyauhum’ut-tagut” ayet ibaresinden 1417 cifri tarihini çıkarmıştır. Bu tarih 1996-1997 tarihlerini gösterir ve 28 Şubat sürecinden haber verir.


Bediüzzaman Hutbe-i Şamiyede “Bir şahıstaki münferid istibdat kuvveti şimdi zeval bulması, cemaat ve komitenin dehşetli istibdadlarının otuz-kırk sene sonra zeval bulmasına işaret etmekle ve hamiyet-i İslâmiyenin şiddetli feveranı ile sû i ahlâkın çirkin neticeleri görülmesiyle bu iki mâni de zeval buluyor ve bulmaya başlamış. İnşaallah tam zeval bulacak.” der.


Bir şahıstaki istibdatın sona erdiği tarih 1938 ise, cemaat ve komitenin istibdatlarının sona ermesine işaret eden 30 sene 1968, 40 sene 1978 dir. O tarihler yuvarlak hesap 1971 ve 1980 darbelerine işaret ediyor görünmektedir. Ancak mesele cemaat ve komiteden ne kastedildiğidir. Eskiden komiteden büyük ihtimalle Mason komitelerinin kastedildiğini düşünürken, cemaat hakkında bir fikrimiz yoktu.

Aklımıza Nazım Kıbrısi’nin 3 aylık tertip hükümeti haberi gelmekte… Bu karanlık dönem milletin büyük bir reaksiyon göstermesi ile silinip süpürülecektir. Hatta tertip hükümeti döneminin sonunda rical-i gaybin tensibiyle bir zatın başa geleceği ve bu dönemin 45 yıl süreceği ifade edilmiştir.



Medineli Osman Akfırat’ın beyanına göre önce Batı Türkiye’yi aralarından atacak, ardından Türkiye NATO’dan da çıkacaktır. Bu sırada Türkiye’de zorlu bir yeniden yapılanma olacağı da bildirilmiştir. Başta bazıları bundan çok üzülecek, ancak 3. Dünya savaşında Rusya’nın Avrupa’yı ezip geçmesi ile bunun Türkiye için rahmet olduğu anlaşılacaktır. Üçüncü dünya savaşı tahminen 200 gün sürecektir. Bu savaşta nükleer silahlar kullanılacaktır. Türkiye’nin bir kısmı işgale uğrayacak ve İstanbul 6 ay Rus işgalinde kalacaktır.


Şeyh Abdullah Dağistani’ye göre önce İran Hürmüz boğazına saldıracak. Bunun üzerine çıkan savaşta İran bir hafta yıldırımlarla / füzelerle vurulup, 1 ayda mülkünü kaybedecektir. İran kuzey ve güney diye ikiye ayrılacaktır.


İran’ın zevali sırasında Türkiye’de büyük bir inkılap olacaktır. Hazret-i Ali: “Ey oğlum! Türkler cûş ettiğinde Mehdiyi bekle” demiştir. Cuş etmek, büyük bir enerji ile kaynaşmak demek olduğundan bir ihtimal 3 aylık tertip hükümetini bu sırada yerle bir edecektir. Milletin başına geçecek büyük kumandan saldırı ve işgali bertaraf edip yıldırım hızıyla islam düşmanlarını yok edecektir.


Amik ovasındaki savaş hadisine göre önce Rusya Türkiyeye saldırıp bir kısmını işgal edince güya Amerika ve batılılar Türkiye’ye yardım bahanesiyle özellikle Hatay, Çukurova bölgesine ordular yığacaktır. Rus ordusu Bediüzzaman’ın hemşerileri tarafından Doğu Anadolu’da teslim alınacaktır.


Amerika savaş sonunda girdiği yerden çıkmak istemeyecektir. 9 ay müddetle savaş susacaktır. 9 ayın sonunda bu sefer Amerika ile savaşılacaktır. Bir evliyanın beyanına nazaran Türk ordusu Nur dağlarına kadar geri çekilecektir. Mustafa Özfatura’nın çok eskiden yazdığı gibi bu ikinci savaşta 1 milyon Amerikan askeri Toros dağları eteklerinde ölecektir. Amerikalılar Ulukışla’da durdurulacaktır.


Muhyiddin-i Arabiye göre Konya islam ordularının toplanma merkezi olacaktır. Bu sırada Türkiye muhtemelen Sinop Mersin hattının batısında İstanbul hariç üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olarak yeniden kurulacaktır. Ancak savaşların sonunda Türkiye tahminen 250 eyaletten oluşan bir islam birliğine dönüşecektir. Zira hadiste Mehdi önce kırmızı bayrakla çıkacak. Daha sonra yeşil bayrağın sahibi olacaktır.


Bu yazdıklarımız bir çok evliyanın beyanlarından oluşmaktadır. Olayların kronolojisi hakkında bir bilgimiz yoktur. Gaybın anahtarları Allah’ın elindedir. Dilediği kadarını dilediği kuluna perdeler arkasında ilham etmiştir. Ancak onların çoğu bu konularda susmuşlardır. Bunlar çok az bilgi kırıntılarıdır. Allah kusurumuzu bağışlasın.


Uzun süredir kanaatim son defa bir kalkışma olur ancak kırılırlar şeklinde idi. Ancak bu kalkışmanın ben başka bir grup yada gruplarca gerçekleşeceği zannediyordum. Halbuki bu kalkışma FETÖ tarafından girişildi. Bu darbe girişimi artık Amerika tarafından hazırlanan, FETÖ taşeron olarak kullanılan bir NATO darbesidir. Zira epeydir NATO’nun bir bahaneyle Türkiyeyi işgal edeceği yazılmaktaydı.


Artık muhtemelen Türkiye batıdan uzaklaşacaktır. Bağımsız bir politika izleyecektir. Bir manada Rusya’ya ve Çin’e yaklaşacaktır. Daha önce Menderes, Demirel ve Özal batıya karşı doğu ile birlikte denge politikası izlemeye kalktığı için ya devrilmiş yada suikaste uğramıştır. Erdoğan’a karşı darbe teşebbüsleri ve suikastlerin sayısı belli değildir.


Mesele bitmemiş olup mücadele yeni başlamıştır. Dindar cemaatler bu mücadelede devletin ve hükümetin yanındadır. Ancak mühim bir iç safra Türkiye'nin büyük yürüyüşünde engel çıkarmaktadır. Nazım Kıbrısi’ye göre bütün –izm’ler Amik ovasındaki savaşta yok olacaktır.

http://gaybihaberleri.blogspot.com.tr/2016_07_01_archive.html
 

Son.Fedai

Kıdemli Üye
Katılım
12 Şub 2007
Mesajlar
6,367
Tepkime puanı
136
Puanları
63
Yaş
54
Konum
Gaziantep
Web sitesi
www.elibolyazilim.com
TÜRKLER CÛŞ ETTİĞİNDE...

İran’ın zevali sırasında Türkiye’de büyük bir inkılap olacaktır. Hazret-i Ali: “Ey oğlum! Türkler cûş ettiğinde Mehdiyi bekle” demiştir. Cuş etmek, büyük bir enerji ile kaynaşmak demek olduğundan bir ihtimal 3 aylık tertip hükümetini bu sırada yerle bir edecektir. Milletin başına geçecek büyük kumandan saldırı ve işgali bertaraf edip yıldırım hızıyla islam düşmanlarını yok edecektir.
Ergenekon davası, askeri vesayetin kesilmesi, feto dan kurtulma, darbe girişimi vs bunlar CUŞ etme değil de nedir?

Türkler 10 yıldır CUŞ ediyorlar kimsenin haberi yok...

Elhamdülillah Türkiye artık sırtındaki kamburlardan teker teker kurtuluyor

Amik ovasındaki savaş hadisine göre önce Rusya Türkiyeye saldırıp bir kısmını işgal edince güya Amerika ve batılılar Türkiye’ye yardım bahanesiyle özellikle Hatay, Çukurova bölgesine ordular yığacaktır. Rus ordusu Bediüzzaman’ın hemşerileri tarafından Doğu Anadolu’da teslim alınacaktır.

Sözlerinde direk RUS ordusu diye bir şey geçemkte midir?

Zannımca RUS ordusu yazıyı yazanların tahminidir çünkü o yıllarda rusya yoktu SSCB vardı.

Orjinal sözde hadise istinaden "BEN-İ ESFAR" geçmekte ve Ben-i Esfar kabilesini de Ruslar olarak yorumamaktalar

Eğer doğruysa yani RUS ORDUSU tahminse bu durumda BEN-İ ESFAR kabilesinin son olaylara istinaden ABD olabileceğini de unutmamak gerekir

Muhyiddin-i Arabiye göre Konya islam ordularının toplanma merkezi olacaktır. Bu sırada Türkiye muhtemelen Sinop Mersin hattının batısında İstanbul hariç üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olarak yeniden kurulacaktır. Ancak savaşların sonunda Türkiye tahminen 250 eyaletten oluşan bir islam birliğine dönüşecektir. Zira hadiste Mehdi önce kırmızı bayrakla çıkacak. Daha sonra yeşil bayrağın sahibi olacaktır.
İstanbul hariç, Türkiye 250 eyalet?

Bu nasıl olacak?

Bu yazdıklarımız bir çok evliyanın beyanlarından oluşmaktadır.
Tahminen evliyanın direk sözü değil, sözlerinden anladıklarınız heralde
 

rabbinsadikkulu

FETÖ nurcu değildir!
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
9,937
Tepkime puanı
131
Puanları
0
üçüncü dünya savaşına hem maddi, hem de manevi her anlamda hazırlıklı olmakta fayda var!

her an, herşey, en beklenmedik anda olabilir..

mümin kardeşlerim, bu sözümüzü dikkate almanız lehinize olacaktır...



El Melhame Kıyamet Alameti) Üçüncü Dünya Savaşı Şeyh Enver El Evlaki

 

rabbinsadikkulu

FETÖ nurcu değildir!
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
9,937
Tepkime puanı
131
Puanları
0
Son Savaş Melhame-i Kübra Hiç Bukadar Anlatılmamıştı

 

rabbinsadikkulu

FETÖ nurcu değildir!
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
9,937
Tepkime puanı
131
Puanları
0
Armageddon ve Kabe Savaşı yaklaşıyor mu

<span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Roboto, arial, sans-serif; font-size: 20px;">
 

rabbinsadikkulu

FETÖ nurcu değildir!
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
9,937
Tepkime puanı
131
Puanları
0
Büyük Mason Üstadı 3. Dünya Savaşını Anlatıyor

<span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Roboto, arial, sans-serif; font-size: 20px;">
 
Üst