Arap Kadayıfı İçin Gerekli Malzemeler:
5 adet yassı kadayıf
3 adet yumurta (çırpılmış)
1 su bardağı süt
250 gr çiçek yağı
1 bardak un
450 gr şeker
600 gr su
Yarim limon
50 gr çekilmiş yeşil fıstık
Arap Kadayıfı nasıl Yapılır:
Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin.Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın. Daha sonra hazırladığınız şurubun içine koyarak 20 dakika hafif ateşte arada bir alt üst ederek kaynatıp pişirip soğumaya alin. Soğuduktan sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapın.