Arap Kadayıfı Tarifi

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
Arap-Kadayıfı.jpg


Arap Kadayıfı İçin Gerekli Malzemeler:

5 adet yassı kadayıf
3 adet yumurta (çırpılmış)
1 su bardağı süt
250 gr çiçek yağı
1 bardak un
450 gr şeker
600 gr su
Yarim limon
50 gr çekilmiş yeşil fıstık

Arap Kadayıfı nasıl Yapılır:

Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin.Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın. Daha sonra hazırladığınız şurubun içine koyarak 20 dakika hafif ateşte arada bir alt üst ederek kaynatıp pişirip soğumaya alin. Soğuduktan sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapın.
http://www.addthis.com/bookmark.php.../search.php?searchid=917892&pp=25&page=3&tt=0http://www.addthis.com/bookmark.php.../search.php?searchid=917892&pp=25&page=3&tt=0
 

Yitik Lale

“Men dakka dukka”
Katılım
3 May 2010
Mesajlar
3,282
Tepkime puanı
810
Puanları
0
Emeğine sağlık canım...:)
Konuyu görür görmez şöyle bir soru aklıma geldi...Acaba neden adı arap kadayıfı...:D
Araplarmı bu kadayıfı icat etmişer acep...:D
Güzelim künefemi hiç bir kadayıfa değişmem...:)
 
Üst